- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Darkness #814 üzenetére
annyira terelsz hogy nekem fáj, aláfutsz a hülyeségekkel a témának és utána annyi se hogy jah tényleg bakkeeeer....de akkor tényleg tisztázzunk.
"max 80% at tudja leadni a nevleges teljesitmenyenek. bar nem hiszem, hogy ez ilyen hatekony lenne."
az a 80%-os hatékonyság az nem azt jelenti amit te belemagyarázol azt azért meg kéne érteni. a 80%-os hatásfok azt jelenti hogy a felvett teljesítmény 20%a a tápon jelentkezik mint veszteség, ergo ha 150W-ot vesz fel a konfig akkor 80%-os hatásfok mellett +20% ot vesz fel konnektorból. ez nem zavarja a leadott wattokat mert a 250W nem a felvett teljesítmény, hanem leadott ... sajnos rosszul tudod...
hogy amikor beindul a gép akkor hiretelen felvesz kicsit többet az tény, de egy 150W-os gép nem fog 170 et sem felvenni főleg mert a vga CSAK terhelésre kezd zabálni a bios post meg nem egy 3d terhelés. szal ki lehetne akasztani csak a bios nem enged annyira extrém tuningot, azzal nem lehet, amit meg bele lehet tenni abban nem lesz para ha 8600gts lesz a vga...mert befér mellé egy odd két hdd meg valami pci-os. esetleg tuner ha durvázni akar.... 150W peak terhelésben nem egy nagy dolog, fullra pakolva 200 alatt marad crysis alatt....neked ez a véleményed ami abszolut téves és megalapozatlan. ettől még a tiéd, de annyira büszke nem lennék rá hogy ezt hangoztassam is vagy írott formában másokkal megosszam. ebben a témában inkább olvass sokat, én is azt teszem és nem félek belátni hogy a tesztek nem hazudnak ha megbízható a forrás... és én sem véletlenül koptatom a billt
-
törölt tag
válasz
Darkness #808 üzenetére
akkor kb annyit fűznék itt hozzá hogy milyen gépről volt szó? abba milyen táp megy? akkor inkább te nézz utána hogy miről van szó és ha az orrodra koppintanak nézz szét ne egyből vágj vissza. én körbenézek de te azt sem érted amit leírok
SHUTTLE tápról volt szó ember. ott 250/300W van csak mint alternatíva vagy dcdc 120W. ott nézz már körbe mibe kerül a táp én erről a konkrét szituról beszéltem lévén nem egy chieftec nagytorony kellett neki... -
törölt tag
válasz
Darkness #804 üzenetére
szubjektív vélemény? egy szakmai kérdében? hogy ezt elbírja e a táp? ezt hogy lehet szubjektíven megítélni? mondj laikusat az igaz lenne.
mit akar szerinted beletenni? ezek nem valami tunigdeszkák bát lehet azt is de annyira nem mint a rendes asztali, nem félek hogy valami 4ghz köré akarna csavarni procokat, már csak a hűtő miatt sem ugye... amit beletehet az egy durva 4magos proci. más mit enne sokat? max 2 vinya +odd extrém eset a hangkari vagy a tuner más nem fér bele. ha q6600+8800gt elmegy alatta alap órajelen akkor lehet egy tipped hogy tud e alátenni procit ami fogyasztásban túllépi a 250W-ot 8600gts mellett. segítek nagyon nehezen, de inkább nem. de te viszont minden további nélkül "óóó vegyél nagyobb tápot" egy adott konfig mellé veszel tápot akkor minek ennyire felülméretezni? és igen tudok nagyokat röhögni a 5-600W-os tápokért rohangálókon... olvass sok cikket hogy legyél tisztában minek mi a fogyasztása, pl mit bír el egy egy táp és akkor lehet tanácsot adni. én sem vagyok ph lakó, csak ha van időm akkor nézek fel, vizsgaidőszakban nem sok volt... én kérek elnézést...
mondjuk azt hogy a táp nem halk, nekem az adatlapon lévő konfigban hangos volt. nem kicsit nagyon melegszik, mellette valag pénz a táp bele 300W kb 25k körül van. az igaz.
-
törölt tag
válasz
Darkness #800 üzenetére
hát az ilyet b@zdmeg. megint itt a házi tápgurunk. javasolhatok a 8800gts mellé kilowattos tápot? eszem megáll komolyan. szerinted mennyit eszik a gts? 8600 ról van szó ugye. segítek ha könnyebb okoskodni mint körbenézni. nesze
a fórumból 3 klikkel te is megtalálhatod és akkor nincs gondod hogy hülyeségeket mondasz. de keressek neked cikket amivel q6600+ 8800gt ment egy shuttle 250-es tápról? mert olyan is van. előbb nézz szét aztán taníts.bocsi ha belemászatam a lelki világodba de nem szeretem az ilyet, tipikusan a fixes wórmáppban szoktak ilyeneket mondani....
-
Neptunfű
tag
válasz
Darkness #795 üzenetére
A G31 G33 simán intel gma 3100. Itt egy kis összefolaló.
Sajnos nálunk én még csak X3000-t láttam asztali lapon.
A G35 érkezését ezév első negyedévére ígérik (ha jól emlékszem).Nem egyszerű
februárra már kellene a gép... de a 45ös intelek is itt vannaka küszöbön...
Meglátom még mi fog történni ebena két hétben... -
Neptunfű
tag
válasz
Darkness #793 üzenetére
A ház nekem bejön
Télleg szubjektív.
pl. az aerocube annyira nem jön be mint ez... nem hiányoznak a villogó ledes ventikHát a bánatom az hogy a lap is amit újonnan kinéztem GIGABYTE GA-G33M-S2H "csak" 4*-en kezeli a pcie 16 os bővítőhelyet. pff.
A ház annyira nem zava mert kiveszem a hdd tartót és elférne benne akkor a hoszabb vga. 2,5ös vinyó meg megy ahova férHol láttál te X3100as lapot? én sehol sem látok
A proci meg egy 2180as lesz. -
Neptunfű
tag
válasz
Darkness #790 üzenetére
Köszi!
Hát gondoltam hogy a 'csendesség' megkéri a pénzét
Naszóval itt van az M40
De sajnos valószínűleg ki fog esni, mert normális videókártya nem megy bele a lelógó HDD tartó miatt....Nem tudom, hogyan lehetne megoldani hogy hosszabb vga is beférjen... (elég lenne a hd2600 is) de a teszt azt írja nem fér el...
Azon gondolkodom hogy kivenném a HDD tartót, nekimennék fűrésszel aztán 2,5ös hdd-t tennék bele, valahogy odaapplikálnám a dolgotInkább hobbi photoshop-os vagyok
heti egy két kép... szóval tudok várni a process-ekre.
inkább film és letöltésFoxconnból
mondjuk ő lenne a kiszemelt, a táp adott szóval mjd esetleg meglátom mennyire hangos...
Az a bajom, hogy itt sem tudom mi lenne a hosszabb vga-valBár egyenlőre elég az integrált is, de jó tudni,hogy ott van a lehetőség a bővítésre... nemtudom
mod: Ja igen a Shuttle nekem überdrága
legalábbis amiket eddig láttam.
-
SQX_Barto
addikt
válasz
Darkness #784 üzenetére
Jóslatom erre az évre, gazdagabb leszek mint 4 éve
- 2-3 TB-s vinyóknak sztem nem som értelme, bár én szkeptikus vagyok a nagy méretű vinyókkal szemben, valahogy mindig a lassabb működést és nagyobb hibalehetőséget kötöm hozzá. 2-3 TB tul gyors fejlődés lenne az eddigi ütemhez képest.
- Processzor magok sokszorozása szintén felesleges, a mai szoftverek talán 90%a két magnál többet nem kis kezel.
- AMD remélem talpra áll, mind proci mind vga téren, bár nem lesz könnyű...
nVidia házatáján 8800-ak óta eléggé csücsülnek a babérjaikon de persze biztos lesznek majd ujdonságok idén, csak talán lassabban.
- LCD monitoroknál tényleg a méret a lényeg elvet akarják sulykolni.
- Shuttle mögé felsorakozhatna még pár cég (Aopen, Biostar, MSI, Asus, Soltek) eléggé egyeduralkodók a piacon, de NEKEM még azóta sem találtak ki barebonet
Az elején aláhúztam a sztem-et hogy ne kelljen minden sorba újra irnom, de értelemszerűen minden a saját véleményemet tükrözi, amivel lehet de nem érdemes vitatkozni, nem vagyok túl kompetens a témában, csak találgatok -
SQX_Barto
addikt
válasz
Darkness #776 üzenetére
sütödét
ez tetszett
Játékra szeretnék kisgépetMert ha már stabilizálódnak a dolgaim, szivesen játszanék komolyabban, néha LANozni meg ilyenek. De az elkövetkező fél-egy évben nem igazan lenne időm játszani, max hétvégén, ezért addig nem veszek új gépet.
Biostar meg Aopen már nem erőlteti a barebonokat? Mert eléggé ósdi gépeik vannak csak... Pedig nem tűnnek rossznak és olcsóbbak is a Shuttlenál.
Bár hiába tetszenek az építettek, úgyis maradok a koncepciómnál. -
SQX_Barto
addikt
válasz
Darkness #774 üzenetére
300wattos táp szvsz egy húzott 6750-hez meg 8800GT/GTS-hez meg két Raidbe tolt vinyóhoz kicsi. Hátha még az oc módos 1066os memet is belerakjuk...
450 wattos meg a crossfire-hoz lenne kevés, bár kérdés mennyire van két ATi -nak mostanában értelme... de sztem Shuttleba melegedniuk nem sok értelme van, teljesitmenyben sem nyomhat túl sokat...
-
SQX_Barto
addikt
válasz
Darkness #751 üzenetére
Köszi szépen
Floppy tartó kifúrás felejtős, HDD rackbe megy mindkét vinyó és mindkét oldalra egy egy 8as (vagy kisebb) venti. Viszont szemezek a Gigabyte Galaxy vízhűtéssel
Jobb oldalára rárakni a radiátort, bal oldalat meg kicserelni plexireElég kúúl lenne
Vajon a csöveket lehetne e kisebb méretre vágni, hogy passzentos legyen a kis házba
Látom portörlés nem az erősségedDe mégegyszer köszi a segítséget
-
SQX_Barto
addikt
válasz
Darkness #749 üzenetére
Floppy kivágás kimarad
ket HDD megy az also keretbe, az also vinyora jo is lenne amit linkeltel, csakt a felsobe nem, szoval sztem a ket oldalara egy egy venti az lesz a megoldas, kerdes mennyire hűtik őket le...
szétszedett állapotban kép nincs?
én is ebben a szinben veszem majd, csak valamit majd moddolgatok rajta
x| - |x
x| - |x
Ha a keretet oldalrol nezzük, igy gondoltam el (remelem ertheto az abra)
szerk: Bár nem tűnik rúl hatásosnak a hűtés, lehet egyik vinyo floppy helyére alá hűtés, másik vinyó alsó HDD helyre alá hűtés, csak hát macerás.
Ha nem lenne maceras megcsinalni, csinalnal nekem egy képet, pontosan hol és hogyan illyeszkedik a HDD keret a masik keretre? előre is köszi -
SQX_Barto
addikt
válasz
Darkness #746 üzenetére
Mostmár két 250-es SATA WD Caviar vinyó lesz Raid 0ában, hogy is hűtsem le?
vinyókra merőleges két 8as (vagy talán kisebb) ventire gondoltam, majd még kitalálom, hogy erősítsem fel
a ház persze maradt a tied
Tényleg neked milyen színben van? És moddoltál rajta valamit? -
törölt tag
válasz
Darkness #744 üzenetére
téééévedtem
mert Beépített NVIDIA GeForce 7050PV grafikus vezérlő van..
teljesítményben mekkora a difi? -
SQX_Barto
addikt
válasz
Darkness #732 üzenetére
DVD floppy ombo aljat kivagnam ugy hogy legyenek helyek egy 8as ventinek, es megprobalnam nem elcseszni a hdd keret helyet hatha meg kesobb szukseg lesz ra
1-2. igen modularis tápom lesz.
3.az egyetlen vinyom es a DVD RW is sata lesz
4.lehet egy asus silent knight lesz, bar alapbol sztem intel gyari
5.ja az már nincs
Legdurvabb esetben 2-2 ventit lehetne a ket oldalara rakni, balra kettot ami sziv es jobbra kettot ami fuj.
mijaza SETI ? -
SQX_Barto
addikt
válasz
Darkness #730 üzenetére
a HDD keretet még nem lenne nehez levenni, csak ezzel a dvd floppy komboval lennenek gondok, legjobb talan az lenne, hogy a floppykeret aljat leszedni es odarakni egy ventit ami elszivja a meleget a vinyórol, azt meg viszonylag egyszerű megoldani. Valószínűleg az lesz.
Ház oldalára furás nelkül rá lehet tenni 8as ventit? vagy csak furással? bar lehet anélkül is jól szellőzik a ház. -
SQX_Barto
addikt
válasz
Darkness #728 üzenetére
en legszivesebben atszabnam a haznak ezt a reszet
megcsinalnek egy masik 5,25" os helyet a dvd ala, es beraknam a vinyot egy 5,25 zalmannal pl. az also ket hdd tartotol szivesen megszabadulnek, mert nem igazan van ra szuksegem, bar ha azokat ki lehet szedni, akkor csak rakok egy 8as ventit a vinyo ala, ami huti... passz, ha minden jol megy januarban megveszem a konfigot, akkor meglatom mit lehet csinalni.... -
SQX_Barto
addikt
válasz
Darkness #726 üzenetére
1333 már az FSBje kb ennyivel jobb a te lapodnal, volt még egy asus lap dragabban, amibe belemegy 1066os ddr2, de nem hasznalnam ki, szoval nem eri meg a plusz 10 fontot kb.
Szerinted ha kiveszem a vinyó tartót és a DVD alá beteszem az egyetlen vinyót, akkor nem lesz gáz melegedés szinten?
Húzni nagyon nem akarom a 2.66 os eleg lesz nekem 3on is -
SQX_Barto
addikt
válasz
Darkness #724 üzenetére
Az mATX-es lap maradt mindenkepp az nem volt kerdes, bar a barebone-okat nezgettem, de egyik sem felel meg az igényeimnek. Háznak megvan már a lelőhelye szerencsere valami labda-tech.com -rol fogom rendelni úgy néz ki. Chipsetben G33 amit találtam egy Gigabyte lap lesz, ha sokáig húzodik megvétel talán kijön valami jobb is.
-
SQX_Barto
addikt
válasz
Darkness #717 üzenetére
Változott a konfig a G325 javára
Sokat filóztam és emellett döntöttem, drágább lesz egy Corsair 450 VX táp árával a konfigom, de így sokkal időtállóbb a ház és táp része a konfignak. Így egy összetevőt, a házat máshol kell megrendelnem, de azt hiszem jó döntés, még így is meguszható a dolog 700 font alatt éppenhogy
-
-
SQX_Barto
addikt
válasz
Darkness #717 üzenetére
igen mar látom, az a taptakaro resz megtevesztett... TTS-t megneztem egyreszt nemnagyon vannak kepek a hutokrol masreszt meg nem lenne erdemes rendelnem hutot Magyarorszagrol. A+ hazat is lattam meg vagy meg egy csomot, csak az Antec fogott meg igazan, a kis hely cpu hutonek eleg ciki benne... De nekem az esztetika fontos, hogy tetszen a gepem, ezert nem nagyon valasztanek mas hazat, Shuttlet meg ár miatt és mert egy az egyben nekem jo megoldasa nincs.
marcsak uj melo kell meg a vevo a notimra es mar rendelhetnem is a gepet, bar meg a 8800 GT gyenge pont... due 1-2 days , 1-2 weeks sehogy se akar lenni -
SQX_Barto
addikt
válasz
Darkness #715 üzenetére
Megneztem adatlapodon a konfigod, a haz nem nez ki rosszul, de tappal egyutt (gyanitom csakis a hozzavalo Aopent lehet belerakni) dragabban jönne ki, mivel csak a haz 50 font fölött van, abbol az Antek kijönne 300as táppal együtt.Kicsit futurisztikus a kinezete, Antek nekem jobban tetszik, szep kis szereny kinezetü
Shuttlekbol is a szerenyebbek tetszenek, nem ezek az ilyen olyan Deluxe-ok...
köszi, hogy megmutattad ezt az alternativat is, de szimpatia meg ar szempotjabol is Antek jobb nekemcsak a 300as tap aggaszt, de mar itt lekiabaltak a hajam hogy eleg lesz 8800 gt-hez es akkor meg AMD64 X2 volt a proci, most meg kisebb fogyasztasu E6750 lesz....
Mod: Barebones cpu huteseket lehet kulon kapni? vagy ebey-en apron nezzem? bar remenykedem, hogy a gyari hütővel meguszom
-
SQX_Barto
addikt
válasz
Darkness #713 üzenetére
Vannak előnyei és hátrányai is a Shuttlenek, én pl nem találtam olyan modellt ami minden kritériumnak megfelelt volna számomra.A legjobb megoldasnak az Antek NSK1300 ház tünt es remélhetőleg jo lesz ez a konfig, ha egyszer rászánom a pénzt.CPU hűtővel viszont lehet gondban leszek, mert elég kicsi a hely a házban netes képek szerint....
Majd a hűtés topicban érdeklődni fogok mit ajanlanak.
-
Athanáz9
aktív tag
-
as_Rock
őstag
válasz
Darkness #636 üzenetére
Sajnos bejött amitől tartottam
miniITX-es alaplap ami am2-t tud, ha van egyáltalán akkor is gondolom aranyárban vanSzép a házikód, de nekem túl nagy, főleg a mélysége (40,5, a mostani 44), de azért lenne 1-2 kérdésem vele kapcsolatban:
A tápegység benne van az árban, ha igen mennyire csendes?
Teljesen feltolható mondjuk a falra a doboz jól gondolom, tehát a ventis része a tápnak a házon belül van, és a házon kívül oldalirányban nyomja a levegőt? (csak egy oldal, vagy 2 oldal és lefelé?)Blockbusterrel egyetlen gond, hogy a sima verziót nehéz kifogni, plexis van, de az elég sérülékeny - és a karácsonyfát se kedvelem
- a storm verzió tetején meg az a 22 cm-es venti....
-
Secretive
aktív tag
válasz
Darkness #613 üzenetére
nos nagyon úgy néz ki, hogy sem a TTS, sem az asus magyarországi képviseletei sem tudnak segíteni (a szervíze sem!!!) , azaz mindehol (5 db helyen is!) egy kedves, de határozott ''sajnáljukat'' kaptam, azaz bekaphatom a nagy bránert és mindenki, akinek egy ilyen hányadék az alaplappal vagy a táppal a gari után megadja magát!
Európai Úniós Magyarország 2007
Azt hiszem ez az a pillanat, hogy bár nem általánosítok, de többet semmilyen ASUS cuccot nem veszek, mert aminek ilyen ocsmány az alkatrész biztosítása itthon, mint az ASUS barebone pc-knek, azt jobb messziről elkerülni!
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Darkness #601 üzenetére
Köszi az útbaigazítást! Tetszik a Barebone-nos ötlet továbbra is de inkább a javaslatod szerint is: mATX-es lap, kisebb mATX ház, és ATX táp mert ugye ezeket külön meg lehet válogatni és biztos, hogy olyan lesz amit én akarok ill. ami az elvárásaimnak megfelel.
Tetszik a ''munkahelyed'' -
sowi
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitcoin topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Path of Exile (ARPG)
- Milyen NAS-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged