- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Android szakmai topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Fókuszban a One UI 8 és a biztonság
Aktív témák
-
rudi
nagyúr
Igen! A hosszú, AGP-t váltó slot 16-szoros PCI-E, abban minden VGA belemegy, a rövidekből van 1-2-4 szeres. Az nForce4 szerintem is nyerő lesz, tavasszal talán én is nyugdíjazom a régi jó nForce2-t és összeszedek valamit socket939-est. Addigra talán a 3000+ és 3200+ból is lesz 939-es.
-
Ez igaz, attól mi még vitázhatunk megfogalmazáson. Én szeretek vitázni, attól okosodok, azzal sincs bajom, ha meggyőznek. Nekem jobban esik, mint amikor egy topikban 40-en bólogatunk, milyen f_sza a 6800Ultra-m, mer' anyu megvette. Ettől él a fórum.
A srác viselkedéséről nem tehetek, magát minősíti. Legközelebb senki nem segít neki.
[Szerkesztve] -
Club
őstag
Ezt értem.
De ahogy én látom a videókarikon nincs(vagy én nem láttam)feltüntetve hogy hányszoros PCI-EXPRESS-el készülnek.
Viszont a lapoknál viszont ugye feltüntetik hogy 8, vagy 16.
Nemsokára állok át A64-re, és baromira foglalkoztat a kérdés, mivel a Nforce 4-et akarok venni, de már PCI EXPRESS-el.
Igazság szerint akkor ami most jön ki A64-hez Nforce-os lap, azokon már mind mind olyan lesz a PCI EXPRESS csatolófelület, amibe mindenféle (8,16) VGA-t bele lehet tenni? -
Jófan, Club, sokban nem vitatkoznék veled, mindössze egy-két kifejezésben. Ha valamit frissítesz szoftverben, az update. Ha megváltoztatod az eredeti jellegét, és alapjaiban is más lesz a végeredmény, akkor upgrade. Az SP1, SP2 az update.
Nem vitázok ezen tovább. Véleményem szerint a PH fórumán a modding fizikai módosítást jelent, máshol ez nem feltétlenül így van. Ezen kár is vitázni.
Az alaplapos példád kicsit sántít, mert arra rá való szoftvert töltesz, és attól még ugyanaz a lapod jelenik meg az operációs rendszerben. Míg itt 9800XT-t fogsz látni az eszközökben. Amint írtad, az update csak javítás, de itt nem erről van szó.
Amiről mi vitáztunk, az szakmai, ahol mindkét fél megérthető, és nem is fogjuk a másikra erőltetni a nézetünk.
Lényeg a lényeg, kár volt szegény srác fejét leharapni, főleg olyanoknak, akik semmivel nem bölcsebbek nála, és ő is áttért a vulgáris szintre.
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
A PCI-Express egy nagyon érdekes kis valami, mert nem is busz, inkább az Ethernet hálózatokhoz lehetne hasonlítani a kommunikációs módszerét, vagyis csomagokat csinál és azokat küldözgeti point-to-point protokollszerűséggel. Az egyszeres sebessége 250 MB/s (megabájt és nem megabit) már ez is majdnem kétszerese a PCI 133 MB/s-jának. Elvileg a szabvány maximum 32 egyszeres csatorna összekötegelését teszi lehetővé, ez kb. 8 GB/s, ami partiban van már a közepes VGA-k memóriasávszélességével is! Az új VGA-k PCI-Express ×16 sebességre vannak belőve, asszem ennyit képes a memóriavezérlőjük maximumban lekezelni, de a mai alkalmazások, amik még AGP-re készültek (hirtelen nem ugrik be a sebessége, de max 2-4×PCI-E környéke) távolról sem használják ki ezt. Az SLI-be köthető GF6xxx cuccoknál asszem minimum PCI-E×8 csatlakozó kell a kártyák alá, de erre sem mernék mérget venni, utána kell olvasni valamelyik korábbi cikkünkben, pl. a GF6600-asban.
-
Club
őstag
válasz
Jim Tonic #102 üzenetére
Jim.
EZ egy szoftveres ápdét.
Új szoftvert kap.
Ez szerintem sem MOD.
A mod az, amikor szétvágtam a házam vasfűrésszel:DDD
Na az MOD volt.
Mondjuk szerintem kár ezen összeveszni, mert kinek a pap, kinek a papné.
De a MOD az nekem is hardveres változást jelent.
A szoftveres változtatást én is mindössze UPDATE-nek tartom:)
Mert mondjuk egy alapra történő BIOS frissitésnél te alaplapot moddolsz?:U
Kétlem.
Max szoftveresen update-eled, újabb szoftvert teszel rá, hogy javítson bizonyos hibákat(ebben az esetben tuningolni lehessen).
Sztem ennyi:P -
Club
őstag
Kedves rudi:)
Ahogy látom kiszedted a topicból azokat az ominózus hozzászólásokat, amik miatt semmiféle szimpátiát, és segítőkészséget nem keltett fel sem benned, sem Vikor77-ben ez a srác.
Azthiszem van és volt is példa rá, hogy aki normális hangnemben jön ide kérdezni, nem ahogy ő tette(hülye vagy stb stb), annak ha tudunk akkor segítünk.
Magamról nem nyilatkozom, mert mint te is tudod, nekem néha könnyen eldurran az agyam, de gyorsan le is higgadok.
Szerintem itt senki, főleg a régi tagok nem úgy állnak a dolgokhoz hogy ''Háttehülyevagyb@zdmeg''.
Millió példa va rá hogy megoldódnak dolgok és valamit nem sikerül megoldani.
De amikor valaki így kezdi a topic-ot, ahogy ő tette, az nem egészséges.
Bizony, ahogy mondod, mi is voltunk így, maximum nem hülyéztem le egy régi fórumozót, csak próbáltam erősködni hogy nekem van igazam:B
Ilyen volt.
Ahogy látom az utolsó pár hozzászólás miatt már t is kezded másképp látni.
Ahogy neked b@zdmegolt, az rosszul esett.
Viktor77-nek meg az, hogy lehülyézik, mikor idejön segíteni.
Szerintem ez teljesen érthető.
Én meg mindössze egy véleményt írtam, ezért is került off-ba, nem ''élesbe''.
Ilyen hangnemű embernek nem is segítek, még ha tudok sem.
Na erről ennyit:)
Most viszont egy off kérdés:
PCI Express:Ugye nemoksára jön az Nforce 4.
DE.
A VGA-kon ahogy én láttam, mindössze annyi jelzés van, hogy PCI EPXRESS-es.
Az alaplapon viszont annyit láttam, hogy 8x-os, és 16-os PCI EXPRESS-támogatás.
Akkor most a megjelenő VGA.-k jelenleg mind 8-szorosak?
Ez olyan vakítás mint az AGP-nél a 4x, meg a 8x?
Mert ott ugye szinte semmit sem jelent.
Ennyi:) -
rudi
nagyúr
válasz
Mephistoka #108 üzenetére
Már elnézést, de mi ez a hangnem?! Figyelmeztetlek, hogy ezzel nem jutsz messzire! B@zdmegelni akárki tud, a lefutolsó bunkó p@raszt is, azzal itt nem fogsz érvényesülni, látod, Neked sem tetszik ha beszólnak!
Légy szíves, ahelyett, hogy itt mindenféle mozsdatlan dumákat lösz a fórumban inkább olvasd a cikkeket, akkor nem kell olyan megmosolyogtatókat kérdezni, hogy mi a különbség PCI és PCI-Express között.
Most szétnézek még merre hintettél ''okosságokat'' és kitaláljuk mi legyen Veled, elérted-e már azt a szintet, hogy jobb Nélküled mint Veled... -
rudi
nagyúr
válasz
Jim Tonic #90 üzenetére
jajajjajajajjj
Nem a szavakon lovagolj lécci, hanem azon, ami mögötte van! Ha veszel egy softvert és frissíted a régebbi verzióra az újabbat, akkor az nem mod. Ugyanígy nem mod az újabb BIOS felsselése, mert egy teljesen gyári cuccot raksz rá fel!
Ha valamit moddolsz, akkor az MÓDOSÍTOD!!! Tudod, angolban a ''to mod'' a ''to modificate'' rövidebb verziója vagyis MÓDOSÍTANI! Bios módosítás az, amikor veszed a Hexaeditort és belemászol a DeviceID-be, RAM időzítésbe vagy bármi másba, ergo nem gyári beállítású cuccot hozol létre. Ezért modBIOS-ok azok az alaplapi BIOS-ok is amikben a gyáriak fölött lehet fícsöröket elővenni.
Mivel szoftveres téren sokkal kevesebb MOD-ról tudunk (most hagyjuk a játékokhoz kitalált MOD-okat, mert az kicsit más témakör) mint hardveresen, ezért elsősorban a hardveres modokat hívjuk ''mod''-nak. Házmod, coolermod stb. A +4 futószalag is először hardveresen léteszett és simán ''mod''-nak nevezték, ezután kapta a szoftveres módosítás a SOFTmod nevet, mert a hatása ugyanaz volt mint a hardveresnek, és egy mpq file módosításával jutottak hozzá. -
Viktor77
titán
válasz
Mephistoka #108 üzenetére
Nem egészen.
Nézd meg a linket, amit a #62-ben írtam. 19 hsz után megoldottuk a dolgot, itt 109-nél tartunk, és még semmi. Vajon miért? -
Mephistoka
tag
Bazdmeg házi gazda csak egyszerüen bazdmeg!!!!!!!!!!!!!!!!
Erröl beszélek csak a leugatásrol szol az egész!!!!!!!!!!!!
És én szolok neked!
Nem más! -
Viktor77
titán
válasz
Jim Tonic #102 üzenetére
Kicsit belefáradtam már az esetleges igazam bizonygatásába, főleg úgy, hogy biztos (mivel nem egy összevissza írkáló fórumozónak ''ismertelek'' meg) abban is van igazság amit Te írsz.
Miért utálnálak, azért mert nem úgy gondolkodsz ahogy én? Ez hülyeség...
[Szerkesztve] -
bogarfx
aktív tag
Na jo inkabb huzok aludni,holnap matek rogi,ha valakit megbantottam ,megsertettem vagy csak hulye voltam akkor bocs ,megprobalok ezentul jobban viselkedi.almodjatok egy 6800 ultraval!:DD
-
bogarfx
aktív tag
Maskulonben romaniabol irok:DD
-
bogarfx
aktív tag
Nektek gondolom zalman csucsul a procin;]
-
bogarfx
aktív tag
Amugy szerintetek jo az arctic cooling?
-
Ehhe. Akkor tedd egy abit A7N8X BIOS-át egy A7V8X-re.
Vagy frissítsd a R350 magos pro-t R360-as BIOS-szal.
2000-ből XP az update, vagy upgrade?
A számítógép buzi berkekről meg annyit, hogy a neten millió helyen van hardMOD és softMOD, de a modding szót használják akkor is, mikor 9500-ból 9700-at csinálsz, vagy 9800PRO-ból XT-t. Tessék nyugodtan megnézni.
[Szerkesztve] -
bogarfx
aktív tag
Tudom hogy huje vagyok de valaki irjon pliz:U
-
bogarfx
aktív tag
Haho:))
-
bogarfx
aktív tag
Latszik hogy ujonc vagyok ,irok mindent ami az eszembe jut.Bocs:O:O
-
bogarfx
aktív tag
milyen hutot ajanlottok 2500 bartonra?kb6000ft-ig
-
bogarfx
aktív tag
Bar tudom hogy a vga-m nem valami csucs de hat ha ennyire futtta nekem ez is jo a Doom 1024x768 mediumon tokeletesen megy:DD
-
1. Ez nem frissítés. Ha windows után linuxot rakok fel, akkor nem frissítettem. Ha egy DVD íróra frissebb firmware kerül, az frissítés. De ha egy újabb kiadás szoftverét teszem rá, mert sejthető, hogy jó rá, az már nem az.
2. Melyik szaklapban olvastad, hogy a modding fizikai beavatkozás? Mert a szó jelentésében nincs benne. -
rudi
nagyúr
válasz
Jim Tonic #65 üzenetére
A modding szót ''számítógépbuzi'' berkekben a hardveres módosításra szokás használni, még a +futószalagok szoftveres engedélyezését is SOFTmod-nak nevezik. Persze ezt egy kezdő honnan tudná?
A VGA hardveres módosítás (modding) pl. a futószalagokat blokkoló vágás visszakötése, vagy esetleg a hűtés cseréje. -
bogarfx
aktív tag
Engem feszt szivatnak mert csipem a vga-kat,a multkor megneztem 1 osregi sis agp-s 8mb karit oszt montak mit nezzek en rajta annyit.Mondom nekik egy kis osszehasonlitas a regi es az uj vga-k kozott.megkerdezem az egy sractol hany mhz-es az5900xt je aztan meg csak nezz ahulye gyerek.na jo errl ennyit:O
-
válasz
duracell89 #50 üzenetére
Mert Te 15 évesen vágod a témát? Vagy a májusi reg óta? Ugyanmár....
-
bogarfx
aktív tag
Az 5900xt topikon senki tehat nincs mas valasztas,maskulonben nem az enyem a vga.csak kerdezek
-
bogarfx
aktív tag
Inno3d 5900xt-t mivel erdemes tulhuzni?Valami progi?
-
Szerény véleményem szerint az angol ''modding'' szó módosítást jelent, és ebbe pontosan beleillik, hogy 9800PRO-ra XT bios-t teszünk. Ez nem update, mivel semmi köze az aktualizáshoz vagy frissítéshez, amit az ''update (up to date)'' jelent.
Tehát igen le lett ugatva szegény srác, ami önmagában sem szimpatikus, de nekem pl. a 9800PRO moddingból egyből nyílvánvalóvá vált, mit akar a srác. Szerintem jól fejezte ki magát.
Még annyit, ha ez nem modding egy videokarinál, akkor mi az??? Hűtőcsere? VPU csere? Azt majd lehet moddingnak nevezni? Megengeditek esetleg, kedves ''régi fórumozók''?
szerk: [L]http://vganfo.fw.hu[/L] Kedves topikindító! Itt mindent megtalálsz! -
bogarfx
aktív tag
Mifelenk nem flashelik a vga-kat mert itt meg egy fx5200 is ritka(na azert nem annyira)Itt mindenki kemennyen dolgozik minden kis aprosagertr.maskulonben en is felhuzom a vga-mat ha akarom,de minek most meg eldocog a legtobb jatek rajta
-
rudi
nagyúr
1. sokan nem olvasnak, de főleg azok nem, akiknek a szöveg készült - ezt mind tudjuk, ilyen a világ.
2. ez ismerős: ''a verekedés úgy kezdődött, hogy visszaütöttem'' :P nem érdemes firtatni
3. itt a maga módjával van a gond
4. nekem be szokott válni, ha nem nem, akkor írok egy mailt, hogy lassan a testtel. Ez már bejött párszor. És ha az sem elég, akkor jön az erélyesebb rászólás, majd a bannolás. Persz vannak esetek amikor ez sem elég. Van olyan ''kolléga'' akivel a moderátorok már hónapok óta küzdenek. Szerencsére a VGA-s részen nem nagyon van ilyen (lekopogom). -
ManY
senior tag
válasz
duracell89 #50 üzenetére
Duracell te meg dugd magad a töltőre mert ezzel a
beszólással nálam naon lemerültél :DDD
jah
én is ilyen dumákat toltam mint ő
nem is olyan régen!!! én ezért emlékszek rá
ezért nem útálom a tulsópartig mint ti !!!
Te nagy fanatikus!!! mit érsz vele
mesélj :DDD -
bogarfx
aktív tag
Lehulyezni a masikat .Ez amai vilag trendje,sajnos.En is ismerek ilyeneket,azt gondoljak ok a legokosabbak , de csak gondoljak!:DD
-
-
rudi
nagyúr
Nem tudhatod, ki mihez mennyire ért! Nem tudhatod, ki mire hogyan reagál! Ezért kell illedelmesen okosan bánni az ismeretlenekkel. Vagy ezért érdemes kitölteni alaposan a júzerhez tartozó infot. A személyes kapcsolataidban is tudod, hogy kinek mit lehet ''beszólni'', de semmiképpen sem illik egy vadidegent az anonomitás leple alól lehülyézni, de nem is illik ezt viszonozni.
-
bogarfx
aktív tag
Azert egy bios flasheles mar nem egyszeru dolog,es ha meg szerencsed van a vga-nak is annyi:Y
-
bogarfx
aktív tag
Monjon mar valaki valamit!pliz!:O
-
rudi
nagyúr
Nyugi sárcok! Kezdő a gyerek, ahogy ManY is írta!
Nekem is volt egy kirohanásom az elején, egy újgazdag srácra, aki a két hete megjelent 9800XT-n aggódott, hogy lassú lesz a gépéhez és az összes topicba beleírta, hogy ''kőgazdag és olyan új gépe lesz mint itt senkinek''. Az elődöm Den szépen törölte is a hozzászólásaimat és akkor elgondolkodtam rajta, hogy MINDENT meg lehet okosan is mondani.
Lehet azt mondani hogy ''tehülyeaflesselésésnemmoddolás''! De lehet azt is mondani, hogy:
üdvözlünk a PH fórumán. A kérdésed már sok mindenkit foglalkoztatott, lécci nézz utána régebbi témákban, amiben segítségedre lehet a kereső. Ja és enyhén fogalmi tévedésben vagy, mert a moddolás szóval általában hardveres beavatkozásokat szokták illetni, ami Neked kell az legfejlebb egy BIOS flesselés. -
bogarfx
aktív tag
Attol mert valaki ujonc azert meg o is erthett 1hez-mashoz!Szerintem:F
-
bogarfx
aktív tag
Unokatesomnak is ilyene van Nemetorszagba.199 euro volt.hat megerni megerte az biztos.:DD
-
rudi
nagyúr
válasz
Mephistoka #1 üzenetére
teljesen fölösleges BIOS-t flesselned a kártyán! A 9800 XT BIOS-ától sem lesz jobban húzható a kártya, plusz bekavarhat az XT-ben lévő (de a Te kártyádon lévő chipen még talán hiányzó) termoszenzor.
Rakj fel ATI toolt, és azzal húzd, ameddig bírja. Persze hűtésről is gondoskodj. A BIOS flesselős móka csak X800 PRO XT-sítésénél, esetleg 9500->9700 moddnál ér valami, vagy a ''tuningzár'' oldásánál. A többi esetben fölösleges.
Beixelem a Neved mellett a ''kövezkező hülyézésnél bannolandó'' mezőt! Nem kell itt szitkozódni, inkább gondolkodni! A kérdésedre a válasz már több topicban is elhangzott, csak rá kellene keresni.
Most alaposan kigyomlálom a topicot!
KEDVES TÖBBIEK - RÉGI FÓRUMOZÓK:
Nem kell az újoncokkal azonnal zero tolerance módban tárgyalni! Lécci az első (két-három) körben még igyekezzünk okos, illedelmes tapasztalt fórumozó módjára reagálni és nem visszaszólni hülyeséget, mert lehet ám bejáratott fórumozókat is bannolni :((( -
Club
őstag
Hát először is:
Tanulj meg fogalmazni.
Mert a MOD, meg a BIOS UPDATE(Flash)baromira nem ugyan az.
Nem mindegy hogy pofont kapsz, vagy cukrot eszel.
Mindegyik esetben a szád a célpont.
Itt osztod az észt két kézzel, közben meg tompa vagy mint egy életlen kés.
Az írást azért találák ki, hogy értelmes emberek leírják a gondolataikat, kérdéseiket.
Te itt ócsárolsz mindekit pedig szerintem több füled van mint amennyi az éveid száma.
Egy pillanatig sem csodálkoznék ha kapnál egy topictörlést, vagy egy Bann-t.
Gondold meg mi akarsz írni, utána nyomkodd csak azokat a pici billentyűket.
Arról nem is beszélve, hogy ha kötözködni akarsz, vagy megmutatni mekkora ''érték'' vagy, nem pont pl:Viktor77-el kellene ezt elkezdeni, hanem a hozzád hasonló értelmi színvonalon lévő ''csodákkal''. -
DopeBob
addikt
még csak most akarsz kártyát venni, milyen gondod van a moddolassal? :)) LOL
-
ManY
senior tag
Haljátok
nekem connect3d 9800 prom van
légyszi mondjatok teljesítménynövelő megoldásokat
thanx
má ráraktam 1 zalman hp+op1 párost :DDD -
Totyi
őstag
Jól van,nyugi.Nem kell izgulni;így veselkedni meg pláne nem.Kicsit rossz hangnemben kezdtél!Egy bocsi sokat segíthet,és máris választ kaphatsz a kérdésedre.:P
-
Mephistoka
tag
Akkor mi az a flash és mi az a moddddddddddddd???????????
-
Mephistoka
tag
Szerinted a pro jobb mint az XT?
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
Mephistoka #5 üzenetére
egy 9800pro-t hova akarsz moddolni?
-
Mephistoka
tag
de állítólag van valami vga bios update amivel lehet MODDOLNI!én azt szeretnék!nem tom hogy kell!
-
duracell89
senior tag
válasz
Mephistoka #1 üzenetére
hát egy jó hűtés rádobhatsz, és akkor viheted valamelyik húzó progival xt órajel felett
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
Mephistoka #1 üzenetére
Miért moddolási gondok a topik címe?
-
Mephistoka
tag
Hello all!!Az lenne a kérdésem hogy találkoztatok e már a fent nevezett vga-val és ha igen akkor arra kérnék tippeket hogyha lehet akkor hogy lehet moddolni!!!előre is köszi help!!
Aktív témák
Hirdetés
- Rap, Hip-hop 90'
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Diablo IV
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Android szakmai topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Yettel topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest