- [Re:] Máris befutott a Mi Note 10, vele együtt pedig a Note 10 Pro
- [Re:] Xiaomi Mi 9 - egy híján
- [Re:] Már a CES-en bemutatkozhat a Mi Mix 4
- [Re:] Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- Redmi Note 8 és 8T
- [Re:] Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- [Re:] Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- [Re:] Android 10 bemutató
- [Re:] Notch nélkül érkezett a Mi Mix 2S
- [Re:] Redmi Note 7 - nota bene
-
- Utoljára frissítve: 2017-10-31 14:28:25
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Hozzászólok Aktív témák
-
vicces
addikt
úgy gondolom, hogy beadnám a 400d-met a camera kft-hez egy általános karbantartásra. momentán az ég világon semmi baj nincs vele. na jó, nagyon ritkán expo után világitva marad a memoriakártya-irás visszajelző led. akkor akku ki-be segit csak. bár, mintha ez egy betegsége lenne mindegyiknek. meg irtátok, hogy előfordulhatnak a belsejében "kóválygó" csavarok.
szerintetek érdemes még vele foglalkoznom vagy hagyjam a bús-bödös francba?16 éve itt.. :)
-
*Ropi*
Topikgazda
Inkább Rúzsa Jánoshoz add be ha ráér, mert a C. Kft. nem fog csavarokat ragasztgatni (ez kell ahhoz, hogy később se szabaduljon el). A memóriakártyás dolog lehet szoftveres probléma is, vagy maga a kártya, esetleg az olvasó egy lába nem érintkezik rendesen. Ugye nem adapterezett kártyát használsz?
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
Topikgazda
Az nem probléma ha 16 GB-os, ha viszont Kingston - na az probléma (a 16GB-os szériákkal kezdődött a Kingston kártyagyártásának minőségi mélyrepülése).
-
speedyrg
tag
Hali !
Egy olyan pici amatőr kérdésem lenne hogy , hogyan tudok javítani a 6d túl szaturált képein? Van hogy jpgben fotózom de nagyon túl tekeri a piros színeket a gép beltérben főleg. Még csak ismerkedünk de eddigi canonom ilyet nem tapasztaltam.
Ami érdekes, hogy a Nikon pl bent brutál jó volt. Viszont kint tudott olyan színeket produkálni hogy csak pilláztam. A zöld repce szár volt olyan acél kék , majd a következő képen sötét zöld.A segítséget előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
speedyr
-
kacsento1
tag
Sziasztok! Ma voltam a családdal fotózkodni, és a fotózkodás végén ismét azt tapasztaltam amit az első problémánál, ugyanúgy messzire nem talál már fókuszt. Gondolom lassan minél közelebbről fogja megint produkálni. Az lenne a kérdésem, hogy második ugyanolyan probléma esetén kérhetem a termék javíttatása helyett az árát visszatéríteni? Kicsit már kezd elborulni az agyam ettől az optikától. Arról nem is beszélve, hogy azóta nem lőttem vele 500 képet.
-
*Ropi*
Topikgazda
Szia!
Fotózz rawban, akkor úgy tudod feldolgozni ahogy akarod. Ha nem jpg-ben lennél akkor túl is expózhatnád, mert az is csökkenti a vörös csatorna túltengését. Vagy szokott lenni a vázak WB beállításainál egy mátrix, amivel korrigálni tudsz, csak nem emlékszem, hogy ez a váz tudja-e.
-
*Ropi*
Topikgazda
-
*Ropi*
Topikgazda
Sajnálom, ez nem jó hír - főleg azért nem, mert megszűnt az a szabály, hogy 3 javítás után vissza kell adniuk a termék árát: most annyiszor javíthatják, amíg meg nem unod...
Próbáld meg eladni, hátha másnál rendesen működik, aztán veszel másikat helyette.
-
speedyrg
tag
Köszönöm. Családi kattingatáshoz nem szeretnék rawot használni. Egy nyaralás alatt előtt képek utólagos át szerkesztése túl hosszadalmas lenne. Amúgy van benne mátrix beállítás. Próbáltam , de a túl szaturáltság akkor is megmarad. Na még ismerkedem vele. Valamelyik kinti fórumon láttam már ilyen felvetést. Majd megpróbálom kisilabizálni a megoldást.
speedyr
-
speedyrg
tag
Nekem a 70d ugyan így volt. Mindent bevittem de csak a vázat kalibrálták. Az nem volt jó. Hozzá teszem kb vadi új volt. Viszont utána penge lett és pontos. A gond akkor lesz ha neked is ez van és akkor bizony a yongnuot kell kalibrálnod.
[ Szerkesztve ]
speedyr
-
kacsento1
tag
Az a baj, nálam nem téveszt, hanem egyáltalán nem fókuszál, csak próbálkozik. Először usm motort cseréltek benne, de akkor az is rossz lenne? Lehet inkább az objektívben van valami, ami tönkre teszi az usm motorokat. Sajnálom, mert a régi 5D mk1-el párosítva egészen más világ az apsc sony után.
-
ateszm
senior tag
Én pont ellenkezőleg fogom fel a raw kérdést. Ha 99%pontosan és helyesen exponálsz is ki egy képet, akkor sem lesz olyan mint egy rawból kidolgozott jpeg. Szerintem egy kirándulós albumot is (mint mindent) érdemes rawban meglőni. Ezen képek utómunkája ha rutinos leszel bennük kb 5-10mp/kép. Szerintem ennyi idő a jpeg nézegetéssel is eltölt az ember.
-
copass
veterán
kai is megnézte tell me why
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis."
-
*Ropi*
Topikgazda
-
Warton
senior tag
Nem nagyon tudom, hogy kinek érné meg a sima 6d. A három számjegyes canon tulajok nem fognak ekkorát ugrani, meg feltehetőleg normális obijuk sincs meg ehhez. Max akkor lehet érdekes, ha a használt ára beesik jóval 300 alá. De még akkor is inkább a 70-77-80D közül választanak.
Akinek meg kétszámjegyes Canonja van, azokat meg elriasztja a kihajtható kijelző hiánya, meg az eléggé gyengének tűnő AF rendszer.
Ez a 6d2 eléggé vonzó lenne számomra, persze az ára miatt mostanság biztos, hogy nem fogok váltani rá.
Hozzászólok Aktív témák
- OLED TV topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- [Re:] Az idei legolcsóbb LG OLED tévé a tesztpadon!
- Mini-ITX
- [Re:] Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- [Re:] Máris befutott a Mi Note 10, vele együtt pedig a Note 10 Pro
- [Re:] Újszerű LENOVO ThinkPad T470s Intel Core I7 Számlával garanciával
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Bugok a PH! lapcsalád oldalain
- További aktív témák...
- PS4 Fortnite Neo Versa csomag (500V-Bucks, Epic Neo Versa Outfit, Epic Neo Phrenzy Back Bling)
- 3 havi Xbox live gold tagságok / előfizetések - Paypal/Revolut is!
- KERESEK !!! Mi A3 készüléket új állapotban, minden tartozékával, garival !!!
- Sapphire NITRO+ Radeon RX480 OC 8GB Gaming Videokártya - Hibátlan!
- ASUS ROG Stix GTX 1080 Ti OC 11GB GDDR5X videokártya - OEM - 3 hó gari - csak 1db - bányászmentes