Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Daywalker
addikt
A motorinfo facebook oldalára kikerültek a 2012-es CBR1000RR-ről a képek....érdekes...
-
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr #49236 üzenetére
Ezzel nem értek egyet. Természetesen csökken a fényerő, de nem ennyire durván. Amikor beteszel egy új izzót, akkor lényegesen jobban világít, de hamar (pár -10- óra alatt) veszít a fényéből egy nagyobb adagot, utána meg szép lassan csökken. Szóval nem ennyire drasztikus a dolog, na meg a használat idejétől (mmint órában mérve) is függ a dolog, nem csak a kortól. Az említett suzukiban még mindig olyan erősen világít 10 év után, mint nálam bármilyen új izzó
Legalábbis én nem szoktam észrevenni...már csak azért sem, mert a régi opelek eszik az izzót reggelire (a jó fesszabályzó ellenére is), 3 évente cserélni kell mindenképpen. Ha otthon cserélek izzót lámpában, akkor a fentebb említett dolgot tapasztaltam mindig.Na, de teljesen mindegy
Cserélni kell akkor ha kiég, meg akkor is, ha szarul világít
Djuree: nekünk egy német cég nevét viselő garázskapu emelőben volt kínai izzó (mert hol máshol gyártották volna). Nem bírt fél évet sem...azóta vettem vele Tungsramot, 3 éve kiválóan működik
-
Daywalker
addikt
válasz
Integra #49231 üzenetére
Én is felkapcsolom mindig, de azért nem mindegy, hogy 3-5 évig jó egy izzó, vagy csak a feléig. Nem az ára miatt, hanem mert feleslegesen termeljük a szemetet azzal, hogy ilyen szarokat gyártunk és veszünk (meg a fene szeret állandóan a motortérben kotorászni, nekem az egész légszűrőházat ki kell bontani az izzó cseréhez). Ahogy djuree mondja, ha jól be van állítva, akkor a normálisnak is elégnek kell lennie.
Megjegyzem, anyám autójában (Stift) 10 év alatt egy féklámpa izzót kellett cserélni...
Az ál-xenonos köcsögöket meg szedje csak ki a rendőr -
Daywalker
addikt
válasz
TayRol #49227 üzenetére
Jah, sorry, én autóban próbáltam...azt meg ugye sűrűbben használja az ember (én legalábbis biztosan). Az egyik kiégett vagy egy-másfél év után, a másik meg kb. 3-4 hónappal többet bírt. Úton sok különbség nem volt...nem volt sokkal világosabb, de távolra sem vitt jobban. Ellenben hamar kiégett a Tungsramhoz képest. Direkt összehasonlítottam sötétben a garázsajtónál állva: bal lámpában nightbreaker, jobb oldaliban sima h4. Nem dobtam hátast tőle
-
Daywalker
addikt
válasz
TayRol #49223 üzenetére
Nálam a Nigthbreakernek kb. fele sem volt az élettartama, mint a normál izzónak. Gyorsan hozzátenném még, hogy annyival pedig nem adott több fényt. A garázsajtóra világítva közelről lehetett látni a különbséget, de az úton este rohadtul nem számított. Kicsit parasztvakításnak érzem.
-
Daywalker
addikt
Értelek én
De ez egy kis pálya, egy közönségnek szánt vizesblokkal, tehát állandóan nyitva (főleg h a pálya is majdnem egész évben használható), azaz tisztul az rendesen. Minden esetre a cső íze miatt nem lesz ihatatlan, kivéve, ha ólom csövek vannak
Van egy pár település Mo-n, ahol simán alapból vas íze van a víznek, sőt még a színe is más picit, de simán ihatóNa nem rugózok a témán...amúgy is jobb a hűtött ásványvíz
-
Daywalker
addikt
válasz
Integra #49209 üzenetére
Szerintem ez az egész csak porhintés. Tegnap egy cetlire volt kiírva a budi bejáratával szemközti falra. Ha annyira nem lehetne inni belőle, akkor minden csapnál fel kéne rá hívni a figyelmet, plusz kéne valami minősítő szerv is, aki ezt igazolja. Szerintem pusztán marketing, hogy menjen a büfé
Na mindegy, kibírtam a táskát, nem arról van szó...csak megint ez a magyar hozzáállás, ami itt folyik :S
-
Daywalker
addikt
Jut eszembe, tegnap a ringről vittem haza magammal vizet a csapból. Bár még nincs végleges eredmény, holnap megy baktérium vizsgálatra, de az első eredmények nem mutattak ki semmi károsat. Mintha normál vezetékes víz lenne, csak egy picit minimálisan több vassal.
Az asszony azt tartja elképzelhetőnek, hogy fúrt kút van, és mivel körben szántóföld szerűség van, ezért bármikor kerülhet valami a talajvízbe (persze lehet, hogy csak elővigyázatosság, mert ha nagyon mélyről hozzák, akkor az már teljesen szűrt).
Sajnos lesz egy-két dolog, amit nem lehet majd megnézni, mert az külsős labor csinálja...pl. növényvédő szerek (a műtrágyát látnák, de az nincs benne). Valszeg a bakterológia sem mutat ki majd semmit... -
Daywalker
addikt
Fenébe...nem mondtátok, hogy ez a pályázás olyan mint a drog
Egész nap a tegnap délután járt az eszemben (amikor épp nem a munka
). Sosem drogoztam (ittam, dohányoztam - a kívánt rész aláhúzandó
), de ez valami olyasmi lehet
Este is úgy fel voltam pörögve, hogy alig bírtam aludni
-
Daywalker
addikt
Oké, stimm, kösz nektek...akkor gyakorlás ezerrel. Jó érzés volt hazafele a pályázás után. Mintha másik motoron ültem volna.
-
Daywalker
addikt
válasz
yodamastah #49198 üzenetére
Adsz egy párat
Btw, akkor másképp kérdezemA kiülésre vagyok inkább kíváncsi (csak ugye ez sokaknál együtt jár a lógatással is), hogy az jön majd magától vagy erre majd külön figyelni kell és tanulni stb?.
-
Daywalker
addikt
válasz
yodamastah #49195 üzenetére
Most megnyugtattál. Jövő héten majd akkor ezzel kísérletezünk
Egyébként akartam kérdezni, hogy ez az egész láblelógatós dolog, ez jön magától egy idő után vagy hogy? Totál nem látom át...
Na nem mintha olyan szinten lennék, tudom, hogy sok gyakorlás...de mégis...
-
Daywalker
addikt
válasz
Integra #49184 üzenetére
Hát az valami street-sport szinter HH AP Racing betét volt, de jó szar. Nyikorgott és fogyott rendesen, fékerő meg nem sok. Ehhez képest a mostani álom, tűz forrón és jég hidegen is kussban van, talán egyszer hallottam nyikorogni. És már többet mentem vele, mint az AP-val, mégis 4x annyi van még belőle. Gyanítom a tárcsa is hibás volt, mert ez a mostani szett, a tárcsa anyaga is másmilyennek tűnik, plusz ez direkt szinter betéthez van, nem is karmolja úgy. Szóval eddig azt mondom, hogy megérte, de majd hosszútávon kiderül. Amúgy ugyanezért az árért szállítási árat nem számolva még Amerikából rendelve sem kaptam volna gyárit.
Én Hot Iront akarom kipróbálni, most már találtam is közelben helyet, ahol van. Csütörtökön meg is nézem...kipróbálom.
-
Daywalker
addikt
válasz
Integra #49181 üzenetére
A frászt
Utána már nem vettem
Armstrong van fent, ebayről rendelt...nem vmi ismert, de TÜV-ös volt és nem Kínában készül. Meg mertem venni, mert alaposan utánaolvastam és dicsérték. Amúgy tényleg jó, nem kopik olyan szemtelen módon, mint az apracsni, ellenben fog is. Persze ez a fékrendszer messze nem olyan jó, mint a mostaniak. Ugyanez van még a 2005-ös hayabúzán is, amiről tudjuk, hogy nem a legjobb, hiába hatdugós.
Jut eszembe, a jobb karomban és a derekamban fasza izomláz van
Látszik, hogy sok a jobbos kanyar
-
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr #49179 üzenetére
Lecseréltetem előbb és megnézem, megint levegős lesz-e...ha igen, tavasszal az is csere...hogy baxa meg
-
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr #49176 üzenetére
Mod: látom fentebb írtad. Ja fém fékcső...
A karmantyúkat mondták a kawában is, darabja vmi kétezer forintJó minőségű utángyártottból meg 1000...
-
Daywalker
addikt
válasz
#25954560 #49172 üzenetére
Biztos valami ilyesmiről van szó, de nemsokára rendelek pár dolgot "Ámerikábúl" a géphez, és abban lesznek ilyen gumi bisz-baszok is, mert 1-2 már repedezett, kemény. Szóval a kor sajnos...de hát a Yama fényévekkel halkabb egyébként is.
Jah, vettem észre, hogy a vészfékezés szart sem ér
Ha tovább forszírozom a megállást a sóderágy előtt, akkor tuti perec, mert hátul már csúszott..viszont befordítani meg már nem volt idő, azt előbb kellett volna a fékezés helyett. Egyébként végig garázsban állt a motor az előző tulajnál is, tehát 2005 óta fedett hangárban van
De mindenképp csere lesz, mert lightos kigyorsításnál enyhén döntve már mocorgott a hátulja tegnap, pedig nem húztam neki koppra.
Kell majd egy hátsó betétgarnitúra is, mert tavaly vettem rá azt is, de kezd fogyni. Sokat használom a hátsót (kicsi lassításokhoz, ívszűkítéshez, csorgásnál stabilizáláshoz, rövidebb fékezéshez), plusz ez az AP racing betét kb. úgy fogy, mint a ABC-ben a friss zsömle. Az elsőt tavasszal le is dobtam, amikor tárcsát cseréltem. Hátsóhoz is veszek egy komplett szettet, hogy akkor már az is hullámos legyen.Te mire tippelsz levegősödés ügyben? Mit kéne cserélni folyadék kivételével?
-
Daywalker
addikt
válasz
#25954560 #49170 üzenetére
Jajjaa
Határozottan!
Az első gumi három éves, a hátsó öt (DOT szerint), nem olyan öreg az (6 évet simán el kell bírnia egy guminak max)Kicsit kemény a felülete...de ilyen volt ez már tavaly is. Tavasszal cserés úgyis.
A fék kb. áprilisban volt megcsinálva, teljesen jó volt egészen a Mátrázásig, utána picit levegős lett. Persuval beszéltünk már erről...csak még nem jutottam el oda, hogy elvigyem. Szerencsére nyomáspont van, de beljebb fog a kar.
Kerregés?Dízel
Ez nem Yamaha, kérem
Mondjuk egy Dicatinál még mindig jobb. Hangosak voltak még ezek a blokkok és 13 év alatt sem halkultak el. Nem az üressel van összefüggésben, hanem alapjáraton jobban rezonál, egy picit emelni kell a fordulaton és elmúlik. Tavaly volt szelephézag mérésen, utána kezdte el, előtte nem volt. Gyanítom valami hozzáér valamihez. Nem a blokkból jön, hanem a tank alól a karbik környékéről. Még ezzel sem volt időm foglalkozni. Mindent a maga idejében
-
Daywalker
addikt
Jobbulást neked! Kár, hogy nem voltál...valami eszméletlen volt! Elvesztettem a pályaszüzességemet is, meg valamennyire a motorom is. Sikerült a célegyenes végi kanyart levágni áthúzni a kerékvetőn-kavicságyon és füvön, hogy aztán visszaérjek az aszfaltra
Szerencsére nem volt gáz, át kellett engedni, fékezni nem lehetett már.
Kicsit sokan voltak ma, &rew és persu szerint nem szoktak ennyien lenni, de volt jó pár kör, ami nyugodtan telt és lehetett próbálkozni.
Betettem 3-ba és szépen abban nyomtam végig. 2-nek nem volt értelme, 4-nek sem, pedig utóbbi is vitte volna, de feleslegesen alacsony fordulaton sem akartam járatni. Először &rew felvezetésével mentem, majd egyedül. Amúgy rém egyszerű a vonalvezetés, könnyű megjegyezni.A fék jól vizsgázott, nem puhult fel (jobban, mert picit levegős egy ideje), meg minden más is. A futómű is jónak tűnt, nem pattogott (pedig a célegyenes bejárat tényleg fos hullámos-bordás), nem kellett erőltetni, szépen ment a kanyarban ezen a szinten.
Sajnos nem tudtam a gumi peremét elérni, kb. 2 mm hiányzott ehhez a manőverhez, de magamhoz képest ez így is nagyon jó (előtte vagy 1,5-2 cm volt szűz felület
). Szóval sport-túra gumival is el lehet menni pályázni, csak ne lenne ennyire kockásra kopva, de majd tavasszal megoldjuk ezt a problémát is, addig ezt le kell járni rendesen.
Szóval menni kell gyakorolni-gyakorolni. Először fura volt ez az oda megyek ahova nézek dolog, mert utcán nem kell átnézni egy sikánon mondjuk, de itt igen, viszont beválik a módszer tényleg. Többször kellett magamban magamra szólni, hogy hova nézzek, mert rendkívül sokat számított (akár fékkel való lassítás nélkül is be tudtam venni azt a kanyart, amit előtte rossz irányba nézéssel csak fékkel). A sikánnal megszenvedtem, de a végén kezdtem rájönni a helyes ívre.
Egy baj van csak. Rákaptam erre a dologra és nem kevés pénz. Egy tank benzin legalább, plusz autópálya + 6K. De egyszer egy hónapban bele kell férnie
Mégvalami: rengeteget tanultam ma, úgy érzem. Amikor kijöttünk a pályáról a közútra, olyan érzés volt, mintha biciklit döntögetnék, nem egy távolsági buszt, mint előtte.
Na, még mesélhetnék, de totál elfáradtam, szóval most megyek és elteszem magam...tuti izomlázam lesz
-
Daywalker
addikt
Na én lassan elindulok, a kúton találkozunk negyedkor. Kék ZX9
-
Daywalker
addikt
válasz
Integra #49151 üzenetére
Jaja, Angliában is tele vannak az utak olyan Opel corsákkal, amikbe Omegából kivett 6 hengeres MV6, meg a Calibrából átpakolt turbós C20LET motorok vannak
Itthon meglátnak ilyennel, az út szélén főbelőnek érte
Az a baj, hogy a NKH-nál még zsigulin meg faros skodán nevelkedett kék köpenyes vén szakállas fingok ülnek, akik szarnak az egészbe bele, de azt nagyon. Nyilván plusz meló lenne ilyenekkel is foglalkozni. -
Daywalker
addikt
válasz
Integra #49101 üzenetére
Pélóba, sajnálom...és mi baja is van annak a csőnek? (csak mert szerintem valami nekem kimaradt, tudom, hogy a múltkori eséssel függ össze).
Tök jók ezek a hátranyíló tankok...nekem bezzeg teljesen le kell venni, sőt, még a benzincsap tekerőjét is le kell szedni, plusz lekötni a csövet is -
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr #49066 üzenetére
Gondolom a büfé miatt nem ivóvíz
A fene, akkor valamit vinni kell
Köszi.
-
Daywalker
addikt
Erre valaki, aki jön holnap és volt már az Euroringen? [link]
-
Daywalker
addikt
Nah, ma jól letakarítottam a gépet végre. Brigéciollal és fogkefével vakartam a fékport a hátsó felniről
Most csillog rendesen...
.mf: Euroringet kell felhívni majd holnap, hogy menni akarsz esti motorozni. -
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr #49022 üzenetére
oké
Kérdés: mennyire drága ott a büfé vagy van-e iható (nem olyan, mintha a vascsövet nyalogatnád) csapvíz, mert nem vinnék táskát és akkor külön vizet sem...utálok táskával motorozni
-
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr #49017 üzenetére
Ok, az simán jó, tartható is akár. Nem kell előre regelni? Azt írják a honlapon, hogy akkor olcsóbb (6K).
-
Daywalker
addikt
válasz
Ferdzsoo #48991 üzenetére
Mmint nem a saját kézikönyvére gondoltam, rosszul fogalmaztam, hanem a szerelési könyvre. Nekem megvan a kawához, abban még az is benne van, hogy tolómérővel mérve mekkorának kell lennie a fogaknak
Szóval töltsd le vhonnan a saját bringádhoz, ha nem lenne meg.
Vagy ha nem, akkor keress képet a neten, hogy hol kéne lennie a matricának. -
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr #48970 üzenetére
Hávégülisja
Na most úgy alles kérdezem, hogy akkor lesz valami pályázás hétvégén, vagy inkább kedden menjünk euroringre?
-
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr #48968 üzenetére
200 káemperhá felett motoron picit nehezebb alkalmazni, mint a szervós rözsóban ülve
-
-
Daywalker
addikt
válasz
Dragbajnok #48912 üzenetére
Még egy pár dolog...gondolom zárt sisakban gondolkozol. Beépített napszemüveg mennyire fontos?
-
Daywalker
addikt
26-án délután Lime Party a Hungaroringen! Beteg, .mf? Megyünk?
-
Daywalker
addikt
válasz
Dragbajnok #48908 üzenetére
Milyen árban gondolkodsz? Enélkül elég nagy a szórás
-
Daywalker
addikt
válasz
yodamastah #48875 üzenetére
Hát, ezen a gyári helyen van, csak nem felhajtós...na remek, akkor ezzel is kell majd vesződni
Bár szerintem a blokkon a generátorfedél előbb ér le, mint a lábtartó...na jó ez azért túlzás
-
Daywalker
addikt
Azon gondolkodom (bár nem mintha attól félnék, hogy le tudom-e rakni a gépet lapra, az esést leszámítva
), hogy nekem az első lábtartóm fix, nem felhajthatóra van cserélve...nem lesz ez gond? Gondolkodtam már, hogy visszaalakítom...
-
Daywalker
addikt
válasz
geree@bl #48816 üzenetére
Szerintem a sisakon nem érdemes spórolni, mert az egy nagyobb kiadás, ritkábban cseréli az ember. Egyébként jellemzően amire több pénzt adtam ki, azokkal jobban meg vagyok elégedve...pl. kesztyű, csizma, bőrruha, de a sisakból kell majd jobb. De még egy évet adok a Cabergnek, aztán veszek vmi komolyabbat...Soumy vagy hasonló, majd meglátom még.
Egyébként nehogy azt hidd, hogy én is egyszerre vettem meg...eddig farmerban motoroztam, kb egy hónapja vettem meg a nadrágot, tavaly ősszel a kabátot, sisakot tavaly tavasszal, csizmát - kesztyűt meg tavaly előtt ősszel. -
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr #48780 üzenetére
Akkor megnyugodtam
Nekem is az van...mindenesetre a beépített gerincprotit le fogom cserélni egy Forcefieldre, olyanra, ami beilleszthető a kabátban található helyére.
-
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr #48777 üzenetére
Akkor vajon mi a jó megoldás?
Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kikristályosodik a Razr 60
- Milyen videókártyát?
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- LG OLED55C9 prémium TV - 140cm, 4k, 120Hz - apró vizuális hibával
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest