- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- Az átlagnál kisebbek ugyan, de bírják a strapát
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
Aktív témák
-
MaUser
addikt
válasz
Degeczi #29659 üzenetére
Én csak az emlékek megörökítése miatt fotózok, így 500-600 kép volt a legtöbb, amit egyszerre fel kellett dolgoznom. Igaz nálam a képek max. 10%-a marad csak, mert néha át szoktam őket futni és nyilván ezt több ezres gyűjteménnyel nem lehet. VNX-CNX-szel elég gyorsan megy így a leválogatás (raw+jpg kötés van, ami hatalmas segítség ilyenkor), CNX-ben batch-et csak a végén a .jpg konverzióra használok csak. Mondjuk én ps antitalentum vagyok, szóval biztosan van ott ennél jobb módszer is, csak CNX árát még kiizzadja az ember, ps-ét már nem szívesen.
Lightroom őszintén szólva nem jött be nekem, nem tetszik ez a katalogizálás. Jobban szeretem, ha csak simán a képek maradnak. DXO-t próbáltam még, nagyon tetszett, de sajnos elég lassúcska és nehézkesen kezelhető felülete volt számomra, így maradt a VNX-CNX végül.
TayRol: Nem csak akkor számít az idő, ha ebből élsz. Amíg nem feldolgozol, addig csinálhatsz mást (család, barátok, fotózás, stb.
). Vagy akár pénzben is kifejezve egy normális helyen a mérnöki túlóra még itthon is 3-5eFt (nettó). Ebből azért elég gyorsan kijön a különbség.
Külföldön meg pláne. Egyéni preferencia, hogy kinek hogyan éri meg időben-pénzben. Kicsit olyan ez, amikor németekről/svájciakról/svédekről mondják, hogy hát ők mennyire helyén kezelik a tárgyak értékét, mert simán jó nekik az 5 éves használt kocsi és nem akarnak újat venni 10 éves részletre, csak azért hogy a szomszédnak megmutassák. Hát persze, csak emellett ők évente kétszer-háromszor mennek nyaralni olyan pénzért, amiért az új autót megvehetnéd egyből. Ez meg úgy mindig kimarad az elbeszélésből:.D
Aktív témák
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest