Új hozzászólás Aktív témák
-
koma106
senior tag
Csak a teljesség kedvéért írom, hogy megoldódott a problémám.
(Adott egy Asus T3 barebone, amibe vettem egy Gigabyte 8800GT turbo force VGA-t, ez volt a legnagyobb teljesítményű kártya, ami még fizikailag is belefér a kicsi gépbe. A gond az volt, hogy a kártya a gyári OC beállítások mellett is folyamatosan kifagyott.)
Ha viszavettem az órajeleit akkor a probléma megszűnt, de nem voltam elégedett.
Kicseréltem a tápot, de nem történt változás.
Teszteltem mindent (VGA, proci, memóriák), hőmérsékleteket is figyeltem...minden oké volt.
Visszavittem a kártyát a boltba, letesztelték, nincs baja.
Végül vettem egy Coolink GFX Chilla hűtőt, lecseréltem az amúgy is hangos eredeti hűtőt és láss csodát...MÚKODIK! Mégiscsak melegedett valami...a kicsi házban nem volt elég levegő.
A hűtőt mindenkinek javaslom, mert kis helyen elfér és csendesebb egy ref. hűtőnél is. -
koma106
senior tag
-
koma106
senior tag
válasz
#56573440 #951 üzenetére
Sajnos tápcsere után is kifagy a játékoknál. Több játéknál is.
A VGA és minden más alapon jár, nincs túlmelegedés, a VGA-t teszteltem FURrederrel ("szőrös fánk") 2 órán keresztül stabilitás teszt és minden oké, memtest86-al egész éjszaka ment, 7x ment át sikeresen a teszt....
Mi lehet a gond? -
koma106
senior tag
válasz
#56573440 #949 üzenetére
Elméletileg bírta is, csak így nyugodtabb vagyok...
Egyébként most vettem észre, hogy a tápom nem pont az volt, amit az előzőekben belinkeltem, annál egy picit gyengébb (GPS-300AB, ami inkább 235W, csak a peak 300W)...szerintem a határon vagy annak közelében volt a terheltsége. -
koma106
senior tag
válasz
#56573440 #947 üzenetére
A kis táppal nagyon ki volt hegyezve a rendszer, vissza kellett a VGA teljesítményét venni, hogy a kifagyások megszűnjenek. Beszereztem egy Bluestorm II 400W-os tápot, bepaszíroztam a gépbe
Most atomstabil, csak a Gigabyte 8800GT turbo force kártya nagyon hangos, így még egy hűtőcsere van vissza és befejeztem a fejlesztéseket....
Azt hiszem kihoztam a maximumot a kis asus barebone-ból... [link] -
koma106
senior tag
válasz
#56573440 #942 üzenetére
Azt hiszem a Gigabyte 8800GT Turbo force mellett döntök. Méretben akkor mint a 9600GSO. Milliméterre el fog férni
Csak bírja a táp!!!!!! -
koma106
senior tag
-
koma106
senior tag
ÁÁÁÁÁ!!!!
MOst nézem a barebone leírását. Limitált a berakható VGA fizikai mérete: 192mmx19mm.
Ha jól tévedek a 9600GT, a 3850, a 4850 egyaránt 20cm felett van.Milyen kártya férne ebbe bele, amit még használi is lehetne 22" Wide monitor esetében?
-
koma106
senior tag
-
koma106
senior tag
Sziasztok!
Nagyon felkeltette az érdeklődésem az új Ati HD4850 VGA.
A kis barebonom tápjával azonban gondban vagyok. Egyes írások szerint egy négymagos procis konfiguráció 240-270W-ot kér terhelt állapotban.
Az én gépem:
ASUS T3-P5945GCX ( peak 300W )
- Intel Core 2 Duo E4600 box
- Kingstone 2048MB DDR2 800 KIT (dual channel)
- DVD RW
- Seamax 250GB 7200rpm IDEKicsit tartok attól, hogy esetenként kevés lehet a táp, de gondolom a kétmagos proci jóval kevesebbet ehet.
Mi a véleményetek? Elbírná a kis rendszer még ezt a kártyát, vagy inkább 9600GT?
-
koma106
senior tag
Nyugtassatok meg, hogy az alábbi gép a kis tápjával (250/peak/300W) stabilan elbír egy ATi 3850 vagy egy 9600GT VGA-t. (mert én tartok tőle, hogy határeset nagyobb terhelés esetén)
ASUS T3-P5945GCX (300W)
- DVD RW
- Seamax 250GB 7200rpm IDE -
koma106
senior tag
Szia!
Kissé elfogultan ugyan, de én az asus barebone-t ajánlok, azért mert kicsi (de erős), formás, csendes és ahogy olvasom az igényeidnek megfelelő. 90-100k körül az alábbi lehetőségek vannak (szerintem):
Intel: beltartalomra az alábbiakat ajánlom: proci E4600, 2GB RAM (lehetőleg dual channel), halk vinyó, olcsó DVD RW, PCIe VGA kártya (hogy milyen az pénztárca függő, én várom az ATI 3850-t, hogy olcsóbb legyen...)
Az alapgépek
T3-P5g965 (csak ezüst színben van, viszont nagy előnye, hogy a PCIe VGA foglalat mellett az 1db PCI slot is gyárilag üres)T3-P5945gcx (van belőle ezüst és gyönyörű fekete, több procit támogat mint az előző, de sajnos a PCI foglalatban ott csücsül a hálókártya, így már csak egy PCIe VGA az össz bővítési lehetőség...ami mondjuk nekem elég)
Mindkét típus frankó alaplapi 8 csatornás hangkártyával bír, kártyaolvasó is van bennük, viszont az említett beltartalommal...tehát VGA nélkül 90-100k között áll meg. AZ alaplapi VGA -amit jelenleg használok- nem rossz, a max amit elvisz az a HL2 1024x768 alap beállítások mellett
AMD: ha olcsóbbat akarsz, de ezt kevesebben ajánlják.
Nemrég állítottam össze egy gépet egy kedves ismerősöm számára, akinek csak internetre, office alkalmazásokra, esetleg dvd nézésre és zenehallgatásra van igénye.beltartalom:
AMD Athlon x2 4200+
1024MB RAM (667)
Seagate 80GB HDD
Samsung DVD RWaz alapgép V3-M2V890
méretre nagyobb, szögletesebb, férfiasabb kinézet. Nincs kártyaolvasó, viszont több a bővítési lehetőség. 6 csatornás alaplapi hangkártya kifogástalan. Ez is csendes, de a procihűtés vezérlése nélkül kicsit hangosabb, de így is ok. Ez a gép kb. 60k ....szóval egy jó VGA-val (esetleg 5000+ procival) már ott vagy a 90-100k-nál, így ez szintén jó választás lehet...Remélem tudtam segíteni.
-
koma106
senior tag
Ohh! Ezek szerint az ebolt-ban is ezüst volt?
A Ramirisből Te rendeltél? Nagyker áron került 37k-ba? Az nagyon sok sztem, az én ezüstöm 30,5k-ba volt, nagykerből.
Egyébként már egész megszoktam, most már nem szívesen válnék meg tőle...Azért a fekete, az fekete
Összeraktad? Milyen konfig lett? Milyen a vinyó, van hangja? mert a gép biztos csendes...
-
koma106
senior tag
Hát, Ő....tévedtem...ezüstben is van,
.
Nagykerből szereztem...még rá is kérdeztem, hogy biztosan fekete-e, hát végül nem az lettAz összeálítás:
- ASUS T3-P5945GCX silver barebone (nem piano black)
- Samsung SH-S203D/BEBE FeketeOEM
- WD 250GB 7200rpm 16MB SATA2
- Seamax 250GB 7200rpm IDEElső benyomások:
A színnel kapcsolatban azt hiszem már tudjátok a véleményemet (a DVD RW persze fekete, de szerencsére a barebone takarólemeze eltakarja)...szóval kicsit már szoktam az ezüst/fehér kombinációt...legfeljebb a jövőben a monitorválasztás alkalmával a szín is szempont lesz...pl Sam 223BW (szép fekete) helyett 225BW (ezüst). No ennyit a színről...Második meglepetés az volt, hogy a géphez nem adtak proci hűtőt, így a processzorhoz csomagolt példányt használom. ASUS T3-P5G965 típushoz persze jár, ehhez nem. Kicsit tartottam a processzor eredeti hűtőjétől, de szerencsére semmi hangja (850rpm)
Harmadik meglepetés: alaplapi hálókártya nincs. ( ASUS T3-P5G965 -ba van!!!) Így az egyetlen !!! PCI slotban figyel a géphez adott hálókártya. Még szerencse, hogy nincs tervben PCI kártya bővítés, szóval akinek ez szempont, akkor... ASUS T3-P5G965
Az alaplapi hangkártya valóban 8 csatornás és szerencsére nem hallható alaplapi zaj...nagyon szépen szól
A táp rendkívül halk, a WD HDD viszont sípol és mivel más hang nincs, zavaró. Ez nagyon elszomorít, mert pont a halk és megbízható működés miatt rendeltem a drágább WD-t...
Az összeszerelés gyorsan megy (kivéve a DVD RW beépítés - mágnesvégű csavarhúzó nélkül nem érdemes nekiállni - borzasztó kicsi hely van a csavaroknak). A belső szép, rendezett. Két HDD hely áll rendelkezésre, szerintem a VGA-nak is elég helyet hagytak...
Negatív hangvételű beszámolóm ellenére maga a barebone gép jól sikerült darab. Kicsi, csendes (egy csendes HDD-vel). Ha az ember nem akar PCI bővítést és az ezüst/fehér dizájn bejön akkor jó választás lehet.
Csalódottságom csupán abból ered, hogy feketét szerettem volna...ha tudom, hogy ezüst akkor inkább ASUS T3-P5G965 típust vettem volna....
A jövőben a konfig kiegészül egy Samsung 225BW monitorral (ezüst) és talán egy Ati 3850 (valami csendesebb darabbal, remélem)
Fotókat később teszek fel, ha ván rá igény...
Kérdésekre szívesen válaszolok... -
koma106
senior tag
"Láma" kérdésem a következő:
a hivatkozott konfiguráció esetén származik-e abból bármi haszon, ha 32bit helyett 64bites xp-t telepítek rá?
...mert amennyit utána tudtam olvasni, gyakorlatilag semmi különbség... -
koma106
senior tag
Kiskerben talán a gibzone a legolcsóbb, csak az Szekszárdi cég...másutt átlagosan 35k körül lehet megkapni, nagykerben 30,5k - de onnan csak a "haver haverjának a haverja" tudja megszerezni és nem biztos, hogy az jó nekem...
Valszeg a birdpc-től lesz, Ők itt is hirdetnek a prohardveren...a gépet megrendelésre szállítanák.
Mindent megvennék az ipon-ban, mert olcsó minden és viszonylag megbízhatóak...én még nem csalódtam bennük, de ez a gép pont nincs...
ha valaki tud jó boltot az nekem is szóljon!
-
koma106
senior tag
válasz
#56573440 #829 üzenetére
Valószínűleg ez lesz:
T3-P5G945GCX
E4600 - ezt csak dobozosan, hűtővel lehet venni? A hűtő nekem nem kell....
KINGSTON - 2048Mb DDR2 800Mhz KIT (vagy 667Mhz)
WD 250GB 7200rpm 8MB SATA2 (vagy 16MB)
SAMSUNG SH-S203D/BEBE Fekete OEM SATAA SATA miatt nem lesz gáz az XP SP2 telepítés? Eddig még csak IDE cuccaim voltak...
Ha minden igaz, így még 90k alatt maradok, a monitor (Sams 223BW) és a VGA (Ati 3850) meg majd néhány hónap múlva...addig csökkenjenek csak az árak
-
koma106
senior tag
válasz
#56573440 #827 üzenetére
Köszi lehet, hogy mégis inteles lesz (az AMD-ről mindenki lebeszél, mellesleg a leiirásban "up to 5000+" szerepel), legfeljebb spórolok még egy kicsit. Remélem az E4600 azért elég...
A memóriát is meg kell gondolni, de nem igazán értek hozzá. Hogy kell összeválogatni a dual channel-t, hogy működik ez? Kingmax persze, hogy jobb...csak drágább...
Egyébként XP lesz...még egy darabig nem váltok
A végén minden többe kerül...ez mindig iigy van
Bárcsak a fotóknál tartanék már...egy komplett lerást, tesztfélét is iirnék, csak már ott lennék.
-
koma106
senior tag
válasz
#56573440 #825 üzenetére
Utánajártam, sajnos a T3/T4 szériáknál csak a processzor hűtési fordulat-szabályozott, a ház hűtés nem...remélem azért nem olyan hangos, mint egy mezei táp...
Két konfig között örlődöm, és egyre inkább az AMD felé hajlok, mert olcsóbb és mert alaplapi geforce 6 van benne és támogatja a DDR2 800-at. Húzni, tuningolni nem akarom a gépet és a jövőben (fél- vagy egy év múlva) egy Ati 3850 kártyával bővíteném csak. A lényeg, hogy a Cod4 majd menjen rajta szépen (az Ati kártyával) és emelett csendes gép legyen. Az előző gépem egy szintén Asus T1 volt, amit nagyon szerettem.
A monitor egy Samsung 223BW lesz.
Adjatok tanácsot, pl. miért ne vegyek ilyet vagy miért ne vegyek AMD-t1. Konfiguráció - 80.000
Asus T3-M2NC51PV
Athlon64 X2 4800+
Apacher 1GB PC6400
WD 250GB Sata II 7200rpm 8MB
ASUS DRW-1814BL OEM2. Konfiguráció - 90.000
Asus T3-P5G945GCX
IC2 Duo E4600
Apacher 1GB PC6400
WD 250GB Sata II 7200rpm 8MB
ASUS DRW-1814BL OEMA T4 szérát sajnos nem bírom kivárni + sztem drága is lesz...
-
koma106
senior tag
Asus T4 széria - Ez tényleg elég "terminátorosra" sikerült!
Vajon sokkal drágább lesz, mint a T3 ?
Mit tudhat az alaplapi Geforce 8200 ? -
koma106
senior tag
Sziasztok!
Erről a gépről nem találok a neten túl sok tapasztalatot. Valaki látta már közelebbről? Azt írják támogatja a high-end vga-kat. Szerintetek milyen passzívos vga fér el benne, amit a 300W-os táp is "támogat"?
Asus T3-p5945gcx
http://www.asus.com/products.aspx?l1=1&l2=2&l3=407&l4=0&model=1852&modelmenu=2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotó állvány eladó
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest