- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mobil flották
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ribizly
veterán
+@xmas
Ugye zártból van azért egy elfogadható fejhallgató már itthon (DT770 Pro 80). Az összeg amit rászánok meg elég rugalmas. Ha jó az ajánlat, akkor kb mindegy mennyi.Így a Meze 99 Classic is játszik, de biztos, hogy kivárom, amíg valahol akciósan rá tudok csapni. Ráérek.
Az okozhatja a zavart, hogy közben próbálok egyik havernak is vadászni, ezért is jött szóba az MSR7, m40x, SRH840 meg a NAD is. Az már más kérdés, hogy ha bejön ebből valamelyik (SRH840 vagy m40x) akkor lehet magamnak is beszerzek egyet a HyperX Cloud helyett a munkahelyre.
Az R70x vs HD600-at még az is befolyásolhatja, hogy nem szertnék új amp-ot venni és így lehet le is szűkül a dolog egyből a HD600-ra. Ott is csak kivárnom kell.
-
ribizly
veterán
Értem. Az a gond a NAD-al amúgy, hogy iszonyatosan nyikorog, hiába a sok fém alkatrész. Persze lehet új korában nem olyan rossz, de ez így a kollégánál aki mindenhova használja elég kiábrándító.
A Shure SRH840-ről is azt hallani, hogy eléggé nyekergős a műanyag a műanyagon, nomeg többeknél el is tört a pántja.
Az M40x inkább csak ilyen budget megoldásnak tűnik, de ugyanakkor a review-k alapján egy jó mindenes lehetne, ha jó az anyaghasználat.
Hol lehet vajon ezeket kipróbálni? -
ribizly
veterán
@(#61520) Sinesol
AKG K712 pro
Bevallom őszintén kicsit szkeptikus vagyok az AKG fejhallgatókkal kapcsolatban. Ha lesz lehetőségem tuti kipróbálom valahol, de ez nálam most mindenképpen a HD600 / R70X mögé sorolódik.@(#61521) Tulku
Shure SRH 840
Ok. Akkor ez most visszakerült a listámra. Mennyire nyikorog amúgy?@(#61524) Dorien
HD600 / R70X
Huh. THX. Akkor a HD650-et nem is nézem. THX!@(#61526) emiki6 + (B)@(#61527) Dave™
MSR7 vs NAD
Az MSR7-et elengedném, de a NAD HP50 anyaghasználata nem győz meg. Még mindenképpen adok neki egy esélyt itt az irodában.
Őszintén szólva mennék inkább a Meze 99 Classic irányába, mert olvastam / láttam, hogy a NEO nem sikerült annyira jól, mint ahogyan a Classic, de az állítólag az új párnák sem sikerültek túl jól.
Patt helyzet...@Mindenki
Fülpárnák.
Melyeket érdemes beszerezni játszani velük? (nyilván fejhallgatótól függően választva méretet/kialakítást)
Brainwavz, Dekoni, ...? -
-
AMDFan
addikt
Az "ideal" response félrevezető. Ez a grafikon az emberi fül hallási karakterisztikájából jön. Valóban a mély hangokra ennyivel érzéketlenebb az emberi fül, tehát ennyivel hangosabbnak kell lennie ahhoz, hogy ugyanolyan hangerőnek érzékeld mint az 1Khz-et. Ettől még egy lehallgató berendezésnél nem ez az ideális karakterisztika, hiszen az az ideális, ha a zenét masterelik úgy, hogy feltolják benne a mélyet amennyire jónak gondolják. Általában ezt így is szokták tenni, tehát már magán a zenén van feltolva a mély megfelelő mennyiségben. Tehát egy lehallgató berendezésnél mindig a flat "görbe" az ideális. Az fogja visszaadni azt ami a felvételen van.
-
Sinesol
veterán
-
Tulku
veterán
Hááááát....
Szerintem eddig senki nem igazán találta el a Hi-Res eredeti "jelentését" tudtommal...
Ugyanis a hI-res a 16/44-es flac, waw felbontás egyféle "kiterjesztése" lenne...tehát amikor a hangzatos marketing szövegekben a 24 bit és 384 kHz szerepel az már a nagy felbontás (túlmintavételezés és frekvenciaátviteli baromságok) lenne...Azzal viszont egyetértek, hogy:
- semmi értelme egy fül, fejhallgatóra ráírni, hiszen valójában mi különbözteti meg A fülhallgatót B fülhallgatótól, ha az egyikre ráírják, a másikra pedig nem....?
- az egész Hi-Res (egyelőre) baromságnak akkor látnám értelmét ha rendes 16/44-es flac-waw (vagy egyéb) tömörítéssel tele lenne a padlás és minden tökéletesen klappolna...de egy 20 évvel ezelőtti felvételt először le kéne tudni játszani normális minőségben (a lánc valamennyi elemével egyetemben) majd utána nagyfelbontásusítani...vagymi... -
s4tch
veterán
Kiegyenlített hangot is keresett...
Az a helyzet, hogy az MSR7 az AT dizájn fejese, és az árát is ennek megfelelően lőtték be. Ha valaki 60-70 ezres hangot vár tőle, az inkább lépjen túl a messziről szép dizájnon. Szerintem ennyi pénzért sok jobb hangot lehet kapni, és kényelem szempontjából is vannak erősebb ajánlatok, pl. komplett Beyer vonal, illetve az MSR7-et ihlető Sony MDR1. Utóbbi amúgy a mély kiemeléssel együtt sem rosszabb hang. Sorry, nálam az MSR7 több szempontból is kapufa...
Mondjuk miután a kolléga első fejese lesz, összehasonlítási alap híján jó eséllyel boldog lesz vele.
-
Dzsozi56
tag
Hát igen!
Egyáltalán nincs szándékomban vitatni, hogy a NAD hangképét tekintve jobb cucc és egy fejhallgatónál mégis csak ez kell, hogy a döntő szempont legyen. Nálam azonban a külcsín is fontos, a NAD fejpántja nekem egyáltalán nem jön be! A másik - és ez már az én hibám -, hogy én nem preferálom a külföldi web oldalakról történő vásárlást. Itthon pedig jelenleg 10k-val olcsóbb volt az Audio-Technika terméke. Harmadik pedig - ha jól olvastam - a NAD nem minden tekintetben kompatibilis az androidos mobilokkal, már ami a vezetéken lévő vezérlőt illeti? Ha ehhez hozzá veszem azt a megjegyzést, hogy "Továbbra is jó fejes az MSR7...", akkor végül is mindent egybe vetve remélem szerencsésen vásároltam!
Üdv: Dzsozi56
-
Greg204538
tag
Nadot még nem hallottam, de ha már ebben a kategóriában barangol a fórum, és van rajtam kívül más, aki erősítetlenül szeretne zenét hallgatni, és van mondjuk egy DAPja (fiio x3II nekem elégséges), szerintem is érdemes tennie egy próbát az FSPvel - ahogy bodz is ajánlja.
Minden korábbi fejesemnek volt egy jól meghatározott hangkaraktere, a Focal Spirit Pro-ban nem érzem ezt, nagyjából úgy szólal meg, ahogy azt a felvétel megkívánja. Nekem abszolút bejött, már csak a kesst kell összeszedjem, és megtalálnom a garanciában legerősebb hazai forgalmazót, mert ez a cucc esetenként széthullikEbben kérnék segitséget:
Melyik hazai forgalmazónál megy flottul a garanciakezelés?
Szimpatikus srácok vannak a kipróbálásom helyszínén a HitSpaceben, elmondásuk szerint cserélnek is épp egy FSP-t a fejpánt repedése miatt (tipikus hiba), megvárom, hogy alakul. Személyes tapasztalatokat hálásan fogadok minden forgalmazóval kapcsolatban (muziker, hitspace).
Minden korábbi fejesemnek volt egy jól meghatározott hangkaraktere, a Focal Spirit Proban-ben nem érzem ezt, erőlködés nélül, nagyjából úgy szólal meg, ahogy azt a felvétel megkívánja és közebben nem erőlködik. Végre egy fejes, ami tényleg majd úgy szól, ahogy a hype ígérte.
Szóval, aki szeretne egy patika állapotú msr7-t, az figyelje az aprót 1-2 hónap múlva, illetve akinek van egy garis, amitől megválna, ne tartsa magában.
Más - Örömmel merülök el az MSR7 hangjában, de valóban az összképe közel sem az igazi. Ha az ember nem a részleteket fürkészi, édeskésen vernyogónak is érezheti, embere és hangulata válogatja - én sok érdekeset találtam benne: elsősorban a tiszta és könnyed megszólalása, térábrázolása, mikrorészletei és mozgásleképezése ami megragadt. Kicsit olyan, mintha a zene mögé látna az ember. Ez az időtöltés nem zenehallgatás, csak fület simogató kíváncsiságom kiélése. Ehhez mondjuk rádugtam egy ~20ezres kábelt , mert volt elfekvőben, és hát eszméletlenül skálázódott az asztali láncon is. Rengeteg előnyét ez az ezüst kábel hozta ki, a gyárival egy dinamikátlan, vékony zagyvaságnak érződik. Persze visszalépni mindig borzasztó
Köszi, hogy figyeltél, szép napot!
-
Ma délután befutott nekem is az amazonos NAD HP50.
Külső:
Mikor rendeltem már csak 2db használt volt, leírások alapján sérült dobozzal, a fejesen pedig elől-hátul, alul-felül kisebb nagyobb karcok. Ennek ellenére megrendeltem, az itteni ajánlások alapján gondoltam a hangzás miatt megéri a leharcolt külső ellenére is.
Hatalmas pozitív csalódás, az amúgy minőségi dobozon van ugyan néhány karc, de magán a fejesen nagyítóval keresve se találni semmit, makulátlan állapotú, minden tartozékkal együtt.
A zongoralakk engem nem zavar, a fejes összességében minőségi benyomást kelt. Tükörben nem néztem hogy áll, de nekem nincs kis fejem, szemüveges is vagyok, de sikerült kényelmesen beállítani.Hang:
Hangzás remek, már első hallgatásra is. Azt hozzá teszem, hogy nekem nincs nagy tapasztalatom fejesekkel, egy nyitott AD500X mellé érkezett. Korg dac 100m-el hallgattam, illetve kipróbáltam Sense V1-el is, ezzel eggyel dögösebben szól, de hosszútávon a korg-gal magában hallgathatóbb lesz úgy érzem. Van még egy Musiland 01 mark2 is, azzal is majd kipóbálom.
Röviden ennyi, ezúton is köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmet.
-
s4tch
veterán
Azzal egyetértek, hogy külön kategória a fejhallgatózás. Még azzal is, hogy az intimitása adhat olyan élményt, amit a hagyományos hangfalas zenehallgatás nem. De a zene elsősorban az élő zenét jelenti, aminek teljesen más a térérzete és a testre gyakorolt hatása, mint a fejhallgatózásnak. Sosem fogsz gyomrozós, gatyaszár-lobogtató mélyeket kapni egy fejhallgatótól, márpedig ezt egy jó hangfalas lánc képes legalább részben reprodukálni.
Tulku U18-a után már azt sem mondom, hogy a fülhallgató sokkal nagyobb kompromisszum, mint a fejes. Az valami félelmetes holmi egy rövid hallgatózás után is. Ettől még a relatíve olcsó fülesezést is kifejezetten csípem, tömegközlekedésen, illetve elalváshoz (a család zavarása nélkül) nincs reális alternatívája.
Mondjuk én az autóhifit is szeretem, pedig az aztán tényleg egy elcseszettül kicsi, kihívásokkal tűzdelt tér, tele fölösleges tereptárgyakkal, kvázi mozgathatatlan sugárzókkal, könnyen előforduló akusztikai rövidzárral, fázishibával, amit akarsz. Az autóhifi - maximális tisztelet néhány kivételnek - jellemzően szarul szól, mégis élvezhető tud lenni, ha megfelelő nyitottsággal áll hozzá az ember. Az enyém is tele van hallható hibával: balra húz, alul fél oktávnyi lyuk van a frekimenetben és alig szólal meg 50Hz alatt, nincs tökéletes fázis, lehetne nagyobb a felbontása, nem elhanyagolható az alapzaj - mégis van, hogy este 11-kor lemegyek a kocsiba, és megyek egy kört a Mátrában, miközben szól a metál. Jó is az.
Egyébként csak a megbékélés fontosságára próbáltam felhívni a figyelmet, ezek szerint sikertelenül. Nagyjából ki kell találni, mit szeretne az ember, és nem fölösleges köröket futni zsákutcákba. Saját példa: nálam a HP50 nagyjából endgame, úgy, hogy természetesen hallottam már tucatnyi jobbat (jellemzően sokkal drágábban). Egy nyitottat a feeling miatt el tudnék mellé képzelni, de a családbarát éjjeli zenehallgatásnak nálam addig ez lesz az eszköze, amíg le nem rohad a fejemről. Ilyenkor már lenne értelme nekiállni kábelt cserélgetni (lásd a kolléga avx-ről átlinkelt kérdését), útkeresés közben szerintem fölösleges időhúzás és pénzkidobás egy olyan fejes körül finomhangolni a körülményeket, amit lehet, hogy meg sem tartasz.
-
Per Degaton
tag
Nekem is megjött az Amazon Warehouse Deal-es NAD HP50. Utólag is köszi, hogy beírtad az akciót
Kedden este rendeltem, akkor már csak "very good" állapotúak voltak, abból választottam ki a legjobbnak tűnőt.
Ennek ellenére az enyémnek is csak a dobozának van baja (egy kicsit el van szakadva egy helyen, egy másik helyen meg kicsit piszkos), de maga a fejhallgató és a tartozékok tökéletes állapotban vannak, szerintem teljesen új az egész, max csak kipróbálhatta valaki.Nos a hangjáról az a véleményem, hogy k*rvajó
Normális fejhallgatóból egy Beyer DT770-em van és mivel azt olvastam a HP50 nem annyira V, féltem, hogy nem lesz benne se elég basszus, se nem elég magas, de egyáltalán nem ez a helyzet, tényleg nagyon bejön a hangja már így bejáratás előtt is.
Tényleg eléggé más mint a Beyer, de zenehallgatáshoz pl szerintem ez jobban fog nekem passzolni.
Először az uDSD-vel próbáltam, bőven jól szólt, remekül meghajtotta. Aztán rádugtam pluszban a SAP-8-at is, azzal még sokkal jobb lett és durva ereje van, ha csak félig feltekerem a hangerőt szerintem halláskárosodást szenvedekAztán a próba kedvéért kipróbáltam csak az alaplapi ALC1150-tel és bár azzal nyilván gyengébb, de szerintem az is tűrhetően meghajtotta. Szóval számomra a hajthatóságával nincs gond.
Egyéb dolgok:
- nekem a kinézetével sincs bajom, bejön ez a fekete, de a fényes műanyag talán tényleg nem a világ legjobb ötlete volt
- féltem, hogy kicsik lesznek a párnák a fülemnek, mert elég nagy fülem van, de ezzel sincs gond, kényelmes
- a pántot még én se tudom százszázalékosan jól beállítani, nehezen döntöm el, hogy jól van-e fejemen, de ez csak idő kérdése szerintem
- ami még tetszik, hogy úgy tűnik jól szűr kifelé, kevésbé szűrődnek ki belőle a hangok mint a Beyerből. De ez lehet amiatt is van, hogy ez bőrpárnás, az meg plüss
- ami viszont annyira nem tetszik, hogy kicsit olyan törékenynek tűnik, szinte recseg-ropog, ahogy forgatom, alig merek hozzáérni. Ebben gyengébb a DT770-nél. Mondjuk az is igaz, hogy az egy tank kb
- a kábele tényleg egy vicc, mindkettő. Jó, hogy elért a fél méterre lévő erősítőigÖsszességében azt mondom, hogy 34 ezerért szinte újonnan ez egy fantasztikus vétel volt
-
kromatika
veterán
-
.DLL
veterán
Fej-fej mellett összehallgatva a K550-et és az SRH840-et azt kell mondjam az utóbbi sokkal természetesebben, dinamikusabban szól. Oké, az a K550 nem volt módosítva, de ez pl. a dinamika természetességén nem fog változtatni. Azt kell mondjam reális volt amikor a két fejes közé becsúszott egy 10-20k-s árkülönbség, tény, hogy amikor 30k-ért osztogatták az AKG-t az azért eléggé best-buy volt, 40-ért is megérte, 50k-ért pedig OK volt (figyelembe véve a jó építési minőséget is).
Node a lényeg, hogy természetesen egy kipróbálást megér a dolog, lehet hogy jobban bejön neki! -
mettek
addikt
Amiket telefonokhoz, pláne iPhoneokhoz optimalizálnak azok nagyon jol tudnak szolni mert egy iphonennak, Galaxy s-nek elég jó a dac-ja és az erősítője is....ahhoz hogy többet kapjon az ember lényegesen drágább asztali cuccokat kell venni. Annyit már nem ér a dolog. Tavaly volt egy 400ezres láncom, hadd ne mondjam nem éreztem azt hogy na ez megért ennyit....el is adtam.
-
gaborka8x8
aktív tag
Látom, itt a K550-el kapcsolatban a forrás készülék az egyik ultima ratio. (Noha a forráskészülék megfelelő fejhallgató-erősítő nélkül semmit sem ér.)
De mint korábban leírtam, négy különböző forrással [két analóg (Lenco L78, Revox G36), és két digitális] teszteltük.
Ugyan mondja már, hogy egy Revox G36-nál eredeti mesterszalaggal (Hangsúlyozom, eredeti, és nem első másolat pl., noha a nyolcadik másolatig nincs különbség.) mi a jobb forrás, és ugyan ki van itt olyan, aki legalább ezt megközelítő forrásról hallgatja a K550-et?
-
-FreaK-
veterán
Köszönöm!
Ezt olvastam át tegnap, ez alapján hangban jobb lenne nekem a zárt A900X, viszont az ergonómiájáról nem írnak jókat, túl lazák a "szárnyak" elcsúszhat a helyéről a füles.A legjobb lenne, ha meg tudnám hallgatni őket azért
(#41682) .DLL: olvastam/néztem róla review-kat a napokban, azt írják az 551 véle változások is benne vannak és előrelépésnek mondják a hangját az elődükhöz képest.A két Audio Technica viszont összességében feljebb lehet egy kategóriával.
-
Crondore
tag
A900X -em van, nagyon érzékeny a meghajtás minőségére, ha mély hangsúlyos karakterű a lánc nagyon rátelepszik az egész hangképre a mély tartomány pl.: nfb15, nfb11-el nagyon jól szól, nfb29-el nem hoz annyira kiemelkedő változást hogy megérje a dupla árat. Denon -al kb. nfb11 szintjén teljesít kevesebb térrel. Steinberg UR242 -vel nagyon szépen szól, de ez lehet elfogultság is mert nem volt alkalmam összehasonlítani az előzőekkel, de nem mély hangsúlyos az biztos. Minden leírt tapasztalat a DAC/hangkártya saját fejes erősítőjén keresztüli meghallgatásra vonatkozik.
Még ami volt: Cambridge házimozi fejes kimenete közepesen teljesített semmi kiemelkedő, ahogy emlékszem.
Még valami, ezekben a 30 fokokban a A900X mivel zárt szinte elviselhetetlenül meleg tud lenni, ha olyan a környezet, jól klimatizált helységben semmi gond vele.
-
fericske
addikt
Ezek elszállítják mindenhova, bár nem ingyen de nem is drágán.
Hogy megéri-e neked azt eldöntöd.
A ship itt azt jelenti mennyi idő ameddig berendelik stock-ba, utána postázzák.
Én egyszer használtam még csak ezt az oldalt és nem vettem tőlük semmit, mert nem győztem kivárni a cuccot. Elnézést kértek a JVC nevében amiért azok nem küldik le nekik a kért rendelést és még aznap visszautalták a pénzt amikor ezt a várakozást szóvá tettem email-ben és sztornót kértem. -
.DLL
veterán
Hohó, rengeteg adminisztrációt jelenete ez nekem.
Jelenelg ahol vagyok, ott a lakosságiban ez nincs benne, át kell váltani egy másik számlacsomagra, amiben már benne van a netbank és a webkártya, de annak a csomagnak a havidíja meg nevetséges.
Oké, váltsak bankot tudom, csináljak máshol is számlát: na itt jön a sok utánajárás és adminisztráció...
PayPal meg egyszerű. Nem használom gyakran, sőt ritkán, befizetek amennyi kell, másnap levásárolom. Ilyen esetekre jó. -
Tulku
veterán
De illeszkedett, bár nekem jobban bejönnek az oválisabb fejesek...de az 550 is akkora batár hogy illeszkedési problémák nem voltak...jobban érzem benne a dobozhangot mint a Yamahában illetve a Shure-ban, talán így foglalhatnám össze...azok nekem jobban összeállnak fülessé...ettől lehet szuper fejes, én vagyok háklis...
-
Bukk900
őstag
Én csak most ismerkedem az első nyitott fejhallgatóm hangzásával (HI-2050) és pont az tetszik a CAL után, hogy nem a füleim között a fejemben szól, hanem kitárul a fejem köré a tér.
Viszont érdekelne, hogy szükség esetén melyik zárt fejes nyújtana hasonló széles teret az 50e körülig terjedő kategóriában.
A Takstar pro 80 gondolom visszalépés lenne és a több mélyre sincs szükségem, inkább kevesebbre. -
aladarka
tag
Köszi a gyors választ. Amire nekem kellene, még mindig tökéletes választás lenne. Főként játékhoz kellene, illetve fontos szempont még, hogy nagyon kényelmes legyen (ezt a modellt próbáltam hosszabb ideig és teljesen elégedett voltam vele). Külföldi beszerzés nem játszik, számla miatt macerás. Úgyhogy ha valaki mégis látna ilyet mostanság, szánjon meg egy címmel. Köszi.
-
goamantra
tag
Részemről azért, mert ha nincs elég bass, vagy lapos\tompa a magas.. hiányérzetem lesz...
Ha a felvételen erőteljes a bass, akkor miért nem hallom a fülesen , a hangfalakon viszont igen? (félre ne érts, nem várom el a fülestől, hogy gyomros mélyeket produkáljon, de azt elvárom, hogy valamennyit adjon már át a koncertfeeling-ből... képzelj magad elé egy koncertet, 30as mélyládák mindenhol... hallgatod ugyanazt fülesen, azt jön belőle cincogás ..
Komolyzenénél, jazznél nincs ilyen jellegű problémám..Ha már választanom kell, a "n" és a "V" karakter közt..akkor inkább a V...
p.s. : már kicsit fáradt vagyok, szal ezt a választ majd átgondolom mégegyszer..
-
Bargyu
tag
Ízlések és pofonok. Az Lcd2/Lcd3-at kiprobalnam. Nehany napra, egy nagyon magasra ertekelt (ertsd draga, mert francia pecsetje van) vorosborral halalnam meg, ha valaki kolcsonadna (mondjuk letet mellett). A head-fi.org-on termeszetesen hitvita, melyik a jobb, a Stax 007/009 amelyikrol altalaban ugy irnak mint ami egy magasabb kategoria, de ez ugye araban is rendkivuli. Fejes talalkozon elofordul valamelyik?
-
törölt tag
Akkor minek gyártják? Ezekre a problémákra pont megoldást kínál házon belül az 545.
.DLL: Múltkor volt valahol statisztika, hogy a 100+ dolláros kategóriában az eladott termékek döntő többsége bícc. Ezek után mit strapálják magukat, ha az összes neves márka nem képes annyit eladni együtt.
-
Exodius
őstag
A Beats az mi?
Amúgy most jól meg lettem kavarva, mert a 990-nek a dizájnja meg a plüss párnái is jobban bejönnek de ajj...a Shure-ok kényelmetlenségétől tartottam. Szóval ők temetőkertbe kerülnek. Az 500X-en meglepődtem, hogy ennyire alsó-kategóriának tartod, de akkor ezek szerint túlárazott..pedig de egy szép darab.
A Shure SRH940-esről mik a vélemények? Amúgy DAC-ot mindenféleképpen veszek (csak előbb gyűjtök), már csak azért is mert kíváncsi vagyok mennyire hajtja ki a belüket a fejeseknek és mert az tényleg zenére van. A HD 555-ös kábeljavításán meg gondolkoztam, mert ennyi kijár neki több mint 4 év szolgálat után és kidobni sem akarom (elvégre csak ez volt az első fejhallgatóm), de Szegeden hol tudnám ezt megtenni?
Dave: a leírásban leírt táblázatról meg annyit, hogy elég lenne csak annyi hogy előny/hátrány-karakterisztika meg milyen zenékre ajánlott, aztán innentől ha az illető kiírta cetlikre akkor mehet tesztelni és onnantól meg eldönti melyiket akarja.
Csak érted, aki följebb akar menni 30 fölé, mert őrölt audiophile és a hang a mániája akkor tudjon ott is szemezgetni.
Habár nem tudom hogy a 40-60k-s szint mennyire vízválasztó minőség szempontjából vagy PDF-fájl és ott mindenki leírhatja a különvéleményét, csak ne rekedjünk meg a 30k-soknál, mert sokan kiesnek a játékból.
-
Xero
nagyúr
Na erre a típusra most felkaptam a fejemet. Kicsit elkapott a gépszíj megint, szóval nézelődök.
Ennek a karaktere hogy viszonyul mondjuk egy CAL!-hoz vagy M50-hez képest? Nyilván AKG, tehát kevesebb lesz a basszus, de mennyivel? Ilyen árazás mellett nagyon gondolkodóba ejtett.
-
törölt tag
Nem akartam hozzászólni az általam ignorált illető hazugsággyűjteményéhez, már régóta szó nélkül hagyom, hogy kiélhesse fóbiáját szabadon.De ha már mémmé válik itt ez a förmedvény (négy mondatban tizenegyrendbeli hazugság), akkor azokkal hajlandó vagyok kommunikálni, akik kritikátlanul átvéve a rémhírterjesztést, továbbterjesztik a rémhírt - vedd ezt a bizalom jelének.
Jól lekövethető, hogy Kammerernek semmi köze nem volt PeachMan kolléga D1100 rendeléséhez. A kolléga .DLL egymondatos javaslata alapján érezte magát felbátorítva, hogy megrendelje, majd az ellenvélemények hatására búskomorságba esett. Kammerer nem szólt bele az ellenvélemények áramlásába se, utólag vigasztalólag megjegyzett annyit PeachMan-nek, hogy legyen nyugodt, húszezerért főnyeremény (ha nem tetszik neki visszaküldi, vagy eladja annyiért, amennyibe került neki). Kammernek tehát nemhogy semmi köze nem volt PeachMan D100 vásárlásához, hanem jól láthatóan (#27026) hozzászólásában PeachMan rutinszerűen besorolja Kammerert a D1100-at szidalmazók táborába.
Az pedig, hogy egy másik kérdezőnek válaszolva Kammerer napokkal PeachMa meggondolatlan vásárlása után elmonologizál-beszélget teljesen más emberekkel Pro 80 és a D1100 közti kategóriakülönbségekről, csak ostoba időutazásos hollywoodi filmekben, valamint a fóbiás hazudozó Dudika módszereiben hozható összefüggésbe PeachMan napokkal korábbi, .DLL javaslata kapcsán történt vásárlásával - és az most szinte mindegy, hogy Kammerer közel sem olyan értelemben filozofált a D1100-ról (most se és korábban se), mint ahogy azt Dudika már nem először beállítani próbálja.
Ha Dave felül ennek a beteg rémhírterjesztésnek a farvizére, és továbbterjeszti a gonosz szándékú dezinformációt, akkor igen mélyre süllyed egy beteg elme erkölcsi fertőjében. Mindezt segítőleg. Ugyanez vonatkozik mindazokra, akik forráskritika nélkül készpénznek veszik, amit Dudika passzióból irkál Kammerer-fóbiáját kiélendő. -
-
.DLL
veterán
Én moziban is füldugóval vagy IEM-mel járok mert süketítőre van beállítva a hangerő, élvezhetetlen. Ez abból is lejön, hogy cuppnósra bedugózott füllel is tisztán értek mindent, a basszus pedig mellkasban és rektálisan is érezhető... úgyhogy elmehetnek a f*ba a mozitechnikusok.
-
Ati1979
veterán
Fordított sorrend?
Közvetlen hang alatt mit értesz?
(#26262) Bodz
Igazából egyszer hallgattam még régen pont Nyíregyen egymás mellett a 3-4 x szériás ath-t. Az ad500x-et, az ad700x-et, az a900x-et, és az ad2000x-et. Kissé megkopott az emlékem ezekről. Legalábbis egymáshoz nem tudom pontosan, hogy viszonyulnak...
-
törölt tag
Ha nem olvasod végig, akkor nem csoda, hogy tévúton "válaszolsz".
(#25865) Bobrooney Ha nincs lehetőség ugyanolyat, mint a saját kábele, akkor a lehetőségek tárháza elvileg igen széles. Azért "elvileg", mert a gyakorlati kínálat igen szűk. És persze az sem biztos, hogy az eredeti kábel ideális megoldás lenne, hiszen az is éppen abban a hosszban van illesztve, amekkorában - és persze az illesztés is rendszerfüggő...
Summa summárum, én nem hosszabítanék, de ha muszáj, akkor szerintem valahol a 3-5000 Ft/m ár környékén lenne illendő és arányos válogatni, nyilván akár a Sennheiserek közül is érdemes lehet, de akár a hangszórókábel eredetű QED-ek, Chordok, Klotzok... - és sok más. Próba-szerencse.
-
törölt tag
Előzmények:
Kammerer: "A kábelben való eltérés általában nagy eltérés, néha nagyon nagy. Jelen esetben viszonylag nagy."
Dave: "Ha jól rémlik szerinted a K551 szólt jobban a vékonyabb, mikrofonos kábelével. Mindezt egy MM-os hallgatózás keretében állapítottad meg. Szerintem ez azért nem kellően megalapozott. Bocs, ha rosszul emélkszem."Az, hogy az átvezetékezés hatalmas különbségeket okoz/okozhat egy készülék, egy hangrendszer hangjában, sokévtizedes általános nemzetközi tapasztalat (amellett, hogy logikus), de magam is rengetegszer tapasztaltam bő harminc éves hifista pályafutásom folyamán. Ez tehát nem rólam szól, ennek tehát semmi köze ahhoz, hogy a K550/551-et ki hogyan és hol hallgatta vagy nem hallgatta, és hogy ki melyiket véli jobbnak vagy rosszabbnak. Ez arról szól, hogy ne vélje senki egyformának, hiszen "hatalmas", azaz lényegi konstrukciós különbség van köztük, azazhogy legalább a kábelezésük (és a csatlakozójuk!) eltér, ami egy lényegi eltérés - teljesen függetlenül attól, hogy én hallgattam-e adott készüléket bármilyen körülmények között vagy sem. Ezért szóltam, ugyanis folyton előkerül itt sokak szövegében, hogy bizonyára nincs közöttük (lényeges) különbség, hiszen a kábel (és a csatlakozó!) kivételével mindenben egyeznek. Hát ez így nem jó szöveg, hiszen a kábelezés kulcsfontosságú alkatrész egy hifi készülékben, rendszerben, tehát ha két készülék eltér a kábelezésben, akkor biztos, hogy többé-kevésbé eltér a hangjuk, és alkalmasint igen nagy lehet a hangjuk közti különbség. A kábelezésnek alapvető szerepe van egy hifi készülék/rendszer hangjában - mondom harmadszor, negyedszer...
Hogy a két konkrét fejhallgatótípus hogyan szól, azt nem "egy MM-os hallgatózás" keretében állapítottam meg, ettől függetlenül, arról hogy melyik típus jobb vagy sem, a véleményem annyira megalapozott, amennyire, de ez most teljesen mindegy, ugyanis a reakcióm tartalma az volt, hogy "viszonylag" nagy különbség van a két típus hangja között. Ennek megállapításához pedig akár kirívóan alkalmas is lehet "egy MM-os hallgatózás", hiszen ha ostoba mobil lejátszóról a MM hangzűrzavarában szignifikánsan "viszonylag" nagy különbséget hall az ember a két készülék között, akkor ideális lejátszóeszközzel és ideális hallgatási körülmények között nyilván még nagyobbat.
És akkor sokadszor a tanulság, amiért ilyenkor közbeszólogatok: A kábelezés lényegi alkatrész a hifi készülékben, a kábelezés megváltozása óhatatlanul kisebb-nagyobb hangminőség- és hangkarakterváltozással jár, adott esetben pedig igen jelentős változással.
És akkor az mellékes, hogy egyébként a K550/551 közti hangkülönbséget én viszonylag jelentősnek ábrázoltam. A lényeg, hogy a kábel az nem "csak", hanem egy lényeg. -
chosa921
tag
Ezért van a kis csúszka a tetején hogy beállítsd a fejméretedre, nekem nagyon kényelmes, észre se veszem hogy rajta van a fejemen, nehéznek sem mondhatnám nekem jó lesz
A 28-as kép hűen tükrözi az arányokat, nincs nagy fejem de sztem bőven betakarja a füled, nem nyomja SaTöBbi
-
gaborka8x8
aktív tag
Ha önnek így jött le, hogy a saját nem létező elméletemet, de létező tapasztalatomat akarom " igazolni" akkor sikerült ismét rosszul kommunikálnom.
A fejhallgató fejformához való megfelelő illeszkedés hiányát, mint egyik lehetséges okot a szélsőséges megítéléseknek (Hiszen a Head-Fi-n is kapott ez a fejhallgató hideget meleget), abszolút respektálom.(Habár, ha tudná, milyen nagy fejem van.
) Csak nem tartom elégségesnek. Azaz, úgy gondolom, valami másnak is lenni kell még a háttérben.
-
gaborka8x8
aktív tag
A forrással kapcsolatban azt gondolom, nem lehet probléma, mivel ötféle különböző forrásról hallgattam. Egy belépő szintű lemezjátszóval (Dual 505/3, Gradó Prestige Gold hangszedő), egy felsőközépkategóriás lemezjátszóval (Thorens TD125, SME 3009-es kar, Van Den Hul MC One hangszedő), a digitális forrást egy Pioneer PD-75 szolgáltatta futóműként, illetve, PC Foobarral, (mind kettő után az MSB Platinum DAC volt kötve), az ötödik pedig egy Revox G36 eredeti mesterszalag első másolata (Telefunken M15-ról átjátszva) (Aki jártas az analóg világban, az tudja, hogy ezt az utóbbi párost otthoni körülmények között nem igen lehet űberelni.)
Tehát, tartok tőle, hogy nem a forrással volt a baj, mert mindegyikkel rosszul szólt, csak nem egyformán rosszul.
( Gondolom, most jön az, hogy akkor biztosan a fejhallgató-erősítő.)
-
.DLL
veterán
Legalább a kényelemmel nem lesz gond.
(#25124) Primary92: egyik körte, másik alma, harmadik Barack. Pl. a K412p nyitott, ultrahordozható, a JVC nagy circumaural. A K518 szvsz nem jobb a Retro DJ-nél nagyon fedett a hangzása sok méllyel, a RD. lefalább felül is tiszta és a tere is jó, zárthoz képest. Azt a JVC-t még nem hallottam amúgy.
(#25122) Tonyo:
-
RetepNyaraB
veterán
Errröl valami Schawo, vagy Vodkaboy jellegü tudornak kellene nyilatkoznia leginkabb. Ti., hogy micsinal a kernelsztríím.
Ha Bargyu szerint nagyonnagy kiralysag, azt bizonyara mondja valamiert, a 99 euro kifizetesen tul is remelhetöleg (mert altalaban ha valamiert sok penzt fizetünk, akkor az hajlamos jo is lenni; lasd Bicc, vagy feljebb Bose. B&B). Ezt viszont sajna nem fogom tudni objektive ellenörizni, mert nem talaltam meg sehol torrenten a progit
es probabol pedig inkabb eliszom a 99 eurot
ui.: masnal is rakas szar a prohardver szerver napok ota, vagy nalam nem koser valami?? Ötször kell kattintani es akkor csinal valamit (vagy akkor se
)
-
Bargyu
tag
Nem vagyok informatika specialista sem, de a kernel stream elnevezésből gondolná, hogy az valami nagyon alapszinten működteti a perifériákat, lekapcsol talán mindent ami nem létszükséglet és a nas-ról érkező jelet kitolja az usb-re.
A korábbi képen láthatod, hogy az usb egy fekete dobozba megy a laptopból, ez egy arcam irdac.
Amit mostanában olvastam, hogy a dac-oknál az usb és a chip közötti részt úgy rövidítik. Jelenleg amennyire tudom a legjobb az aszinkron dac, amelynél az usb és a chip között I2S kapcsolat van. Ezt alakítják át úgy, hogy az usb bemenő kábelt szétszedik és dac chip I2S bemenetére kötik.
Akit esetleg nem zavarok vele, most az alábbi fejlődési lehetőséget látom még ebben a rendszerben:
- jobb usb kábel, itt egy teszt szerint a Belkin Gold elég jó az árához képest, aki egyetért azzal, hogy talán számít az usb, annak mi lenne a javaslata?
- usb kábel kiiktatása és két usb anya-apa átalakítón keresztül a lehető legdirektebben összekötni a két pc-t. Gyakorlatilag egymás mellé kell tenni, a két laptopot közvetlenül és két usb anya-apa átalakítóval összedugni kábel nélkül.
- sokan módosítják a hd800-at hogy tesznek bele egy 2-10mm vastag puha szövetet, amivel a magasabb hangok ércességét tompítják illetve kimutatták, hogy a hangnyomás jobban a közepére koncentrálódik, ott a legerősebb és körbe egyenletesebben gyengül, ez persze nem biztos, hogy jó, mert a fülön formájához nem tudom milyen passzolÉrdekes kutatási terület lehet ilyen fejhallgató párnák belső felületének módosítása különböző anyagokkal és formákkal illetve ennek analógiájára a külső rész módosítása is. Tud valaki olyan intézményt, ahol mérnek ilyen hangnyomás dolgot?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Milyen videókártyát?
- Linux kezdőknek
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobil flották
- További aktív témák...
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- PS4 + VR szemüveg / Számla / Garancia /
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest