- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Gabcsika #1119 üzenetére
chipset kérdése. biosban olyat tudhat általában, hogy aktív marad az integrált is, tehát több monitort tudsz meghajtani. egyes igp-k tudnak olyat hogy besegítenek a videokártyának, de ez elég ritka, és olyan hatalmas durranást az se eredményez. a modernebb vga-k elég szépen visszavesznek ha nincsenek terhelve. az adatlapodon nincs kitöltve hogy mid van, így többet nem tudok, a drivert szerintem fölösleges feltenned, ha tényleg csak az igp-hez van
-
törölt tag
válasz
thotzoltan #1117 üzenetére
befektetés nélkül? sehogy. több memória, ssd vonalon érdemes elindulni. ingyen tuningolni lehetne, de mivel ezekben a lapokat nem arra találták ki, és gondolom nem is mai darab, így értelme nem sok.
-
törölt tag
ilyenkor ha garis szervíz, ha nem akkor én is alaplapra tippeltem és az szívás, mert abba nem megy bele atx lap, a gyári meg marhadrága. tedd fel apróra a házat, vagy nézd meg elfér e benne egy matx lap fizikailag, ha igen akkor csak a rögzítőknek kell fúrni pár lyukat, és kész is.
-
törölt tag
válasz
sagvary #1091 üzenetére
barebone vagy ssf azaz kisméretű gépek? mert barebone-ban van amit akarsz atx méretig, ott már nem zajos
ssf gépek még mindig azok, a jobb shuttle vasak is, érdemesebb venni egy matx házat ami épp tetszik alapon, és abba építeni egy igényeknek megfelelő gépet, és akkor nincs gond ha valamit cserélni kell.
-
törölt tag
válasz
Ablakos #1087 üzenetére
amennyire látom szabvány 5.25" os megy bele, semmi extra.
ezzel a típussal nekem nem volt dolgom, de szokott lenni egy nyomáspont, leginkább jobb alsó sarokban a takarólemezen, ami mögött egy kis pöcök megnyomja a dvd olvasó kiadó gombját. ha nincs ilyen, hát akkor neccesebb, de végülis szofveresen is lehet nyitogatni szal nem para.ezekkel az ajtókkal az a baj hogy kinyílik, de visszafele vagy szoftverből húzod, vagy betolod, mert az ajtóban lévő gomb nyitva már nem használható
-
törölt tag
válasz
n0_gAboR #1085 üzenetére
nem akarlak kiábrándítani de a shuttle minden csak nem halk. volt, víz után váltottam, megbántam. átalakítottam, úgy se volt halk.
a baj a táppal van. vannak külső tápos shuttle alapok, de azok teljesítménye viszonylag alacsony. a te igényeidnek megfelelő barabonjukban megint a 40-es tápventi jelenti a fájdalmas pontot. brutál hangos, helyettesíteni meg nem lehet, a szellőzésről pedig inkább ne beszéljünk. szépek, jók, kicsik. ennyi.
ha rám hallgatsz, akkor az nzxt rouge körül keresgélsz, árban nem olcsó, de mellé egy igényeidnek megfelelő matx lap, és valami halk atx táp simán egy árban van egy shuttle rendszerrel, annál rugalmasabb, a szellőzés és zajszint tekintetében pedig egyértelműen nyerőbb...
amikor én vettem simán átnyergeltem volna ebbe a házba kérdés nélkül...
hogy mostanában hol lehet kapni azt nem tudom, anno pcgear.hu-n volt, tőlük érdemes megkérdezni, hátha tudnak még.ha rám hallgatsz, és fontos a zajszint, akkor messzire kerüld a shutlle nevet is
-
törölt tag
nem tudom házra mennyi az ár, de érdemes még egy versenyzőt megnézned, nzxt rouge. 4+1 *120mm venti, nagyon bitang, halkan lehet szellőztetni, ami ha játékra is lesz akkor fontos. este azért összeszedek ha kell pár morzsát ezekről a vasakról, a legtöbbről egészen korrekt cikkek vannak, bár főleg angol nyelven...
-
törölt tag
igazából nem a memória számít, de ez más történet. amire használnád ezek szerint akkor egyértelműen az amd.
később bővíthetőbb, halkabb, kevesebbet eszik, jobb alaplappal van szerelve, ha a többi kb ugyanaz (vinyó. memó) akkor már csak a táp a kérdés, azért ha valami chieftec vagy fsp esetleg jobb akkor már azzal sem kell szenvedni. ha vargáné és társa, vagy hasonló akkor azért elgondolkoznék rövid úton egy cserén -
törölt tag
az egy egészen korrekt lap. phenomokat is eszik, 780V-s chipset, alaplapilag sokkal jobb mint az asus. és mint mondtam ebben cserélhető ha véletlenül mégis intelre akarnál átmenni. mondom. ha a tuning nem fontos akkor én az amd-sre voksolnék, az egyetlen dolog ami az intel mellett szól az a teljesítmény, játékokban azért ez a proci limites lehet egy jobb vga-val pl 4850 de nem vészesen, és ha nagy felbontáson csapatod akkor egyre kevésbé.
-
törölt tag
én egyértelműen az amd-re szavaznék ha egy árban van.
de több dologtól is függhet hogy melyiket veszed...
esztétikum
bővíthetőség
szerelhetőség
hűtés
zajszint
tuning?
ezeket mérlegeld legalább mielőtt veszel, így hogy nem tudom az amd-ben milyen lap van nehéz jobb tanácsot adni.
nekem a zajszint a fontos, nem játszok, és vga-ból is elég az integrált, így nekem az amd lenne a favorit,+ az asus elég régi chipseten ül, és később abba a házba már nem nagyon fogsz tudni fejleszteni, matx-es lapot meg mindig lehet kapni... -
törölt tag
nah találtam ilyet pl de ez is 300 dollár fölött van, bár memóval 80 giga vinyóval együtt...az oldalon még találsz sokat, de az áraik ahogy emlegettem nem túl barátiak
-
törölt tag
válasz
Charybdis #1034 üzenetére
asztali célra nincs. ipari gépekben és "car-pc"-ben láttam csak
ezekből rengeteg van, nem akarom végiglinkelni de pl ő is az link ezeknek az ára el van szállva, viszont passzív, és kell neki más táp is. 100k proci vinyó és úgy általában minden nélkül...vagy ipari megoldás pl ő az áraikat inkább hanyagoljuk mert brutális
egyszóval van, de nem eeebox árban. vagy építesz magadnak. veszel egy alap via lapot, mellé egy ix-es házat, memó vinyó, dvd író és kész
-
-
törölt tag
válasz
Charybdis #1030 üzenetére
értelem szerűen igen
de van már alternatíva régóta, ps2 usb átalakítókkal tele van a piac, és nem is kerülnek sokba. csak azért necces a boxnál, mert hátul csak kettő van usb-ből, ebből egyet megettél az átalakítóval... elöl is van kettő, de ha fixen kéne rádugni valamit, akkor az már csúnya...
-
törölt tag
válasz
Charybdis #1028 üzenetére
pont ezért nem is említettem az x27-et ha a shuttle szerint 23dba a zajszint akkor az minden csak nem halk. erőben nem lenne hiány, a kétmagos atom azért a mindennapos feladatokra bőven jó lenne, és nem is eszik sokat.
msi zsír de a teszben benne van a teljesítménye. ha az elég akkor simán jó választás, ill ha nem kell a dvi/hdmi akkor jó.
én nem tudok venti nélküli mini pc-t shuttle van régebbi modell ami alapon külső tápos volt, de azokat már nem lehet sehol sem kapni régóta. olyan gép kéne ami passzív hűtés+halk 2,5-ös vinyó vagy dobozolható 3,5-ös, passzív táppal. ilyet én nem tudok még értelmetlen árban sem, nem hogy viszonylag olcsóban
-
törölt tag
válasz
Charybdis #1026 üzenetére
kompletten necces. méretben sajnos nics ellenfele, mondhatám azt hogy dell studio hybrid, vagy az asus másik csodája vagy msi féle móka. lehetne shuttle is de az nem halk a legtöbb, és nem is passzív. passzív kisgép meg nem nagyon van, még atomból sem nagyon láttam olyat amiben nincs venti, ha lenne már az asztalomon szunnyadna. b tervnek mac mini
mi az hogy ne csak dvi?mi kéne? hdmi-re is és dsubra is át lehet alakítani bagatel összegből.van még ez
de ehhez már nem tudsz csak usb-s cuccokat csatlakoztatni, ill annyira nem is teljesértékű. jelenleg ahogy látom nincs az igényeidnek megfelelő vas a piacon.
-
törölt tag
ezzel a pundittal nem de másikkal már volt dolgom. igazából nekem tetszett, arra amire kitalálták szerintem jó. a felépítése miatt nem nagyon lehet olyat beletenni amivel kicsúszol a tápból, tuningolni nem egy főnyeremény, de nem is szempont szeirntem, a szerelhetősége nem egy álom de egyszer kell összerakni, ha jól válogatsz akár még halk is lehet.
a gma 3100 fullhd filmhekhez is jó, még mi más kell? -
törölt tag
a cd-n a drivereken és talán pár hasznos progin kívül nem sok minden lehetett, azok meg fent vannak az asus oldalán is a megfelelő menüpontokban, nomeg azok frissebbek is, érdemesebb lenne azokat lehúzni, mint régi meghajtókkal szívni. az antenna lesz a neccesebb, mert azt nem nagyon lehetett külön kapni még amíg gyártották sem, nem hogy most. egy antenna viszont nem egy nagy történet, otton is meg tudod csinálni ha van csatlakozó hozzá. kell egy darab vezeték és kész. nekem a hifi mögött van a vastag fal miatt kb két méteres homemade 'antenna'
szerk: drivereket kikerestem neked mert jóarc vagyok, ott van bios, manual, meg util is. tess
-
törölt tag
válasz
SQX_Barto #1004 üzenetére
vga simán elmegy benne. viszont amit brumi írt az igaz. persze mindenkinek más a hangos, van ismerős aki szeirnt normál pc hangja van, és vagyunk mi akik szerint igenis hangos. prochűtő is benne van, nem egy nagy történet, de legalább nem cserélhető
melegedés az már annyira mindegy. egy venti szellőztet hátra fele, nem lesz hideg bent az tuti, de belefér a hangkari, az már nem ad hozzá semmit szinte. vga, chipset, őroci vinyó mellett nem rúg labdába
-
törölt tag
kövezz meg de én is valami ilyesmit akartam javasolni, nem értettem miért akarsz integrált vga-s lapot ha úgyis valami komolyabb vga kerül bele, + ha nem akarsz procilimitet akkor egy kis tuning is kellhet, tápcsere miatt meg kicsit drága lett volna a móka, csak ház+ korlátozottnak nevezhető tudással megáldott lappal igencsak karcsú... de egy őstagba csak nem kötöttem volna bele, meg nem is voltam netközelben
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
bonaparte77 #991 üzenetére
a gyári adatlap szerint link vam benne pci-e (1x) és sima pci is. én előbbit venném szívem szerint, de szinte mindegy szerintem.
az egy dolog hogy lp. de adnak hozzá lp hátlemezt? mert azt nem láttam sehol
bár így edzés után néha vak vagyok
-
törölt tag
válasz
bonaparte77 #989 üzenetére
sajnos nem fog elférni benne csak az lp kari....az integrált Ati 1250 ezzel a procival szépen fogja vinni a hd filmeket, van rajta hdmi is, és az ára is egészen jónak tűnik.
pci-e ből van benne 1x-es és sima PCI is, de sok tuner befér ha leszeded a kari hátlapját, vagy kicsit átalakítod...pl ASUS My Cinema-P7131Hybrid TV FM kártya TV + DVB-T + Rádió + távirányító
PCI-os sztereó TV-tuner, DVB-T vevő, FM rádió + távirányító, Low-Profile kiépítés
de ehez sincs lp hátlap.... -
törölt tag
-
törölt tag
minek akkora vinyó
30 bőven elég férjen rá a rendszer meg amit épp használsz, ha videót kódolsz szerintem nem para ha megy a vinyó, zenehallgatáshoz szintén hiszen akkor nem is hallod
a netezés/filmezés viszont pont hogy fontos, így annyi tárhely kell hogy ezekhez elférjél. ha kell a film áthúzod a notira, és onnan megnézed, netezéskor meg csak a notira mentesz. ehez nem kell 320 giga
-
törölt tag
válasz
ratkaics #978 üzenetére
egyértelműen nem. ha a chipset megegyezik akkor kb ugyanazt fogja tudni, viszont a tuningban a legtöbb nem jeleskedik, mivel nem arra tervezték.
a proci memó rá van írva hogy milyen sebességig van támogatva, onnantól meg a chipseté a szerep, a vinyó is ettől függ. ha találsz valami jobb lapos barebone-t akkor simán jó lehet játékokra, csak számold bele hogy nem fogod úgy húzni mint egy 25k-s lapban (vagy mint egy pl p45 ds3 ban...)
ha nincs jó chipes barebone akkor még mindig van matx és ahogy egy matxes ház, és nincs probléma
-
törölt tag
beleültettem a bogarata a füledbe mi?
a cesendesítés már csak ilyen téma ha elkezded akkor nincs megállás és azt hiszed hogy ááá a többi már nem fog zavarni. most meghallottad a vinyót, és az zavar majd (vagy már most is
) ha az megvan akkor a noctua lesz a susogó, akkor ki akarod majd vágni a hátlapon a rácsot neki
és így tovább. sooooooha nincs vége, ahogy én ezért adtam el a vizet is mert annak se lett volna vége soha
-
törölt tag
ma megkapja brumi elv és shuttle társ a vágyva vágyott 200-as passzív tápot, bár a dobozt nem bontottam ki, de nem egy könnyű darab, remélem még ma látunk teszteket vele, és egy kis élménybeszámolót is
stay tuned
-
törölt tag
elég ritka darab sajna
nem az az árkategória amit visznek mint a cukrot. mellesleg ha jól tévedek az nem is barebone, bár szerintem a topik címét át kéne faragni nagy barebone és SSF topikra mert utóbbitalán nem nagyon van.
egyébként mi érdekel? régebben ezen agyaltam és elég korrekt teszteket lehet róla látni, beköltöztetés stb vel. -
törölt tag
ha a vga korrekt és a memória is rendben van, a táppal nem lehet gond, és orthos is stabil lesz, akkor érdemes megnézni másik gépben hogy ha van a környéken a vga-t, ha eddig stabil volt akkor vagy azzal lesz a gond, vagy biossal. lehet érdemes lenne lefrissíteni ha van újabb változat.
még egy olyat látttam régen hogy a lapban volt igp de ha betettél rendes vga-t akkor elindult de terhelés nélkül is haldoklott. kiderült hogy a lapon kellett jumperelni, és onnan is letiltani az igp-t. gondolom itt azért ilyen nem lesz -
törölt tag
a táppal nem hiszem hogy lenne gond simán bele kell férjen, mert a ph tesztekben és minden másban is a hatásfokot is benne hagyják, azaz a 240W jó esetben is 200 vagy 190 körül realizálódik a gép felől a többi a táp hatásfoka miatti hőveszteség. emiatt nem kell aggódni szerintem
a gépeddel max 150-160W ra fog kijönni a _gép_ fogyasztása+ a táp hatásfok azt pedig bírnia kell zogszó nélkül.
akkor lett volna para ha valami noname, mert azok előszeretettel kapnak frászt ha megterheled agresszívan a 12V-os ágat, és ezekben a 300W az csak dísznek van feltüntetve. a delta azért egész korrekt, és nem hiszem el hogy ne bírná gond nélkül -
törölt tag
erre azt tudom mondani hogy háááááááát... valahol 200W körül lesz a konfig terjes fogyasztása inkább lentről karcolva, hogy aztán milyen táp van a kis mütyürben azt innen meg nem mondom, ha van valami típus azt bedobhatnád. a 300W jól hangzik, de érdekelne pl hogy ebből mennyi a 12V mert jellemzően ezt fogja terhelni a vga és a proci is. ha az megvan 220-240W körül akkor érdemes bepróbálni, nem lesz vele sok gond.
írj egy típust és vadászok rá valamit. a másik gond lehet hogy a procidnak tök mindegy lenne a 9600gt vagy a 4850, (monitor típusa? adatlapot tessék kitölteni sokkal egyszerűbb minden) mert valszeg a játékok procilimitesek lennének.
(nah csak nem ezzel lettem senior tag?)
-
törölt tag
jah tény hogy amiket én is találtam ahoz nem volt, utána is kérdeztem de tényleg nincs a csomagban sem
mondjuk a saját ltp port bővítőmet megoldottam régen, leszedtem a takarót, és úgy került be, bár az viszonylag fixen volt rögzítve, ha viszont veszel mellé egy hubot vagy hosszabbítót akkor még mindig jó lehet. sajna egyik nagykernél sem találtam olyat ami eleve lp lenne vagy lenne hozzá lp takaró
-
törölt tag
link
itt azért érdemes nézni a fogyasztásokat. nekem a 250-es táp vígan szaladt a 8600 gtvel+ e6600 al, bár a táblázatban látható értékek nem mérvadóak, jellemzően 12V-on terhelnek a konfigok, azért egy középkatos vga-t simán el kell vigyen, a procival együtt. vinyó meg annyira nem eszik hogy komoly aggodalmat okozzon -
törölt tag
amikor még nem volt modolva a hűtés akkor rettenetesen. két 40mm-es venti fullon szalad a tápban. asszem nem kell fejtegetni tovább. volt teszt ahol 40dB-t mondtak rá volt hogy többet. én nem tudtam megmaradni mellette, dvd íróm szinte csak külső volt az nagyon hangos, szal nem tudom mihez érdemes viszonyítani. így átalakítva (táp elforgatva, 80-as venti oldalt bevágva, hátra tölcsérrel 120as noctua) már aludni is lehet
asusról nem nagyon tudok semmit, ami az adatlapján van az viszont arra amire használod nagyon jó. shuttle nagyon drága az baj... de ha meg tudod venni akkor lehet rendelni hozzá passzív tápot is jópénzért (persze nem szabvány atx vagy matx méretűt, hanem egyedit...) és akkor hiba nincsén alig várom hogy végre itthon is behozza a nagyker szerintem veszek is egyet
-
törölt tag
őő most nem értem?
4800 x2 re gondolsz? a 62 az mi? még ha 64 akkor értem de 62?
a 200W meg annyira nem kevés, attól függ lesz e még valami vga a gépben. ha jól tévedek akkor nem, és akkor bőven vihogva viszi. nekem alapon az adatlapon lévő konfigom 60W alatt eszik, ha agyonterhelem vgara is meg procira is akkor 100 alatt marad. ez konnektorból felvett érték, szal a gép valós fogyasztása ennél kevesebb, ugye táp hatásfok miatt.
szal igen nem lesz vele gond
jah most látom hogy 64 akkor az 64 bitre vonatkozottsory
-
törölt tag
válasz
illusiON #911 üzenetére
ha kis ház kell de lemondasz a barebone tulajdonságokról, pl alaplap táp, és inkább külön veszed meg akkor pl nzxt rouge de készülj fel rá hogy 40k körül van csak a ház. viszont ha azt nézed hogy egy jobb shuttle is 100k akkor a maradék 60 ba azért bőven belefér egy jobb matx-es lap és egy passzív táp is, nomeg megpakolhatod ventivel is
számomra ha újra építhetném a gépem akkor ez lenne a legjobb felállás. abba belefér minden vga pl teszt. viszonylag nagyobb proc hűtőkkel is lehet benne dolgozni. stb.
ha barebone érdekelne akkor olcsóbban úszod meg az asus terminator t3-al vagy vitage-al lennél bennebb bár utóbbi annyira nem apró. mást nem nagyon tudok ami kicsi, itthon is kapható és el is fér benne valami rendes vga, shuttle szerintem halott ilyen téren (is). 40mm-es venti a tápban... szerintem nem kell kommentáljam
-
törölt tag
válasz
illusiON #909 üzenetére
a barebone azt a gépcsoportot fedi, ami valamilyen szinten előre van szerelve, nem feltétlenül a méret a lényeg, hanem hogy alaplap táp, ház egyben, jobb esetben proc hűtés is.
ha kis gép kell akkor az az SSF (small form factor) kategória, van persze ssf barebone is
nem tudom épp mit néztél ki az iponban de van minden féle chipset, így proci és memóriatámogatás is. a vékony modellekbe nem nagyon férnek csak az LP karik ami félmagas, cserébe viszont lapos, de van olyan amibe simán belefér a gtx is.nekem shuttle van g33-as chipsettel, iszonyat pici de gyárilag iszonyat hangos is
viszont elnyelte a single slotos 9600gt-t tápostól, ami azért nem egy utolsó szempont pl, másról nem tudok nyilatkozni ez volt raktáron hirtelen. ha játékra is kell akkor érdemes olyat nézni ami rendesen hűthető is, nah én ilyet nehezen tudok ajánlani, shuttle téren van de az csikkagászati árban.
én egyébként megbántam a shuttle kockát, inkább egy kicsit nagyobb pl nzxt rouge+matx lap és akkor minimális kompromisszum, 5*120mm-es venti és külalakra is üt
ha van konkrét elképzelés hogy mit akarsz akkor abba meg lehet mondani hogy mi fér bele, nem vagyok egy geller hogy innen megmondjam hogy nah pont az nem
alap hogy a shuttle 99%-ba egyslotos hűtésű vga fér be. ha más kell akkor elég sok az alternatívaha olyat veszel ami lekezeli a procid, vga-d akkor nem sokat vesztesz, max a tuningot ha az van, mert ezek a barebone lapok valjuk be nem túl nagy harcosok.
-
törölt tag
válasz
valaki654 #890 üzenetére
hát lehet az is. én azért megküldeném egy memtestel. letölt, kiír cd-re bebootol és estére otthagy. ha hibás akkor kiköpi. memó márka?
adatlapodat ha kitöltöd akkor gyorsabban mennek ezek is, javaslom írd be a cuccokhoz mid van tételesen és akkor máskor is lehet segíteni könnyebben -
törölt tag
hááát határeset. bár ez már nem barebone topik
halkra meg lehet csinálni, de passzívra szerintem procifüggő, némi kompromisszummal biztos akkor is faragni kellene sokat, de ha kazánt teszel bele akkor felejtős. inkább c2d fele kéne menni ha már passzív és nem akarsz homokórázni.
a passzív rendszer akkor ér valamit ha a vinyót is ki lehet lőni vagy halkítani, egy halk prochűtő sokkal halkabb mint a legtöbb hdd, akkor meg ugyanott vagy, akkor is van zajkeltő.
full passzív hűtés+ passzív táp+ vinyóhalkító iszonyat árban lenne ha kiszámolod -
törölt tag
én még sem az asus se a shuttle felől nem kaptam sajtóanyagot ami erről szólna, szerintem még elég sok idő amíg befut. lehet érdemesebb matx lapban keresni majd és valami kis házba bepasszírozni, a jelenlegi kedvencem az nzxt rouge. rakat venti hely, matx lap, ATX-es táp, és kegyetlen szép is
ha nem shuttle lenne akkor erre fizettem volna be
-
törölt tag
nexus, noctua, scythe sflex, de jó lehet az aksa, articcooling, silentx.
ezek voltak a kezemben is, ha télyleg halkat akarsz akkor vagy fix 5-7V ra kéne lőni attól függ mennyire kell hűteni, vagy olyat venni amiben van fordszám szabályzó. hirtelen a pcgear.hu ugrik be de máshol is lehet kapni ilyeneket, computermode, meg amit még kilök a googli.
a méretét kéne megnézni, és akkorát venni bele, mert ahogy nézem nagyobb nem fér be.
még meg lehet próbálni a mostanit leszabályozni, első körben a venti földjét ráteheted az 5V-ra, a piros maradhat 12-n ha így halk és hűt is rendesen akkor nem is kell venni semmit.
a venti maxon pörög vagy automatikusan változik? netezés közben fordulatszám? pl everestel érdemes nézni hogy mennyit pörög és mennyire meleg a proci -
törölt tag
hali
ez mind attól függ mennyit akarsz rákölteni, és méret szempontból mi az elvárás.
amit így hirtelen látok nagykerben az:
ház lap táp egyben:Asus Vintage3-M2A690G Barebone
ez nem sokkal kisebb mint a rendes ATX-es házaka listában ezzel egy árban van az
Asus V2-M2A690G Barebone
ez egy kicsit kisebb, valamivel szebb is szerintemkisebb, de drágább valamivel az
Asus Pundit P2-M2A690G Barebone (sAM2)
szóba jöhet még az
Asus terminator T3házban egy kategóriával fennebb pár shuttle, ezek iszonyat kicsik, drágák, de legalább szerintem hangosak a tápjai
ettől függetlenül ÉN imádom őket
sn68sG2
g6 delux
g5
olcsóbban SS21Tvan ami 667-es memókat eszik, van ami 800-asat, én legalább egy gigát javaslok 2*512 felállásban, jobb lenne a 800 as, ha később sem szeretnél ilyenre költeni esetleg vistáznál is akkor két giga 2*1 felállásban, annyira nem horror az áruk, kingston, kingmax is bőven jó ide.
prociból én leginkább 4000+ X2-t javaslok, ez elég olcsó, kétmagos, nem eszik sokat, nem melegszik nagyon. és ez a legkisebb kétmagos amit újonnan lehet kapni.
mellé szigorúan sata merevlemez, samsung pl méretet szabadon lehet variálni
megy egy pü -
-
törölt tag
ez most az
a külső egység egy 220W-os noti adapter kb a belső amit a táp helyére teszel az meg a kisebb feszt csinálja. nagyon baba cucc. ebbe belefér egy jobb proci+8800gt vagy 9600gt is. az azért már nem rosz
csak árban a 300-as táp is 17k nettó nagykerben. ez lesz vagy 25 nettóban... -
törölt tag
éééééééééééééés IGEN
végre passzív táp a Shuttle barebonokba
csaj az ára lesz érdekes szerintem. link
-
törölt tag
válasz
supatroopa #836 üzenetére
hali
hát ha netezni akarsz akkor már csak az kell eldönteni melyik méretkategória érdekel.
ennek másik vonzata az ár, a shutte gépek durván drágák a szolgáltatások tekintetében, de vannak SSF azaz kisméretű házak amik matx-es lapokat kapnak.ha barebone rendszer kell akkor előre van szerelve az előlapi kivzeztés a táp, a lap, csak procit, memót vinyót odd-t kell betenni és mehet az install. bővíthetősége értelmes kereteken belül menni fog. nézz ki valamit ami tetszik és árban is belefér, Itt van pár de a nagyobb boltok kínálatában érdemes keresni. meg kell nézni mit akarsz bővíteni később és mennyire.
proci kezelés (1333?MHz PSB? 1600? netezni egy alsó katos c2d vagy x2 is sok, attól függ hogy vista lesz e vagy xp ehhez 1-2 giga kellene ha fut a vírusírtó tűzfal stb akkor is pörögjön. leginkább 800-as ddr2-t tudjon kezelni ha 1066 is megy akkor az jobb értelem szerűen)
később vga? akkor PCI-E legyen rajta, mindegy hogy 1.0 az egy darabig jó lesz, tápból is szinte mindegy, azért egy jobb minőségű házhoz már egészen pofásat adnak, 250-300W ha nem játékbépet építesz gtx el vagy gx2-vel akkor elég lesz. gondolom tuning nem szempont. nézz körbe és keress valami szépet -
törölt tag
amennyire láttam nincs tálcás proci nagykerben én is csak dobozosan láttam e6600-at is.
memóból ha tudsz vegyél inkább 800-asat, ha már veszed gondolom nem szeretnél fejleszteni sokáig, az meg akkor gyorsabb lesz.
driver elvben nem lesz gond, asust nekem mindig felismert. -
törölt tag
nekem az volt az érdekes ami utána volt, én is néztem de én ezt látom: 5000+ GHz .
bár tény hogy van 5000+-os athlon azért érdekes lenne hogy csak ennyir bírna, bár nem kizárt.a dual chanel akkor megy ha azonos modulok vannak bent, és akkor sem tuti, mert garancia csak a leválogatott darabokra van, kingmax meg net tom szerintem nem drága nekem ilyen van és megy dcben (najó nem ez hanem az 1066 de az megy is annyit
)9k a 2giga. az szerintem annyira nem zúzós, de itt ph-n bazárban is érdemes megnézni. nekem mentek ebben az egyszerre vett kingmaxok dc ben, később is meg lehet venni csak abban több a rizikó, ha nem ugyanaz a széria akkor lehet vele szívni, volt már példa rá nálam is, széria, típus azonos volt, csak később gyártották.
a proci érezhetően jobb lesz szerintem, később is jobb lesz a vganak, bár az amd lehet hűvösebb és a cnq valakinek szempont, de intelnél sem teker maxon a venti.
-
törölt tag
hát szívem szerint az intelt javasolnám, de amd szinten egy kicsit magasabbra törnék, az elég nehezen fogja kihajtani a vga-t sajna kevés lesz hozzá szerintem.
ha javasolhatom akkor a két giga memó ne legyen kérdés, xp vagy vista, sokat számít vagy ha most nem lehet akkor 1x1 gigát vegyél, bár akkor rizikós a dual chanel. nehéz ígykingmax memó nem jó? mert abból olcsón lehet 1066-os változatot kapni.
amdből 28 körül (mert ott van az intel is árban) van 5600, az azért jobban hangzik.moncsi jó, a többi is. hajrá majd képeket
-
törölt tag
az én shuttle gépemnek is volt vagyis van, de annak teljesen midnegy. 250W-os jelenleg ha 60 at eszik a gépem és akkor is olyan meleg mint állat. mindent felfűt a házban...
ezekkel az a bajom hogy nekem picit csúnyácskák, kivéve az új verziót, meg nagyok. xpc méretben halkat, kis fogyasztással egyet láttam még a mac minit, kár hogy nem azt vettem.. mostmár ez marad sajna -
-
törölt tag
válasz
Darkness #814 üzenetére
annyira terelsz hogy nekem fáj, aláfutsz a hülyeségekkel a témának és utána annyi se hogy jah tényleg bakkeeeer....de akkor tényleg tisztázzunk.
"max 80% at tudja leadni a nevleges teljesitmenyenek. bar nem hiszem, hogy ez ilyen hatekony lenne."
az a 80%-os hatékonyság az nem azt jelenti amit te belemagyarázol azt azért meg kéne érteni. a 80%-os hatásfok azt jelenti hogy a felvett teljesítmény 20%a a tápon jelentkezik mint veszteség, ergo ha 150W-ot vesz fel a konfig akkor 80%-os hatásfok mellett +20% ot vesz fel konnektorból. ez nem zavarja a leadott wattokat mert a 250W nem a felvett teljesítmény, hanem leadott ... sajnos rosszul tudod...
hogy amikor beindul a gép akkor hiretelen felvesz kicsit többet az tény, de egy 150W-os gép nem fog 170 et sem felvenni főleg mert a vga CSAK terhelésre kezd zabálni a bios post meg nem egy 3d terhelés. szal ki lehetne akasztani csak a bios nem enged annyira extrém tuningot, azzal nem lehet, amit meg bele lehet tenni abban nem lesz para ha 8600gts lesz a vga...mert befér mellé egy odd két hdd meg valami pci-os. esetleg tuner ha durvázni akar.... 150W peak terhelésben nem egy nagy dolog, fullra pakolva 200 alatt marad crysis alatt....neked ez a véleményed ami abszolut téves és megalapozatlan. ettől még a tiéd, de annyira büszke nem lennék rá hogy ezt hangoztassam is vagy írott formában másokkal megosszam. ebben a témában inkább olvass sokat, én is azt teszem és nem félek belátni hogy a tesztek nem hazudnak ha megbízható a forrás... és én sem véletlenül koptatom a billt
-
törölt tag
csak hogy értsük: ez a 300W-os shuttle táp és ha nem csalódok valami ilyesmi gép kellett volna az érdeklődőnek ha ebbe te tudsz 10k ét halkat 20 fölött meg passzívat akkor azt velem is oszd meg mert nekem is kéne nem kicsit
és még mindig azt mondom hogy vagy nézz utána hogy mi mennyit eszik, vagy nézd meg mit lehet betenni az adott gépbe, mert így nehéz segíteni érdemben valakinek aki nem ért hozzá. az ilyen tanácsok után mennek a jóhiszemű kérdezők más topikba ahol majd jól leszólják hogy minek osztja az észt holott azt hiszi szakszerű tanácsot kapott. de lehet hogy én vagyok rosszul tájékozott és ezekbe a shuttle gépekbe fér más is, ezesetben elnézést
-
törölt tag
válasz
Darkness #808 üzenetére
akkor kb annyit fűznék itt hozzá hogy milyen gépről volt szó? abba milyen táp megy? akkor inkább te nézz utána hogy miről van szó és ha az orrodra koppintanak nézz szét ne egyből vágj vissza. én körbenézek de te azt sem érted amit leírok
SHUTTLE tápról volt szó ember. ott 250/300W van csak mint alternatíva vagy dcdc 120W. ott nézz már körbe mibe kerül a táp én erről a konkrét szituról beszéltem lévén nem egy chieftec nagytorony kellett neki... -
törölt tag
kicsúsztam szerkből ő brumi volt. nem szóltam.
-
törölt tag
válasz
Darkness #804 üzenetére
szubjektív vélemény? egy szakmai kérdében? hogy ezt elbírja e a táp? ezt hogy lehet szubjektíven megítélni? mondj laikusat az igaz lenne.
mit akar szerinted beletenni? ezek nem valami tunigdeszkák bát lehet azt is de annyira nem mint a rendes asztali, nem félek hogy valami 4ghz köré akarna csavarni procokat, már csak a hűtő miatt sem ugye... amit beletehet az egy durva 4magos proci. más mit enne sokat? max 2 vinya +odd extrém eset a hangkari vagy a tuner más nem fér bele. ha q6600+8800gt elmegy alatta alap órajelen akkor lehet egy tipped hogy tud e alátenni procit ami fogyasztásban túllépi a 250W-ot 8600gts mellett. segítek nagyon nehezen, de inkább nem. de te viszont minden további nélkül "óóó vegyél nagyobb tápot" egy adott konfig mellé veszel tápot akkor minek ennyire felülméretezni? és igen tudok nagyokat röhögni a 5-600W-os tápokért rohangálókon... olvass sok cikket hogy legyél tisztában minek mi a fogyasztása, pl mit bír el egy egy táp és akkor lehet tanácsot adni. én sem vagyok ph lakó, csak ha van időm akkor nézek fel, vizsgaidőszakban nem sok volt... én kérek elnézést...
mondjuk azt hogy a táp nem halk, nekem az adatlapon lévő konfigban hangos volt. nem kicsit nagyon melegszik, mellette valag pénz a táp bele 300W kb 25k körül van. az igaz.
-
törölt tag
válasz
Darkness #800 üzenetére
hát az ilyet b@zdmeg. megint itt a házi tápgurunk. javasolhatok a 8800gts mellé kilowattos tápot? eszem megáll komolyan. szerinted mennyit eszik a gts? 8600 ról van szó ugye. segítek ha könnyebb okoskodni mint körbenézni. nesze
a fórumból 3 klikkel te is megtalálhatod és akkor nincs gondod hogy hülyeségeket mondasz. de keressek neked cikket amivel q6600+ 8800gt ment egy shuttle 250-es tápról? mert olyan is van. előbb nézz szét aztán taníts.bocsi ha belemászatam a lelki világodba de nem szeretem az ilyet, tipikusan a fixes wórmáppban szoktak ilyeneket mondani....
-
törölt tag
válasz
SQX_Barto #766 üzenetére
a táp oldalt van egy hosszú téglatest. az elektonika viszont a beltér felőli lapra van rögzítve, és a levehető burkolat kifele néz. A gyári ventik iszonyat hangosak voltak, két 40mm-es darab volt. Vettem két Scythe modellt, azoknak hangjuk nem volt, de levegőt sem toltak sokat
így leszedtem a burkolatot, a tápról, maradt egy lemez rajta a bordákkal meg az elektronikával kifele. 180 fokkal megfordítottam a hosszanti tengelye körül, így most befele néz, a hűtést pedig egy 80mm-es venti szolgáltatja merőlegesen rá, pont befért.
nekem a vinyő hűtés nélkül is 40 fokos, kis helyen van minden, és a kifele fújó venti pont elég légmozgást kelt. mielőtt nekiesel teszteld le hátha neked is elmegy így passzívban. Bár az enyém egyelőre 160-as seagate, egy tányérral, befele néző elektronikával, nem egy melegedős fazon -
törölt tag
válasz
SQX_Barto #764 üzenetére
én most barkácsoltam picit
megfordítottam a tápoit konkrétan
nem kicsit durva, de most az elektronika befele néz, nincs burkolat (érintésvédelem sux
) de egy 80-as venti gyakorlatilag némává teszi, és még hidegebb is, mint eddig volt.
mostmár tényleg hangja sincs a masinának, így már szeretem. még kell egy picit nyúzni hogy jó legyen az elhelyezés, meg a hátéapot is meg kell vágni, de ha kész akkor teszek képet fel -
törölt tag
nagyon simlisek ezek shuttle-éknál
tápot szétberhelve meglepő módon lapult benne egy poti. azt csavargatva a venti sebességét lehet állítani... így már tényleg a vinyó hallatszik ki belőle, de igazán akkor lenne csendes, ha Kama drive-ba tenném a vinyót, meg lecserélném a két kis ventit a tápban
holnap elméletileg venticsere összejön, a maradék meg ha lesz pénz rá
dobozba inkább egy nagyobb vinyót tennék, mondjuk 500 gigával
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest