- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #28275 üzenetére
"Minél 'jobb', annál több hibalehetőség. "
Ez alapvetően igaz, de azért az árért, amibe egy ilyen prémium lap kerül manapság, az ember szvsz jogosan várja a prémium minőségű alkatrészeket, és több, prémium alkatrésznek mégis összességében megbízhatóbbnak kéne lennie, mint kevesebb átlagos minőségű motyónak. -
ela
tag
válasz
MPowerPH #28247 üzenetére
Sziasztok !
Ezen probléma már nálam is fellépett korábban (i7 920 D0 + ASUS P6T lap +12 GB RAM) ,de a Poci hűtő levétele ,Proci foglalatban történő megigazitása,majd Hűtő (ez utóbbi lehett akár gyári stock ,vagy Xtreme is ) nagyon laza visszatétele után/óta max részemről elszabott OC-nél jelentkezik ,különben nem.
ela
-
Cybertrone
veterán
-
AirBooms
addikt
válasz
MPowerPH #28211 üzenetére
Nálam az összes R2E és az R3E is ezt csinálta ramtól (tipustól) függetlenül. A megoldás az volt, hogy kisebb erővel szoritottam rá a procira a vizhűtő blokkját. Szarok a Foxconn foglalatok. Ja és ez a hiba abszolút nem függ tuningtól, alapon is képes ezt csinálni. Néha egy újrainditás is elég. Nálam rendben vannak/voltak a lábak.
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #28211 üzenetére
Nálam akkor volt ilyen, ha túl magas órajelen akartam tekerni a ramot.... TC maradt, de hol 6GB, hol 4, hol csak 2. Főleg akkor csinálta, mikor 3db Micron és 3 db Elpida 1GB-s Kingmaxom volt egyszerre, nem igazán akartak 1500Mhz fölött menni együtt...
(#28213) Keldor papa: Ez mondjuk igaz.
De azt is nézd meg, hogy kb. én használom itt a legcsirkébb beállításon az I7-em mindenki közül...
Ráadásul rendesen hűtött gépházban, 3db 12cm-s venti meg egy 14-es azért megteszi a hatását. Bár az is igaz, nekem is van kis listám, kitől vennék esetleg, és kitől semmiképp, csak utóbbi lista sajnos sokkal hosszabb...
Jaja, az UD5 most volt szülinapos januárban.
(#28214) kpal: Azért sok az új arc is... Meg aztán nem biztos, hogy szívesen vennék olyan procit vagy lapot, ami 2 hetente cserélt gazdát. Aki meg ismert arc, de nem alsónemű szinten cserélgeti a cuccait és vigyáz rá, az nem sűrűn hirdet az apróban... Nekem is már másfél éves a procim/ramom, és több, mint egy éves a lapom...
-
Laraxior
titán
válasz
MPowerPH #28137 üzenetére
akkor marad a raid0
ezzel is villámgyorsan betölt a Crysis Warhead
Megvenném az UD7-et abban elvileg lehet,újabb lap... de már elkezdtem piros-feketére belőni a gépeteverest memória írást mivel lehet növelni? QPi,uncore órajel növeléssel?Ramórajel,időzítés piszkával?
Jelenleg:18,8k - 15,8k - 22,1k
középső kevéske200x21
QPi:3600
uncore:3600
ram:1600@CL8-8-8-24 -
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #28093 üzenetére
Ugyan mi bajod a Sabertooth-al? Egy teljesen jól kivitelezett, átgondolt, kellően felszerelt lap, baráti áron. Szerintem kicsit erős azt írni rá, hogy szar....
Nem mindenki szeret +100Mhz tuningpotenciálért és menő színkombinációért meg ROG matricáért dupla árat fizetni....
-
Laraxior
titán
válasz
MPowerPH #28049 üzenetére
210es BCLKval 7:40kor született az eredmény...rápróbáltam a 215-re...9:25re tudtam visszajönni a RAID0-val
pedig olyan fasza idő volt reggel,ablakban az egész masina,előtte a nagy szobaventi..VGA 50°C alatt load,szétfeszelve,CPU is simán 60°C körül mocorgott teszt alatt 44xx MHz-en... oda a Vantage rekord..ezekután nekem nincsen kedvem tesztelni. Most belőttem 4.2-re 200x21-re HT OFFba..max 205ig feltolom,de én nem kínlódok ennyit többet -
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #28032 üzenetére
Biztos nem lesz túl fényes a s2011 ár/érték aránya. 3db 1600-as csatorna kicsit meghúzva untig elég lesz még 8 erős magnak is....
A full-cf is adott, 8-magos is lesz, prémium is lesz, mi kell még?
Szerintem az 1356 lesz a jó út a jelenlegi x58-ak ésszerű fejlesztéséhez.
-
Laraxior
titán
válasz
MPowerPH #27929 üzenetére
Az egyik GTX580 már megérkezett..mire megjön az enyém is arra legalább a proci be lesz lőve
Keldor fater: tudom-tudom,de jó lett volna megnézni van-e ilyen már valakinek
Cyberthrone: 2 napi előnyöd van...bár eddig egy kártyával sem mutattál semmit..most sem lesz semmi érdekes
tom_tol-tól jobban tartok
degonosz vagyok -
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #27907 üzenetére
"Meg már 1 éve ugyan az van, jó lenne valami új, amit még nem ismerek. "
Az én lapom egy hét, és 13 hónapos lesz!A procim meg már több, mint másfél éves! De jól bírja a strapát...
(Meg én eddig elég jól tudtam küzdeni a váltási lázzal, bár erős a késztetés nálam is valami jó SB felé.
De utólag örülök, hogy az óvatosabb felem győzött, úgy tűnik az utóbbi évek hardvercserélgetés miatti igen-igen tetemes anyagi bukóinak csak lett valami haszna.
)
Amúgy nem hiszem, hogy kifogsz egy vacak procit, extrakevés olyan I7 van, ami ne bírna legalább 4Ghz-et egy bloodrage (vagy R3E) szintű lapban... -
Laraxior
titán
válasz
MPowerPH #27891 üzenetére
a kis bordákat nem akarod elpasszolni nekem?
úgysincsen benne a leírásban..kutya se fogja keresni
Pénteken itt a GTX580...még a hideg is betart...hétvégén pumpálok egy olyan beszabehu Vantage eredményt
bár elgondokodtam rajta,mivel a srácoknak az 580 topikban mindekinek 920a van én is 4maggal fogom tolni...bár ismerve magamat ( és ha a lappal minden rendben van) akkor is sikerülni fog a dolog...addig kínlódunk majdmint Q9550 & 280 időkben
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #27848 üzenetére
Arra gondolok, hogy a Linx memória-érzékeny, és Linx-ben a az SB nem éppen remekel a Bloomfield-hez képest.
Az SR2-nek elvileg mennie kell 1 procival is. Legalábbis nálunk van egy duplapris IBM cucc, ugyanezzel a csipszettel, és vígan szalad egyetlen 5507-el is...
(#27852) radi8tor1: A beépített L3-nak is van hibajavítása, és legjobb tudomásom szerint az L2-nek is, egyedül az L1-nek nincs.
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #27845 üzenetére
"Azért azt a DC-t ne szóld le, mert el kell ismerni, hogy gyorsabb, mint a Tri ch Bloomfiled alatt."
Erre everest mérésen kívül van egyértelmű bizonyítékod? Én nem tenném erre a fejem....
Pláne, ha a gulfot is számításba vesszük, everestben lassabb, mégse tűnik nekem sehol memória-sávszél limitesnek. Szerintem ez is érdekes.... Pláne, ha megnézem, hogy szandika mit alkot Linx-ben, pláne HT ON... Szerintem ez is azért minimum elgondolkodtató.
"Most ez szerintem azt jelenti, hogy olyat kell elképzelni, mint az EVGA SR2-es lap."
A s1366 is 2 QPI-s, mégis az asztali procik 1 QPI-vel jönnek, és 1 QPI-s lapok vannak hozzá. Amúgy az SR2 is elvileg elvan egy procival/ramkittel, cskhát ki az a hülye, aki kétprocis lapot vesz egynek?
Bár nekem is asztalra esélyesebbnek tűnik a s1356. Meg aztán, ha az olcsóbb lesz, de kellően erős, nekem az tűnik a jobb útnak... (Úgy értve, ha valaki frankó rendszert akar, de nem akar rajta irreálisan brutál összegeket bukni.)(#27846) mpierre: Azért egy konnektoros fogyimérővel is sokminden kiderül!
(#27842) OldJohnny66: Szerintem mérési hiba.... Nekem 4Ghz-en volt bő 150W körül Linx alatt, HT ON.... Igaz, csak a procimagok, az integrált memvezérlő, meg L3 nélkül. (Az viszont legroszabb esetben is max 50W)
-
-
niklebi
senior tag
válasz
MPowerPH #27819 üzenetére
Én már nem hiszem,hogy sokat fogok vele variálni mert eladtam a ramokat. Csak addig vannak nálam amíg az újak meg nem jönnek.
Amit az előbb írtam azt csak a proci 133Mhz-és beállításánál tudja. Ha emelem a BCLK-át akkor az R2E sajátossága, hogy nem tudok szorzót állítani, csak azt a szorzatot amit a lap felajánl. Azok közül tudok választani. Soha nem indult el a gép ha nagyobbat választottam mint 1866Mhz. Mindig csak alatta. Szerintem is az Uncore a hunyó. -
niklebi
senior tag
válasz
MPowerPH #27815 üzenetére
Még ha proci alapjáraton (BCLK 133) és 1866Mhz mennek a ramok akkor is elég sok feszt. kell adni QPi-nek. Most is így megy a gép és a Bios-ba 1,31xx-et kap ami a dropp miatt az Aida szerint 1,29V. A ramok Biosba 1,65xx -re vannak állítva és a dropp miatt csak 1,6340V, és az LLC be van kapcsolva.
Mint már írtam eléggé droppol az alaplapomHa terhelem akkor ez még hatványozottan nagyobb.
-
Cybertrone
veterán
válasz
MPowerPH #27810 üzenetére
Ezt eddig is tudtam de mondjuk egy haevönt ha lefuttat az ember extreme tessen, nezhezen tudom elképzelni hogy a 6970-es otthadja az 580-at... Mellesleg kivan az használva csak mondani kell mindíg valamit...
Amugy nekem a 2 vga nem buli... tápot biztos nemfogok miatta cserélni, meg amuigy sem szeretem annyira a 2 karis rendszereket! De ez én vagyok! -
niklebi
senior tag
válasz
MPowerPH #27780 üzenetére
8-7-8-20-1N. Ezt az időzítést tudtam én a legjobbnak beállítani 1600Mhz-n. Soha nem tudtam az Uncore-t egy kicsivel sem nagyobbra állítani mint a ramok 2x-se. Elindult 7-7-7-22-1N-es időzítéssel is de a Linx alatt lefagyott, vagy akkora feszt kellett neki adni ami már nem egészséges. Hát tényleg kár,hogy én Fehérváron lakom mert akkor már régen megnézettem volna nálam sokkal jobban hozzáértővel. Igazság szerint én csak most tanulgatom ezt az egészet. Csak valahogy utálok kérdezgetni, inkább kínlódok
-
niklebi
senior tag
válasz
MPowerPH #27744 üzenetére
Hú ez nagyon tetszik,csak nem igazán ismerem,ezt a típust
Mennyire szereti a tuningot ,mert az előzővel is csak szívtam és azt most nem szeretnék. Már írok is az eladónak!
Qru: neked is köszönömde amit linkeltél nekem nem igazán jön be.
Szerk: mennem kell melózni így majd csak este tudok reagálni
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #27739 üzenetére
Úgy számoltam, hogy a C0-om tudott 3800-at kényelmesen 24/7, az SB C-to-C gyorsabb max 15%-al, és mondjuk tud egy 4800-at 24/7. Ez így durván +45% sebesség.
Azért az eladhatatlanság elég durva lenne, biztos nem fog a mai árakon elmenni, de azért nem lesz a bóvli kategória egy év múlva sem....
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #27732 üzenetére
Mikor ez megjelent, sokkal nagyobb durranás volt, mint az SB. Meg aztán megnézem, mire lesz elég a mostani SB ~2 év múlva... Mert a C0 920-am bizony a 3800-at megfutotta 24/7, és igen tekintélyes sebessége volt úgy.... Az SB-ből ha az utolsó cseppet is kicsavarod, alig 50%-al gyorsabb, az is nagyrészt a jobb gyártástechnológia miatti órajeltöbbletből.....
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #27710 üzenetére
Azért, mert a 45nm-es Bloomfield-ből egy alcsonyabb VID-es 1,4V-on jól megküldve 200W+.... Azt meg már kevés I7 lap szereti... Meg ugye, minek?
A harmadik, pedig hogy a Bloomfield-nél is az Uncore a "gyenge" láncszem, ami egészen át lett alakítva SB-n, a Bloomfield-en valami energiahatékony tranyóból csinálták, ha jól rémlik, ami nem annyira szereti a feszt....
Az SB-nél meg ki tudja hogy rakták össze meg miből.... -
Laraxior
titán
válasz
MPowerPH #27710 üzenetére
Már aki... én LLC ON használom a 920-at 1.392V-on...és elmondom hogy ennek sincsen semmi baja,mint ahogy az E8400nek sem volt. Nincsen 65°C fölé engedve...probléma sincsen. Anno az E8400em 55°C-nál megállt...mai napig nem jelezte a tulaj,hogy beteg lenne.
LLC-re még csak-csak azt mondom,hogy oké kaphat egy fesztüskét ami hazavághatja,de hogy mennyi feszt adsz a procinak...azt úgyis a hűtésed mondja meg.
Aki mer az nyer...De pl a ramom 1 hónap után beszart...nah az tényleg degradálódott... pedig az kurvára érzékenyebb mint egy proci.
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
válasz
MPowerPH #27680 üzenetére
Mivel nincsen autóm,ezért most jobban el vagyok engedve...azért jön jövőhéten a GTX580 is
aztán utána rámoccanok valami 4 kerekű témára én is.
Szerintem a bclk-nak sem kell feltétlenül 200on mennie,vagy afelett,szorzó annyi van mint égen a csillagBiztos el fog telni pár hét mire megtalálom az ideális,leggyorsabb beállítást ahol a processzor is, a ramok is megfelelően vannak hajtva
Időm mint a tenger#27683: még ma kiderítem hogy merre is jár a lap...itt van-e Debrecenben,vagy még Pereputtyfalván... Ha itt van akkor ellibbenek érte,átpattintom a rendszert,belevágom a mostani 920at..ismerkedés,gyönyörködés.stb
dime27 kollegát kellene megkérdezni,hogy milyen bios van alapon..nem is kérdeztem én -
-
Laraxior
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Diablo IV
- Total Commander
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Formula-1
- iPad topik
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest