Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• raczger

őstag

válasz martonx #753 üzenetére

evad_szeria az a versenyző profiljánál kell, hogy melyik évben milyen szériákon indul milyen rajtszámmal, egy évben akár 5 verseny széria is lehet, aztán következő évben ez lehet több vagy kevesebb is, más rajtszámmal

pont_qual és pont_race táblákat más okból nem lehet összevonni, ennek más oka van ami ezeknél a tábláknál nem látszik, sokat gondolkoztam, hogyan legyen az adatbázis, amire kell ez a szerkezet tűnt a legésszerűbbnek

sajnos ennél egyszerűbb ez nem lehet, mert akkor csak egy-egy versenyszéria pontozására lenne alkalmas, akartam egy kicsit általánosabb sémát csinálni a problémára

jelenleg egyébként azzal oldom meg a problémát, hogy aki egy hétvégén kvalon vagy valamelyik versenyen részt vesz mindenképp be kell írni akkor már az eredményét (legyen akár 0 pont) és akkor jól számolja ki a pontokat, tudom mi a hiba egyébként, csak a megoldásra nem sikerül rájönnöm, az a baj, hogy a sok left join miatt egy-egy sor duplikálódik, van, hogy ugyanaz a sor szerepel 50x-60x és ezt summolja amit elosztok ezen sorok számával

Új hozzászólás Aktív témák