- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
- VoLTE/VoWiFi
- Jövőre ismét csak három Galaxy S csúcsmodell lesz?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Carl Pei megmondta nagyjából, hogy mennyi lesz a Phone (3)
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soká
senior tag
válasz
rottenbull #33559 üzenetére
Nyilván megzavart az egyező avatarunk, de én nem a témát felvető kérdező vagyok.
Viszont azt, hogy válogasson neki tetsző fotókat az illető, azt éppen én javasoltam.Ha nem a dslr topikban merült volna fel a kérdés, és nem egyértelműen vázra, akkor én például egy jobb kompakt gépet javasolnék, csak ezt halkan teszem, mert az slr kollégák ilyet nem szívesen hallanak. Pedig egy amatőrnek (és ez a döntő többség), aki tényleg azért akar fényképezni, hogy a családot, a nyaralást megörökítse, annak kézenfekvő egy jobb kompakt. Azt meg valahogyan tudatosítani kell az emberekben, hogy a fényképezés a fényről szól, tehát NE akarjon senki halandó a karácsonyfa fényénél kanapén ugrándozó gyereket fotózni. Élesen, zajmentesen. A probléma ott kezdődik, hogy az emberek jelentős része úgy kezdi, hogy ajánljatok egy olcsó gépet, amivel sötétben is jól lehet fotózni. Érdekes módon autós topikokban nem merül fel a kérdés, hogy ajánljatok olcsó autót, amivel gyorsulási versenyen nyerhetek.
Nem csak torzo kollégának mondom: amikor tőlem gépvásárlási tanácsot kérnek, akkor kétszer meggondolom, hogy slr-t ajánljak-e. Illetve amikor jönnek az "amatőrök", hogy, hú, biztosan nekem is ilyen gép kellene, mint ami neked van, mert azt hiszik, hogy ez a jó fotó titka, akkor én belemegyek abba a fejtágítós tesztbe, hogy magyarázni kezdem a képalkotás fizikai mikéntjét a záridő, rekesz és érzékenység szentháromságától elindulva. Aki az ötödik mondatom után elakad, hogy őt a dolognak ez a része nem érdekli, máris tudom, hogy kár az időt fecsérelni rá, mert ő sem fogja fecsérelni az időt arra, hogy használja az eszét. Az ilyen pedig vagy vegyen egy kompaktot, vagy ha a státuszszimbólum a fontos, akkor vegyen valami jó nagy méretű fényképezőgépet, amin a márkanév is jól olvasható. Ha meg még azt is tudja, hogy a piros karika mit jelent, akkor vegyen olyat.
-
Pelican
őstag
válasz
rottenbull #33554 üzenetére
Azt mondod, hogy neked tobb vazad volt eddig, mint lencsed ?
Nem, nem azt mondom, abból, ami írtam ez nem következik.
Egy fotósnak általában több objektíve van, mint gépváza. Vagy nálad másképp van?
De van objektívem, 28-80/2.8-4L amit már a filmes gépeimen is használtam, tehát 7-8 kameraváltást is megélt, de a 300/2.8L is a negyedik vázat szolgálja ki. Igaz, a 100/2-t lecseréltem 100/2.8L IS-re, de ott azért ég és föld különbség van használhatóságban az utóbbi javára. Szóval ha az ember már tudja, hogy mit fotóz és beszerzi hozzá a megfelelő objektíveket, onnan már inkább csak a vázak cserélődnek, ha van értelme. -
Soká
senior tag
válasz
rottenbull #33554 üzenetére
"Azt mondod, hogy neked tobb vazad volt eddig, mint lencsed ?"
A kérdés nem nekem szólt, de az elmúlt napokban éppen a te hozzászólásaid jelezték számomra azt, hogy mennyire másképpen is lehet gondolkodni ugyanarról.
Szerintem Pelican arra utalt, ami az én tapasztalatom is: ha az ember átgondoltan vásárol objektívet, akkor azt nem kell cserélgetni. Nem úgy mint a vázat, ami 3-4 év alatt szoftveres (és részben hardveres) értelemben elavul. Én ugyanazokat (a jellemzően L-es) obikat használom, amit még az első dslr választásakor vettem 2005-ben. Ezért is gondolom azt, hogy olcsóbb váz, drágább obi a jó kompromisszum. Hozzáteszem: számomra. De tudom, hogy sokan ellenállhatatlan ingert éreznek a kütyük cserélgetésére. Ez habitus kérdése.Persze remélem a kérdésed nem úgy értendő, hogy számszerűleg több-e a váz mint az objektív, mert egy vázhoz természetesen több objektív is tartozik.
-
Pelican
őstag
válasz
rottenbull #33543 üzenetére
"Az a tapasztalatom, hogy a vazak sokkal lassabban cserelodnek fotosoknal, mint a lencsek."
Érdekes tapasztalat, nálam inkább az objektívek állandóak, és a vázak cserélődnek...#33552 Soká :
Egyetértek.#33549 _seth_:
"Pl: 5D + 50 1.8 STM, 165e az indexen szép állapotban, de az 5D mellé egy 28-135 sem vészes árú és belefér a keretbe, persze az 5D már kissé öregecske."
Mikor 40D-m volt már akkor sem cseréltem volna el egy 5D-re... -
copass
veterán
válasz
rottenbull #33547 üzenetére
fotós tanfolyam?!
ennyit a drága cuccokról amúgy! -
copass
veterán
válasz
bocs, de ez szerintem nem így van.
nagy tévedés hogy a drága cucctól leszek jó fotós!
mert bármivel lehet jó képet készíteni! akár mobillal, de egy ablaküveggel is!
nagyon-nagyon tehetségesnek kell lennie egy nulláról induló fotósnak hogy fél ,1 év alatt elérje a belépő vázának a korlátait!
általában akik korán cserélnek, azok nem tudják hogy mi a helyes expó. gyártják az alexpós képeket és majd megdolgozzák utómunkában és megy a csodálkozás hogy zajos, meg fos.
a belépő azért ideális, mert aprópénzért ki tudja tapasztalni hogy melyik irány tetszik neki.
stúdiózás,glamour, természet,sport,makró, rendezvény,stb.
majd ha tudja hogy mit akar és mivel lehet azt megvalósítani, akkor vesz egy olyan vázat vesz ami neki megfelel. a belőp vázat pedig megtartja másodváznak, ha esetleg pénzt is akar keresni vele később! -
torzo
őstag
válasz
Na, kezd polarizálódni a társaság.
Sok igazság van abban, amit írsz.
-
*Ropi*
félisten
válasz
rottenbull #33031 üzenetére
Értem.
-
*Ropi*
félisten
válasz
rottenbull #33025 üzenetére
Magyarországon a gold a legmagasabb támogatott fokozat - Bécsben van a legközelebbi szerviz ahol a platina kártyásoknak cserefelszerelést tudnak biztosítani.
-
_seth_
veterán
válasz
rottenbull #33025 üzenetére
Csak kíváncsiságból: milyen feltételek vannak, és pontosan miért jó CPS tagnak lenni?
Meg is találtam a választ: Feltételek Megfelelő felszerelések listája
Tekintve, hogy csak 1 váz megfelelő a háromból így máris bukta
Bár tervezek későbbiekben egy 40D=>-50D cserét, amolyan tartalékgép fejlesztést, akkor már rendben is lenne, igaz csak a silver szint
3 lencse megvan a listából, 2 vaku szintén.
Új hozzászólás Aktív témák
- bambano: Bambanő háza tája
- Jogász topic
- Tőzsde és gazdaság
- Suzuki topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Olcsó EPYC termékcsaládot prezentált az AMD
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Canon EF-EOS M adapter -Újszerű-
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Sigma 135mm f/1.8 DG HSM Art objektív ( Canon ) -Újszerű-
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Nikon ) -Újszerű-
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest