- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Íme az új Android Auto!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Garmin topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Apple Watch
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Az egyik kollégámnál fellépett pár napja az a jelenség, hogy amikor elindul a böngésző, a böngésző bezáráskori állapota töltődik vissza, magyarán a legutóbbi lapok jelennek meg. Viszont neki nem ez kellene, hanem egy fix kezdőlap. A poén az, hogy a Beállítások menüpont tanúsága szerint a kezdőlapnak kellene megjelennie, mégsem teszi, és hiába állítom át, majd vissza, nem akarja az igazságot, ragaszkodik a legutóbbi lapokhoz. És természetesen a legfrissebb verzióról van szó, 64 bites Win 7 alatt.
Van valamilyen ötletetek?
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
A 13-as rókában hogyan lehet deaktiválni a speed dial-t? Keresgéltem, de nem nagyon sikerült a nyomára bukkannom...a kollégámat meg zavarja. Nekem viszont mindegy, mert kiegészítőként már használtam
Köszönöm a helpet
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Traxx
őstag
válasz Brutforsz #6014 üzenetére
""Legalábbis a Mozilla / plugins könyvtárban nincs benne..." - ezt nem értem: bemásolod és mégsincs benne?"
Félreérthetően fogalmaztam...telepítem az adobe-nonfree-t, és ez után nem jelenik meg a plugins mappába. Ha bemásolom a nautilussal, nyilván ott van, de nem használja a kis aljas.
A terminálos módszer is bukó:
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
adobe-flashplugin csomag nem elérhető, de egy másik hivatkozik rá
.A kért csomag tehát: hiányzik, elavult vagy csak más forrásból érhető el
E: adobe-flashplugin csomagnak nincs e telepítéshez kijelölhető változataSzóval hüpp...
Ja és az about:plugins-t kiadva sem látszik semmilyen flash plugin...
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
válasz Brutforsz #5971 üzenetére
Hát ezzel a linuxos róka vs. flash dologgal úgy fest, tartósan copóágra kerültem Eltávolítom, visszarakom a synapticcal - nem jó. Visszarakom róka alól - nem jó. Nautilussal átmásolom a letöltött adobe flash fájlból a kérdéses elemet - nem jó. Mindig csak vinnyog, hogy kellene neki plugin, de elvileg telepítve van, csak nem használja a nyavalyás. Legalábbis a Mozilla / plugins könyvtárban nincs benne...
Kezdem feladni
-
Traxx
őstag
válasz Brutforsz #5969 üzenetére
Nos, leszedtem a synapticcal az swfdec-et, és utána a firefox nyilván visított, hogy nincs flash. Felajánlotta, hogy leszedi, mondom OK. Leszedte - és lőn sötétség Azaz nem történt semmi, a plugins könyvtárban nem jelent meg. Erre leszedtem a tar.gz-t az Adobe oldaláról, és megpróbáltam bemásolni, de azt meg nem engedi.
Mit bénáztam el?
-
Traxx
őstag
Hali!
Eléggé lámer kérdéssel jönnék Úgy esett az eset, hogy felhúztam a gépemre linuxot, a flash player telepítését meg eltoltam, jelesül a flash elemek helyén szürke nyilas lejátszó van: [link] Kérdés: hogyan tudnám a bővítményt kiszedni, mert gondolom utána fel tudnám telepíteni a normál flash plugint. 3.0-ás róka, ha ez számít...
Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
-
Traxx
őstag
Én használom, nekem semmi bajom nincs vele. Illetve volt a héten...kijött egy frissítés (talán 2.3, de nem tudom pontosan), na az semennyire se működött De ezt szerintem gyárilag cseszhették el, mert még aznap kijött egy újabb változat. De egyébként nekem semmi gondom nem volt vele, itt is és a munkahelyi gépen is tökéletes. Mind a régebbiek, mind a most kijött, 2.9
-
Traxx
őstag
válasz Winner_hun #5040 üzenetére
Pár alkalommal csinálta eddig. Spyware irtás Spy sweeper-rel és Malwarebyte's anta-malware-el megvolt, egyik sem talált semmit. Avira úgyszintén lapít.
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
Hali!
Tudja valaki, hogy miért csinálja azt a firefox, hogy minden előzmény nélkül egy fél pillanat alatt bezár minden ablakot? Mármint minden firefox-ablakot, nem pedig totál mindent, ami a rókán kívül nyitva van És függetlenül attól, hogy tölt-e be valamilyen oldalt, vagy csak olvasgatok...elég idegesítő 3.0.1-es rókát használok, a kiegészítők közül a 0.7.5.5-ös Adblock plus, a 2.8-as Fast Dial, oldbar 1.2, Mouse gestures 2.0.2 (hátha egy kiegészítő a ludas).
Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
-
Traxx
őstag
Ez a gondom sajna még mindig fennáll, és nem lettem okosabb Mezei webmail-ről van szó (és nemcsak 1 szolgáltatónál jelentkezik a gond), a feature pedig egyszerű formkiegészítés volna. De nem egészít semmit a kis aljas Az "Űrlapokon és keresősávban megadott adatok mentése" be van pipálva, és ezt pl. a google remekül adja is, viszont 3.0.1 óta a levelezésnél nem akarja az igazságot. Ja és a beállításokban változtatást nem csináltam a 3 és a 3.0.1 között, a hármas pedig tökéletesen felajánlotta a feladót, ha a cím első betűjét beütöttem.
Valakinek ötlet?
-
Traxx
őstag
válasz Tele von Zsinór #4631 üzenetére
Ez csak a natúr formkiegészítés volt, totál ugyanaz, mint amikor belépsz a PH-n, és felkínálja a felhasználó nevet, csak webmail-lel
A Beállítások - Adatvédelem - Űrlapokon és keresősávban megadott adatok mentése be van pipálva, ha erre gondoltál. Ja és a melóhelyi gépen lévő rókánál és otthon is fennáll a gond."Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Traxx
őstag
válasz Tele von Zsinór #4626 üzenetére
Igen, webmail-ről van szó. A tvn.hu-n van címem, (illetve tartok még fent az indamail-en is fiókot). De ez nem is lényeg igazából, mert más webmail-es helyeken is ha a címzett első betűjét beütöttem, akkor rögtön dobta is fel a lehetőségeket 3.0 alatt (és természetesen 2.x alatt is), 3.0.1 óta viszont nuku Szóval most a teljes mailcímet be kell pötyögni, addig meg csak egy lefele nyíl és enter volt a teendő.
-
Traxx
őstag
válasz Speederer #4600 üzenetére
Nálam csak azt írja ki több lapnál, hogy akarom-e menteni...ha meg bepipálom a négyzetet, akkor ugyanaz van, mint nálad, bezárja simán.
A FF2-ben én is kedveltem azt a funkciót.
-
Traxx
őstag
Hali!
Egy kis gondom van...amióta frissült a róka 3.0.1-re, azóta ha e-mailt írok, a feladót nem kínálja fel automatikusan. Pedig azelőtt megtette, hogy ha küldtem valakinek levelet, akkor a címet megjegyezte...hogyan lehet erre ismét rávenni?
-
Traxx
őstag
Na ezen egy jót mosolyogtam: [link]
-
Traxx
őstag
válasz student #3594 üzenetére
Ki van pipálva a Létező ablakok áthelyezése és az Előreugró menü letiltása. Mit kellene még? Az állapotsornak így laikus fejjel nem tudom, van-e köze hozzá...és marad az ablakok előtérbe vagy háttérbe helyezése...
-
Traxx
őstag
Igen, én is ezt tettem, csak rohadtul kezdem unni, hogy naponta rakom fel Ez a 10-es bétát meg kipróbálom, köszi...a FF3 RC1-ről meg a hülye címsora miatt letettem Ha kihozzák olyanra, mint a 2-esben lévő, akkor jöhet.
-
Traxx
őstag
Hali!
Még mindig megvan sajnos ez a problémám. Már kipróbáltam a flash player uninstallert, és a róka teljes eltávolítását, majd újrahúzását. Jelenleg nincs fent az Adobe flash player. Egy darabig jól ment, most meg kezdi előről a hülyeséget, hogy 2 mp-enként megáll a lejátszás
A dolog tuti, hogy rókaszinten van elcseszve, mert a youtube Opera alatt tökéletesen megy.
Valakinek esetleg ötlet?
-
Traxx
őstag
válasz Winner_hun #3564 üzenetére
Köszi, utánaolvastam, és máshol is szidták ezt az újfajta címsort. És nem lehet visszaváltani a 2-ben megszokottra és megszeretettre...eddig totál kényelmes volt, benyomtam egy i betűt és felajánlotta az index.hu-t első helyen...most meg olyat, amiben van mondjuk index.html. A nekem kellő lap meg a végén kullog
Inkább visszaraktam a 2-t, hátha jó lesz a végleges kiadás A linkeket még elnéztem volna, de így nekem kényelmetlenebb lett. Pedig kijött a mouse gestures új verziója is a FF3-ra, arra vártam. Eddig csalódást okozott
-
Traxx
őstag
Hali!
Gondoltam én is kipróbálom a firefox 3 RC1-et. Egy dolog nagyon nem tetszik benne: amikor elkezdek a címsorba valamit beírni, az első helyen nem a leggyakrabban látogatott, az adott kezdőbetűjű linket alánlja fel (pl. ha a prohardvert nyitnám meg, akkor egy olyat ad, amiben valahol szerepel a pro, de nem az elején a linknek). Kissé zavaros, de remélem érthető...szóval ezt hogyan lehetne úgy beállítani, hogy a FF2-ben megszokottan kényelmes legyen?
A másik gondom meg az, hogy ha nyitva van 2 FF ablak, és az egyikben kattintok egy linkre, akkor nem az adott ablakban hozza új fülön, hanem az elsőre megnyitottban (vagy abban, ahol több fül van már megnyitva, ezt nem próbáltam). Így meg ugye az ablakok között is váltogatni kell
Remélem tud valaki megoldást, bár kissé sztem zavarosra sikeredett...előre is köszi
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Kezdek idegbajt kapni... Az a problémám, hogy amikor elindítanék egy videót a youtube-on vagy valami hasonló oldalon, akkor 2 mp után behal, nem játssza tovább...kissé beletekerek, 2 mp, és megint leáll. Honfoglaló közbe meg nuku hang. Rájöttem, hogy ez a flash player miatt van, és meg is javul, ha újrarakom a flash-t. Viszont 1-2 nap múlva megint rájön a hoppáré, és kezdi ugyanezt ismét Kissé idegesít, hogy szinte már naponta telepítem.
A legfrissebb verzió van fent mind a rókából, mint az adobe flash-ből. Ötlet?
-
-
Traxx
őstag
sziasztok!
Lenne egy golyan gondom, hogy meghülyült a firefox Arról szól a történet, hogy telepítettem a winrar-t, és ez után ha letöltöttem tömörített fájlt, akkor a letöltés után auto-ban megnyitotta a RAR. Az meg csak hab a tortán, hogy nem oda mentette, ahova én a firefox-ban beállítottam, hanem a Local Settings / Temp-be...
Jó mondom, akkor RAR le...de ez után is folytatta a megnyitósdit annyi eltéréssel, hogy mivel már nem volt RAR a gépen, ezért csak felugrott a kis ablak, hogy milyen progival akarom megnyitni. Ezután leszedtem a firefox-ot is, töröltem a Local settings / Application data mappában lévő profilt is. De ettől még a jelenség megmaradt
Mit csinálok rosszul?Előre is köszi
Mod: zip-nél nem csinálta, azt szépen bepakolta, ahova kell...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Philips LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Apple notebookok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tőzsde és gazdaság
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Külpolitika
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest