- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- 8300 mAh, maradhat?
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
Fogyi mérő ennyit mutatott az én konfigomra az adatlapomon található összeállításra, a táp akkor még egy 400-as Liberty ECO volt és egy másik 240-es proci, ezek konnektorból felvett teljesítményi adatok, 80%-os hatásfokkal számolva idle 39-40W-nak felel meg. Mondjuk 0,8V-on nem lesz stabil egy ilyen proci sem, esetleg 235e-t kicsit jobban alul lehet feszelni, de nem biztos csak egy tipp és kérdés, hogy az E45-ös lapnak is ilyen részletes-e a BIOS-a, ezt jó lenne kideríteni.
szente: Jók ezek a lapok, 13k-ért kifejezetten bestbuy, szerintem.
-
audi100td
nagyúr
Szia,
nekem egy 785GM-E65-öm van, nagyon szépen alul lehet benne feszelni a procit. Az Athlon 240-esemnek 1,425V a gyári feszültsége, ezt BIOS-ban egészen 1,125V-ig lehet csökkenteni, ami terhelés alatt 1,088V-nak felel meg cpu-z szerint, én ezen az értéken használom, így még stabil. Ezen felül van egy olyan opció BIOS-ban, hogy "CPU-VDD Voltage", itt a procid VID értékét tudod csökkenteni (esetemben 1,1V-ig), ezáltal a cpu voltage is tovább csökkenthető egészen 0,800V-ig, szóval a lap nem szab gátat alulfeszelésnek.
Egyébként a cpu voltage 1,125-2,075V-ig állítható, cpu VID-től felfelé 0,001V lépésekben. Szóval finoman lehet szabályozni mindent, pedig nem is egy kimondott tuningdeszka, a BIOS nagyon részletes, nem hiányolok belőle semmit. Egyébként a minimálisan beállítható cpu voltage (esetleg a maximális úgyszintén) a cpu-d VID-jétől függ, pl. az előző procimnak 1,35V volt a VID-je (szintén X2 240), ott 1,05-ig lehetett csökkenteni a fesz-t anélkül, hogy a VDD feszhez hozzányúltam volna. Lehet, hogy kicsit összezavaró volt amit írtam (eléggé fáradt vagyok már), de a lényeg, hogy 0,3V-ot tudsz csökkenteni a procid gyári feszültségéből, illetve ez alá is tudsz még menni bőven, egész pontosan 0,8V-ig, ha lejjebb veszed a VDD voltage-t. A RAM-ot 1,5-2,42V-ig lehet állítani.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest