- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
Minden, ami "bundli"!
Részletek a legördítés után.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
"nincs itt valami modi? ezt komolyan itt kell megbeszélni Piftuka? a szent indie bundle topikban. rendet!"
Már ne is haragudj, de miért kiabálsz moderátorért? Az "Offtopic" funkció nem véletlenül létezik a fórumon. Ráadásul még csak nem is arról van szó, hogy oldalakon keresztül a témába nem illő dolgokról beszélgetünk.
Néhány ilyen hozzászólás még a "szent Bundle topik" lapjain is elfér. Az más kérdés, hogy szemmel láthatólag nem volt értelme írnom bármit is, mert nem talált értő fülekre.
-
Piftuka
veterán
Demagóg, amit írtál. Egy rossz kifejezés használata nem "fejlődés", tudatos terjesztése pedig az anyanyelv ellen elkövetett bűn. Ráadásul "dacból" kitartani emellett... na arra már nincsenek is szavak.
A köznyelvben egyébként rengeteg hibás kifejezés, és rossz helyesírási forma is elterjedt, mégis könnyen belátható módon helytelen.
Ha pedig nem látod át, mekkora problémát jelent bármely nemzet számára az anyanyelvének elkorcsosulása, akkor nincs is miről beszélnünk.
-
Piftuka
veterán
válasz
KaiotEch #7147 üzenetére
"Szerintem inkább az a "baj", hogy felnőttünk, és már nincs annyi időnk a játékokra. De az azért még mindig boldogít, ha meg tudsz venni pár újat, amiről tudod, hogy tán sosem játszol vele, mert az pár perc csak."
Maximálisan egyetértek veled. Tinédzserként sokkal több időm volt erre a hobbira, más kérdés, hogy akkor pedig pénzem nem volt ennyi játékot vásárolni.
Most pénzem van, időm viszont annál kevesebb. Mégis... talán a régi idők emlékére, amit akkor nem tehettem meg, megteszem most. Ezért aztán megvásárolom azokat a játékokat, amelyeket kedvelek. (Főleg a GOG.com oldalán a régi legendás címeket, amelyekről csak álmodhattam anno.)
A gyűjtemény részei lesznek ezek a játékok így. És nem is baj. Nem fognak "megromlani".
Aztán időnként játszom az egyikkel. Ha pedig nem, akkor sem történt katasztrófa.
-
Piftuka
veterán
válasz
echterion #7146 üzenetére
"[..]mikor 200 lemez várt otthon kijátszásra (mondanom se kell, nem jutottam a végére)."
Sokadszor látom ezt a kifejezést... Teljesen rosszul használod te is. "Kijátszani" a lapokat lehet a kártyában, vagy átvitt értelemben az "ütőkártyákat" egy szituációban, esetleg két személyt, vagy embercsoportot egymás ellen.
Te a "végigjátszani" kifejezést keresed. Azt tessék használni ezentúl!
Akinek fontos a magyar nyelv helyes használata, az ügyel erre.
-
Piftuka
veterán
válasz
lkksioskdl3 #6954 üzenetére
"Ha valakit érdekel akkor szóljon! El sem olvastam, hogy mindegyik Uplayes"
Miért, mi a probléma a Uplay szolgáltatással?
-
Piftuka
veterán
válasz
#42308056 #6912 üzenetére
"Vigyázz, mert a Steames verzió csak az alapjátékot tartalmazza, se AB se SoD. Sokan azt hitték benne lesz, hisz úgy lenne értelme. A Ubisoft válasza az volt, hogy nem találták meg a New World Computing gépein a kiegészítők forráskódját. WTF? Akkor hogy dobták össze évekkel ezelőtt a Complete kiadást? "
Köszönöm az info-t! Igen, utánanéztem az értékeléseknek, amikor kiadták ezt a változatot, és valóban elég sajnálatos, hogy nem tekinthető teljesértékű kiadásnak!
Mindenesetre most - a sorozat rajongójaként - a célom az volt, hogy ilyen formában is meglegyen. Ha játszani akarok vele, ott a dobozos változat.
"Az a HoMMIII Special Edition elég komoly lehet"
Valóban az, és örülök, hogy megvásároltam anno.
A pontos címe egyébként: "Heroes of Might & Magic III Compilation".
Meglehetősen ritka kiadás, csak a fenti hirdetést találtam róla most. Ráadásul másik dobozban, és némileg eltérő tartalommal is megjelent, mint ezen az oldalo látható.
Az én kiadásomban az alapjáték szürke várostérképe van, ami ezen a bemutató filmen 1:56-tól látható. A kézikönyv is megegyezik.
Az "Armageddon's Blade" kézikönyve, és a város, ill. lénytérkép pedig ebben a hirdetésben látható.Az külön jó, hogy bár az alapjátékhoz "csak" várostérkép van, az "Armageddon's Blade" színes lénytérképe nem csak az új fajokat tartalmazza, hanem az összes többi város lényeit is, ahogyan ezen és ezen a képen látható.
Summa summarum: jó kis kiadvány, és egészen más értelmezést nyert úgy játszani, hogy minden hős alapstatisztikáját ismerem, és a lénytérképet is használtam közben. Jobban lehetett így tervezni már a legelejétől.
Megjegyzem, a "Heroes of Might & Magic Complete Edition" is csodás kiadvány, bár alkalmazkodva a manapság jellemző sajnálatos trendhez tartalmilag nem túl nagy "durranás", legalábbis nem újító szellemben állították össze. Kicsit sablon az "audio CD", "képeskönyv" vonal... talán csak a kártyajáték jelent felüdülést, de olyat is láttunk már.
Ha "normál" kiadásként tekintek rá, akkor pazar, ha "Collector's Edition"-ként, akkor rendkívül átlagos.
No, azért örülnék, ha egy példány az én polcomon foglalna helyet.
Esztétikailag viszont gyönyörű, ez kétségtelen.
-
Piftuka
veterán
válasz
AxBattler #6907 üzenetére
Az a helyzet, hogy a HoMM III megvan papírdobozos Special Edition kiadásban, vastag kézikönyvvel, kihajthatós lénytérképpel, várostérképpel, stb. az "Armageddon's Blade" kiegészítővel egy csomagban. Megvan hozzá külön a "The Shadow of Death" kiegészítő lemez is.
A Steam-es HD kiadás így igazából azért jó, hogy meglegyen digitális formában is.
A GOG fiókomban a "Heroes Chronicles" összes része, a "Heroes of Might & Magic IV Complete, és a "Might & Magic I-VI" játékok vannak meg.
Így aztán ez a mostani "Might & Magic" bundle jó kiegészítése az eddigieknek, és bőven tartalmaz még olyan epizódot a sorozatból, ami eddig nem volt meg.
-
Piftuka
veterán
válasz
#42308056 #6905 üzenetére
Nem emlékszem, melyik játék volt, de határozottan emlékszem arra, hogy csak háromszor lehet telepíteni. Azért is biztos, mert az értékelők közül többen ezt negatívumként emelték ki, míg a kevés pozitív értékelő egyike azt mondta, hogy ez "nem katasztrófa, mert a Windows-odat pár évente egyszer telepíted újra".
Mindegy... akkora jelentősége nincsen.
Közben megvásároltam a fent említett "Might & Magic" bundle-t, és kiderült, hogy mit jelent a kis kulcs ikon: a vásárlást követően már eleve "redeemed"-ként jelent meg a három fenti címhez tartozó termékkulcs. Tehát nem "gift"-elhető.
A bundle pedig nagyon megér ennyit szerintem. Külön jó, hogy a "HoMM III HD Edition" és a "Dark Messiah of Might & Magic" a Steam-en játszható. Persze még jobb lett volna, ha a HoMM negyedik, ötödik és hatodik része is Steam-es változatban lenne elérhető, vagy abban is, de ha nem, hát nem. Majd uPlay-en játszunk vele.
-
Piftuka
veterán
Köszi a tippet!
Jelentheti a DRM-et?
Amennyiben igen, az mennyiben jelent problémát a gyakorlatban? Tényleg igaz, hogy a DRM-es játékok még jogtisztán is csak háromszor telepíthetőek, azt követően letiltja őket a védelem? (Az egyik Steam-es játék értékelésénél írták a felhasználók; ott olvastam először róla.)
Mert ez elég gáz szerintem, még akkor is, ha ugyan nem szokásom "eltávolítgatni, majd mindig újratelepíteni" a szoftvereket.
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Az új Humble Weekly Bundle - Might & Magic csomag kapcsán van egy kérdésem:
- Mit jelent az a kis "kulcs" ikon a "Might & Magic Heroes Online - Angel Starter Pack", "Might & Magic X - Legacy DLC" és "Might & Magic Duel of Champions Starter Pack" alatt?
Köszönöm előre is!
Üdv: Piftuka
-
Piftuka
veterán
válasz
eszement24 #6674 üzenetére
"(#6673) Vesa válasza Piftuka (#6672) üzenetére
Jaj, ezt ne! Teljesen másról beszélt a kolléga, ennek semmi köze a kalózkodáshoz és a szerzői jogokhoz...
Mondom ezt úgy, hogy többek között az F-117A-n nőttem fel...[..].Ez persze nem zárja ki a lehetőségét annak, hogy gyűjtők, vagy erősebb nosztalgikusok ma is fizessenek érte...De ne keverd ide a kalózkodást és a fiatalságot...mert annak ehhez semmi köze!"Javíts ki, ha tévedek, de fórumtársunk éppen hogy a régi játékokat "ocsmány grafikájuk miatt élvezni képtelen", a régi filmeket "le sem sz*ró" fiatalokról írt a hozzászólásában.
Tény, hogy akkor nem fejtettem ki bővebben, de bizony a hozzáállás, a szemléletmód egy tőről fakad azzal, amely azt mondatja sokakkal, hogy a régi szoftvereket ingyen kellene osztogatni, mert a régi "már nem érték". Joggal emlegettem fel a "kalózkodáson" felnőtt generációkat.
Egyszerűen ilyen rendszerben éltek. A szerzői jogvédelem gyerekcipőben járt, az akkori magazinokban vállalkozások hirdették az egyébként teljesen illegális kazettaküldő szolgáltatásaikat, és bár lehetett kapni a TRIÁL boltjaiban néhány eredeti (játék)szoftvert, akkor még csodálat helyett inkább megmosolyogták azt a néhány "balgát", aki kemény százasokat fizetett ezekért.
A "hatalom" maximum tessék-lássék módszerekkel lépett fel a kalózkodás ellen, de ezeknek igazi visszatartó ereje, még inkább társadalom és hozzáállás formáló ereje nem volt. (Úgy vélem, a mai napig.)
(Tény, hogy a "3DFX-es szilikongyerek" hozzáállás mindettől független, de jól kapcsolódott a témához, az ominózus "ocsmány grafika" felemlegetése kapcsán.)
A magyar emberek ahhoz szoktak hozzá, hogy a játékszoftver (mert zömmel azért ezekről volt szó) "alanyi jogon jár" mindenkinek, ezért pénzt fizetni nemhogy ciki, de egyenesen felháborító dolog volna.
Teljesen nyilvánvaló, hogy az akkor gyerek "mai felnőtt" a gyerekének ugyanezt az attitűdöt adja tovább az esetek többségében.Bizonyos tekintetben időnként nagyon távolról, nagyon halványan "feldereng a fény az alagút végén", de érdemes lenne elbeszélgetnetek egy-egy szoftverkiadó, vagy film-zene kiadó vállalat képviselőjével, terjesztőkkel, néhány forgalmazóval, és valószínűleg már ti is nagyon másként látnátok ezt a témát.
"(#6674) eszement24 válasza Piftuka (#6672) üzenetére
Közhelyekre ne közhelyekkel válaszolj légy szíves. Ha azt hozod fel érvként, hogy a másik semmit sem tud a témáról, akkor ne olyasmit írj amiről ordít, hogy te meg arról a témáról nem tudsz semmit, amivel vagdalkozol."Semmi közhely nem volt a hozzászólásomban. A "nem tudsz semmit" megjegyzésed pedig nagyon, nagyon mellément.
A '90-es évek végén, 2000-es évek elején éveket dolgoztam a szoftverkereskedelemben. A "másik oldalról", egészen "testközelből" láttam, mit jelent szerzői jog által védett szellemi termékeket forgalmazni "napjainkban", Magyarországon.
Mindeközben több száz vásárlóval, valamint a kiadók tucatnyi képviselőjével beszélgettem el a témáról gyakran, mindig visszatérő módon, megvizsgálva a kérdéskört, a piac múltját, jelenét, jövőjét, a trendeket, a lehetőségeket.
Az elmúlt időszakban a hazai IT portálokon, híroldalakon a témában megjelent cikkeket előszeretettel olvastam, ahogyan a fórumokon írt sokezer hozzászólást is.Ezért aztán nagyon is jól ismerem az emberek általános véleményét a témáról.
Fentiek alapján úgy gondolom, minden nagyképűség nélkül állíthatom, hogy minimum hozzáértőként beszélek a témáról.
(Javaslom, olvassatok bele az itt a PH-n pár hónapja megjelent "Pirate Bay"-es cikk hozzászólásaiba.... igen szép "szeletét", avagy "kivonatát" kapjátok annak az egyébként élő, valós, és elterjedt szemléletmódnak, amit ti egyszerűen minden alapot nélkülöző "általánosításnak" hívtok.)
"(#6674) eszement24 válasza Piftuka (#6672) üzenetére
És lehet, hogy téged nem zavar, hogy ha egy játékot 36x próbálnak eladni, minket igen. A kor/érték alapján ez a bundli ára nem indokolt.Azt a játékot nem "36x" próbálják eladni, hanem évtizedek óta forgalomban van. A jogok jelenlegi tulajdonosa teljes joggal kér pénzt értük. Piacgazdaság van.
Kereslet is van rá, hát miért adnák ingyen? A szellemi termék önmagában vizsgálva egyszeri és megismételhetetlen (művészeti) alkotás, helyettesítője nincsen az adott címnek (legyen bár film, zene, könyv, vagy éppen szoftver), és még öreg korában is valódi értéket képvisel.
Ennek a bundle-nek az ára teljesen reális, és még örülni kell annak, hogy nem 15-20 dollárért hirdetik a teljes csomagot.
-
Piftuka
veterán
válasz
Rendo84 #6647 üzenetére
"Én azt emésztem meg nehezen, hogy manapság hogy kérhetnek ilyen játékokért pénzt?
Ingyenesnek kellene lennie sőtt, úgy kéne mindenkihez hozzávágni.
Ne értsen félre senki, ezek jó játékok (Voltak a maga idejükben), de 2015-öt írunk."Sőt, talán fizetniük kellene számodra, mert letöltötted a játékukat, nem?
Én azt nem értem, hogy Magyarországon mikor fog megváltozni a gondolkodás, ami ezt a témát illeti!?
Én tudom, úgy felnőve, hogy a "kalózkodás" a példa, nehéz lehet megérteni a szerzői jog, és az "érték" fogalmát, de azért nem ártana legalább gyakorolni!
Nagyon sokan itt az országban fejben egyszerűen "rosszul vannak összerakva". Sokan 1 dollárért "A" kategóriás játékokat várnak bundle csomagban, és akkor még jön az a hozzáállás, hogy "ami régi, az értéktelen".
Hát nem így van! Számomra a fent említett bundle valószínűleg a TOP3-ban van azok között, amiket valaha megvásároltam. Ennyi pénzért egyenesen ajándék ez a csomag.
A "NAM"-ot leszámítva csúcs minőségű játékokról van szó; egy olyan kiadó (MICROPROSE) játékairól, amely egykor egyet jelentett "A" minőséggel.
Annak a korszaknak ugyan sajnos vége, mert az ilyen játékok helyét átvették a jellemzően 2-4 óra alatt végigjátszható, tartalom nélküli tucattermékek, viszont a mai fiatalok számára sem árt, ha megismerkednek ezekkel a régi klasszikusokkal. Akár ilyen - "fillérekért" - megvásárolható csomagok formájában.
Persze ehhez el kellene vonatkoztatni ettől a "3DFX-es szilikongyerek" hozzáállástól...
-
Piftuka
veterán
válasz
Csapoati #6359 üzenetére
"Bejött a tipp az Origin Bundle bővítésére. Csupa 90-es évekbeli szökevény."
Ezek a címek önmagukban többet érnek, mint a legtöbb mai kiadvány.
Én például kifejezetten örülnék annak, ha egyszer egy óriási Bundle-ben a különféle Microprose, Sierra, stb. klasszikusokat lehetne megvásárolni!
-
Piftuka
veterán
válasz
Hunbeast87 #6281 üzenetére
"-The Bluecoats North vs South"
Áh, ezt el sem hiszem! Hát elkészítették a C64 és Amiga legenda remake-jét...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban magánszemélyeknek szabad hirdetni, de kérjük, hogy inkább a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be, mert úgy tudjátok módosítani később, az aprón is ott lesz és értékelést is kaphattok.
Kérjük, hogy nem megjelölt topikokban továbbra se hirdessetek, köszönjük!
Kiemelt bundle oldalak:
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Bomba ár! Lenovo Miix 510-12IKB : i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest