- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
don_peter
senior tag
User mindig létezik, ha már készült bejegyzése, más módon inaktiválódik..
Ezen kívül, ha van rá igény, azt kellene még megcsinálni, hogy a topikonként a legújabb hozzászólás dátumát és felhasználóját helyesen összegyűjteni, mert egy ilyen GROUP BY-t egy szigorúbb adatbáziskezelő (pl. DB2, MSSQL, Oracle) kapásból visszadob hibával, mert nem determinisztikus az eredmény. (Azt, hogy a MySQL egyáltalán megenged ilyet, én inkább hiányosságnak tartom, mint feature-nek - OK, kikapcsolható ez a működés.)
Erre egy példát tudnál készíteni nekem?
A topikok összességét nem limitálom, de gondolom, ha eljön az ideje azt is meg fogom oldani, bár még egyelőre nincs elképzelésem hogyan..
Itt tudod megnézni miről is van szó: [link]A fórum bejegyzések limitálva vannak termesztésen, maximum 20db van 1 lapon...
-
don_peter
senior tag
A fenében
Totálisan igazad van, kezdek megvakulni..
Gondolom most már az lehet a baj, hogy egy hete folyamatában megállás nélkül írom az új kódokat és már kezdek belefáradni.A leegyszerűsített kód ami működik:
SELECT * FROM
(SELECT t.id, t.title, fu.datum, u.nick
FROM topik t
LEFT JOIN forum_uzenetek fu
ON fu.topik_id = t.id
LEFT JOIN users u
ON u.id = fu.user_id
WHERE t.topik_csoport_id = 9
ORDER BY fu.datum DESC) AS a
GROUP BY id ORDER BY datum DESCGondolom erre gondoltál te is...
-
szmegma
aktív tag
az a baj a mysqllel, hogy nincs benne egyszeru "generator" funkcio...
Mondjuk ez tenyleg gaz.
Ugy sem megoldhato, hogy PHP generalna ki egy tombbe a datumokat es azt "tolteni be" a lekerdezesbe?A PHP tomb kimenete a 31 nap datuma:
$dates[] = '2013-08-01';
$dates[] = '2013-08-02';
$dates[] = '2013-08-03';
...MYSQL:
SET dates = '$dates';
date_add(CURDATE(), interval n.n day)
FROM dates nCsak kerdezem, mivel nem tudok rola szinte semmit.
Sk8erPeter Az tuti, hogy ugy lenne jo megcsinalni, hogy nem kene meg evente sem hozzanyulni.
-
Apollo17hu
őstag
ez a feladat pl. arra is lefordithato, hogy generaljunk szamokat 1-31-ig es adjunk hozza ennyi napot a mostani datumhoz, ami tisztan SQL lenne
Pont ezt javasoltam neki én is, lévén MySQL-hez nem konyítok.
Az az Oracle-s kód a hsz.-ed végén tetszik, köszi. (Én mindig egy számokat tartalmazó segédtáblával oldottam meg eddig a hasonló problémákat.)
-
spammer
veterán
Most szeretnék hozzáadni a táblához egy ilyen nevű oszlopot. Varchar lenne, igen. Phpmyadminban kiválasztottam, hogy új oszlop beszúrása:
Név: confirm_id
Típus: VARCHAR
Hossz/érték: 64
Index: UNIQUEEnnyi, kész, rányomok a mentés gombra, és hiba.
#1062 - Duplicate entry '' for key 'confirm_id'
Nincs más confirm_id nevezetű sehol, most akarom létrehozni.
Lehet akárhány unique oszlop egy táblában, nem? Másképp hogyan lehetne megadni, hogy az adott oszlopban lévő adatok nem ismétlődhetnek, egyedieknek kell lenniük? Vagy félreértek valamit?
-
spammer
veterán
Lekérdezés, SELECT.
Alapból ugye így néz ki mondjuk:
SELECT name, type, color_blue, color_red, color_green, color_valami, color_mégvalami, color_satöbbi...
Tehát ennyi lenne a lényeg:
SELECT name, type, color_% -> valami ilyesmire gondoltam. Magyarul, ne kelljen kiírni minden color_ -sal kezdődő oszlop nevét.
Ha lehet ilyen és nem túl bonyolult. Ha igen, akkor nem fontos, beírom kézzel, csak ha van rá "shortcut", akkor mégis csak egyszerűbb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPad topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest