- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
BoB
veterán
válasz CyberPunk666 #85098 üzenetére
Csizmát vettem nemrég, szintén Dainese lett a befutó. A többi, vele egy árkategóriájú csizma sehol sincs hozzá képest. Főleg a SiDi volt nagy csalódás nekem, kívülről pofásan néz ki de amúgy egy trotty
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
Teasüti
nagyúr
Ennyire jó cucc ez a Dainese, hogy boldog boldogtalan ilyet hord?
-
Something_
őstag
Nekem az a fura, ha belerohadok, megszarad pikkpakk es sosincs szaga.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Röhögni fogsz, de ezt a "kunsztot" a filléres Lidl-es nyári aláöltöző is tudja.
(#85099) V.Stryker: bocs, már írtad. Sorry...
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
runner 125
nagyúr
válasz Teasüti #85102 üzenetére
Nekem Bering van mindenből, pont az egyedibb stílusa miatt kedvelem.
Majdnem minden bevált belőle, kizárólag a kesztyű néz ki úgy h 2-3 szezon után cserélnem kell, mert a bal tenyere el fog kopni."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
zgospel
őstag
Nekem is ilyen szett van, kb másfél éve hordom, nagyon jó cucc. Egy Black Fridayes akció keretében vettem a Karasnánál, úgy az ára is jó volt, -30% Amúgy ezt nem a Dainese gyártja, csak rányomják a Dainese logot.
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
Topiccsendőr
addikt
válasz V.Stryker #85099 üzenetére
Sot. A nasanal fejlesztett alaoltozok nem tudjak a decathlonos feature t. En galleros alaoltozot vettem, mert nyaron annyit vagyok palyan, hogy leeg a nyakam. Csak ott nem fed az overal. Es egy gallerral nem volt kepes semelyik motogp nasa alaolozo szolgalni, csak a hugye-szare vett decathlonos. Nalam az olcso a befuto.
Explosión de dos tiempos
-
BoB
veterán
válasz Topiccsendőr #85109 üzenetére
Sálról nem hallottál még?
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz Topiccsendőr #85109 üzenetére
Nekem a maszk leér odáig (én jobban szeretem maszkban), így a gallér lényegtelen.
[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
Na valami ilyesmi túrára gondoltam szombaton. Ha valakit érdekel nyugodtan csatlakozhat. Bár lehet célszerű lenne kicsit rövidíteni
[ Szerkesztve ]
Hello darkness, my old friend...
-
Pocee
senior tag
válasz Tarill #85092 üzenetére
Szerintem(és úgy tekints az irományra,hogy soha nem voltam vezetéstechnikai tréningen) közúton hétköznapi felhasználás tekintetében kár ezt erőltetni és/vagy a mindennapokra szánt "drága" motoron ezt megtanulni,max annyi,hogy vállba veregetheted magad,hogy milyen ügyes vagy,ettől még nem leszel és nincs miért gyorsabbnak lenned,ha mindig menne simán akkor azt mondom csináld ha élvezed,ha nem megy akkor vegyél gyorsváltót segítségnek,de ha most akarod megtanulni feljegyezlek,hogy Tőled ne vegyek motort
Egyrészt szerintem ha szarul csinálod ideje korán elsarkítod a kapcsolókörmöket,vagy megroppantasz valamit,bár ez nem tudom mennyire egyszerű mert ilyet soha nem csináltam,még anno simsonon operáltam kuplung nélküli váltással,de nekem nem hozott akkora eufóriát,hogy megszokjam,inkább azt kellene gyakorolnod,hogy kuplunggal ne legyél darabos,utána jöhet a további ügyeskedés.
Én egy újonnan vett 600as hornetet kb 28k kmel adtam el és kb 22k kmnél cseréltettem kuplunglamellát,mert ott kezdett csúszkálni,kb 20-30ezer volt emlékezetem szerint a csere,megjegyzem elég sportosan használtam.namármost egy váltójavítás is biztos belekerül ennyibe,de szerintem sokkal több is ha nem reszeltetni kezded el a körmöket hanem becsülettel kicseréled.üzemórás krosszmotornál volt sűrűbben jelenség(tudom,hogy szuperkönnyített és üzemórás de akkor is) nálam és a baráti körben,hogy ott ha ment az eszetlenkedés pályán és kapaszkodni kellett nem mindig volt idő kuplungért nyúlni így el kellett váltani kuplung nélkül,aztán jöttek is a kilökődő fokozatok,amiket a szar váltásoknak tudtunk be.most gondolom idővel ez egy nem üzemórás gépnél is elő tud jönni.Szóval a Te dolgod
Mr.Brightside
-
tboldi
nagyúr
válasz Teasüti #85102 üzenetére
Nekem eddig csak kesztyűm volt Dainese (Carbon Cover ST), kb. 2 hétig élvezhettem.
A balesetben jól vizsgázott, csak a kisujjam feszítőina sérült, vagyis önerőből nem tudom kinyújtani teljesen. De a mindennapokban egyáltalán nem zavar, a behajlítás sem gond. Előző kesztyűmben (10k-es shoxos akármi) biztosan szilánkosra tört volna az egész kézfejem.[ Szerkesztve ]
-
Topiccsendőr
addikt
válasz tboldi #85114 üzenetére
Ezt honnan tudod? Ezt igy nem lehet kijelenteni.
Nekem volt 10 k s kesztyum, nem is egy, es nagyon sokat estem bennuk.
Kenyelmetlen volt, es rettento kemeny borbol, viszont eses utan nem kellett kidobni azonnal. A vedelme egy haromszorannyiba kerulo kesztyunek nem haromszor akkora. Es megint milyen esesrol beszelunk. Egy capirossi fele piros boxkesztyu biztos tobbet ved tizszeres aron, de szerintem az emberek tobbsege itt is tulmisztifikalja ezt a dolgot es tele van az agya a marketingszarral.
Egy 150 e forintos boroveralnal nem lesz 3x jobb egy 450 ezres. Nem fog haromszor akkora vedelmet nyutani, de meg ketszer akkorat sem.
Arsavok vannak. A markakat a mai globalizalt vilagban el lehet felejteni. Ha ket termek egy arsavban van, tulzottan nagy kulonbseg nem lesz koztuk. Vannak kivetelek, piacra dobas pillanataban egy bizonyitasi szakasz, amikor jo boltot lehst csinalni, amugy same shit minden ami ugyanann,iba kerul. Egy bizonyos szinten felul pedig nagyon apro kulonbsegeket, feature oket irrealisan dragan fognak adni, ami kijelenthetjuk, hogy a legtobbszor nem is eri meg. Pl kengurubor egy borruha ugy, hogy kihagyjak belole a csipoprotektort. Csak hogy egy peldat mondjak. Vagy barmilyen marketingszar.Explosión de dos tiempos
-
tboldi
nagyúr
válasz Topiccsendőr #85115 üzenetére
Kemény protektorok sem voltak rajta, csak egy 1-2 mm vastag, eléggé puha szivacsbetét a bütyköknél és kész. Annál szerintem minden jobb.
A többivel egyébként egyetértek, de eddig csak ez a 2 kesztyűm volt. Nem tudok máshoz viszonyítani, mint ezt a kettőt egymáshoz.
Nyilván nem azt írtam, hogy ez a világ legfaszább kesztyűje és hogy egy esetleges eséskor másnak sem lesz nagyobb baja. Szimplán csak a tapasztalataimat, gondolataimat pötyögtem le.
(#85116) HGabor89: Mondhatjuk.
[ Szerkesztve ]
-
CyberPunk666
senior tag
Na, ma toltam 12 fokban egy kis 90-es tempót munkába jövet és az a szomorú, hogy 12 fokban is jobb, mint a forcefield
Az egészben az a legrosszabb, hogy a forcefield volt a drágább a kettő közül.Elmegyek és veszek valamikor egy decathlonosat is, az már nem oszt-nem szoroz..
[ Szerkesztve ]
-
zgospel
őstag
Mutass légyszi 10k-ért olyan kesztyűt, aminek tpu protektorok vannak a tenyerén, az ujjperceken is kemény vagy puha betétek tompítják az ütéseket, a kisujj kifordulása ellen is véd akár a gyűrűsujj összevarrásával akár más módon, van rajta külön a csuklónál is tépőzár, és nem kell 2-3 év után cserén gondolkodni mert kilyukad a tenyere. Mert ha tudsz ilyet akkor megyek és veszek 2 párral.
A legolcsóbb ilyet amit találtam ezekkel a feltételekkel az a Spyke Robotic volt, azt meg is vettem, de még kedvezménnyel is 33 ezer volt, az eredeti 37 helyett.[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
"Nekem volt 10 k s kesztyum, nem is egy, es nagyon sokat estem bennuk."
Lassan megtanulhatnál motorozni, hogy ne ess ennyit!*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Topiccsendőr
addikt
válasz zgospel #85119 üzenetére
a tenyer kilyukadas nem az olcso, kokemeny, kenyelmetlen kesztyuknel jellemzo, hanem a kenyelmes, dragabb fajtaknal, amit egy eses utan kukazol. Nem vittattam, hogy jobb egy draga kesztyu. Hanem azt, hogy annyival jobb-e. Es nem fogsz meghalni egy dacathlonos alaoltozoben, olcso kesztyuvel, ha veletlenul azt hordod. Sot. Ha nem annyiert veszel bukosisakot, amennyit a fejed er, akkor sem vagy egy barbar.
Explosión de dos tiempos
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Topiccsendőr #85124 üzenetére
"...annyiert veszel bukosisakot, amennyit a fejed ér..." - Csopperes haveromnak is ezt mondták anno, erre vett egy 30 éves, nyitott kiskörösi "vigyorgósat" a Vateráról 3 ezerér'!
-
zgospel
őstag
válasz Topiccsendőr #85124 üzenetére
A világon minden így van Minél inkább a legjobb irányába mész, annál kevésbé arányos a felár az extra teljesítménnyel/minőséggel amit kapsz. Meg kell találni a legjobb ár/érték arányt az igényeknek megfelelően.
Akinek annyi az elvárása egy kesztyűvel szemben, hogy az ökölnél legyen kemény protektor, annak jó lesz a 10k-s védelem is. Mivel azonban a kezünk nem csak annyiból áll, ezért nekem az édeskevés.
Mint amikor ráírják valamire hogy motoros nadrág csak mert belevarrtak két fél-tenyérni térdvédőt. Arra jó hogy nem fázik meg a menetszéltől a térdízület, másra nem.A bukósisak megint más téma, mert ott a különféle extrák és kényelmi funkciók az árképzőek, amiknek a védelemhez nincs közük. De azért én 1 csillagos sisakban akkor sem bíznék, még ha tudom is hogy az előírt minimumot teljesíti és hogy a SHARP teszt csak iránymutató jellegű.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz zgospel #85126 üzenetére
Nekem a kézfejem használhatósága nagyon fontos, mivel sw fejlesztő mérnök vagyok. Nekem egy sérülés után nem mindegy, hogy egy--két-három-több nap a regenerálódás.
Már pár nap különbség a gyógyulásban megéri a különbözetet.Ha csak pár százalékkal jobb a dupla áron kapható, akkor is kell.
-
Topiccsendőr
addikt
Latjatok ot? Az urat nem kell bemutatnom. Lazari (janos) szofordulattal elve, ez az ember tobbet er barkinel itt a topicban, igy barmelyik testresze is.
Hogy hogyan kerult kerekesszekbe? Egy szep napon felelotlenul elment robogozni, ugy, hogy nem volt rajta dainese alsonadrag! Okuljatok!Explosión de dos tiempos
-
zgospel
őstag
válasz Topiccsendőr #85128 üzenetére
Felőlem poénra veheted, engem nem zavar, de ettől én még nem fogok 10 ezres legszarabb kesztyűben motorozni és másokat sem fogok arra bíztatni
Van nálunk a cégnél egy srác, motorbalesete volt sok évvel ezelőtt, a bal kézfeje kvázi halott, csak úgy lóg, nem tudja használni. Nem túl hatékony a munkavégzése, plusz a szabadidős tevékenységeket is meg úgy cakkumpakk az életét nagyban korlátozza. Gondolom így utólag már nem sajnálná a pénzt egy minőségi és teljeskörű protektor szettre, és nem röhög hasonlóan jókat azokon akik megvesznek egy Dainese kesztyűt 60-ért.
Stephen Hawking meg a százmillióból 1 esete. Feltételezem nem hozzá hasonlítottad magad éppen. Ha mégis akkor kérdés hogy miért a prohardver fórumban poénkodsz a semmin, ahelyett hogy az Aprilia legújabb MotoGP fejlesztésein dolgoznál
-
Horvi
őstag
A szombati túra útvonala kicsit rövidült, hogy azért kényelmesen teljesíthető legyen egy nap és ne kelljen rohanni. Esetleg Breznóbányát is ki lehet hagyni ha úgy alakul a dolog.
[ Szerkesztve ]
Hello darkness, my old friend...
-
Ferdzsoo
addikt
Dunlop Roadsmart 3 installed...
Tesztelés pár percen belül..."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Topiccsendőr
addikt
válasz zgospel #85132 üzenetére
Ooo, mar megint egy ismeros tortenete, mint ultima ratio. Egy ujabb forumsajatossag, amivel nem lehet kezdeni semmit.
A poent had ne bontsam ki a professzorral, de nagyon rossz uton vagy, hagynek meg gondolkodasi idot. Mindenesetre nem kell mindent magadra venni.
Senkit nem biztatok arra, hogy olcso kesztyuben motorozzon. Csupan arra, hogy el ne hidd, hogy ha egy rvf 750 egylengokaros kozelit a dainese kesztyus kezedhez, mikozben csuszol a soderagy fele, akkor a kullok kitornek a magneziumfelnibol, es a kezednek semmi baja nem lesz. Mint ahogy az emberek java resze ezt kepzeli.
Egy megtortent baleset utan megis hogy mondhatja barki, hogy egy masik kesztyuvel nem lett volna baja? Hat ne csinaljatok mar. na ez a marketingbuzisag hatasa.
Egyebkent meg mar leirtad, azt amit enis magyarazni probalok, szoval olyan nyomorekot linkelek be kepkent, amilyet akarok, es olyan poent, amihez kedvem van, szabasag van a forumon.
Explosión de dos tiempos
-
-
CyberPunk666
senior tag
válasz Topiccsendőr #85135 üzenetére
Nem képzeli ezt az emberek java része, csak a te fejedben létezik ez a világ. Nem kéne ennyire lenézni mindenkit.
-
Lajkó
őstag
válasz CyberPunk666 #85138 üzenetére
Nem néz Ő le téged, csak tudod nem mindenki egyforma. Munkatársam szerint Hála Istennek! ☺️
Van aki megelégszik az olcsóbbal is (tudván hogy kevésbé jó mint a drágább), meg van aki nem. Minden embernél más az a bizonyos lélektani határ! Nálad picit magasabb, amit ugye nem is rejtessz véka alá. Ez mondjuk nem feltétlenül kelt mindenkiben szimpátiát.
Tanácsot lehet adni, de nem kötelező elfogadni! Én per momentán meghallgatok mindenkit, de verheti akár a földhöz is magát akárki, ha én más véleményen vagyok!
Hogy milyen drága kesztyű, milyen ruci, stb., nem csak logikum, de presztízs kérdés, meg ugye elvi is! Az elv meg olyan mint a fing! Az ember addig tartja, amíg tudja!Egy szó mint száz fiatalok: - Lassítsatok, mert jön a kanyar, és a végén még kisodródtok!
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nem néz ő le senki, csak magát a divatos "presztízsszemléletet".
Amúgy mindenkinek mások a preferenciái, és az anyagi lehetőségei. Egy szélsőséges, de saját példa:
Van egy 50k Caberg Duke bukóm, ami 5*-os, cserébe zajos mint a fene. Egy Schuberth C3 viszont csendes mint a sír, de csak 3*-os a védelme, mindez 200k-ért. Amíg "nincs rá szükség", addig a Schubiban (sokkal) jobb motorozni, viszont ha baleset történik, akkor meg az olcsó véd lényegesen (!!!) jobban. Na, melyiket veszed meg? Ha fel sem merül benned hogy téged is érhet baleset (és van is rá pénzed), akkor biztosan a Schuberthet. Kényelmesebb, tartósabb és presztízse van. Viszont az "eredeti rendeltetésének" - mármint hogy védőeszköz - jóval kevésbé felel meg.[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nem, a Transzfogarast azt nagyjából tudtam. A Transzalpinán ugyanez lehet a helyzet?
szerk: azért vagyok bizonytalan, mert most a Google-maps nem hajlandó a Transzfogarason át tervezni (jogosan), de a Transzalpinán meg lelkiismeretfurdalás nélkül...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ford topik
- Óra topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs