Aktív témák

• ngabor2

nagyúr

válasz Rocco #1 üzenetére

kereső...
    a lapnak is van topikja, az A64-nek is. zárom.

• Rocco

csendes tag

Hi!

Most ruháztam be egy ilyen deszkára, meg procira. Megosztanám a tapasztalataimat.
    MSI K7N2 Delta-L deszkám volt Athlon XP 2500+ procival.
    Mikor bettetem az új deszkát, azt hittem, hogy agyvérzést kapok. kb40eft-al kellett kipótolni a régi cuccokat. 55eft-ért adtam el a régit és 82eft ba volt az új. Ebben az árban volt ház, memória vga kártya stb.

Na, szal az agyvérzés!
    A memóriakezelése alig gyorsabb, mint a K7N2-é. Alapban a proci sem sokkal gyorsabb. Sőt, szerintem a 754es tokozású Sempront sem veri sokkal. Észrevenni, meg egyenesen nem lehet. Legalábbis, ahogynan a winfost tölti be, nem sokkal gyorsabb, mint a régi.

Gondoltam, egy kis tuning, nem árthat neki.
    Mivel a K8N Neo Platinum már támogatja a CoreCell funkciót. Vagyis azt, hogy a bios-t windows alól is tudjuk állítgatni. Már, ami tuning oldalát illeti.

FSB: Alapból 200Mhz 248nál fagyott meg a gép. 240 nél már vannak gondok használat közben, de a rendszer stabilan áll. Jelenleg, 235-nel hajtom a winfos ugyan 244-et jelez.
    Vcore: +13.0%
    Memori Voltage: 2,7.0v
    AGP voltage: 1,65
    A proci eredetileg 1800Mhz-et tud nyújtani tuning nélkül.
    Most, hogy meghajtottam 2115Mhz-en pörög. Asszem, ez már majdnem eléri a 3400+ os határt

Most, hogy megy egy kis mp3 a proci 39C°-os. Egyébként 35-37C° körül mozog, ha nem dolgozik a gép. Játszani, nem szoktam, de leteszteltem egy kicsit a szerkezetet. NHL 2005. Az régi vga kártyával (ASUS v9510, ha jól emlékszem. 64MB az tuti), igen csak akadozott 1024X768-as felbontásnál full grafikával. Nem igazán volt élvezhető a game. Ehhez képest, most az új kártyával, (ASUS V9520 Magic 128MB 8x AGP TV) 1024x768 full grafika. igen élvezhető a játék. A helyzet, még durvább az RTL Ski Alpine 2005-nél. A kölönbség ugyan ezekkel a beállításokkal, ég és föld. Mind látványban, mind sebességben. Még, 58C°-felé, nem ment a proci játék közben, úgy hogy a winamp is megy közben. Bár, egyszer előfordult egy power off.

Ami, igazán zavar/aggaszt engem, hogy a hűtő 3183rpm-el teker. Ez, normális dolog? Azt a hűtőt használom, ami a procival adtak együtt egy dobozban.

Ki lehet, még valami pluszt hozni ebből a configból?

Byez!

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

Aktív témák