- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- Yettel topik
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
"2. Úgy vettem észre webes gyakorlatban, hogy a JOIN-lást nem nagyon szeretik. Számomra egyetem után meglepő volt, hogy inkább használjunk 3 SELECT-et, amit a szerver oldalon úgy mond összeállítunk és kérdezgetünk le WHERE ID = .... konstrukcióval, ez jobbnak tűnik, mint ha 3 táblát össze JOIN-olnék."
Ki mondta ezt a baromságot? Egyébként nyilván esetfüggő, milyen query-t érdemes használni, nincs erre általános recept.
De az egyszerűen hatalmas hülyeség ebben a formában, hogy jobb 3 különböző select, mint mondjuk egy értelmesen összerakott join.(#947):
"Lehet már tényleg kellene írnom e kettő adatbázis rendszerről, és megírni a személyes véleményt."
Most mindenféle bántás nélkül, a hozzászólásaidból, kérdéseidből az derül ki, hogy nem igazán vagy még kellően tájékozott ahhoz, hogy cikket írj a témáról, hogy átfogó összehasonlítást tudj ezekről írni. Ehhez komoly háttértudás, tapasztalat kell, és kellő magabiztosság, különben nagyon nagy eséllyel csak téves vagy ingatag információkat fogsz megosztani a publikummal, vagy az állításaid nagy része pusztán spekuláció, saját vélemények, érzésekre hagyatkozás megfogalmazása lenne, aminek meg nem túl sok értelme van szakmailag.
Én személy szerint nem venném a bátorságot ilyen összehasonlító cikk megírására (mostani tudásom egyszerűen nem elég hozzá), főleg, ha olykor láthatóan alapfogalmakkal nem lennék tisztában. -
PazsitZ
addikt
1.
Azt tudom elképzelni, hogy id-val lett beszúrva a 16588-as id-jű sor. Így az increment érték onnan folytatódik.
Magától nem ugrál2.
Rendes indexelés tábla reláció mellett, 3 tábla összekapcsolása nem szabad, hogy gondot jelentsen.De alap esetben nézzük mit csinálhatsz.
Legyen product, category, region táblák.Lekéred az aktív product-okat.
Kapsz mondjuk 5000 rekordot. Ekkor a kategória lekérdezés WHERE IN -be sűríteni 250 id-t, a régió lekérdezésbe 2000 id-t elég fura megoldás.
Teljes kategória és régió táblalekérdezése és szerverkód általi összepárosítása megint csak fura megoldás.Kis adathalmaznál persze logikusabbnak tűnhet a WHERE IN. Viszont ilyenkor egy indexelt tábla JOIN is gyorsabb.
Speciálisabb esetekben elképzelhető, hogy optimalizálhatóak szétbontva egyes lekérdezések, de ez nem általános szvsz.
-
Speeedfire
félisten
1. Ott valami anomália lehet. Legjobb tudomásom szerint ilyen nincs. Ha rakunk bele értéket, csak akkor nő ez az érték.
2. Hát, pedig a legtöbben a join mellett vannak. 1 nagy lekérdezés, mint több kisebb. Én is inkább erre álltam rá. Kevesebb a generált adat a szerverről.
Szerintem minden esetben célszerű a join.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VGA kibeszélő offtopik
- Hobby elektronika
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Eredeti játékok OFF topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 17 - alap
- Kuponkunyeráló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 10th 27% ÁFA ,14" ,i5-1240P ,16GB RAM ,512GB SSD,magyar bill 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad T14 Gen5 ,14" ,Intel Ultra 5 135U ,16GB DDR5 ,512GB SSD ,garancia 2027.09.01
- Dell Latitude 7450 ,14" érintőkijelző,Intel Ultra 5 135U,16GB RAM ,256GB SSD ,magyar ,gar 2027.08.02
- T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 7 155U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Lenovo ThinkPad T14s Gen5 ,14" ,Intel Ultra 5 125U ,16GB RAM ,512GB SSD ,gyári garancia 2028.01.30
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3391
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3311
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3469, 95% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI X370 R5 2600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 970 4GB Zalman Z9 Neo FSP 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest