- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Mobilhasználat külföldön
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
miczo
tag
Jobban jársz ilyen esetekben, ha a lámpát egy random 2A telefontöltőről táplálod. Hiba esetén max kidobsz egy 1000 ft-os noname töltőt - vagy a monitor usb hubja megy tönkre.
Az ilyen USB huboknak általában a monitorhoz semmi köze, a PC usb slotjáról kap tápot, illetve azt bővíti.
-
martin66
senior tag
Nekem megvásárláskor hasonlót csinált az Acer ProDesigner PE320QK monitorom, DP kábelen. Kértem egy újat az Amazontól az is ezt csinálta. (Új vga-t, új VGA driver és új DP kábelt is beszereztem, továbbra is csinálta). Kivétel, hogy nem 2mp-re hanem 1mp-re sötétült el. Két dolog ami segített az egyik az idő faktor 1 hónap után már nem csinálta és hétről hétre egyre kevesebbszer. A második, hogy a CPU tuningomat Full Hd-n elég komoly alulfeszeléssel vitte, míg ugyanazt a tuningot 4K-ban már nem és elég sokat kellett emelnem a feszen, gyári feszültségre kellett raknom. Ez a kettő oldotta meg, az idő és a cpu tuning fesz. Se az új VGA, se az új DP kábel és se az ugyanolyan másik új monitor. Ismerősöm ugyanolyan monitorja is csinálta ő lecserélte HDMI-re utána ment.
Nekem ez volt a tapasztalatom.
-
Mikisys
őstag
Ne kötekedj, mástól még ennyit sem kaptál gondolatébresztőként.
Talán a beállításokat kellene átnézni, hogy esetleg valami nem a jó értékre, vagy nem megfelelő bemenethez van rendelve, vagy akármi.
Tehát először a HDMI csatlakozást ellenőrizni, hogy látja-e a gép a monitort?
A BIOS-ban nem ártana beállítani, hogy melyik az elsődleges kijelző és milyen csatlakozással.
A dokkolón nem tudom mit lehet, vagy kell állítani, azt sem ártana ellenőrizni.
Meg el kéne olvasni az egyes egységek leírását, manuálját, hogy mit tudnak, mit lehet és mit nem.
Sok sikert!Üdv!
-
Mikisys
őstag
Én nem adtam ilyen ötletet, ezt Te meséled be magadnak.
Tessék elolvasni egyel előbbi hozzászólásom, abban leírtam, hogy mi lehet gond és mi a lehetséges megoldás.
Nem értem ezt a dokkolós-dolgot, minek a dokkoló?
Ha szükséges az a dokkoló, akkor azon olyan csatlakozók legyenek, ami a géphez és egyéb készülékekhez azonos módon csatlakozik.(VGA-VGA, HDMI-HDMI, DVI-DVI, stb.) Ha ez nem jó, akkor ott egyéb gond is lehet.
-
Leírtam, de ismételjünk: a HDMI nem PC-szabványú csatlakozás, e-miatt eleve lehetnek problémák.
Az USB nem kifejezetten gyors video-vagy egyéb adat átvitelére létrehozott csatlakoztatási mód, ráadásul abból is van többféle, hogy a fene egye meg a tervezőket!
Kompatibilitásról szó sincs, egyiket nem lehet a másikkal kiváltani, sem megfelelő módon átalakítani.
Csak a kép, video-anyag átvitelében olyan sokféle felbontás, kép-frissítési frekvencia, szinkron-frekvencia, képméret, képarány és egyéb változatok léteznek, amik egymással sem kompatibilisak és csak korlátozottan lehet átalakítani, adapterezni a csatlakozásaikat.
-
Ha nem sikerül megfelelő megoldást találni, tessék szépen a szervizektől segítséget kérni, javaslatot a fennálló probléma megoldásához.Üdv!
-
Mikisys
őstag
Az eltérő csatlakozók és csatlakoztatások mindig valamilyen rendellenességet, hibát okozhatnak, ami nem feltétlenül a képminőségben, hanem egyéb módon mutatkozik meg.
Ha azonos lenne a csatlakoztatás, (Például: VGA-VGA) akkor vélhetően megfelelően feléledne a monitor az egér pöccintésére is.
Tehát van megoldás, csak akarni kell.Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged