- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Aktív témák
-
Club
őstag
válasz
Jim Tonic #102 üzenetére
Jim.
EZ egy szoftveres ápdét.
Új szoftvert kap.
Ez szerintem sem MOD.
A mod az, amikor szétvágtam a házam vasfűrésszel:DDD
Na az MOD volt.
Mondjuk szerintem kár ezen összeveszni, mert kinek a pap, kinek a papné.
De a MOD az nekem is hardveres változást jelent.
A szoftveres változtatást én is mindössze UPDATE-nek tartom:)
Mert mondjuk egy alapra történő BIOS frissitésnél te alaplapot moddolsz?:U
Kétlem.
Max szoftveresen update-eled, újabb szoftvert teszel rá, hogy javítson bizonyos hibákat(ebben az esetben tuningolni lehessen).
Sztem ennyi:P -
rudi
nagyúr
válasz
Jim Tonic #90 üzenetére
jajajjajajajjj
Nem a szavakon lovagolj lécci, hanem azon, ami mögötte van! Ha veszel egy softvert és frissíted a régebbi verzióra az újabbat, akkor az nem mod. Ugyanígy nem mod az újabb BIOS felsselése, mert egy teljesen gyári cuccot raksz rá fel!
Ha valamit moddolsz, akkor az MÓDOSÍTOD!!! Tudod, angolban a ''to mod'' a ''to modificate'' rövidebb verziója vagyis MÓDOSÍTANI! Bios módosítás az, amikor veszed a Hexaeditort és belemászol a DeviceID-be, RAM időzítésbe vagy bármi másba, ergo nem gyári beállítású cuccot hozol létre. Ezért modBIOS-ok azok az alaplapi BIOS-ok is amikben a gyáriak fölött lehet fícsöröket elővenni.
Mivel szoftveres téren sokkal kevesebb MOD-ról tudunk (most hagyjuk a játékokhoz kitalált MOD-okat, mert az kicsit más témakör) mint hardveresen, ezért elsősorban a hardveres modokat hívjuk ''mod''-nak. Házmod, coolermod stb. A +4 futószalag is először hardveresen léteszett és simán ''mod''-nak nevezték, ezután kapta a szoftveres módosítás a SOFTmod nevet, mert a hatása ugyanaz volt mint a hardveresnek, és egy mpq file módosításával jutottak hozzá. -
Viktor77
titán
válasz
Jim Tonic #102 üzenetére
Kicsit belefáradtam már az esetleges igazam bizonygatásába, főleg úgy, hogy biztos (mivel nem egy összevissza írkáló fórumozónak ''ismertelek'' meg) abban is van igazság amit Te írsz.
Miért utálnálak, azért mert nem úgy gondolkodsz ahogy én? Ez hülyeség...
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
válasz
Jim Tonic #65 üzenetére
A modding szót ''számítógépbuzi'' berkekben a hardveres módosításra szokás használni, még a +futószalagok szoftveres engedélyezését is SOFTmod-nak nevezik. Persze ezt egy kezdő honnan tudná?
A VGA hardveres módosítás (modding) pl. a futószalagokat blokkoló vágás visszakötése, vagy esetleg a hűtés cseréje.
Aktív témák
Hirdetés
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gitáros topic
- Diablo IV
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- sziku69: Szólánc.
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest