- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
japán kert, angol kert, szavanna, és néha magyar részek ( : ahogy a tájolás és "domborzat" adta, két hatalmas fenyő már adott volt és a két gnóm tuja, kecskerágó fa, aranyeső, sok árnyékliliom szétdobálva mindenhova, hozzájuk igazítottam a többi elemet
a kezemmel írtom a gyomokatazért olyan rengeteg nincs, hagyjuk kicsit nőni őket aztán manuális eltávolítás, fillérb@szás van a házban, örülök h ki tudtam harcolni a kertet, növényeket, anyagot fizette a ház, én megterveztem, megvettem a növényeket, anyagokat, volt amit én is szállítottam oda, tavaly nyár ráment kb, aztán a szomszéd sráccal ketten voltunk a brazil gépsor ( : nem ám rota kapa meg gépek, volt olyan bokor aminek a gyökeréhez majdnem köbméteres gödröt kellett ásni h kiszedjük, de megoldottuk
lakóépület, régi építésű, finoman fogalmazva nem túl száraz pincével, ha elszaporodnak a férgek a textil alatt, télre lazán bemennek a pincébe, onnan a födémbe, falakba, mikor csináltam a lakást és bontottam olyan alieneket láttam h ripli' is megnyalta volna a száját :d
jogilag nem az enyém, de egyébként ha saját lenne akkor is ilyenre csináltam volna, szóval valahol az enyém, mai napig jönnek gratulációk, azoktól is akik nem látták a before állapotot ( : de ha nem jönnének sem érdekelne, magam kedvéért csináltam, azért jó látni amikor valaki beesik mikor ott vagyok, és el kezdi dicsérni a kertet, én pedig oda mondom, tudom...én csináltam ( :
amivel igazán sok idő elmegy az a növények megismerése, gondozás az nem vészes, nemrég obiban lőttem korall virágot, ezeöccázé' egy nagy tállal, kb 30-35cm átmérő, gyönyörű, éppen leakciózták 3,5k-ról, átsiklottam fölötte h nem szereti a sok vizet, őt inkább hazahoztam nemrég, pont jókor, utána jött a sok eső
ezt a cannat sparban lőttem nemrég, talán 1,3e ft volt, tavaly i vettem, rögtön kettévágtam a cserépből kiszedve, ha már azt írták tőosztással szaporítható, két hatalmas bokor lett belőle, sajnos kifagytak idénre, nem matekoztam bele, h nálunk a paneleknél sem szedik fel őket, de itt a taljban sok meleg van a távfútés miatt, és ezért nem fagynak ki, most dézsába raktam, találtam a lomok közt, ősz végén majd megy le így a pincébe, jó eséllyel nem lesz gond jövőre vele
ez pl olyan növény ami szinte nem igényel gondozást, tűző napon is vígan elvan, hatalmasra meg tud nőni, a levelei olyanok mint a banán cserjének, virágai általában nagyok, mégis elég keves helyen látok belőle, egyik panel mellett két méternél magasabb példányok vannak, az lesz nálam is a cél ( :
van rettegett trombita folyondár is, dézsában, nem sokat nőtt, de sok gyönyörű virágot hozott, a haldokló orgona tövében van, ha sikerül felfuttatnom az nagyon szép lesz
ezt a hortenzia-árnyék liliom kombót is bővíteni akarom, de szinte mindenhol ugyanazokat aliliomokat árulták tavaly, idén nem néztem, elvileg itthon 20 fajta van, egyébként meg kb 50
az egyik fenyő alá begyűjtöttük az "alap" hostákat, őket is rendesen locsolni kellett, de megháláltáknagyon kellemes illatuk van
szerk:
ő pedig itt ebújt egy kannában az aranyeső alatt ( : -
Chaser
legenda
nekem már hivatalos érdekeltségem nincs benne, a volt szomszéd srác csinálja aki elvállalta némi apróért a gondozást, vele csináltuk közösen a kivitelezést
füvesített részt nyírja, locsolófejjel locsolja, de nincs automatizálva, erdős részt is idén már locsolófejjel oldotta meg, de kevés volt a növényeknek, csak a hátsó részt locsoltam idén, fél óra-óra, mikor kánikula volt inkább óra, volt hét h minden másnap mentem, de nőttek is hatalmasat a növények mikor beszálltam én is a buliba ( :az a murva valami kuva' drága díszkő
jól megoldja a gyomot, alatta geotextil van, ahol gyom kibújik ott meg volt vágva, tavaly többször voltak növények átültetve, föld is került a kavics alá, abból bújnak elő néha gyomok
a mulccsal befürödtünk, nem lehet rajta járni, csak olyan helyre érdemes tenni ahol nincs rajta séta, elporlad, pont jó táptalaj a gyomoknak, ilyesmire nem sok időm ment el, de legutóbb írtottam őket kb fél óráig, ez alatt is textil van, az alá meg a férgek szeretnek beköltözni, szóval nem a legjobb megoldás, ha minden jól megy újra lesz érdekeltségem a házban, textil akkor repül, idővel átalakul talajjá a mulcs, és a gyomokat növényekkel fogom likvidálni, árnyékliliomok és csenkeszek tökéletes megoldás rájuk, egy pár nm-re pedig levendulát akarok tenni, illetve még több nagy füvet, gondozási idő minimális legyen, gyomlálni nem szeretek, meg nézegetni se őket
tavaszi és őszi munka alig van, lombhullatóból egy szép nagy aranyeső maradt és egy haldokló orgona, azokat kell nyírni, aranyesőt menet közben is mert durván nő, jellemzően törpe tujákat vettem, szóval azokat nem kell majd nyírni, amelyiket igen azt "lefejezzük", 2m fölé nem engedünk semmit
-
Chaser
legenda
köszönöm, de csak részben enyém az érdem
teljesen magára hagyták anno a kertet, minden úgy burjánzott ahogy akart, szélén sövénynek japán kecskerágó volt zömében, de sok fehér foltos levéllel, akkor még nem tudtam, h az amerikai szövő kabóca garázdálkodik nagy számban, sok kárt nem csinál, lényegében csak esztétikai gondot okoz, viszont kimondottan a párás levegőt szereti és ott szaporodik, tehát adott volt, h a kert mikroklímája megoldja a párás levegőt, amit a tuják igényelnek, ezért bátorkodtam tujákat is telepíteni, és volt két rosszul "lefejezett" példány is, ami a gnóm alakon kívül vidáman elvolt, annak ellenére h nem is locsolták
levéltetű is rengeteg volt, amik szintén szeretik a párát, és fülledt levegőtlen létet, ez utóbbit szüntettük meg
minden növény sokkal nagyobbra nőtt, mint azt szakirodalmak írják, nem hiszem, h a talaj lenne különleges, anno sitt halomra hordtak fel némi termőföldet, a kert szellőzése, páratartalma "hőtartása" lehet a titok, de mivel nem tanultam csak tippelek
ilyen volt és ilyen lett, kert hátsó részéből pedig ilyen
ez a sétány rózsa tavaly egy kis cukki' volt csak, fává nevelt, ezeccázé' lőttem az egyik obiban, most több mint 1m volt már az átmérője a lombkoronájának
ennek a zöld csenkesznek az átmérője 0,8m, de lesz az 1m is ( :szakirodalmak írnak sok mindent ahogy tapasztaltam sokszor egymásnak ellentmondót, ilyen savas, olyan lúgos talaj legyen, laza, kötött, árnyékos, napos, sok víz, kevés víz...( : ami egészen biztos, a kert mikro klímája áthúzhatja a matekot, illetve az egyes növények egymással való kapcsolata, nem tudom milyen módon kommunikálnak egymással, de az biztos h tudnak egymásról, és vmilyen módon azt is érzik ha törődnek velük, szóval nem nyűgként kell tekinteni a gondozásukra és meg fogják hálálni, kevesebb ph, több kertészkedés ( :
-
Chaser
legenda
megfelel nekik az adott környezet
max kicsit rá kell segíteni
esetünkben jó a kert mikroklímája, téglafallal körülvett, mögötte pedig magas házak, van légmozgás, de pára is
vettem leandert is, levittem a full sötét 7-10 fokos pincébe, tavasszal mikor felhoztam szebb volt mint ősszel, egyik srác szülei már kiültették a sajátjukat, akkora mint egy fa, amelyik élni akar megoldja, alkalmazkodik, sétányrózsából egy meghalt, másik meg már akkora amire kertészetben is megnyalnák a szájukat ( :
törpe nyugati tuja, és másik szögből, különleges élénkzöld színnel
balról mellette egy kobold gömb, hátul arany tuja
rakéta tujaoregoni hamis ciprus egyik verziója
törpe gömb tuja - mint a kobold csak szabályosabb gömb formával és stétebb színben -
ismeretlen tuja, legalábbis nem tudom mi ő, sok éves, valami nagyon okos rosszul "fejezte le", szétágazott mindenfelé mint egy gnóm, nem is locsolták, tavaly kapott egy gömb formázó hajnyírást, még nem az igazi, de az leszpampafű borús időben, afrikából honos, örökzöld, télen fagy ellen védeni kell, szárait lekötve, h ne tudjon a tőhöz csapadék jutni, tavaszal kibontottam, leveleinek felét kb eltávolítottam, első tele volt, összekapta magát, hatalmasra nőtt
közelről
nagyon közelről ( : kb 40cm-es a virágjaidén csak elvétve tudtam velük foglalkozni, ha lesz lehetőségem jövőre folytatom és bővítem a rezervátumot, a növényeknek csak szeretet kell és szubsztrállll' no és én ( : nem tartom szenvedésnek, h le kell vinni a pincébe a leandert és sétány rózsát ősszel, és néha párásítani kell a tujákat, és locsolni a növényeket, már lassan a zebrafű is nagyobb mint én, csepegtetős öntözéssel nem lenne akkora, odaállok slaggal és locsolom őket, túlélem
szerk:
sztem nem úgy néznek ki, mint akik szenvednek (((( :
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Dell Latitude E6510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVD I 15,6" HD+ I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest