Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KTTech

    veterán

    válasz Chosen #40789 üzenetére

    2006-ban jó gépnek számított, főleg, ha limitált költségvetés volt... így is 300k fölött fizettem érte, kitobival :D ami kb. 2 napot élt meg használatban... Aztán jött az obilottó, melyik válik be. Pár 100E elköltése után maradtam meg a Canon 17-55/2.8IS-nél, ami végigkísért az APS-C-s gépeken, majd Ropi kezei közé került.
    Az 5DmkII-n nem volt ilyen gond (a minap került a kezembe a számlája, elég csúnya összeg szerepelt rajta), a kitobija a mai napig használatban van, és megfelelő a minősége is.
    Egyébként egy szabály volt nálam: a középső fókuszpont használható, a többi dísznek elmegy, kevés fénynél a külső vaku AF segédfénye jól jön, még ha nem is villantom el :D . Így legalább esélyem volt éles képekre :D

    APS-C-n egyébként volt egy másik kedvenc "alap" obim: a Canon 16-85/3.5-5.6 IS USM, a képminősége sem volt rossz. Mindenes obinak szerintem ideális.

    Egyébként simán lehet, hogy az AF nem OK azzal az obival (persze tudni kéne, hogy front vagy backfókuszos). A Camera kft. ilyenkor segít. A régi gépeken a kalibrálás még így ment :D

    www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

Új hozzászólás Aktív témák