- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
Hirdetés
Aktív témák
-
Rocco
csendes tag
Hi!
Most ruháztam be egy ilyen deszkára, meg procira. Megosztanám a tapasztalataimat.
MSI K7N2 Delta-L deszkám volt Athlon XP 2500+ procival.
Mikor bettetem az új deszkát, azt hittem, hogy agyvérzést kapok. kb40eft-al kellett kipótolni a régi cuccokat. 55eft-ért adtam el a régit és 82eft ba volt az új. Ebben az árban volt ház, memória vga kártya stb.
Na, szal az agyvérzés!
A memóriakezelése alig gyorsabb, mint a K7N2-é. Alapban a proci sem sokkal gyorsabb. Sőt, szerintem a 754es tokozású Sempront sem veri sokkal. Észrevenni, meg egyenesen nem lehet. Legalábbis, ahogynan a winfost tölti be, nem sokkal gyorsabb, mint a régi.
Gondoltam, egy kis tuning, nem árthat neki.
Mivel a K8N Neo Platinum már támogatja a CoreCell funkciót. Vagyis azt, hogy a bios-t windows alól is tudjuk állítgatni. Már, ami tuning oldalát illeti.
FSB: Alapból 200Mhz 248nál fagyott meg a gép. 240 nél már vannak gondok használat közben, de a rendszer stabilan áll. Jelenleg, 235-nel hajtom a winfos ugyan 244-et jelez.
Vcore: +13.0%
Memori Voltage: 2,7.0v
AGP voltage: 1,65
A proci eredetileg 1800Mhz-et tud nyújtani tuning nélkül.
Most, hogy meghajtottam 2115Mhz-en pörög. Asszem, ez már majdnem eléri a 3400+ os határt
Most, hogy megy egy kis mp3 a proci 39C°-os. Egyébként 35-37C° körül mozog, ha nem dolgozik a gép. Játszani, nem szoktam, de leteszteltem egy kicsit a szerkezetet. NHL 2005. Az régi vga kártyával (ASUS v9510, ha jól emlékszem. 64MB az tuti), igen csak akadozott 1024X768-as felbontásnál full grafikával. Nem igazán volt élvezhető a game. Ehhez képest, most az új kártyával, (ASUS V9520 Magic 128MB 8x AGP TV) 1024x768 full grafika. igen élvezhető a játék. A helyzet, még durvább az RTL Ski Alpine 2005-nél. A kölönbség ugyan ezekkel a beállításokkal, ég és föld. Mind látványban, mind sebességben. Még, 58C°-felé, nem ment a proci játék közben, úgy hogy a winamp is megy közben. Bár, egyszer előfordult egy power off.
Ami, igazán zavar/aggaszt engem, hogy a hűtő 3183rpm-el teker. Ez, normális dolog? Azt a hűtőt használom, ami a procival adtak együtt egy dobozban.
Ki lehet, még valami pluszt hozni ebből a configból?
Byez!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Fogyjunk le!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Linux Mint
- Debian GNU/Linux
- Azonnali játékos kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- FEHÉR ASUS ROG STRIX X670E-A GAMING WIFI ÚJSZERŰ - GARIS
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- Asus B85M-Plus + I3-4130 Processzor
- Gigabyte GA-F2A88XM-D3HP Alaplap + AMD A10-7800 Radeon R7 + 2x4GB ADATA DDR3 RAM
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- iKing.Hu - Motorola G86 5G Dark Blue Használt, karcmentes állapotban 8 GB RAM / 256 GB tárhely
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest