Aktív témák
-
hinar
csendes tag
Én is a WinDVR progit használom. Nagyon megvagyok elégedve vele.
Csak annyi próblémán van, hogy 1 óránál többet ha veszek fel szétdarabolja az mpeg fáljt és a kapot fálj nem tudom összeilleszteni. -
Atyus
tag
Üdv !
Egy segítséget kérnék divx video témakőrben.
A problémám az, hogy az interneten keresztül vásárolva lett egy film DivX formátumban, amit csak a DivX playerrel lehet lejátszani login és password ellenében.
Viszont én át szeretném konvertálni MPEG2 formátumba, csakhogy a DivX codec - ugyanaz ami a playerben van - s mégsem jó a dekódolás, tehát átkonvertálni sem tudom. -
mattheus
őstag
Mi a különbség a bicubic sharp, soft között ?
-
mattheus
őstag
Végre sikerült ! :) Megvan a job list meg hasonlók. Csináltam egy próba tömörítést, de a minőség a 2 lépcsős tömörítéssel nem lett sokkal jobb.....(igazság szerint nem nagyon láttam különbséget) . A Divx-en belül be lehet állítani, hogy billinear, bicubic sharp,soft és hasonlók. Mik a különbségek köztük? Mivel lehet a minőségen javítani még? Log fájl , ami keletkezett, azt honnan tudom ,hogy figyelembe vette a program ? Azt be kell illeszteni vhová?
-
mattheus
őstag
Itthon vagyok végre és ki akartam próbálni a metódusodat, de már az elején elakadtam.Addig megvagyok ,hogy letiltom a hangot, de a mentésnél már vmi nem oké. Én a save as nyomtam és csinált is vmit, de pl. log fájlt nem is kaptam. El tudnád nekem még 1x magyarázni, mint egy dedósnak :B, mert vmit nagyon rosszul csinálok. Utána A Job list-be, hogy lehet hozzáadni stb.
Köszi -
Christoph
aktív tag
Az Mv=motion vectors (mozgás vektorok)
A lényeg az hogy az első menetben számolt MV-ket elmenti egy fájlba, így a 2. menet során nem kell újraszámolni őket, viszont azért kell sok esetben kikapcsolni, mert ha a második menetben mondjuk full searchre állítod a codecet, viszont az első menetben standard volt, és az mv be van kapcsolva, akkor az eredmény olyan lesz mintha mindkét menetben standardot használtál volna, hiszen azokat az mv-ket használja fel a codec. -
mattheus
őstag
Mi az a MV ???? :F
-
Christoph
aktív tag
Nem lehet erről általánosságban beszélni, de nagyon jól kezeli az alacsony bitrátákat is, ''Full search'' esetén, persze ott a lehetőség a psyvis (az 5.2-ben már ez is javított) használatára, ami alacsony bitrátán sokat segíthet.
Egy tanács: Maga Gej(a divx atyja) írta egy fórumban, hogy egy tuti beállítás ha az 1. pass-ban standard-ra a 2.pass-nál pedig slowest-re állítjuk a kódeket így lehet a leggyorsabban a legjobb minőséget elérni, persze MV kikapcsolva.
Én azért favorizálom a divx-t, mert van asztali divx playerem, és az xvid-nél nem minden full kompatibilis (van egy csomó build, van amelyik jó, van amelyik nem), ezzel szemben a divx full kompatibilis fájl-t állít elő, amely bármely asztali divx playeren lejátszható. -
Christoph
aktív tag
Ha a divx-t választod, inkább az 5.2-t használd, a pro verziónak van több hónapig működö ingyenes trial ver. Az 5.2 egyik újítása az MPEG Quant, ettől élesebb lesz a kép mint a H263 esetében, eddig ennek az opciónak a hiánya miatt volt jobb az xvid.
-
VladimirR
nagyúr
5.2-t meg nem hasznaltam, igy arrol nem tudok nyilatkozni, viszont a vdub rwesize filtere jobb, felteve, hogy nem az alap ''nearest neighbourg|'' beallitast hasznalod
ezt most fejbol nem vagom, de nezd meg a vdub sugoban, hogy melyik valo nagyitashoz, melyik kicsinyiteshez
divx beepitett szuroit (deinterlace, resize) nem szeretem, egyedul a preprocess jo zajszuronek, de csak nagyon szar forrasnal, mert kulonben nagyon homalyos lesz a kep (mondjuk akkor is ha tre a forras, de a zajt legalabb mind kiszedi, mig blur szurokkel nem sikerult eltuntetnem rendesen) -
mattheus
őstag
Divx kodek esetében melyik a jobb. 5.1 vagy az újjabb 5.2 ?
Divx-en belül is meglehet adni a képméretet és akkor nem kell resize filter.
SZVSZ a Vdubmod-ban, ha filterben csökkentettem a képet, minőségileg rosszabbnak tünt, mint mikor a Divx saját resizéjét használtam.......... De ez már szubjektív dolog igencsak. -
VladimirR
nagyúr
minosegromlas:
underworld 2cd->1cd nem lathato valtozas (bar a hang is 128kbps mp3 lett az eredeti ac3-bol)
beallitasok:F a legjobb egyeni quantizer matrix lenne, csakhogy pontosan meg azt sem tudom hogy is mukodik:B
xvid elesebb kepet ad, divx kevesbe eles, viszont szinte sosem kockasodik
kepmeret: ahogy tetszik (csak oszthoto legyen 24-gyel asszem)
vdubmodban egyebkent a video menu filters menupontban lehet resize filtert hozzaadni -
L3zl13
nagyúr
Nem jobb. Kb egyforma méret/minőséget produkál. Apró eltérések vannak főleg alacsonyabb bitrátánál. Kinek az egyik, kinek a másik jön be jobban.
Xvid teljesen ingyenes DivX-ből viszont csak a nem Pro verzió. Talán ennyi szól az Xvid mellett. De egyébként amelyiket akarod. -
mattheus
őstag
Ebben az esetben minimális lesz a minőségromlás ?
Xvid miért jobb a Divx-nél? Xvid esetében milyen beállításokra figyeljek?
Képméretet meg kell adni? Ha mondjuk 720x576-ban csinálom a capturet, milyen képméretben érdemes konvertálni a Divx-es filmet? Hol kell megadni a képméretet?
Köszi -
VladimirR
nagyúr
vdub(mod) tokeletes ketmenetes tomoritesre is
megnyitod a kivant videot
video menu, compression, kivalaszt divx, 1st pass
steam menuben letiltod a hangot
mentes, es hozzaadod a job list-hez
video menu, compression, kivalaszt divx, nth pass, bitrata beallit
steam menuben engedelyezed a hangot, es beallitod a kivant tomoritest
mentes, es hozzaadod a job list-hez
F4, es start
fontos, hogy a ket alkalommal ugyanolyan neven mentsd
elsore lesz egy hasnalhatatlan avi file-od, meg egy divx.log, masodikra lesz kesz csak a nezheto avi
sok sikert
egyebkent proginak vdubmod, codec-nek ujabban az xvid 1.01-et hasznalom, bar a divx5.2-t nem neztem meg, bitratat az xvid beepitett eleg pontosan mondja meg, de ott is csak masodik menetnel kell (lehet) beallitani
egy cd-s filmeknel 650-800kbps korul szokott lenni, a film hosszatol, illetve a hang minosegetol fuggoen
[Szerkesztve] -
mattheus
őstag
Tudom, hogy számtalan topic van, ami hasonlókról szól, de áttanulmányozásuk után is számtalan kérdés van bennem megválaszolatlanul.
Lassan eljutottam oda, hogy a Hauppauge WinTV Go2 kártyámmal, az eredeti gyári szoftvere által felkínált max. 340x288-as felbontást WinDVR 3.0 nevezetű programmal nagyobbra is tudom venni. A kapott MPEG2 minőségű felvételt (aminek minőségével teljesen megvagyok elégedve, csak a méretével nem)szeretném Divx-be konvertálni. Én a VirtualDubmod-ot használom (inkább csak probálom) , de a kapott minőséggel nem vagyok megelégedve. Sok helyen homályos, ami gondolom főként azzal magyarázható, hogy 1 menetben tömörítek illetve 780-on van a bit ráta. Próbáltam a Dr. Divx-et, ami megcsinálta 2 menetben a tömörítést, de sem a minőségben és sem méretben nem kaptam ''szimpatikus'' fájl méretet (pedig bicubic sharp-on van). Arra már rájöttem, hogy Bit ráta emelésével a minőség is javul, esetemben mikor pl. kipróbáltam 1500-al (virtual), nem volt akkora minőségjavulás, hogy méret többszörözödéssel megbékéljek. :((( Divx 5.1.1 codec-et használok, ahol sehol sem tudom beállítani , hogy két menetben tömörítsek. Ilyen funkciót találtam mindösszesen, hogy 1 pass, nth multipass...... :F Egyszer sikerült egy másik kodekbeállítással az első tömörítést megcsinálnom, kaptam egy avi fájlt, amin kép nem (csak feketeség), de hang igen....:F a második részét sehogysem tudtam megcsinálni. Doom9.hu-n nézegettem a leírásokat, de valahogy nem találtam meg, hogy hol van leírva a különböző beállítási lehetőségek és azok hatásai a filmre.............. Azt sem tudom, hogy melyik menetben kell a hangot tömöríteni. ű(első vagy második ?)
Igazából a capture fanatikusokat szeretném megkérni, hogy ha idejük engedi, akkor írják le, hogy személy szerint mit ajánlanak (program, kodek) és a legfontosabb, hogy a beállításokat is (bit ráta, szűrők stb.) írják le, amivel kellemes fájlméretet lehet kapni, de hogy ne beszéljek rébuszokban a kellemes méret mellett azt értem, hogy legalább 1 óra anyag ráférjen 1 CD-re jó minőség mellett, ha ez lehetséges......
Köszi előre is!
Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest