Hirdetés

Aktív témák

• Dryman

őstag

Sziasztok!
    Na az a helyzet, hogy ebben a szervizben a szervizes is érti a dolgát, csak elektro szinten nem nagyon mocorog.
    Én anno építettem erősítőket, meg hagfalakat, javítottam videót, TV-t stb, de ott minimális tapasztalat, meg egy jó szervizkönyvel boldogult az emberfia.
    Ellenben itt az alaplap 5-8 rétege,a táprészek kapcsolóüzemű fokozatai, már annyira bonyolult, hogy talán nem is éri meg a javítás a rátöltött időt.
    Viszont ha mégis sikerül mert nem is oly nagy a gáz, akkor az még egy 486-os vagy egy PI-es lapnál is akkora siker élmény hogy ne is tudod továbbadni a cuccot.
    Hát engem a hobby szintű javítgatás érdekel,de sajnos ezen dologról egyik hardwer fórum sem tesz megfelelő említést, csak érintőlegesen kezelik eme témát.
    Azt belátom hogy egy AGP slot elhalálozását nem kell megpróbálni javítani, mert annak a hibája az északi hídban azaz chip-ben keresendő, és nem cserélsz ki egy marék tranzisztort a 30 millióból, de érdekelnének azon mérések, mellyel ezt esetleg konkrétizálni lehetne.Na szóval olyasmi tanácsot javaslatot szeretnék hallani A TISZTELT HOZZÁÉRTŐ KOLLEGÁKTÓL, melynek kapcsán el lehetne indulni a javítás utvesztőjében.
    Dry

Aktív témák