Keresés

Aktív témák

• hipernick

tag

Üdv!

Volt nekem is egy ilyen kártyám MX440 Inno3D aminek a ventillátora hip-hop gondolt egyet és egy tapodtat sem akart mozdulni.
    Első próbálkozásra megpróbáltam leszedni hűtőbordástúl az egész ventit (gondolta kicserélem egybe), de nem sikerült, talán amiatt mert a nagy melegtől a ragasztó nagyon megszilárdult?? nemtudom.
    Következő próbálkozásom: Mint kiderült a ventillátort 3 icipici csavar rögzítette a hűtőbordához, amiknek az eltávolítása után végre hozzáfértem a ventillátor belsejéhez (egy kicsit nehézkesen de leszedtem a ''ventillátorlapátokat''- a ventillátor felső részét).
    A ventillátor felső része tartalmaz egy kis tengelyt rajta talán egy kis csapágy(de inkább valami persely szerűség) ami eléggé szorult, valszeg ezért sem moccant a ventillátor.
    Ezt a kis persely szerűséget a tengellyel együtt fogtam és egy kis kontaktspray-vel befújtam , egy kicsit hagytam hatni a szert majd egy kicsit megmozgattam, megint befujtam megint megmozgattam és addigra már tökéletesen forgott talán még jobban mint újkorában :DD.
    Visszacsavaroztam a ventillátort és most pöpecül forog.

Szóval ha nem feltétlenül akarsz pénzt kiadni egy új ventire akkor ajánlom ezt a kis barkácsolást :))

Aktív témák