- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kruppmityu
csendes tag
Sztem az msi.com.tw a jobb, ott megtalálható mindkettő, sőt 3
infókkal eggyütt.
A Zöldnélnél [link] ezt íráják: ''Please use MSI Live BIOS tool to upgrade BIOS of this product.'' Így az LU nekem egy darab a jelenleginél frissebb biost talál. Letöltés után az 5.40 est akarja feltenni de gyanítom hogy a DOT (Dynamic Overclocking Technology) bevezetésével tünt el a szorzóállítási lehetőség.
A Lillánál [link]
7.1 a legújabb bios ami valószínűleg nem jó a zöldhöz. -
Kruppmityu
csendes tag
Bocsika nem volt netem. A frissítési problémák egy része talán az alaplap pontos beazonosításával függhet össsze A 7030 ból (nForce3) van kétféle piros és az előzőekben már tárgyalt kétféle fekete nyákos deszka. Ahány helyen kerestem 7030-as Biost annyi félét találtam. Letölthető két különböző MSI oldalról (MSI.COM.TW és MSICOMPUTER.COM) illetve a live updéttel.
[link]
[link]
Lila ram foglalat
javascript:void(window.open('/program/products/show_photo/spo/pro_spo_view.php?UID=695&KIND=1','open','width=405,height=633,scrollbars=no,resizable=no'))
Zöld ram foglalat
javascript:void(window.open('/program/products/show_photo/spo/pro_spo_view.php?UID=688&KIND=1','open','width=405,height=633,scrollbars=no,resizable=no')) -
[HUN]Tyson
senior tag
Én felraktam a NEO4 FI-mre az 1.B-t, semmi baj nincs vele. Igaz jobb se lett.
-
pacimik
tag
Nem tudom, de valami nagy gáz van ezekkel a BIOS-kal. A biosupdate után , ha felteszem az alaplapi drivert -pontosabban az IDE vezérlőt - , akkor az oprendszer nem indul.
Szal nagyon vigyázzatok a BIOSupdateval !!!!!!!!!!!!!!!!! -
pacimik
tag
válasz
Kruppmityu #90 üzenetére
Szia!
Sajna nem tok rá válaszolni
Véletlenül nem tudnád elküldeni a gyári biost, mert nagyon kellen
-
AusWolf
őstag
Hi mindenkinek. Olvasom az előző üzeneteket és meglepve veszem észre, hogy ugyanaz a probléma, mint az enyém. MSI K8N NEO FSR lap, USB nem megy. Bár nekem végül is megy, csak nem mind. Én nem akarok BIOS-t frissíteni, mert egyrészt már másoknak se ment (1.9 probléma stb), másrészt meg félek tőle és nincs pénzem másik alaplapra ha esetleg elsz**nám. Mit tudtok javasolni? BIOS beállítások között találhatok valami hasznosat?
-
pacimik
tag
válasz
Kruppmityu #86 üzenetére
te vagy ez én emberem
v6.0-ás bios van rajta? -
pacimik
tag
sziasztok
K8N Neo-FSR V2.0 (piros)- melyik bios a legjobb. ?
5.1-es az jó hozzá? -
Kruppmityu
csendes tag
Most ez lenne a legújabb bios
K8N Neo-V2 (MS-7030) v. 7.0 292 kb Award BIOS 8/29/2005
[link]
[Szerkesztve] -
Kruppmityu
csendes tag
Szegasztok!
Ewerest szerint nálam ez a bios típusa:
Phoenix - Award WorkstationBIOS v6.00PG
W7030NMS V6.0 080105 16:20:57
K8N Neo-FSR V2.0 (piros) MS-7030, Sempron64 Palermo E6 , 2006 október
A boiosban nem találtam verzio infót és nincs szorzóállítási lehetőség (a Manualban persze nekem is ott van a mézes madzag)
A QnQ Core Cell-el hatékonyan működik, az auto tuning 224 x 9 -ig bírja és újraindul. Biosból a Dinamic Over Cookingis kb. eddig tart.
2016 MHz lenne a vége?
[Szerkesztve] -
horvist
csendes tag
Sziasztok!
Van egy MSI K8N NEO2 alaplapom, hozzá egy AMD 3000+-os socket 939-es proci. Mercury házba raktam bele, azon van elől is 2 USB port. Ennek a vezetékeit rosszul dugtam föl az alaplapra, rácsatlakoztattam egy USB eszközt, ami tönkrement. Azóta a gép nem indul el, ha a tápot bekapcsolom, a ház elején lévő zöld Power Led 3 másodpercenként 3 másodpercig világít (tehát villog), de a gép egyáltalán nem akar indulni. Segítsetek lécci, ha tuttok! Vagy inkább menjek ki az 5. emeleten az erkélyre és köszönjek el tőle??? -
Tipláj
csendes tag
válasz
[HUN]Tyson #81 üzenetére
Igen, be van kapcsolva. BIOS-ban is engedélyezve van, és a CPU driver is fent van. De sajnos nem megy.
-
Tipláj
csendes tag
Csákó!
Hát gyerekek én nem tudom mi lehet de nem hiszem, hogy én volnék ennyire béna. Adott egy FSR V2.0 lap. Végigzongoráztam az összes BIOS-t (5.1,5.2,5.3), de a C'n'Q nem igazán akar muzsikálni. A másik, hogy a lap kézikönyvében van olyan opcio a BIOS-ban, ahol lehet állítani a CPU szorzót, de a fent említett biosok egyikében sem vettem észre ezt. Proc.: A64 3000+ Venice DH-E6. Most tényleg én vagyok béna, vagy sz*r van a palacsintában. Várom olyan kedves fórumozok segítőkész válaszát, akik esetleg találkoztak hasonló problémával. -
Bré
csendes tag
Üdv! Remélem tud nekem segíteni valaki! Már az egész netet felkutattam és nem találtam semmi leírást, magyarázatot, hogy mit is takar a ''master mode IDE''.
Előre is köszönöm! -
[HUN]Tyson
senior tag
HAli!
K8N neo4 FI lapok biosáról hol tudhatnék meg bővebben? (7125)
Szeretnék frissíteni, de előtte jó volna néhány tapasztalatot olvasni
A gyári 1.6 os van fenn, érdemes e ezt esetleg 1.9re, vagy a legújabb 1.Bre frissíteni? -
ABnormal
őstag
K8N Neo V2.0 Series
BIOS Type Award® BIOS File Sizes 319KB
Version 5.1 Update date 2005-8-2
Update Description 1. This is Award BIOS release.
2. New BIOS Release.
hehehe,azért majd legközelebb közöld,hogy milyen lapod van pontosan
CPU órajel 2400.0 MHz (eredeti: 1800 MHz, overclock: 33%)
CPU szorzó 8.0x
CPU FSB 300.0 MHz (eredeti: 200 MHz, overclock: 50%)
Memóriabusz 240.0 MHz
DRAM : FSB arány CPU/10
enyém meg ezt tudja
[Szerkesztve] -
ABnormal
őstag
de ha az a dátum 2005.08 akkor az 1.9-alatti verziok közül valamelyik
-
Fricó
aktív tag
nekem az everest ezt irja ki:
Award BIOS üzenet W7030NMS V6.0 080105 16:20:57
akkor ez melyik verzió? -
ABnormal
őstag
formázol egy floppyt,fogod az AWFL833C.EXE -t és a W7030NMS.170 -bios filet,rámásolod egy floppyra,írsz egy autoexec.bat-ot,ez legyen benne:
AWFL833C W7030NMS.170 /py/sn/wb/cc/cd/cp/f/r
ezután berakod a floppyt a gépbe és indítasz... fejleményeket várok itt...amennyiben (véletlenül) lefut a frissítés belépsz egyből a biosba és LOAD OPTIMIZED DEFAULTS ,semmi mást nem kell állítani,restart és akkor már lehet piszkálni...
[Szerkesztve] -
ABnormal
őstag
válasz
nagytomas #67 üzenetére
látod...látod...mondhatom én,hogy xar az 1.9-től felfelé...nem hallgattok rám...
live update használata kimondottan káros az 1.9-es biosverzióktól...
csak DOS-ból frissíts...
BAS (msi fórum) már kérte az MSI-t,hogy nem lehessen használni a win-es frissítést,de nem reagáltak rá msi-ék...
[Szerkesztve] -
nagytomas
csendes tag
Még valami,a 2.1-es Bios-t tettem föl,és azóta nincs alaplapom/meghalt/,úgyhogy az nem jó.
-
nagytomas
csendes tag
Én viszont frissítettem a biost/msi oldalárol/és az alaplap meghalt,úgyhogy nem ajánlom senkinek.Még ilyen nem történt velem,pedig már milliószor cseréltem a régi alaplapomon,nem gondoltam volna,hogy ez így fog elsülni.
-
LanyUs
őstag
Sziasztok!
Sok-sok hsz-t elolvastam már, hogy megkönnyítse az alaplap kiválasztását, de ahelyett, hogy könnyítették volna, inkább elbizonytalanítottak Mindenki másra esküszik
A procim az tuti, hogy Sempron 3400+ lenne ( 256 cache és 64 bit , E6 ). A foglalat agp , mert a 9800-as radeonom még jó. (agp és pci-e nincs eggyütt - úgy tudom).
A tápom 420 W codegen, a mem. pedig 1024Mb 400MHz CL3 Kingston KVR400X64C3A/1G lenne .Tuningolni szeretném a procit!! na és lap??
Elég sok problémát írtatok a Biosról, stb. Azért jó ez a lap, vagy vegyek másikat?
ASUS K8N S754 vagy Abit KV8-Pro K8T800 vagy Abit NF8 vagy MSI K8N Neo FSR
vagy Asrock K8Upgrade-NF3 legyen?
A deszka ára lehet 20e is, mindegy, csak stabil legyen és tuningolni lehessen.
Segítségetek légyszíves, mert már nagyon kellene a gép nekem -
jagada
addikt
tapasztalatok:
1. a procnak a feszt mán megint százalékban lehet mahinálni 3,3%, 5%........ ezt alapból nem szeressem
2. ua. az FSB-t mint az 1.9-nél csak magasabb fesszel értem el, alapbeállítással újraindult örökké a gép.
amit megfigyeltem, hogy 1.9-nél a d-bracket 2-nél a felső 2 led nem világítzölden a 4-ből a többi biosnál viszont világít. -
jagada
addikt
kipróbáltam a 2.1- et..majd visszaraktam az 1.9-et
2.1 suxxxxx -
Gyeki
csendes tag
válasz
L|zsidoboz #57 üzenetére
Helló!
Nekem is 1.9-es BOS van fent és eddig ez a legjobb!
2800+-os Sempronnal!Atom stabil 260-on!
Ja!És Live Update-el volt frissítve!
http://prohardver.hu/pics/s/d3.gifhttp://prohardver.hu/pics/s/d3.gif
http://prohardver.hu/pics/s/d3.gif
-
L|zsidoboz
őstag
válasz
L|zsidoboz #56 üzenetére
Látom, a64. 1.9 eddig azoknak jött be leginkább, akiknek sempronjuk van. Szóval szerintem totál procifüggő is, hogy kinek melyik BIOS jön be.
-
Slax
senior tag
válasz
L|zsidoboz #53 üzenetére
Utóbbi. 2800+ A64 CG steppinges New Castle magos. A ramodat mennyire vetted vissza?
[Szerkesztve] -
L|zsidoboz
őstag
Akkor itt az új megmentő is! 1.9 BIOS: sempron 2600+ (1600Mhz)@2500Mhz (313 FSB).
Akinek nem jött be az 1.9, annak sempronja vagy a64-e van? -
Old fox
tag
2.1 es Biost próbálta már valaki? Tapasztalatok?
-
Slax
senior tag
Mert állítólag optimalizálják. Az nvidia a chipkészletre ad ki drivert, az msi meg optimalizálja a lapra, illetva arra amit az tud. És az utóbbi időbe kerül. De minél többször nyúlnak hozzá valamihez, annál több a hibázás lehetősége, ezért tartom érdemesnek az eredetit használni, mert az még steril (gyári). Amit meg az msi kivesz, mellékes. Helyet alig foglalnak, ami meg nincs a lapodon (fícsör), annak driverét az op meg nem fogja használni.
Gondolom azért nincs benne, mert azt a realtek írja.
[Szerkesztve] -
jagada
addikt
ebből is jött ki új:
NVIDIA nForce3 System Drivers -
jagada
addikt
már van 2.1 es Bios is...
[Szerkesztve] -
-
jagada
addikt
egyáltalán milyen Bios az ami fagyizik mindenféle bűvész mutatvány nélkül és csak áramtalanítással lehet kikapcsolni???
az 1.7-esnél nekem 1x-se sikerült HTx-ót állítani mindig megfagyott a gép, anélkül meg no overclock....
egyébként egy csomó usb cucc van rákötve és soha semmi zűr vele.
Live updatet nem használok elvből, ha kell új driver letöltöm manuálisan, ami meg jó azt meg nem kell b@szogatni.... -
jagada
addikt
[link]
olvasd el a #2565- öst
majd ha ezt űbereled a fos 1.5-os béta szarokkal akkor elhiszem hogy az 1.9-es xar..
engem nem hatnak meg az urban legendek, én kipróbáltam 8-9 Biost, mer igen favorizálták ezeket az 1.5 Bétás ''Tuning'' biosokat és a max 245-ös fsb volt bármelyikkel, az 1.9-es meg kenterbe veri bármikor ezeket....
[Szerkesztve] -
ABnormal
őstag
szerintem Te vagy az egyedüli ember akinek jó az 1.9-es bios...az msi fórum tele van elk*rt alaplapokkal amik a live update+1.9 bios kombó miatt haláloztak el,igaz az msi korrektül mindenkinek küld egy bioschip-et amibe az 1.7-es biost rakták
... az usb -vel is gondja van az 1.9-nek... a HT szorzót a +/- billentyűvel állítotad? mert csak úgy működik
ha enterrel akarsz belépni a menübe akkor kifagy néha...
ez legyen a legnagyobb gond
-
jagada
addikt
nekem speciel bejött az 1.9-es bios.
visszaflashelheted bármelyiket nem lesz baja a lapnak, már vagy 9-10-et kipróbáltam oda vissza és most az 1.9 van fenn.
az 1.7-esnél van az hogy %-os állítási lehetőség van a RAM/proc feszültésgéhez(nem emlékszem pontosan melyiknél)?? mer az eléggé gáz.
én csak az 1.9-nél tudtam állítani HT szorzót, az összes többi Bios-nál fagyi volt az opció választásakor.
most vígan megy a deszka 300-as FSB-vel 3x-os HT-vel és szvsz. menne feljebb is..... -
krisz_23
csendes tag
Hi,
Szerintem Te sem gondolod komolyan, amit mondasz!
Ezek szerint én fújom fel a dolgot????
Én lennék ennyire kukacos???
Túl nagyok az elvárásaim???
És furcsa, hogy idegeskedek???
Mert az alaplahoz olyan BIOS-t lehet letölteni, amely nem illeszkedik pontosan a laphoz?
Kit érdekel, hogy a BIOS mit tílt le magától? Én a vásárló vagyok, akit nem érdekel, hogy ez a BIOS jó még ehez meg ahoz.
Mi lenne, ha a dvd-íródhoz frissítenél, s azt mondaná utána, hogy plusszos lemezt nem ír??!
Végülis működik a cucc, akkor meg miért idegeskedsz????? Ha másik íród lenne, ahoz működne (talán) az upgrade.
Mégegyszer: lapról leolvastam, hogy 7030, ver 1. Ezek után az MSI oldalán kikerestem a lapot (K8n Serie), és letöltöttem a BIOS menüből a legfrissebbet. Gondoltam, ez megoldja az USB problémámat.
Ehelyett a LAN eltűnt (s az USB se megy mint előtte).
Ezek után fogadjam el a jelenlévő helyzetet, igaz??!
De leüvölteném most vkinek a fejét......
Persze, hogy mérges vagyok, mert vettem egy lapot, ami alapból hibás (USB-ket elfelejti), s ami a gyári ''programtól'' még rosszabb lett. -
HERR Z
veterán
azért kell ugyanaz a bios mert mondjuk a +2 satat meg firewiret litiltja a bios magába ha nem találja meg a vezérlő chipet..nemhiszem hogy nehéz megoldani
amúgy meg mindenhol így van ha sata/firewire/hang a különbség hogy ua. a bios kell, mert azokat nem a bios vezérli, csak engedélyezi.
amúgy meg 1.55ös bios...az volt a legjobb
amúgy meg teljesen korrektül csinálják
lap lajstromszámalajpán válassz biost..ennyi, nem értem ezen mi olyan érthetetlen
[Szerkesztve] -
krisz_23
csendes tag
Hi,
Egyenlőre beraktam egy PCI-os hálókártyát, igy megy minden.
Fel fogom rakni az 1.7-es BIOS-t, aztán meglátjuk
Csak azt nem értem, hogy az alaplaphoz való BIOS miért nem a laphoz tartozó információkat tartalmazza??!!!
Olyan nincs, hogy egy jobban felszerelt laphoz is ugyanaz tartozna. Pont ezért!
Hiszen más a hardver! Ezért kell mindegyikhez külön BIOS.
Ha az MSI magyar cég lenne, most nagyon csúnya levelet írnék nekik.....! -
ABnormal
őstag
bocsi,2*ment...
nyugodtan felrakhatod az 1.7-es biost,ha ilyen szép fekete a lapod (7030 rev1.)
[Szerkesztve] -
ABnormal
őstag
[link]
nézdcsak mit találtam -
krisz_23
csendes tag
Most már semmiben nem vagyok biztos...
FSR, mert csak két SATA van rajta.
A Platinum leírárásban az van, hogy Nforce3-as a chip, az FSR-re meg Realtek-et ír.
Egyébként igazad van, gigabit-es lan van rajta (kéne lennie).
Hogyha vki biztosra mondja, hogy tegyem fel az 1.9-re 1.7-est és az menni fog, megteszem.
De a helyzet, hogy én már nem bzok az MSI-ben.
mi van, ha el se fog indulni a lap? Akkor kihez-mihez fordulhatok???? -
krisz_23
csendes tag
-
ABnormal
őstag
ugye nem K8N Neo-FSR V2.0 lapod van? most néztem,hogy az is 7030 2.0A
... pontosan milyen lapod van?
-
ABnormal
őstag
nézegesd -
-
krisz_23
csendes tag
7030 van írva a lapra!
De mint mondottam ugyanazok a bios verziók vannak a Platinum, és a NEO SERIES-hez kirakva az MSI oldalára!
Mi garantálja, hogy ha az 1.7-t felteszem el fog indulni a lap?
Mert most csak hálókártya nincs!
Érted? Mi van, ha az egész lapot elszarja? Merthogy ez a bios a platinum-hoz is jó! -
Slax
senior tag
NeoPlatinum van nekem. És igen, az 1.9-es a legszarabb az összes közül. Instabil, pár opciót kivettek belőle, a memóriabeállításoknál meg felelsleges időzítések garmadájával tömték tele. Ja, 2 nap után meg ráadásul össze is omlott. A tartalék pIII-asomon csináltam egy bootfloppyt az 1.7-essel, flash.bin-el, és azért imádkoztam, hogy még egyszer jusson el a floppyolvasó felismeréséig. Vissza is raktam az 1.7-est, atomstabil. Még meg lehet próbálni az 1.8-ast, de inkább hagyom még egy darabig.
-
krisz_23
csendes tag
Hello Mindenki!
Tudom, hogy erről a lapról már 3téma van, de szerintem ez megérdemel egy újat!
K8N Neo FSR alaplapom van.
A probléma: Majd minden kikapcsolásnál elfelejtette az USB-s eszközöket.
Ezért bios-t frissítettem 1.7-ről 1.9-re manuálisan az MSI oldaláról.
Itt jön a gond, mert a frissítés után nem müködik a net. Látja a hálókártyát, csak fogadni nem tud adatokat (ping nem kap vissza).
Rájöttem, hogy az MSI oldalán lévő NEO SERIES-hez való 1.9-es bios ugyanaz, mint a NEO Platinumhoz való. A két lap közötti egyik különbség, hogy más fajta hálkártya van rajtuk.
Ha megnézitek, láthatjátok hogy a platinum és a sima NEO SERIES biosai full ugyanazok.
(Platinum: http://www.msi.com.tw/program/support/bios/bos/spt_bos_detail.php?UID=572&kind=1
NEO SERIES: http://www.msi.com.tw/program/support/bios/bos/spt_bos_detail.php?UID=571&kind=1)
Tehát az MSI oldalán olyan BIOS van kint, ami nem pontosan illeszkedik az alaplaphoz!
Kinek milyen ötlete van???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jogász topic
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Filmvilág
- Sorozatok
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- Crypto Trade
- Home server / házi szerver építése
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- ASUS ROG STRIX B650A GAMING WIFI ÚJSZERŰ - GARIS
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz DDR4 kit
- Gigabyte GA-F2A88XM-D3HP Alaplap + AMD A10-7800 Radeon R7 + 2x4GB ADATA DDR3 RAM
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest