- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Mosquito-
őstag
válasz
bacus #124615 üzenetére
Oké értem én, nincs tapasztalatom, pláne nem, hogy hogy bírnám hosszú távon ezt az ülést."
Így már érthető. Simán el lehet gurulni 2-3eKm-es vagy nagyobb túrára,400-850Cm3 robival. Nem a motorokkal lesz a bibi (bár a Gs térdszőge tényleg sportosabb) Azon egy másik/állítható lábtartó segítene.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
runner 125 #121960 üzenetére
Mégis milyen telefonhoz hasonlítsam ami tudja az IP68-at,nagy kijelző és jó fényereje van, kesztyűben is lehet nyomkodni,töltésnél,navinál nem melegszik túl és nem veszi le a fényerőt?
Te most vettél egy strapa telefont,ami majd 40dkg.Az idő eldönti,hogy beválik-e.
Én pl ~1 hónapja rendeltem kintről Poco X3-at. Mondom jaj de jó nagyobb kijelző,combos akku,IP53-om. Bazz,nem hogy köröket vert a Mate 20-ra,hanem csúnyán elvérzett akku készenlétbe. Ment is a háztól.
Ezen az XT-n van pár térkép verzió,és még különböző térképeket is le lehet tölteni pluszba. Illetve ~havi szinten jön rá a térkép és a szoftver frissítés. (Ebben a pillanatban is jött egy térkép frissítés)
Figyi már Te sznob
,mennyi is volt a 11 Pro Max-od?
Ha jól látom egy előfizuval/normális boltba ~350-400eFt.. Remélem nem a ciki 64GB-od van..
Nem izélgetlek,de amire te használod arra megfeleő lehet a strapafon,amire nekem kellene meg nem. Picit más vonalon mozgunk.
Abban egyet értünk,hogy ami motoros az qva drága,azért mert motoros. De melyik hobbi olcsó.. -
-Mosquito-
őstag
válasz
csongi #121954 üzenetére
Nagyon egyszerű a képlet,az egyik egy telefon a másik egy motoros navigáció. [link]
Telefonnál szokott elbukni a navigáció,na meg egyéb dolgok miatt is.
Nem vízálló,rossz láthatóság,kijelzőt nem tudja kezelni a motoros kesztyűt,akku nem sokat bír,ha töltöd akkor előfordulhat,hogy túlmelegszik,fényerőt leveszi,vagy kikapcsol.Telefonon a navin nálad is feldobálja a
Benzintút,látnivalók,étterem,stb TripAdvisor,üzemanyagárak,motoros helyszinek/szervizek, teljes Európa trafipax jelzés. Természetesen offline,nix mobilnet.Google térképen tudsz olyat tervezni,hogy mondjuk 700Km,abból ~30% autópálya,40% autóút,30% zergebafta utak,illetve + még 2-3 féle verzióban? 13 köztes pontot el tudsz helyezni?
Az új Africa Twinen van már CarPlay ami nem lehet rossz. [link]
-
-
-Mosquito-
őstag
válasz
runner 125 #121944 üzenetére
Mondjuk úgy jön ide,pl több ezer Km-es túrát tervezni akár A,B,C,D verzióval. Azon az úton,ott szeretnék elkanyarodni,ott tankolni,amott enni,azt megnézni stb stb. Nekem az ide elmaradt túrák benne vannak a naviban. A jövő évi is van már beütve. Én is használtam térképet, telefont navigálásra vagy 10 éve. Telefon navigálás,bejövő hívás,elmegy a navi hang/kép amíg csacsgok. Vagy pl a Navigar (Google Play áruházból tölthető le) kezdetekor nem volt ház szám.
Most már van benne. Vagy Google térkép,ha nem otthon tervezed meg aprólékosan,akkor elég cifra útvonalakat is ki tud találni.
Nálam van még Bt fülest és kamerát is kell kezelni.
Azóta megtanultam,hogy
telefonnal-telefonálunk
fényképezőgéppel-fotózunk
Navigációval-navigálunk."Baromi kíváncsi leszek, de ha tényleg megbízhatóan, tartósan teszi a dolgát, akkor alapvetően kijelentem, h a sok 100.000ft-os Garmin és egyéb motorra optimalizált drága naviknak abszolút elveszett a létjogosultságuk manapság.."
Beszéltük ezt már a többiekkel. Ez akkor történne meg,ha Google kihozna egy autós/motoros ~5-6 col közti navit. Ami komplex és rá/hozzá lehetne még kapcsolni megannyi dolgot.
Erre írtam,hogy 1 év után térjünk vissza rá. -
-Mosquito-
őstag
válasz
runner 125 #121931 üzenetére
Térjünk rá vissza mondjuk 1 év múlva.
Amúgy hány nap és mennyi Km volt a külföldi túráid?
Csongi.
Ezt próbáld meg EU zónán kívül, Horvát,Montenegró stb. -
-Mosquito-
őstag
válasz
Topiccsendőr #121778 üzenetére
Nincs benne GPS. Pl a Sony AS 200-ban volt, sose kapcsoltam be.
DJI most 80eFt. -
-Mosquito-
őstag
válasz
-Mosquito- #121546 üzenetére
GoPro HERO9 180 gurigáért nem ilyen szar kijelzőt szeretnék.
[link]
-
-Mosquito-
őstag
válasz
runner 125 #121543 üzenetére
Nyáron 2 év garival 70eFt volt a DJI. Akkor volt 120eFt a GoPro 8. Majd 2x annyit nem ér. Rendben vannak a színei,de ha szeretnél amoledes színeket,lehet venni különböző szűröket.
geresics:
Te kis Honda b.zi. Jah' bocs nem ide. -
-Mosquito-
őstag
válasz
canniball #120589 üzenetére
Nem tom,párszor használtam a Wazet. Ugye ahhoz kell a NET,itthon még okés,de külföldön bukta lehet.
(Néhány éve nekem már itthon korlátlan,kint majd 9GB NETem van.)Navigator az ingyenes. Vannak fizetős extrák pl: trafipax,szélvédédő kijelző,több verziós útvonal szerkesztés stb.
Mind a kettőnek van előnye/hátránya.
Most Garmin XT használok,azon teljes Európa trafipax rajta van. -
-Mosquito-
őstag
válasz
runner 125 #120569 üzenetére
-
-Mosquito-
őstag
válasz
runner 125 #120449 üzenetére
Remélem a földúton toltad,és vittél rongyot is portalanitani.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
canniball #120012 üzenetére
Csak segíteni szeretnék.
Tudod csak rühellem,amikor egy ~300Ft-os termékből,6eFt-ost tudnak csinálni. Oké postával ~1eFt [link]
Jól emlékszem,Te Váci vagy. Dunakeszin átvehető. [link]
Vagy. [link]doddencs:
"alul van a mobil ütközője."
Ezt hogy érted? Samsung S8 Edge,most meg Note 9 +-al használja. S bizony mikor akciókamerát használ,akkor vízszintbe teszi a telefont. -
-
-Mosquito-
őstag
válasz
baboss #119484 üzenetére
Néhány típusnál előfordulhat a feszítőnél,hogy pl beázik. A benne lévő rugó pedig elkezd rozsdásodni,majd eltörni. Elvileg elég lenne a rugót cserélni,de az külön nix. Volt aki ennél a cégnél csináltatott feszítőbe rugót. [link] Az hogy mennyire lesz/lett tartós,passz.
Érdemes a Magyar CBF egyesület/fórumot olvasni/kérdezni. [link]
Alkatrész: Honda Karasna,gyorsak és olcsóbb mint az Oem-parts. Picit rámenős vagy, kaphatsz -10% kedvezményt. -
-Mosquito-
őstag
válasz
TheBikerider #119392 üzenetére
Záróvonalon egyenes úton/ívelt kanyarban is szoktál előzni,ahol jön majd egy kereszteződés? [link] Illetve egykerózni előzés közben?
-
-Mosquito-
őstag
válasz
TheBikerider #119361 üzenetére
Lehet velem van a baj de a kb 170eKm után egy kezem meg tudnám számolni hányszor előztem záróvonalon így.
Folytatást tudjuk,rá is baszott emberünk a zárovonalon való előzésre. -
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Kevinmaster #118864 üzenetére
-
-Mosquito-
őstag
válasz
envagyok #118407 üzenetére
Németbe javítják,kb 1000 juró+ szerelés.
"Javítás 1000juró+ szerelés munkadíja.
Általánosságban/ami a személyes véleményem és nem szentírás/ : Ha bekakkant menet közben, akkor a fékhatás a nullához közelít azonnal, a meghibásodás nincs összefüggésben a karbantartással vagy ennek hiányával, az abs ára irreálisan magas a motor értékéhez képest. "
Az új kb 800eFt
eko- Bmw motorkerékpárszerviz: [link]djeperto:
Qva drágán hozták. Nekem 63eFt,volt legutóbb. -
-Mosquito-
őstag
válasz
Jakab66[hun] #118057 üzenetére
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Jakab66[hun] #118001 üzenetére
-
-Mosquito-
őstag
válasz
djeperto #117829 üzenetére
Nekem a 3.-ik szett Scorpion Trail 2 van fent. Esőben,vízen is jó. [link]
Anakee 3-ból 2 szettet használtam. Mivel egy komponensű,a hideget,esőt nem kedveli. Zajos is. Egyenes haladása jó,kanyarokban küzdős. Lájtos terepen is elmegy.
Környezetemben,Varákra,CT,GS 1250-re kb 90% a Pirellit teszik fel. -
-Mosquito-
őstag
válasz
runner 125 #117593 üzenetére
Most perpill,nem.
Garázsra. Tudtam én,hogy "beteg" vagy,de maradj is ilyen! -
-Mosquito-
őstag
válasz
runner 125 #117586 üzenetére
Itt esik. Nem jössz egy körre?
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Topiccsendőr #117147 üzenetére
Ismerős CE papírt írt.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
TheBikerider #117141 üzenetére
Nem éppen. Van olyan kocsi/motor, ami ott forgalomba helyezett és jobb a környezetvédelmi besorolású. E miatt lehet az Euban nix a rendszerben. Vagy nincs CE papírja. Tavaly ősszel vett ismerős egy melltartó Trophy 1200 motort. Amerikában került forgalomba, majd Lengyelországba került át, majd ide. Februárban ment volna átíratni/műszakira, az első kört elbukta. Nem volt CE papírja, miközben ugye Lengyelbe forgalomba volt már. Második menetre, egy Kaposvári ember, aki mindenhez IS ért, elintezte a papírokat.
Szóval a lényeg,legyen egy olyan ember aki keni vágja ezeket a dolgokat. Lehet simán megy minden,de előfordulhat, hogy valami hiányzik és rohangálni kell, ami idő/pénz.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
rothfb #117041 üzenetére
12ekm után cserélni kell a szíjat. Ha senki nem tudja megmondani mikor/mennyi Km-nél cserélték,akkor cseréld le! Van rövidebb/hosszabb is. Motor/alvázszám alapján megmondják,melyik kell bele. Gyári az Mitsuboshi. Kb 25eFt-tól vannak már. Hiába méregeted,lehet mérete jó de elképzelhető,hogy több éves. Nem vicces amikor bivajbacnád alsón vagy mondjuk több 100Km-re elszakad.
Izzót sikerült kicserélni? -
-Mosquito-
őstag
válasz
rayoliviero #116595 üzenetére
Vásárlás előtt,itt vagy más motoros fórumon érdemes kérdezni,hogy ki/mit használ láncra.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
rayoliviero #116586 üzenetére
-
-Mosquito-
őstag
válasz
rayoliviero #116582 üzenetére
Olasz láncolaj az melyik?
"A gagyi Repsol spray-vel ilyen nem volt."
A sárgával? Azt én elajándékoztam,vacak!
Amúgy petróleum.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Micsurin #116479 üzenetére
Ők legalább számlát is adnak,nem úgy mint a többi. Hungaroring Motoros Akadémia. [link]
Sokkal nagyobb biznix van pl motoros túrák szervezésében. 2 éve volt olyan cég,aki 4 nap Zakopanét 120eFt-ot kért el. (Most is van fent 3nap,315 Euró) A másik,2018-as infó alapján,itthon csak 1db cég csinálja hivatalosan. Többi mocskosul bebukna,ha lenne rá ellenőrzés. Oké,valamiből meg kell élni,de ha még számlát sem ad.. -
-Mosquito-
őstag
válasz
-Mosquito- #116471 üzenetére
Ilyen van. Macna mellény. [link]
-
-
-Mosquito-
őstag
-
-Mosquito-
őstag
válasz
energy4ever #115947 üzenetére
Pl Bmw-t míg garanciális csak hivatalos márkaszervizbe viheted. Ha nem viszed,akkor pl nem lehet meghosszabbítani rá a garanciát. Mondjuk lesz egy szöghajtás hiba (Gs-en 850eFt, vagy Rt-n vezérműtengely problem 3 éves 27eKm-nél,blokk csere ajánlat 3M)
Gs 1250 1eKm-es szervize: 63eFt. -
-Mosquito-
őstag
válasz
Topiccsendőr #115138 üzenetére
Felülne mögé.
-
-Mosquito-
őstag
-
-Mosquito-
őstag
válasz
csoki46 #113609 üzenetére
Gondolom itt is van Neted:
Törökország
Észak Macedónia
Szerbia
Montenegró
Albania
Bosznia-Hercegovina
Koszovó
Mert ha igen,akkor kérem a díjcsomag nevét. 😉 Illetve ha többen mentek 5-6 motor, 8-10 fő, akkor nem jelent problémát találni benzinkutat, éttermet, látvány utakat,érdekes helyek stb. 😃 Európa déli részén (máshol is) két lyukkal később fordulsz le, akkor nem több percet, hanem több órát is motorozhatsz (lehet rosszabb) utakon. -
-Mosquito-
őstag
válasz
Ferdzsoo #113586 üzenetére
Erről nem is hallottam. Legközelebb ha arra megyünk, megnézük 1-2 trafit. Ami feltűnt a bringasok állat módjára tudnak ott menni.
Chrys_:
Fentebb és tboldi Linkelt, Afrika Twin-ben van. Nem mondom, hogy rossz dolog, de menet közben nézni/nyomogatni mondjuk egy szerpentinen.
Nálam a kormányon bal oldalt van,igy ha esetleg kell baszkuralni legalább az utat is jobban látom.
Szerintem inkább egy Google maps alapú motoros navit kéne kifejleszteni, az tökre cseszné a többi nagy gyártót. -
-Mosquito-
őstag
válasz
z123456789 #113566 üzenetére
Viszonylag friss infók. [link]
-
-Mosquito-
őstag
-
-Mosquito-
őstag
válasz
csongi #113568 üzenetére
Bocs,kicsit tévedtem 304eFt a Navi 6 ára.
Megnézem a túramotorokat ott a többségük navit használ.
Kb 3 órája kapcsoltam be a Garmin zumo 396-ot,jött rá szoftver és térkép frissítés is. kb havi szinten jönnek rá. Jah',természetesen ez már wifin is tud frissülni.
Azért motoros mert:
Pl: 396
IPX7 a vízállósága
Mert kesztyűben is tudom nyomkodni
Napsütésben is látható
Trafipax teljes Európában a 396 már a forgalmat/dugót/balesetet is jelzi. Időjárást jelentést is tud.
Örökös térkép frissítés
Több éves készüléknél esetleg valami gebasz van,akkor cserélik,vagy cirka ~50eFt beszámolják egy jobb naviba.
Tartja az árát.Ui:
Emberünk 20-30eFt körül keres valami navi félét,telefont kihagyná. Te mit ajánlasz neki? -
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Augusztusi hardverszuflé
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen videókártyát?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Gaming notebook topik
- Windows 11
- PlayStation 1 / 2
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest