Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple Watch
- Yettel topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Beárazták a Nubia Z80 Ultra európai verzióját
Új hozzászólás Aktív témák
-
DNReNTi
őstag
Akkor meg készíteni kell a felhasználóknak egy felület amin ők maguk vezetik a változásokat. Na ez az amit a felhasználók majd telibeszarnak és az egész nem ér semmit.
Szerintem egy ilyen ellenőrző script nem nagy overhead, pillanatok alatt átfutja a filelistát és az adatbázist is.Én utóbbival kezdeném:
SELECT id, filename FROM files;
Egy foreach() ciklusban minden fájlnevet lehet ellenőrízni file_exists() függvénnyel.
Ha nem létezik, a bejegyzést törlöd.Ha ez lefutott jöhet a fordított eset:
A fájllistán mégy végig, és az aktuális fájlnévre keresel a táblában. Ha egy adott fájl nevére nincs találat, akkor felviszed az adatbázisba.A felülírt fájlok este így hogy a dátum nem változik már érdekesebb.

De erre megoldás lehet a filemtime() függvény, ami a legutolsó módosítás idejét adja vissza. (Bevallom még sosem használtam így erre nem esküszöm meg.) Ezt egy az egyben bele lehetne integrálni az első lépésbe, így ha egy file létezik de a legutolsó módosítás dátuma nem egyezik akkor azt frissíted.Ezzel egy viszonylag up to date táblát lehetne vezetni a fájlok változásáról teljesen automatizáltan, felhasználói hiba kizárásával.
Másik alternatíva lehet mondjuk az FTP log feldolgozása, de ott is ugyan ezt kell végigjátszani.
Egyébként érdekes kérdés, kíváncsi vagyok valaki előáll e pontosabb megoldással.
Update:
Mire leírtam eszembe jutott egy talán jobb lehetőség:
A felépítés ugyan ez lenne mint amit leírtam, annyival érdemes lehet kiegészíteni hogy tárolod az utolsó ellenőrzés idejét, és a fájlok ellenőrzésénél csak olyan fájlokat vizsgálsz amik legutolsó módosításának ideje ettől nagyobb. Ezzel kizárod a változatlan fájlok vizsgálatát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kuponkunyeráló
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Trollok komolyan
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Házimozi belépő szinten
- Valami baja van a tápomnak
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- iPad Pro 11" (2022) 128 GB + Apple Pencil!
- Galaxy S23+ 8/512 GB eladó
- Üzletből, garanciával, MSI Creator Z16 A12UET-039IT intel Core i7-12700H/16GB RAM/1TB SSD/RTX3060
- Denon AVR X2100W Magnat Vector 77 5.1 hangfalakkal
- Üzletből, garanciával, Új Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 12 Ultra 7 155u/32GBRAM/1TB SSD/OLED kijelző
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 144 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Watch Series 9 45mm GPS Starlight 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Szerintem egy ilyen ellenőrző script nem nagy overhead, pillanatok alatt átfutja a filelistát és az adatbázist is.