- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
-
Mobilarena
A topik mindazokhoz szól akik foglalkozni szeretnének, vagy már foglalkoznak vasútmodellezéssel. Nem csak szegecs számláló technikákról szól az oldal, elfér rajta minden ami modellvasút. Vagyis a legpontosabb, profin kivitelezett modelltől, a házilagosan, papírmasé-fűrészpor technikával készült terepasztalig bármi.
Új vagy régi, digitális vagy analóg, bárki bármilyen témával jelentkezhet, hogy a közösség okuljon, szórakozzon általa. Kiállításokon készült képekkel, vagy a saját alkotásokról készült fotókkal és persze megfelelő magyarázó szöveggel a képekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
-
[w]
őstag
válasz
Batman2 #5947 üzenetére
arra voltam kíváncsi, hogy pl. a régi Märklin (kékdobozos) vagy az új 72710, vagy a Viessmann 5547 jobb-e, esetleg a PIKO 55262?
az egyikhez drága/beszerezhetetlen a csatlakozó, vagy béna a műanyagdugója ezért nem annyira praktikus/ajánlott stb.nem szakirodalmilag, hanem használati/tapasztalati szempontból kérdeztem
elnézést kérek, tényleg totálisan félreérthető volt az eredeti kérdés, mivel nem tettem hozzá hogy elektromos váltók kezelésre gondoltam! egyébként annyira hülye vagyok, hogy a kézi váltóhoz is kapcsolópultot keresek...
-
[w]
őstag
váltókapcsoláshoz mi az ajánlott, még nem túlárazott pult analógon? viessmann-nal szemezgetnék, mert visszajelzős, de k.rvadrága
-
[w]
őstag
a delej bekötésére meg úgy általában mindenhez milyen vezetéket ajánlotok és honnan beszerezni?
-
[w]
őstag
a kitérők elektromos bekötéséhez van valahol egy igazán szájbarágós magyar leírás?
nem vagyok teljesen satu, de amíg nem értem pontosan, addig nem tudom jól megcsinálni...
-
[w]
őstag
válasz
rita7107 #5928 üzenetére
jaja, a SCARM-on már túlvagyok és annak ellenére, hogy a demóval csak a pálya kb. 70%-át tudtam kirakni már abból látszik, hogy a régi elemekkel nem lehet összehozni, amit szerettem volna
szerk.: nyilván amatőr kérdés, de a különböző gyártók termékei mennyire kompatibilisek egymással? feltételezem szabvány miatt kellene, csak nem nagyon akarnak passzolni
most keresek használt síneket, végül is nem kell sok darab, hátha
-
[w]
őstag
válasz
rita7107 #5926 üzenetére
habár ez nem oldja meg a problémámat úgy tűnik mégsem ez lesz a vesztem...
megpróbáltam volna egy modern layout-ot összerakni a régi típusú sínek felhasználásával, de mivel ezek között még nem is létezett az ívelt kitérő (fogalmam nincs mi a szakszerű elnevezése), pl. 55222 avagy BWL, így nem tudom helyettesíteni.
-
[w]
őstag
válasz
Batman2 #5916 üzenetére
Boldog új évet mindenkinek!
hátőizé, ennyire szofisztikált megoldásokra sajnos nem vagyok képes az eszközpark és képzettségbeli korlátaim miatt, mindenesetre nagy tisztelet az alapos tanácsért!!!
(persze nyilván nem sírnám el magam, ha lenne egy plug'n'play megoldás a LED-esítésre, de hát na...
)
most hogy már jó a mozdony, elkezdtem egy kisebb pályában gondolkodni, viszont ehhez még sínekre lesz szükségem.
a régi U-profilos sínekhez viszont sehol nem találok egy "kompatibilitási" leírást, hogy az újfajta rendszerben minek felel meg a régi.
egyeneseknél nem akkora gond, de ahogy elnézem a kanyarnál már nem mindegy. például ami nekem van, abból 4 szakasz tesz ki egy negyed kört, az új fajtából 3, de emiatt nem tudom belőni, hogy R1-2-x melyik kategória. (próbáltam mérni sugarat/átmérőt, de azt inkább hagyjuk...)
-
[w]
őstag
-
[w]
őstag
válasz
rita7107 #5903 üzenetére
&Batman2
köszönöm az iránymutatásokat, némi idegállapotot követően úgy tűnik sikerült életre kelteni
(nem árulom el hányszor ugrott szét a szerkezet úgy, hogy azt hittem megölöm magam
)
szóval most működik, de nem 100%-ig megbízható, általában csak úgy tud elindulni, ha meglököm, utána már stabilan megy minden sebességen
egy-két helyen a mozgó részek kaptak kenőanyagot, de nem tudom mi lehet még a gond. rosszul raktam volna össze a motort? ezen lehet még javítani?
nagyon nem vagyok jártas a témában, a neten sem találtam sehol jó, részletes leírásokat szereléshez és karbantartáshoz, így például nem tudom érdemes-e szétszednem a zsámolyokat és kitisztítani/kenni
-
[w]
őstag
sziasztok!
kislányomnak elővettem a 30 éve gondosan elrakott PIKO készletet, de sajnos a mozdony (BR 110 dízel) nem mozdul meg...
belenéztem és ha közvetlenül a motornak adok áramot, akkor az megy, tehát nem ott van a hiba, de a többi részével nem tudok mit kezdeni, hol-mit nézzek
ismeri valaki ezek javítását, egyáltalán van értelme vesződni vele?
sajnos ahogy elnézem még a használtak is (nekem) horror áron vannak, egy rövid kis szórakozásért nem tudnék sokat kiadni érte
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Pad X8a 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest