- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
"De szerinted, ha egy vészfékező rendszernél (ami már kötelező minden kocsiban) minden reakció nélkül belehajt frontálisan egy elég nagy a rendszer számára jól látható akadályba, akkor az a rendszer hibamentesen működik?"
Nyilván nem. Viszont a vészfékasszisztensnél sem hiszem, hogy bármelyik autógyár vállalna 100%-ot. -
Szerinted miért mondtam, hogy félrevezető?
Baromi sok helyen elmondták, hogy a sofőrnek ott kell ülnie, és figyelnie, mit csinál az autó, hiába [önvezető teljesen vagy nem teljesen].
Olyan terméket meg halomra lehet sorolni, ami nem az, amit a neve sugall, ezen nem is aad már fenn senki."A hülyék halljanak meg"
Ilyet nem írtam, fyi. -
-
worxland
addikt
-
Teasüti
nagyúr
nem fog gyalogosokra lassítani
Ez elvileg a kutya közönséges ütközés elkerülési alrendszer része, amit már egy szimpla Citroen is tud állítólag (élesben nem került még rá sor és inkább nem is próbálkoznék meg vele, mert az utolsó pillanatban kapcsol csak lényegesen a komfortzónámon kívül).
Autó/gyalogos ütközés felismeréshez és automata vészfékezéshez nem tudom jogilag milyen feltételek kellenek, de ezek annyira fundamentális szintje az AI rendszereknek, h Tesla még Autopilot-nak se nevezi és konkrétan minden autójuk alapfelszereltsége, ami állandóan aktív országtól függetlenül ha nem tévedek. Legalábbis a weboldalukon ezt írták, hogy alapfelszereltség. Valamint a beszámolók szerint a vészhelyzeti reakciók akkor is életbe lépnek, ha nem aktív az Autopilot.
Egyik fenti linkemen talán német autópályán történt a baleset. -
dabadab
titán
Továbbra is te az FSD-ről beszélsz és nem az Autopilotról.
Nem.
De oszd már meg velem is, hogy miért gondolod azt, hogy arról beszélekAz utolsó mondatsodat nem tudom, hogyan kéne értelmezzem, mert azt írod le, hogy hibásan működött az Autopilot.
Tehát egyetértesz a perrel.
Nem működött hibásan, vannak problémái, ami miatt level 2 és nem level 4. Ez pl. egy ilyen.
Ezt nem sikerült az Autopilotnak észére venni. Mármint még csak nem is lassított, semmit az ég világon nem csinált...
Persze fantom fékezés szűrés nyilván.
Tényleg elég nyilvánvaló, egyébként.
Pl. ebben a videóban egyértelműen illegálisan van használva
Ez egy fél órás videó. Konkrétan melyik részében van "illegálisan használva" és konkrétan melyik törvényt szegi meg és ki?
-
dabadab
titán
A vádirat az Autopilotról szól és 0 köze van az FSD-hez, semmi önvezetés nincs benne.
Igen, és? Mondtam bármi mást?
az Autopilot semmilyen figyelmeztetést nem adott a vezetőnek, hogy vegye át az irányítást
Ez nyilván hülyeség, hiszen az Autopilotnál (meg mondjuk az FSD-nél is) végig a sofőr vezet.
mert a rendszerek észre se vették a veszélyt, azaz hibássan működtek alapból és erröl tudtak Teslánál a korábbi eset óta.
Erről meg szintén mindenki tudott, hogy a phantom breaking probléma, amit egy szűrővel oldalanak meg, ami viszont néha azt is fantomfékezésnek gondolja, ami nem lenne az.
-
Teasüti
nagyúr
Érdemes lenne tisztázni a cikkben, hogy mi is az az Autopilot és hogyan kapcsolódik az FSD funkcióhoz az "Autopilot" és az "Enhanced Autopilot".
A linkelt dokumentum introjából derült ki számomra, hogy több önvezető csomag vásárolható meg a kocsihoz (a weboldalukat már régen láttam, erre nem is emlékeztem).
Meg felvázolja azt is mi történt pontosan: egy kihajtó traktor keresztbeálló vontatmánya alá hajtott be a kocsi teljes sebességgel. Ez nem az első eset, amikor telibe ver egy Tesla egy akadályt fékezés nélkül. Történt egy hasonló eset régebben is, miután kivették a lidar-t a kocsikból és kizárólag kamerás vezetésre álltak át.Nekem az volna a kérdésem mindkét esetben, hogy mit csinált a sofőr? Hogy nem vettek észre egy kikanyarodó járművet az egyik, illetve egy felborult teherautót a másik esetben?
Szóval ha vki elalszik a kormány mögött, az könnyen belátható, hogy bármilyen autóban meg fog halni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Óra topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest