- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
Lenne 2 érdekes téma, amellyel a melóhelyen találkoztam.
1. Mitől lehet, hogy az autoincrement érték megugrik? 16585 után 16588 szerepl, és nem volt törlés az adatbázisban, nincs hozzá admin felület, én meg nem piszkálom meg az éles adatokat...
Ha tényleg kizárjuk azt, hogy nem lehet törölni belőle adatot, meg eshet, hogy magától megugrik a számozás? Esetleg szerver leállástól lehet ez?
2. Úgy vettem észre webes gyakorlatban, hogy a JOIN-lást nem nagyon szeretik. Számomra egyetem után meglepő volt, hogy inkább használjunk 3 SELECT-et, amit a szerver oldalon úgy mond összeállítunk és kérdezgetünk le WHERE ID = .... konstrukcióval, ez jobbnak tűnik, mint ha 3 táblát össze JOIN-olnék.
Ez bevett szokás? Egyébként úgy vettem észre, hgoy 3 SELECT-re szét bontva tényleg van sebesség növelés, bár nem mindig figyeltem. (Bár az is igaz, hogy egyetemen még a LIMIT áldásos hatását sem mutatták meg)
Mikor célszerű egy webes alkalmazásnál össze JOIN-olni esetleg IN - alapú feltétel keresést használni, mint SELECT-ekre szét bontás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch játékkonzol Mário játékkal (kézikonzol)
- Asztali PC , i5 6600 , RX 580 8GB , 24GB DDR4 , 256GB m.2 , 640GB HDD
- Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB (sku:11293-03-40G) használt VGA
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 G3 "Golyóálló" Üzleti Érintős Laptop 14" -60% i5-1250P 12Mag 32/512 FHD+
- Rockrider AM50s enduro - Teljesen új első maxxis DHF, belsők!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3531, 93% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3395, 94% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest