- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
DNReNTi
őstag
válasz
Anonymusxx #1931 üzenetére
Mi lenne ha a kepeket fajlkent tarolnad? Peldaul?
-
DNReNTi
őstag
válasz
adika4444 #1918 üzenetére
En ezt teljesen maskepp oldanam meg:
SELECT post_date
FROM forum_posts
WHERE topic = 1
ORDER BY id DESC
LIMIT 1;Feltetelezve hogy van
id
mezod, ami auto increment-es.
Magyarul ez kivalaszt egy darab post_date mezo erteket a forum_posts tablabol ahol a topic mezo egy, id szerint csokkeno sorrendben (tehat a legfrissebbet).Kottaknal meg erdemes hasznalni a "Programkod" gombot.
-
DNReNTi
őstag
-
DNReNTi
őstag
-
DNReNTi
őstag
Akkor meg készíteni kell a felhasználóknak egy felület amin ők maguk vezetik a változásokat. Na ez az amit a felhasználók majd telibeszarnak és az egész nem ér semmit.
Szerintem egy ilyen ellenőrző script nem nagy overhead, pillanatok alatt átfutja a filelistát és az adatbázist is.
Én utóbbival kezdeném:
SELECT id, filename FROM files;
Egy foreach() ciklusban minden fájlnevet lehet ellenőrízni file_exists() függvénnyel.
Ha nem létezik, a bejegyzést törlöd.Ha ez lefutott jöhet a fordított eset:
A fájllistán mégy végig, és az aktuális fájlnévre keresel a táblában. Ha egy adott fájl nevére nincs találat, akkor felviszed az adatbázisba.A felülírt fájlok este így hogy a dátum nem változik már érdekesebb.
De erre megoldás lehet a filemtime() függvény, ami a legutolsó módosítás idejét adja vissza. (Bevallom még sosem használtam így erre nem esküszöm meg.) Ezt egy az egyben bele lehetne integrálni az első lépésbe, így ha egy file létezik de a legutolsó módosítás dátuma nem egyezik akkor azt frissíted.Ezzel egy viszonylag up to date táblát lehetne vezetni a fájlok változásáról teljesen automatizáltan, felhasználói hiba kizárásával.
Másik alternatíva lehet mondjuk az FTP log feldolgozása, de ott is ugyan ezt kell végigjátszani.
Egyébként érdekes kérdés, kíváncsi vagyok valaki előáll e pontosabb megoldással.
Update:
Mire leírtam eszembe jutott egy talán jobb lehetőség:
A felépítés ugyan ez lenne mint amit leírtam, annyival érdemes lehet kiegészíteni hogy tárolod az utolsó ellenőrzés idejét, és a fájlok ellenőrzésénél csak olyan fájlokat vizsgálsz amik legutolsó módosításának ideje ettől nagyobb. Ezzel kizárod a változatlan fájlok vizsgálatát. -
DNReNTi
őstag
Ha webes felületen történik a file management akkor egyszerűen csak a fájlművelethez kell kapcsolni egy sql parancsot is, új fájl -> insert, törlés -> delete stb, így folyamatosan naprakész az adatbázis. Ha nem weben hanem pl ftp-n zajlik a file cserebere akkor meg cron-nal érdemes 10-30 percenként futtatni egy szkriptet ami ellenőrzi a file listát, különbözés esetén pedig a megfelelő parancsot végrehajtja. Pl új file a szerveren, ami nincs az adatbázisba, beszúrod, egy file ami ugyan szerepel, de új dátummal, update, file nincs a listában de szerepel az adatbázisban: törlöd a bejegyzést.
-
DNReNTi
őstag
válasz
TomyLeeBoy #1516 üzenetére
En nem ertem a kerdest
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest