- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szinesz.bob #16620 üzenetére
Az optimista előrejelzés az ipc-t a Haswell és a Broadwell szint közé teszi. - Ezekután már csak az órajelek kérdésesek, konzumer termékeknél tuninggal, Opteronoknál a gyári értéken (a 2+utas modern xeonok mind lockosak). A tesztek majd eldöntik - a beígért 40% is lehet még 20, de szerencsés esetben 60 is, mindenesetre ez a Carrizo nem nagy eresztés, van honnan fejlődni.
-
stratova
veterán
válasz
szinesz.bob #16540 üzenetére
FX-8370 nyitóára i5-6500 és 6400 közé esik. Ha Zen bejön, szerintem ott is egy jobbfajta 4 magos procit kapsz ennyiért. Legalábbis logikus lenne AMD részéről is HT alapján (is) kategorizálni.
Egyébként dobozos listaáron az i5-6500 és i5-6600K árkülönbözete 20%. A zármentesség ezen a szinten már elég jó ajánlat lenne. -
Simid
senior tag
válasz
szinesz.bob #16540 üzenetére
Lehet hogy ha jól sikerül a Zen, akkor abban az árkategóriában a Raven érkezéséig nem lesz semmi (vagyis maradnak a mostaniak). Még ha lesz is 4/8-as SKU az is inkább minimum az i5 árkategóriájában fog kezdeni. Legalább is remélem, hogy lesz olyan erős, hogy ott kezdjen...
Én arra számítanék, hogy 1-2 éves távlatban az IGPs 4magos i7 le fog csúszni a középkategóriába és több magos verziók veszik át a helyét. Ez szerintem már amúgy is megtörtént volna, ha lett volna értelmes konkurencia az 50k-s ársáv felett. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
szinesz.bob #16537 üzenetére
...akkor mész és Zen helyett inkább i7-et nem kapsz 200$-ért?
-
leviske
veterán
válasz
szinesz.bob #16529 üzenetére
A 2000-es évek elején lazán beárazhattak termékeket $1000-ig, míg a 2010-es évek során csak rövid időszakokban tudtak versenyképes processzort nyújtani $200 felett. Jelenleg árak tekintetében az Intel van egyedül olyan pozícióban, hogy harcos árazással reagálhasson, de a Tick-Tock feladása után szerintem Ők se akarnak majd belemenni egy árháborúba.
Nagyon fontos lenne a cégnek, hogy vissza tudjanak ugrani legalább a $450-500-os kategóriába, bár a belengetett Intel Broadwell-E árazás jobb esetben arra is módot adhat, hogy a lapkával tényleg felmehessenek $700-800 környékére. Viszont egy árverseny esetén erre megint nem volna módjuk.
-
Simid
senior tag
válasz
szinesz.bob #16526 üzenetére
A desktop i7 4mag/8szál. AMDnél meg egy 8/16 die lesz, amiből nyilván lesznek majd kisebbek is. Ha 4/8as AMDre gondoltál akkor ok, ott reális lehet a 60k, de ugye egy szálas teljesítmény függ IPC-től és órajeltől is. Nem hiszem, hogy mindkettőben elsőre el fogják érni a legerősebb skylake szintjét, de ne legyen igazam.
Amúgy lehet, hogy azonos teljesítménynél hasonló árat kérnek majd, de hosszútávon ez árversenyt eredményez és általánosságban csökkenhetnek az árak, ez az ami minden vásárlónak jó lenne.
Most nem azért 100k egy i7 mert annyit ér, hanem mert nincs konkurencia.Yutani: Igen én is arra gondoltam, hogy az órajel miatt lesz gyengébb egy 8magos egy szálon.
-
törölt tag
válasz
szinesz.bob #16526 üzenetére
Tekintve, hogy a cég pénzügyileg elég szar helyzetben van ez eleve kizárt dolog. Ha ütős cucc lesz azért (jogosan) annyit fognak kérni amennyit ér. Ha ütős lesz, DE limitációkkal (pl. órajelek, tuningpotenciál gyengébb, fogyasztás picivel nagyobb) akkor valamivel olcsóbbak lesznek vagy valamit kitalálnak, de kétlem, hogy nagyobb mértékben alávágnának az intelnek.
Volt is ilyen nyilatkozat tavaly, hogy az AMD nem akar többé az olcsó megoldás lenni - ha lesz miért pénzt kérniük akkor fognak is. -
Simid
senior tag
válasz
szinesz.bob #16523 üzenetére
Azért te nagyon optimista vagy!
8 magos procinál nem reális olyan egyszálas teljesítményt várni, mint egy csúcs 4magosnál.
De még ha valami csoda folytán sikerülne is nekik, miért na adnák 60eFt helyett inkább 160-ért? -
sb
veterán
válasz
szinesz.bob #16520 üzenetére
A BR-ről írtam szinte végig. Te meg a Zen-ről.
Ott kevésbé tartom én is valószínűnek, hogy ne jönne valami ütős cucc.A BR-nél nagy csoda nem lehet, mert alig változott valami. De talán most a gyakorlati hátrányok egy részét száműzték, ha az elméleti maximum nem is nagyon nőtt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest