- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Mobil flották
Aktív témák
-
mattheus
őstag
Mi a különbség a bicubic sharp, soft között ?
-
mattheus
őstag
Végre sikerült ! :) Megvan a job list meg hasonlók. Csináltam egy próba tömörítést, de a minőség a 2 lépcsős tömörítéssel nem lett sokkal jobb.....(igazság szerint nem nagyon láttam különbséget) . A Divx-en belül be lehet állítani, hogy billinear, bicubic sharp,soft és hasonlók. Mik a különbségek köztük? Mivel lehet a minőségen javítani még? Log fájl , ami keletkezett, azt honnan tudom ,hogy figyelembe vette a program ? Azt be kell illeszteni vhová?
-
mattheus
őstag
Itthon vagyok végre és ki akartam próbálni a metódusodat, de már az elején elakadtam.Addig megvagyok ,hogy letiltom a hangot, de a mentésnél már vmi nem oké. Én a save as nyomtam és csinált is vmit, de pl. log fájlt nem is kaptam. El tudnád nekem még 1x magyarázni, mint egy dedósnak :B, mert vmit nagyon rosszul csinálok. Utána A Job list-be, hogy lehet hozzáadni stb.
Köszi -
mattheus
őstag
Mi az a MV ???? :F
-
mattheus
őstag
Divx kodek esetében melyik a jobb. 5.1 vagy az újjabb 5.2 ?
Divx-en belül is meglehet adni a képméretet és akkor nem kell resize filter.
SZVSZ a Vdubmod-ban, ha filterben csökkentettem a képet, minőségileg rosszabbnak tünt, mint mikor a Divx saját resizéjét használtam.......... De ez már szubjektív dolog igencsak. -
mattheus
őstag
Ebben az esetben minimális lesz a minőségromlás ?
Xvid miért jobb a Divx-nél? Xvid esetében milyen beállításokra figyeljek?
Képméretet meg kell adni? Ha mondjuk 720x576-ban csinálom a capturet, milyen képméretben érdemes konvertálni a Divx-es filmet? Hol kell megadni a képméretet?
Köszi -
mattheus
őstag
Tudom, hogy számtalan topic van, ami hasonlókról szól, de áttanulmányozásuk után is számtalan kérdés van bennem megválaszolatlanul.
Lassan eljutottam oda, hogy a Hauppauge WinTV Go2 kártyámmal, az eredeti gyári szoftvere által felkínált max. 340x288-as felbontást WinDVR 3.0 nevezetű programmal nagyobbra is tudom venni. A kapott MPEG2 minőségű felvételt (aminek minőségével teljesen megvagyok elégedve, csak a méretével nem)szeretném Divx-be konvertálni. Én a VirtualDubmod-ot használom (inkább csak probálom) , de a kapott minőséggel nem vagyok megelégedve. Sok helyen homályos, ami gondolom főként azzal magyarázható, hogy 1 menetben tömörítek illetve 780-on van a bit ráta. Próbáltam a Dr. Divx-et, ami megcsinálta 2 menetben a tömörítést, de sem a minőségben és sem méretben nem kaptam ''szimpatikus'' fájl méretet (pedig bicubic sharp-on van). Arra már rájöttem, hogy Bit ráta emelésével a minőség is javul, esetemben mikor pl. kipróbáltam 1500-al (virtual), nem volt akkora minőségjavulás, hogy méret többszörözödéssel megbékéljek. :((( Divx 5.1.1 codec-et használok, ahol sehol sem tudom beállítani , hogy két menetben tömörítsek. Ilyen funkciót találtam mindösszesen, hogy 1 pass, nth multipass...... :F Egyszer sikerült egy másik kodekbeállítással az első tömörítést megcsinálnom, kaptam egy avi fájlt, amin kép nem (csak feketeség), de hang igen....:F a második részét sehogysem tudtam megcsinálni. Doom9.hu-n nézegettem a leírásokat, de valahogy nem találtam meg, hogy hol van leírva a különböző beállítási lehetőségek és azok hatásai a filmre.............. Azt sem tudom, hogy melyik menetben kell a hangot tömöríteni. ű(első vagy második ?)
Igazából a capture fanatikusokat szeretném megkérni, hogy ha idejük engedi, akkor írják le, hogy személy szerint mit ajánlanak (program, kodek) és a legfontosabb, hogy a beállításokat is (bit ráta, szűrők stb.) írják le, amivel kellemes fájlméretet lehet kapni, de hogy ne beszéljek rébuszokban a kellemes méret mellett azt értem, hogy legalább 1 óra anyag ráférjen 1 CD-re jó minőség mellett, ha ez lehetséges......
Köszi előre is!
Aktív témák
Hirdetés
- HP Envy x360 14-fc0789nz - ÚJ - 14" 2-in-1 notebook - Core U7, 32GB, 2.8k OLED
- Asztali PC , i5 10500 , RTX 3070 , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Lenovo Gaming 3 15ARH7 Laptop , R5 7535HS , RTX 3050 6GB
- Eladó Dell Latitude 3410 i3 10. generáció, 8GB RAM, 256GB SSD
- DJI Air 2s drón szett hibátlan állapotban
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest