- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csacsi77
senior tag
Üdv Kartársak!
Nagy dilemmában vagyok, megosztom veletek.
Hétvégén pár gyereket kéne fotózni uszodában. Korábban megoldottam a 18-135 STM-mel, de teljesen érthetően rövid volt nagyon a 135-ös vég. Vágtam kicsit és lemértezve, jó sok LR-el még elfogadható lett a végtermék. Én láttam a hibáit, de akinek kellett az meg volt elégedve vele. Fény viszonylag sok volt, mégis 1600-3200-n volt az ISO, hogy a záridő elég legyen és még így is sok bemozdult.
Most agyalok három obin és mindegyik mellett szólnak érvek. Ezek lennének:
- 70-200 mm f/4 L USM --> erre mondják, hogy tuti és egy alap tele Can onra, nem mellesleg FF-re is jó, ha egyszer lesz ebben az életben FF, akkor már teleobi lesz rá
- 70-300 mm f/3.5-5,6 IS USM --> olcsóbb mint az előző, ez is jó FF-re, de gyengébb a fényerő viszont van stabilizátor. Ez is elég masszív
- 55-250 mm f/4-5,6 IS STM --> ez a legújabb fejlesztés, már a sokmegapixeles érában, ergo talán jobbak a lencséi, mint a 90-es években kifejlesztettek. Itt is van stabilizátor és az STM miatt gyors, pontos és halk. Viszont nem FF, ha úgy alakulna el kéne adni és az építési minőségi is elmarad az előző kettőtől, cserébe ez a legolcsóbb.
Teljesen amatőr vagyok, nem is használnám sokat a telét, a 18-135-el szinte mindent meg tudok oldani. Tudom nekem kell eldönteni, de több véleményt is szeretnék meghallgatni.
Help me!!(#24640) m3ss ......és még csak véletlenül sem válasz a kérdésedre....
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest