- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- iPhone topik
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTTech
veterán
válasz Chosen #40789 üzenetére
2006-ban jó gépnek számított, főleg, ha limitált költségvetés volt... így is 300k fölött fizettem érte, kitobival ami kb. 2 napot élt meg használatban... Aztán jött az obilottó, melyik válik be. Pár 100E elköltése után maradtam meg a Canon 17-55/2.8IS-nél, ami végigkísért az APS-C-s gépeken, majd Ropi kezei közé került.
Az 5DmkII-n nem volt ilyen gond (a minap került a kezembe a számlája, elég csúnya összeg szerepelt rajta), a kitobija a mai napig használatban van, és megfelelő a minősége is.
Egyébként egy szabály volt nálam: a középső fókuszpont használható, a többi dísznek elmegy, kevés fénynél a külső vaku AF segédfénye jól jön, még ha nem is villantom el . Így legalább esélyem volt éles képekreAPS-C-n egyébként volt egy másik kedvenc "alap" obim: a Canon 16-85/3.5-5.6 IS USM, a képminősége sem volt rossz. Mindenes obinak szerintem ideális.
Egyébként simán lehet, hogy az AF nem OK azzal az obival (persze tudni kéne, hogy front vagy backfókuszos). A Camera kft. ilyenkor segít. A régi gépeken a kalibrálás még így ment
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
törölt tag
-
zümzümm
senior tag
Sziasztok,
Nagyon szemezek a Canon EF 70-200mm f/2.8 L IS III USM obival...
Van valakinek tapasztalata vele? Tudom, hogy hülye kérdés, de ezzel az obival "nem lőhetek mellé"? Tisztában vagyok vele, hogy top kategória meg minden, de azért nem olcsó mulatság és jól meg kell gondolnom
-
-
duni84
aktív tag
válasz zümzümm #40804 üzenetére
nagyon nem tudsz vele rosszul járni. 10 évig tuti működőképes marad ez is, embert bármikor ölhetsz vele, nagy felbontású szenzorhoz (40MP+) is tökéletes (már a mk2 változat is az volt, a mk1 hozzájuk képest homály). természetesen ezzel is mellé lehet lőni a fókuszt, de elég gyors az usm fókuszmotor hozzá, hogy röptében is el tudd kapni vele a legyet.
amúgy épp azért nem olcsó mulatság, mert ezt tipikusan munkára veszik és/vagy 10 évre. úgy leszámolva az árát az évekkel elsoztva pedig nem is annyira drága.
#metszéspontok
-
KTTech
veterán
válasz zümzümm #40804 üzenetére
Mellé nem nyúlsz, de hosszabb távon súlyzónak is elmegy (többet maradt otthon, mint vittem a súlya miatt, igaz én a MKI-et használtam tartósan, a többi csak látogatóban volt nálam, de egy kategóriák kilóra)
Ezért maradtam a 70-200 4L IS-nél a végén, a képminősége nem egy a mkIII-al (MKII szint F4-től), meg a fényereje sem, de nem szakad le a derekam
Persze ha kell a fényerő, akkor jobb választás nincs.www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Chosen
addikt
válasz KTTech #40802 üzenetére
5D MKII-n mi volt a kitobid?
Ezek az APS-C opciók nem rosszak, eddig nem is nagyon ismertem ezeket. Arra viszont nem tudok rájönni, hogy milyen szituációban lenne érdemes használni a 17-55 2.8-at mondjuk egy EF 24-105 F4-gyel szemben. Kb ugyanannyiba kerülnek, a 24-105 mondjuk picit nehezebb, de cserébe nagyobb range és nem zár be EF-S-re.
50mm STM témában felhívtam a Camera kft-t. Azt mondták telefonban, hogy azért téveszt ennyit, mert nem STM kompatiblis a váz amivel használom. Szerintük egy újabb, STM kompatibilis vázzal hozná a 80-90% feletti találati arányt. Hogy ez mennyire igaz, vagy mennyire nem, azt mindenkinek a saját megítélésére bízom.
Ettől függetlenül mondták, hogy ha kell, akkor az obit a vázhoz tudják kalibrálni, de szerintük semmi értelme, mert kb 10k+ egy kalibrálás, ami ennyire régi váznál nem igazán éri meg.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Chosen #40809 üzenetére
24-105 APS-C-n viszont közel sem olyan éles, mint FF-en, hiszen APS-C esetén kisebb szenzor méreten van ugyanannyi megapixeled, azaz az objektívben lévő optikának nagyobb felbontó képességűnek kell lennie APS-C esetén, ami nem mindig van meg.
A másik, hogy a 24mm kezdő miatt nincs széles látószöged Valamint ugye 2.8 helyett f4, szóval adott esetben például ISO3200 helyett csak ISO1600-on kell lenned.
[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
"24-105 APS-C-n viszont közel sem olyan éles, mint FF-en, hiszen APS-C esetén kisebb szenzor méreten van ugyanannyi megapixeled, azaz az objektívben lévő optikának nagyobb felbontó képességűnek kell lennie APS-C esetén, ami nem mindig van meg."
És hol jön képbe, hogy az FF obik is középen a legélesebbek, pont ott ahol az APS-C váz használja az obit? Vagy esetleg az EF-S obik olyan jó felbontó képességűek lennének? Mégis melyik lenne jobb mint egy átlag FF L obi?
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
PuMbA
titán
válasz _seth_ #40811 üzenetére
"És hol jön képbe, hogy az FF obik is középen a legélesebbek, pont ott ahol az APS-C váz használja az obit?"
Ez csak annyi, hogy a kép széleken kevesebb lesz az élesség visszaesése APS-C vázon
"Vagy esetleg az EF-S obik olyan jó felbontó képességűek lennének?"
Obitól függ, de az 24-105-től még a 18-55-ös kitobi is élesebb APS-C-n - YouTube videóban rá lehet keresni Manapság már ez nem annyira probléma egyébként, hiszen 40-50 megapixeles FF vázak vannak, tehát azoknak az obiknak a felbontóképessége 24 megapixeles APS-C-re is ok, de a 24-105 egy 2005-ös obi és tökre nem úgy csinálták, hogy most 24 megapixeles APS-C vázakra rakjuk, mikor akkoriban 12 megapixeles FF szenzorok voltak maximum.
[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
The 24-105 overall sharper than the 18-55 lens Erre a videóra gondoltál?
24-105-ből van egyébként új változat is, bár olyanom még nem volt, de biztos javítottak rajta.
[ Szerkesztve ]
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
PuMbA
titán
válasz _seth_ #40813 üzenetére
Ez sok mindentől függ 24-105-ön belül is van, ami élesebb meg ami nem annyira. Gyártási szórás, de azért közel vannak így is, ami szép eredmény egy kitobitól. A 24-105 2. verziója optikailag ugyanaz, mint az első.
_seth_: Ja, én erről beszélek. YouTube-on csomó összehasonlítás van és nagyjából ugyanazt hozza, mint az előd. Nem ajánlják, ha jó áron tud valaki használtan 1-es verziót szerezni. A 24-70 f/4 viszont egy jóval jobb obi a 24-105-nél.
[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
Nem úgy értem, hogy fiatalabb darabok hanem új változat.
Ha ugyanazt hozza mint az előd... akkor az eléggé szomorú.
24-70 F4 IS mindig is éles volt, csak rövid és nem fényerős, ott volt a 24-105 aminek egész jó tele vége van, f4 is és is is van benne, vagy ott van a 24-70 2.8 amiben se is, se hosszú vég, de 2.8, na az sem mai darab.
[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
válasz Chosen #40809 üzenetére
A 24-105/4L IS, az első szériából a javított verziós (extrém becsillanástól mentes). 26Mpixelen még nincs gond a felbontásával, mivel ezt használom az RP-n is. Az RF verziója persze jobb, élesebb, kontrasztosabb, és az univerzális gyűrű rajta nagy jóság lenne, ahogy a zoom lock is, de most nem futotta rá (tervben van).
APS-C-n a 17-55/2.8 kb. mindenben jobb, mint a 24-105... fényerő, élesség, átfogás mind mellette szól. A 24-105 alsó vége APS-C-n nagyon kényelmetlen.
-
Chosen
addikt
Köszi mindenkinek, ma is tanultam valamit.
-
zümzümm
senior tag
(#40805) PuMbA
(#40806) fapaci
(#40807) duni84
(#40808) KTTechKöszi mindenkinek
Nekem sajnos kelleni fog az a bevonat, mert tipikusan ellenfényben lesz használva, szóval kelleni fog a MarkIII, illetve a fényerő is kell, szóval kelleni fog a 2.8. Szóval nyúlhatok mélyen a zsebembe, pedig a 2.8 MarkII használtan valóban sokkal de sokkal jobb árban van[ Szerkesztve ]
-
murdock25
tag
válasz KTTech #40816 üzenetére
Ha segít valamennyit, akkor kukkants be az Örsön az Árkád MediaMarktba. Van most egy kiállított RF 24-105 F4 újonnan 220.000,- Ft-ért a vitrinben :-)
Főleg ha nem túl régi és számlás új vétel volt az RP, akkor még Cashback is van rá, úgy nagyon jó biznissz... ha nem lenne meg a 24-70 F2.8, akkor lecsaptam volna rá, de így tök felesleges. -
KTTech
veterán
-
Surfym@n
senior tag
válasz _seth_ #40815 üzenetére
24-70 IS azért pár dologban erősebb a 24-105-nél:
- fele akkora a közelpontja (0,2m Macro módban ráadásul 1:1,4-es leképezési aránnyal)
- 8 helyett 9 lamellás a rekesz
- 3 helyett 4FÉ-t tud az IS
- 1 helyett 2 UD lencséje van (jobb rajz)28 év és 2.8-as rekesz felett már nincs mese...
-
murdock25
tag
-
veterán
OFF-os kérdésem lenne. Van egy nagy csomó régi (2005-2011) Digitális Fotó Magazinom.
Hol lehetne ezt pénzzé tenni
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
murdock25
tag
válasz kigyi_23 #40825 üzenetére
Ki tudja ha pesti MM-Ben ilyen akciók vannak mi lehet vidéken? :-)
Kiállítási darabokból sok érdekes dolog van ha elmegy nézelődni az ember. 80-ért új 50mm 1.4, 350-ért új 70-300 f4-5,6 L-es obi, ezek most jöttek szembe velem az elmúlt egy hétben.
Bár mondom nekem egy RF 70-200 jönne jól és vagy egy jól árazott UWA -
kigyi_23
addikt
válasz murdock25 #40826 üzenetére
Az életbe nem jutok hozzá ilyen cuccokhoz akciósan persze ez főleg azért van, mert itt ezek nem kerülnek ki hanem belső ember gondolom elviszi, még értékes dolgot ami valóban le volt árazva nem láttam soha ott max olyat ami máshol nem kiállítási darabként annyiba volt szintén. Ez a vidéki verzió. Nem is tudok MM-ba menni túl gyakran, mert 80km csak ezért nem éri meg. Marad a teljes áron történő vásárlás ez van. Azért lesem az R-t mindig, talán egyszer nekem is lesz hozzá szerencsém.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
KTTech
veterán
válasz murdock25 #40823 üzenetére
Az a RF 70-200/2.8 elég betyáros, jobb, mint az EF verziója (a MKIII) optikailag és IS-ben is, ráadásul sokkal kezelhetőbb a mérete, súlya (igaz, ez már tolja zoomolásnál az orrát, nem internal zoomos, de legalább lockolható becsukva).
-
kacsyx
aktív tag
-
zümzümm
senior tag
"Úgy vártam" hogy mikor futok bele egy jó kis front back fókuszos objektivbe... a 85 f1.8-al most végre sikerült.
Kb egy hónapos vásárlás, visszaküldeni már nem tudom. 1 év itthoni gari van rá. Kérdés hogy a front back focusra is érvényes a gari, vagy vigyem a Camera Kft-be? Ez utóbbi lehetőségnél mennyibe fog fájni? -
CAB85
tag
Sziasztok!
Tegnap pár hónap kihagyás és kényszerpihenő után beizzítottam a gépem. Soha semmi gondom nem volt vele, de most pár kép után annyira volt képes az EOS 60D, hogy a feltöltött akkuval (mindegyikkel) a felső kijelzőn az akku ikon üresen villog. Akkor is ha amúgy a főkapcsoló kikapcsolt állapotban van. Amint egy akku bekerül, ez a jelzés minden reakció.
Találkozott már valaki hasonló gonddal? A neten az alaplap hibára találtam nyomokat... de gondoltam megkérdezem hátha van itt valakinek tuti tippje...ASUS ROG STRIX Z370-H Intel I9-9900k Corsair H110i GTX 2x8 GB Patriot RGB DDR4 2666MHz ASUS STRIX GTX 1080 Ti NZXT H440 black/orange 250GB Samsung NVME M.2 SSD 1TB WD Blue Akracing Nitro
-
Maist
senior tag
Lehet nem igazán idevaló a kérdésem, de végülis talán van köze a topic-hoz: Pro és kontra véleményeket várnék azzal kapcsolatban, ha a Canon 650D gépemen szolgáló jelenlegi 55-250/F4-5.6 EF-S IS II objektívemet "jobbra" szeretném cserélni (kb. 100.000 Ft alatt), akkor melyik lenne a megfelelőbb választás? Ugyanilyen 55-250 IS de viszont STM objektívre cserélni, vagy mennyivel lennék előrébb képminőségben, bármiben (ha egyáltalán), ha egy ilyet vennék?
Canon EF 70-300mm f/4-5.6 Is USM
Köszönöm. -
CAB85
tag
A “sima” 70-300-asnak szerintem nincs jobb kepe. Nemsokkal tobbert, de azert dragabban, vehetsz L-es zoom objektivet ami viszont klasszisokkal jobb kepet eredmenyez. A sima 70-300 rajzolata lagyabb es a fenyereje is ugyanaz mint a fent emlitetteke. Talan a Tamron vagy Sigma zoom objektivekkel jobban jarsz a ketto kozott. De en egy 70-200-asra voksolnek mindenkeppen
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG STRIX Z370-H Intel I9-9900k Corsair H110i GTX 2x8 GB Patriot RGB DDR4 2666MHz ASUS STRIX GTX 1080 Ti NZXT H440 black/orange 250GB Samsung NVME M.2 SSD 1TB WD Blue Akracing Nitro
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- OTP Bank topic
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Vezetékes FEJhallgatók
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- iPhone topik
- Napelem
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs