- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kasa85
őstag
Sziasztok.A segítségetekre lenne szükségem.Most vettem egy Kolink RGBKábel HD15M/5BNC 1,8m kábelt.A gond vele a következő.Windows = x-64 Proffesional om van és nem találja a monitor Drivert Általános nem PnP képernyő ezt írja,és max 1600x1200 ig enged mindent max 60hertz en ami elég bántó.A kép nagyon gyönyörű,de már mindent próbálltam de az istenért sem tudom felrakni a monitort pedig a sima D-Sub kábellal felismeri most a monitor a (RGB-kábellal) imput 2 van a D-Sub imput 1 en jelenleg csak SRGB van rákötve imput 2 őn.Léci segítsetek nagyon fontos lenne.Előre is köszönöm
-
kasa85
őstag
Sziasztok.Nos a monitorommal úgy látszik nincs gond ,csak idő kérdése volt,hogy hozzá szokjak mivel a volt LCD kijelzőm jóval élesebb képet produkált (Betűk,élek stb) mint a Sony Multiscan G520 as moncsim.Egész tűrhető a képe,de jelenleg nem biztos,hogy megfelelő a kábelom mert jelenleg egy 800-900ft os szerintem nem duplán árnyékolt kábelt vettem mert ezt találtam.Találtam az Ipon oldalán egy kábelt,de érdekelne,hogy ez a legjobb választás amivel jó képminőséget tudok tolni a monitoromnak.A monitor 1600x1200(100HZ) felbontáson használom ide már gondolom el kél egy jobb árnyékolt DSUB kábel.Linkelem.
http://www.ipon.hu/webshop/product/kolink_rgb_kabel_hd15m_5bnc_18_m/138713 -
kasa85
őstag
válasz
macikos #3907 üzenetére
Szia.Windows xp teszteltük,és azon is remegett egy kicsit,de a contrastot lehúzta egy kicsit jobb lett a képe.Elképzelhető,hogy ekkora különbséget veszek észre élesség terén illetve homályosabbnak láthatom a képet 1év LCD zés után?Mivel olvastam pár adatot a fórumon innen szedtem a Sony Trinitron képcsöves termékeket gondolom ennél szebb képcsöves monitor már nemigazán van,vagy csak nagyon minimálisan.Régebben mielőtt még az LCD monitorom nem volt meg akkor volt egy Belinea 22' os monitorom volt ami képminőségben éleségben közel volt a jelenlegi LCD-ém hez.A különbséget a HDR effekteknél vettem észre mikor a napba nézel pl a Crysis ben szinte elvakít.Illetve tűélesebbek lettek a formák.Persze a hátránya a fekete megjelenítés vplt illetve a szinek sem pompáztak annyira a Crysis ban mint egy Crt én.
-
kasa85
őstag
válasz
macikos #3904 üzenetére
Érdekes :1600x1200 felbontáson 85hertz en illetve 100hertz en homályos akár mit szenvedek vele a 13 oldalt a leírást is követtem az sem hozott sokat az asztalra.Ha 70hert re leveszem akkor érdekes éles lesz a kép csak k.. bántja a szememet 15-20perc után,de sokat javúl nem értem ez hogy lehet.Illetve a Win 7 et is újra toltam + vettem kábelt a monitorhoz aminek az egyik oldala D-sub a másik DVI azt hiszem,legalább nem kell hozzá átalakító a HD5870 hez.
-
kasa85
őstag
-
kasa85
őstag
válasz
macikos #3898 üzenetére
Szia.Nos a color mode ban beállítottam Expert re mert ilyenkor engedi a szin profilt beállítani.A menüben néztem beállítások után ,de sajnos nem mutatja a méretet csak az ati Catalyt illetve a képernyő felbontás a vezérlőpult ból.A két csatit meg a panelra írtam ami a monitor hátulján van mert egy sima D-sub van rajta illetve kerek csatik amiket leírtam az előző hsz ban
Megpróbálom a Win 7 et újra húzni mert az is elképzelhető,hogy elmentette az LCD profilját ,és azért szarakodik.
-
kasa85
őstag
válasz
macikos #3896 üzenetére
Szia.Nos a monitor közelében nincs semmi ami zavarhatná mágneses cucc stb.A monitor profil ját restartoltam szineket is a fényerőt kellet egy kicsit feltornászni mert alapon 10 körül van alig látni így valamit.A monitort jelenleg 1600x1200 felbontáson 100Hertz en használom.Sajnos akármit állítok ugyan az a jelenség.Semmi sem tűéles vagyis homályos lenne minden a karakter is a játékban a Windows 7 asztala stb stb.Ha lecserélem a kábelt akkor megoldódhat a probléma mert nekem a vékonyabb fajtából van.Illetve hátul a monitoron megnéztem van 1DB hagyományos D-sub csati a képen meg amit mellékeltél azon kettő van nem vágom miért,illetve vannak rajta kör alakú csatik (R,G,B,HD,VD)-csatlakozók.
-
kasa85
őstag
válasz
macikos #3894 üzenetére
Persze ott is láttam mikor rezegnek a betűk,de levettem a contrast ot meg a hz et feltornáztuk,és jó volt.Talán el kébzelhető,hogy a monitor kábel a gázos mert nekem jelenleg vékonyabb fajta van amit LCD hez is szoktak adni HDA LCD hez amin a régi D-sub van.Mintha az LCD hez képest sokkal halványabb lenne a fényerő illetve játékok alatt anyira homályos pl az Assasin Screed 2 nél minden,hogy tisztán nem látom az arcokat távolabbi épületeket kissé halvánnyabb illetve nem tűéles.Szerintem a profilt alapra rakva nem kéne ezt csinálnia.
-
kasa85
őstag
Sziasztok.Nos megvan a moncsi mit ne mondjak nehéz volt hazacipelni az biztos
A gondom az lenne,hogy elindítottam rajta a játékokat és elég silány kép minőséget produkált.A gond az,hogy rettentően homályos minden akármelyik felbontáson hz en stb.Nem értem miért van ez ezért kérnék segítséget tőletek mi lehet az okozója.Jelenleg egy HD5870 re csatlakoztattam dvi átalakítóval.
-
kasa85
őstag
Sziasztok.
A mai nap folyamán rakattam félre egy Sony Trinitron Multiscan G520 CRT 20' monitor.
Jelenleg egy Benq G2220HDA monitorom van amit majd leszeretnék váltani mert olvasva a teszteket keni vágja még a legjobb IPS monitorokat is.A Benq monitorom az is egy jó monitor olcsóbb LCD fronton ,de feketét nemigazán vágja normálisan erre vannak az IPS monitorok csak a gond ott kezdődik,hogy nincs erre +100ezrem.Tű éles képe volt a Benq monitoromnak is csak a színhűsége nem valami eget rengető mert a LCD TN olcsóbbik része nem igazán játékra illetve grafikai szerkesztésre van kihegyezve.Jelenleg ez a tapasztalatom amit leírtam az LCD monitoromról.Sajnos a monitort a Sony Trinitron Multiscan G520 at még játékok alatt nem teszteltem,de kíváncsi lennék,hogy hatalmas különbséget fogok tapasztalni a Benq G2220HDA hoz képest+egyéb LCD-ékhez képest?Illetve aki tud Drivert hozzá vagy kezelési útmutatót mert sajna nem kenem az angolt közép szinten honosítva kérném ha lehetséges természetesen a Sony Trinitron Multiscan G520 hoz.A monitort játékra+filmezésre+képekhez+videószerkesztéshez szeretném.A monitort szerintem nem rossz áron szereztem 9800FT ot fizettem érte ha valakinek kell még akkor a pontos címet meglesem mert számítógép bontóban vettem Bp en a 7 -kerben maradt belőle még 1darab mert már a másikat lefoglaltam.A termékhez adnak blokkot+1hónap garanciát rá.Amúgy a monitoron észleltem nagyon vékony csíkot 2db ot állítólag a sík képcső miatt van valami maszkolás féle többet lecsekkoltam a Sony Trinitron Multiscan G520 monitorból vagyis 2őt és mind a 2 nek ott van az a csík alsó negyedénél,és fentről nézve lefelé negyednél,állítólag Trinitron G520 as monitor mindegyikénél ez van.Nem zavaró csak még ilyen téren tapasztalatlan vagyok nem találkoztam még ilyennel.A segítségeteket előre köszönöm.
Ha mégis jó véleményt írtok mégsem halunk ki
Természetesen csak az igazat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Horgász topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- Renault, Dacia topik
- Asztalos klub
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest