- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
-
válasz
radio100jozs #10435 üzenetére
Csak, hogy azokon a területeken, ahol elérhető az IPTV, a Telekom már nem ad el SatTV-t, vagy legalábbis kicsi rá az esély, hogy sikerül kiharcolni azt. Legalábbis a Telekom topikban ezt olvastam többször is.
-
válasz
Nooeca #10413 üzenetére
Hogy a honlap mit ad ki, az mellékes. Anno Invitel ADSL efi voltam, és váltani akartam Telekom ADSL-re, mert volt Telekom mobilom, T SatTV-m, így a Telekom honlapja sokkal kedvezőbb árat kínált az ADSL-re is csomagban, mint az Invtel. Egyébként Invitel területen lakom, 28-as körzet, a Telekom honlapján fent van a településünk mint ADSL szolgáltatási terület, Invitel területen. Mindettől függetlenül szerződést kötni sehol sem tudtam, elhajtottak a telefonos és a személyes ügyfélszolgálatról is, hiába mondtam, de a telekom.hu, de a honlap, senkit sem érdekelt, Invitel területre nem adnak el ADSL-t, és kész! Kértem legalább a korrekciót a weblapon, de a mai napig ugyanúgy van, pedig ez jó pár éve történt.
Tehát be kell menni, vagy fel kell hívni őket, nem elég kattintgatni!
De ez itt már nagyon OFF, így én be is fejeztem. Mindenki válasszon belátása szerint, csak járja körül az árnyékos oldalakat is, ne csak azt nézze amit a reklámban lát, vagy esetleg amit az adott céghez kötődő emberek állítanak.
-
válasz
Nooeca #10410 üzenetére
Akkor most miért a Telekom spec árakat veted össze a UPC alap áraival? Bár UPC-nél nem tudok ilyenről, hogy spec1 meg spec2, egyedileg tudsz alkudni szerződéskötés előtt. A saját áraim tekintetében tudok nyilatkozni, nekem 3 szolgáltatással (tv, net, telefon) a 120/10-es net 3690Ft/hó. És a konkurencia erre felé Invitel 30Mbps VDSL.
Egyébként arról tudni valamit, hogy a Telekom miért használ a 120-as nethez 114-es profilt? Emiatt már reklamáltak többen, optikával is.
Nálam a 120-as net így néz ki, stabilan.
Hogy 1-2 év múlva mi lesz, arra nézve én továbbra sem látok semmi garanciát, én ilyenre nem szerződnék! Sem Teleommal, sem UPC-vel, sem mással.
-
válasz
Nooeca #10407 üzenetére
Ez szép és jó, ha valóban így is lesz, de ott van rossz példaként a sávszélesség emelés, amiről szintén azt mondták 1-2 éve, hogy hamarosan lesz, aztán azóta sincs. Pedig itt is mondhatnánk, hogy az optika "végtelen" kapacitása igazán jó alap lenne erre, de mégis a UPC ad koaxon 500 megát, a Telekom meg optikán 120-at maximum, mert nekik ezek szerint fontosabb az egységesítés. Az árakról meg ne is nagyon beszéljünk, talán az említett két csomag van pariban nagyjából a két szolgáltatónál. Ha tévedek ebben a kérdésben akkor bocs, nem néztem meg most a weboldalaikat.
Röviden, az új rendszerről majd akkor beszéljünk ha működik, lesz vele tapasztalat, szerintem tervekre senki se szerződjön! Én legalábbis nem tenném...
-
válasz
zsolesz7503 #10405 üzenetére
Pedig nem az elrettentés volt a célom, csak megemlítettem a másik oldalt is. Nincs olyan szolgáltató, sem szolgáltatás, amelyiknek csak előnyei vannak, de az lenne a jó, ha mindenki elégedett lenne azzal, amit választott.
-
válasz
Nooeca #10403 üzenetére
És, hogy azért az esetleges hátrányai se maradjanak szó nélkül...
- IPTV esetén kényszerűen boxot kell használnod, ami plusz fogyasztó, plusz távirányító, nincs lehetőség kártyára.
- A HD streamek száma korlátozott, noha az optika azt bőven elbírná, mégsem kaphatsz 3 streamet.
- Több felől is lehetett olvasni panaszokat a Telekom IPTV "agyontömörítettségéről", ami megint csak érthetetlen, ha az optika kapacitását nézem. Persze az bizonyos szemszögből lehet magyarázat, hogy nem használnak több streamet, így mindenütt olyat kell használniuk, amit az ADSL is elbír, de így meg hiába az optika.
- A nethez legtöbbször olyan HGW-t kapsz, amin nincs bridge mód, így a saját eszközöd nem kaphat publikus IP címet, ami bizony sokaknak probléma.Persze ezzel a silány Horizon boxxal most a UPC sem épp előrefelé lépett, de a Telekom topikban is vannak negatív vélemények az IPTV boxokról.
-
válasz
zsolesz7503 #10399 üzenetére
Félreértés ne essék, én nem a UPC-t védem, egyik szolgáltatót sem akarom védeni, nem gondolom, hogy erre rá lennének szorulva. Bár én nem vagyok érintett ebben a témában, mivel nem a 29-es körzetben lakom, de az indulatokat megértem, vitathatatlan, hogy a UPC hosszú éveken át visszaélt a monopól helyzetével, és zéró fejlesztéssel szolgáltatott elavult ADSL-t drága pénzért a körzetben. Azonban most pozitívumként lehet tekintetni rá, hogy még más ADSL területeken a Telekom vagy épp az invitel egy központ cserével letudta a fejlesztést, minek következtében az 5-10Mbps ADSL helyett ezentúl 20-50Mbps VDSL-t szolgáltat, addig itt koaxra váltanak ADSL-ről, ami azért kicsit nagyobb előrelépés mind sebességben, mind pedig ár/érték tekintetben. Ha így nézzük, lehet megért még +1 év várakozást, mint, hogy kaptatok volna ott is VDSL-t, aztán 15 évig megint nulla fejlesztés.
Most már legalább lesz választék, Telekom, UPC, néhol DIGI, meg egy-két helyi szolgáltató, talán lesz árverseny, és jobban lehet majd alkudni is.
-
válasz
zsolesz7503 #10396 üzenetére
Szerintem nem célszerű ilyen bosszú vezérelte meggondolásból szolgáltatót választani, ott kell előfizetni, ahol az igényeidnek és a pénztárcádnak legmegfelelőbb csomagot tudnak ajánlani. Én legalábbis úgy gondolom, hogy a UPC-nek sokkal kevésbé fájna egy-egy ilyen bosszúálló ügyfél miatt kiesett bevétel, mint adott esetben ezeknek az ügyfeleknek a plusz kiadás, csak mert már csak azért se lesznek UPC előfizetők.
De persze Te tudod, nyilván oda viszed a pénzed, ahova akarod.
-
válasz
zsolesz7503 #10351 üzenetére
Azért nem egészen így van, egyrészt nincs olyan, hogy a T átveszi a hatalmat, a hűségszerződések majd folyamatosan lejárnak, és aki szeretne, tud váltani. Másrészt az árak sem feltétlenül azok amiről Te beszélsz, mert ha rendelsz TV-t és telefont is a net mellé, akkor lehet akár 3-3,5 ezer a 120-as net, én is ekörül fizetek érte jelenleg. Pontos árat most nem tudok mondani, lévén melóban nincs kezem ügyében a számla, de 120Mbps net, Digital Gold TV 2db box-al, amiből az egyik felvevős, illetve alap telefoncsomag, 8900-9000HUF körül van havonta.
-
Nem tudom pontosan megmondani, de szerintem felénk sem sokkal újabb a kábel (ex RubiCom terület), és azért megy rajta a szolgáltatás. Persze biztosan van jobb és stabilabb területe is a UPC-nek, de azért ez is működik. Anno még a TvNet kezdte a netszolgáltatást felénk, az akkori Satimex, vagy Optosat, (vagy nem is tudom már, hogy hívták a TV szolgáltatót) hálózatán.
-
Össze ne vesszetek ha kérhetem!
-
-
-
-
-
Azért legyetek szívesek nem összeugrani ezen, kinek a pap, kinek a paplan.
Köszi!
-
-
-
-
válasz
wizzgeri #9699 üzenetére
A NOD önmagában nem sok, szerintem jobban járnál egy komplex megoldással, ami tűzfalat és antivírust is tartalmaz, az ESET termékeknél maradva pl. Smart Security, de ezt a témát inkább valamelyik antivírus topikban kellene kivesézni, ott jobban is tudnak segíteni. De persze az egyáltalán nem biztos, hogy a problémádat vírusfertőzés okozza, ez csak egy lehetőség.
-
-
-
válasz
bigdady #9598 üzenetére
Ezzel csak az a probléma, hogy a UPC már eddig sok helyen kiadta az ADSL-en elérhető legnagyobb sebességeket. Itt a topikban is többen írták, hogy 18-20Mbps ADSL netük van. Egyébként ADSL2+ szabványon ha jól tudom 24Mbps az elérhető a legnagyobb sebesség, de ez ugye a DSLAM szomszédságában igaz, az onnantól való távolság növekedésével párhuzamosan pedig csökken az elérhető sebesség is. Hogy a jelenlegi hálózaton sebességet tudjanak emelni, ahhoz VDSL-esíteni kellene a rendszert, de ehhez mindkét végponti eszközt cserélni kell, tehát a DSLAM-ot, és a modemet is. Nem hiszem, hogy a UPC ilyen fejlesztésbe fogna most a 29-es körzetben, amikor már több más szolgáltató is megtelepedett ott optikával. Ráadásul a VDSL előnye az ADSL-el szemben csak 1500 méter távolságig érezhető, efelett már ezen a szabványon is csak az ADSL-el egyező sebesség érhető el, tehát, hogy az előfizetők nagy részénél emelni lehessen, ahhoz a DSLAM-okat is sűríteni kellene.
Röviden tehát, nem olyan egyszerű ez.
-
-
Megbízhatóan működő tesztelési lehetőség.
Ha bizonytalan vagy az eredményben, akkor próbáld meg elindított és leállított torrent kliens mellett is a tesztet. De leállításhoz nem elég a torrentek futását megállítani, az egész programot le kell lőni.
Természetesen nem gond, hogy a NAS-t teszteled, a teszt ugyanúgy mehet a PC-ről. Csináld meg egyszer normál állapotban, meg egyszer úgy, hogy a teszt idejére lehúzod az UTP kábelt a NAS-ról.
-
-
-
-
Ez többnyire így működik, és nem csak UPC-nél, más szolgáltatóknál is. Amikor lejár a hűség, akkor kisebb-nagyobb emelésekkel próbálnak ösztönözni, hogy írj alá újabb hűséget. A határozatlan idejű szerződés mindig drágább, hiszen a kedvezményeket azért kapod, mert vállalod, hogy x ideig nem váltasz szolgáltatót.
Ebben semmi rendkívüli nincs.
-
válasz
blacika #9472 üzenetére
Alakul ez lassan. Többszálas letöltéssel, esetleg torrenttel sincs meg a 200Mbps?
http://ftp.fsn.hu/testfiles/ (http)
ftp://ftp.fsn.hu/testfiles/ (ftp) -
Mintha más szolgáltatóknál nem lennének bármilyen problémák...
Anno a RubiCom-nál, majd később UPC-nél is csúszott mindig a sebességemelés, nálunk sosem lett meg az elsőre ígért időpontra. De ott van a Telekom online ügyfélszolgálat, mint a totális csőd jó példája. Ezek után lehet persze élcelődni a Berotel-en is, de szerintem akik tizen-éve szívnak a 29-esben az ADSL-el, azoknak már tök mindegy, hogy ma vagy jövő héten lesz 200 a 100-ból, legfeljebb Te bosszankodsz rajta.
-
-
válasz
Zsocy155 #9416 üzenetére
Próbáld meg itt bejelenteni: http://ugyfelszolgalat.upc.hu/app/ask/c/33
-
-
-
-
Én ezt tudom nagyon jól, de akkor azt is meg kell érteni, és egyértelműsíteni, hogy vélhetően a Berotel is ugyanezen okokból tette az ÁSZF-be, az egyébként 100GB-al magasabb limitet, szerintem ez a történet semmivel sem lesz másabb, mint a UPC esetén van, tehát lesz egy elvi korlát, amivel a gyakorlatban senki sem foglalkozik.
-
válasz
Gubek-Einste #9394 üzenetére
Tudom, lévén én is TB-okat forgalmazok havi szinten, épp ezért hoztam fel példának. Szerintem minden valószínűség szerint ez a Berotel-nél is így lesz. Szerinted meddig élne egy internetszolgáltató, amelyik most készül betörni a piacra, és elterjedne róla, hogy 3 nap után azzal zargatja az előfizetőit, hogy túllépték a havi adatforgalmi keretet?
Elméleti szint vagy se, ott van a UPC aktuális ÁSZF-ében is, így bármikor bárki ellen felhozhatják.
-
-
-
-
-
-
-
válasz
bigdady #9344 üzenetére
Hááát, nem pontosan, de mondjuk úgy, hogy laikus szemmel igen.
A lényeg az, hogy szerverszolgáltatások használatához (torrent aktív mód, ftp és webszerver, távoli asztal, wake on lan, stb.) publikus IP cím szükséges, ami az internet felől is elérhető, egyedi cím. Az egy másodlagos dolog, hogy ez a cím állandó (fix ip), vagy pedig változik bizonyos időközönként, esetleg minden csatlakozáskor (dinamikus ip), mert utóbbi esetre megoldás a DDNS, mint a noip.com, ipdns.hu, stb. oldalak.
A NAT-olt magánhálózati IP cím, amit a Berotel alapból ad, egy router mögött lévő címet ad az előfizetőnek, ami pont olyan, mint amiikor a saját routered is kiossza a címet az eszközeidnek, a gond csak az, hogy még a saját routereden bármikor megnyitod a portot amikre szükséged van, addig a Berotel routeréhez nem férsz hozzá, így ha nem publikus hanem NAT-olt címet kapsz tőlük, akkor semmi nem fog működni, amihez portforward szükséges.
A Berotel-nél viszont csak úgy lehet publikus IP címed, ha az egyben fix is. Ez a kettő tehát nem technikailag kötődik egymáshoz, és nem is ugyanaz a kettő, de ők csak így egyben adják.
-
-
-
válasz
bigdady #9300 üzenetére
Hát nem tudom, nekem azért ebből a topikból korábban nem ez jött le, hogy milyen jó az a <20/1Mbps. Eddig mindig azon ment a pánikolás, hogy a 29-es körzetben csak a sz@r upc van, meg a hulladék adsl, és, hogy 2015-ben ez már semmi, meg 0,5Mbps feltöltés, és máshol milyen jó, stb..., most pedig amikor itt van a lehetőség a nagyobb netre, hirtelen elég az adsl is?
Persze biztosan van akinek elég, én ezt nem vitatom, de kétlem, hogy ez lenne a nagy általános vélemény a körzetben.
-
válasz
bigdady #9298 üzenetére
Valahol fentebb írták, ezer párszáz forint.
szerk.: Meg is van, 1270Ft.
http://itcafe.hu/tema/monortel_monornet/hsz_9234-9234.html -
válasz
szundika82 #9279 üzenetére
Na, ez így már azért szebben néz ki, ezzel a feltöltéssel simán versenyképes lesz.
-
Össze ne vesszetek már ezen.
-
-
-
Nem, a modem nem lesz alapértelmezett átjáró, az nem is jelenik meg például egy traceroute során. Lévén bridge módban működő eszköz, nincs semmilyen IP alapú funkciója, csak egy média konverter. MOdulátor, DEMolutáror, vagyis MO-DEM. Ha modemet használsz, vagy bridge módban működő HGW-t, akkor alapértelmezett átjáróként a szolgáltató egyik eszköze fog megjelenni, az első saját eszközöd WAN portján.
-
-
válasz
craft75 #9110 üzenetére
Különben meg nem kell ezen meglepődni, nem egyedi eset, minden szolgáltató ott trükközik ahol tud, és erre az egyik legmegfelelőbb eszköz számukra a kommunikáció, azon előfizetők felé, akik nem értenek annyira a témához. Lásd a Magyar Telekom korábbi levelét, amit azóta is küldözgetnek a NAT-olt hálózatra tett xDSL előfizetők felé.
KEDVES ÜGYFELÜNK!
Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy műszaki fejlesztésünk eredményeként 2013. szeptember 9-ei hatállyal Önnek, még biztonságosabb internet hozzáférést biztosítunk.
Ez azt jelenti, hogy a publikus IP címe helyett privát IP címmel használhatja tovább hálózatunkat.A privát IP cím előnye, hogy sokkal biztonságosabban internetezhet számítógépén.
Ugyanakkor szeretnénk felhívni figyelmét, hogy a privát IP címet használó számítógépek éppen a nagyobb védettség érdekében, biztonsági okokból semmiféle olyan alkalmazást nem használhatnak, amik a számítógépet „szerver” (kiszolgáló) szerepben igénylik.Az átállással kapcsolatban Önnek további teendője nincsen!
Amennyiben mégsem kívánja a jövőben előfizetését privát IP címmel használni, kérjük, hívja ügyfélszolgálatunkat a Magyar Telekom hálózatából díjmentes 1412-es telefonszámon, vagy jelezze igényét a nat@telekom.hu e-mail címen MT azonosítójának vagy az internet szolgáltatás használatához szükséges bejelentkezési azonosítójának megadásával és ingyenesen visszaállítjuk jelenlegi publikus IP címét.
Reméljük a jövőben is elégedett lesz szolgáltatásunkkal!
Üdvözlettel:
Magyar Telekom Nyrt. -
-
-
-
-
Jó, hát ez egy olyan dolog, hogy nem tudjuk kivel beszélt, sőt azt sem tudjuk pontosan, hogy zajlott a beszélgetés, csak valaki kiragadott valamit, egy állítólagos beszélgetésből, és azzal parádézik FB-n. De egyébként ez is tök részletkérdés, mert mint tudjuk a telefonos diszpécser, helpdesk, callcenter, vagy akárhogy hívjuk őket, néha mondanak akkor baromságokat, mint ide Lacháza, és nem csak a Berotelre igaz, hanem ugyanúgy Telekom-ra, Invitel-re, UPC-re, és minden más ISP-re is. Ezen kár rugóznia akármilyen FB csoport adminjának.
-
-
-
válasz
World-Soft #9061 üzenetére
Szia!
Google Drive, Gmail, Youtube, Facebook, és képek problémára sokszor megoldást jelentett a Google DNS-ek használata. És nem csak T-nél, hanem más szolgáltatóknál is.
Próbáltad már?
-
Nem értem a kérdésed, hogyhogy miből lehet tudni? Az IP címek különbözőségéből, amit fentebb megbeszéltünk. Ha a két helyen egyezik a cím, az a jó, mert akkor az IP címed publikus. Nálad sajnos nem így van, tehát privát, vagyis magánhálózati IP címet kaptál. Vagy másra gondoltál?
A szolgáltatónak azért jó, mert sokkal kisebb IP tartományt kell megvásárolniuk, bérelniük, ami ugye költségcsökkentést eredményez. Némi túlzással élve akár 1db IP címmel is szolgáltathatnának internetet több ezer előfizetőnek.
-
Hát igen, akkor itt az aktív módot, port forwardot, távoli elérést, és hasonlókat, lehet elfelejteni.
Esetleg egy telefont megérhet a szolgáltatóhoz, hallottam már olyanról ahol alapesetben privát IP-t osztottak, de kérésre azonnal adtak publikus IP címet az előfizetőnek. Bár erre igen kis esélyt látok, de legfeljebb a telefonköltséget bukod el, más vesztenivalód nincs. Mondd meg, hogy Neked a munkádhoz elengedhetetlen, hogy elérd az otthoni dolgaid, dokumentumokat, távoli asztalt WOL-al, és egész nap ezzel szívtál, még este felvilágosítottak, hogy ez nem fog menni ebben a felállásban.
-
Ha valóban privát IP címet kapsz, akkor a NAS-t távolról nem fogod tudni elérni, de VPN-re azért tudsz csatlakozni, illetve amíg nem szükséges hozzá port forward, addig játszani is tudsz.
olzsy, az azt jelenti, hogy vélhetően a Berotel hálózatán is egy router mögött vagy, és mivel ahhoz nincs hozzáférésed, így nem fogsz tudni portot sem nyitni a szerver alkalmazásoknak, mint pl. torrent. Ez kb olyan, mintha a saját routerednek nem tudnád a jelszavát, és nem tudnál abban semmit sem állítani.
A saját routerednek milyen IP címe van? 10.x.x.x?
-
Szia!
Először is ha egy mód van rá ne feszegessük mit és honnan töltögetsz, maradjunk a Linux iso kérdésnél, mert az ügy szempontjából irreleváns, és különben is a warez határait súrolja!
Másodsorban azt nézd meg, hogy a routeredben a Status oldalon (gondolom van valami ilyen) látható WAN IP cím egyezik-e azzal, amit ITT látsz.
-
A privát IP azért hátrányos, mert semmilyen szerverszolgáltatást nem tudsz távolról elérni, ami az otthoni hálózatodon fut. Értsd ez alatt a távoli asztalt, a web és ftp szervert, a p2p kliensek aktív módját, és minden mást is. Hétköznapi nyelven a lényeg annyi, hogy minden portod zárva lesz, és azokat értelemszerűen meg sem tudod nyitni. Akiknek ez nem probléma, azok észre sem veszik a privát IP címet.
-
Van aki nézi, hogy mit néz rajta az már magánügye, nem is a topik témája, de tény és való, hogy a mai fiatalság egy része szinte non-stop a YT-on lóg, legalább annyit mint FB-n. És nem 480p-ben nézik, mert 720p alatt nincs is élet, és ez csak a minimum. Na meg ott van a torrent, warez avagy se, akarunk róla beszélni vagy se, de létezik, és igen sokan használják, ez szintén nem lehet vitatéma. Innentől kezdve pedig a mobilnet felejtős családi használatra.
-
válasz
radio100jozs #8955 üzenetére
Attól függ kinek... 150GB nem sok, 50 még annyira se.
És ehhez nem kell még csak torrent se, elég egy 4 tagú család, ahol többen intenzíven youtube-oznak, nem beszélve a steam-ről, stb...
-
válasz
szonyigyula #8913 üzenetére
És ennek mi köze a 29-es körzethez?
-
válasz
World-Soft #8882 üzenetére
Nem vagyok 29-es körzetes (észak Pest megyében lakom), csak bevállaltam a Topikgazdaságot itt is, kabelmania27-el megcsináltuk az összefoglalót, amúgy meg ha az olvasottak alapján tudok segítek az ide tévedőknek, és ennyi.
Az én megoldásom sajnos mindenképpen pénzbe kerül, akkor esetleg valami szoftveres után kell nézned, hátha van más alternatíva is.
A mostani ASUS-ok szinte mind tudják gyári szoftverrel már.
Ez bővebben talán már az internet megosztás topikba való téma.
-
válasz
World-Soft #8878 üzenetére
De velem beszélgettél, nagyjából egy időben küzdöttünk OLEG fw-vel 2008-2009 körül, csak nekem WL-500gP-m volt, neked pedig WL-500W-d..
Ha nem is alkalmazás szinten szétválogatva, de megfelelő routerrel össze tudod hozni a két netet, akár úgy, "load balance" módban mindkettőt használja a router, és így összeadódhat a sebességük, akár "failover" módban, ami amolyan backup vonalként funkcionálna, tehát ha kiesik a T-s net, akkor azonnal (elvileg szünet nélkül) átáll UPC-re. Erre egy dual wan, vagy multi wan képes router kell.
-
válasz
World-Soft #8875 üzenetére
Szerintem nyugodtan írhatsz ON-ban, ez a 29-es körzetes körzetes topik, és nem UPC-s. Egyébként most valami országos probléma lehet, UPC, Telekom, és Invitel topikban is jelezték, hogy gond van a külföldi oldalak elérésével.
-
válasz
kaposznyak #8871 üzenetére
Azért ez nem ilyen egyszerű, például én is telefonon hosszabbítottam, de az új hűség és új szolgáltatás paramétereit mind megkaptam emailben, ráadásul a beüzemeléstől számított 14 napon belül indoklás nélkül el lehet állni a szerződéstől, ez esetben visszaáll a korábbi határozatlan módozat. Sőt nem úgy megy ez azért, hogy egy érthetetlen kérdésre kinyögött halk igennel örök hűséget esküszik valaki, hanem a szerződéskötés megbeszélés után az ügyfeles részéről tételes felsorolással indul, amikre egyértelműen lehet és kell válaszolni.
Egyébiránt még ráutaló magatartással is lehet szerződést kötni, amihez telefonálnod sem kell, csupán használni a szolgáltatást, és befizetni annak havidíját.
-
válasz
kaposznyak #8869 üzenetére
Szia!
Igen lehet, viszont a UPC minden beszélgetést rögzít, amit vitás ügyekben az előfizető kérésére köteles ingyen és bérmentve rendelkezésére bocsájtani. Azaz kérje ki a hangfelvételt a beszélgetésről.
-
válasz
Szemi88 #8864 üzenetére
Na most azt már megbeszéltük korábban, hogy különböző okok miatt a fejlesztések itt-ott csúszhatnak, de jó eséllyel azért jövő tavaszra, legkésőbb nyár elejére, szerintem meglesz azon települések mindegyikén, ahova beígérték 2015 végéig.
Felétek nem látni semmi mozgolódást, kábelezést még?
-
válasz
Szemi88 #8862 üzenetére
Azért némi reménysugár csak van még.
-
-
Nem szimmetrikus netet ad.
http://www.telekom.hu/otthoni/lakossagi/internet/dijcsomagok
-
válasz
World-Soft #8778 üzenetére
Szia!
Pedig legjobb tudomásom szerint még mindig a régi profilok vannak használatban, de erről inkább a Telekom topikban tudnak nyilatkozni, ott koncentráltabban vannak a T előfizetők.
-
-
-
Attól, hogy egy szolgáltató "csak" 120Mbps netet ad, nem jelenti feltétlenül azt, hogy nincs többre kapacitása, én sokkal inkább arra tippelek, hogy mivel nincs konkurencia, így nincs is rászorítva arra, hogy többet adjon, esetleg még olcsóbban is. Ha csak a kapacitáson múlna, akkor optikán a Telekom is adhatna Gbit-es, aztán mégse ad. Sőt kevesebbet ad mint a UPC koaxon, vagy mint a DIGI LAN-on, de még a váci helyi kábelszolgáltató is többet ad.
-
-
válasz
Gubek-Einste #8719 üzenetére
Na igen, arról nem is beszélve. De ott is egy kábel lesz, csak koax.
-
válasz
kaposznyak #8716 üzenetére
Bár azt nem írtad, hogy melyik szolgáltatótól rendelted, de egy kábel. Ha UPC-től akkor egy RJ11-es telefonkábel, ha Telekom-tól, akkor meg 1 üvegszál.
-
válasz
Johnny_001 #8713 üzenetére
A két dolog nem zárja ki egymást. Attól, hogy elkezdték a kábelezést, még nem biztos, hogy lesz az idén szolgáltatás.
-
Technikailag, műszakilag nyilván üti egymást, de azért lássuk be, az emberek döntő többsége esetén visszatartó erő, ha dupla előfizetési díjat kell fizetnie, szemben azzal, mintha csak mondjuk +400Ft-ot kellene fizetnie egy további boxért, ennek fényében pedig nem fognak olyan sokan 5-6 TV-re boxot rendelni, így ezt a többlet terhelést még jócskán elbírja a hálózat.
-
-
"Bbeci akkor neked csak a t-s iptv vel van bajod?"
Ha figyelmesen elolvasod amit írt, akkor láthatod, hogy semmilyen boxot nem akar, a saját tv-je tunerjához ragaszkodik."Nekem azzal van a baj csak hogy korlátozzák a tvk számát, nehogy már ők mondják meg mennyi tvt nézhetek...."
Nyilván azért korlátozzák, mert...
1. a hálózati kapacitás véges
2. üzleti érdekeik ezt kívánjákEgyébként lehet akár 6 TV készüléken is nézni, két előfizetéssel. Ebben senki sem gátol meg...
-
És akkor ezt itt kéretik is befejezni, mielőtt a vita jobban elfajul!
Köszönöm szépen!
-
Ízlések és pofonok. Az IPTV megítélésében nyilván nagy szerepet játszik az is, ha gyenge net (ADSL) mellett fizet elő valaki rá, ekkor természetes a szívás vele. Személy szerint a műholdassal semmi bajom sem volt amikor használtam, és ott még a HD adások darabszáma sincs korlátozva.
Hozzáteszem nekem sem kellene IPTV, de ettől nem mondanám, hogy életképtelen technológia.
-
Megírta Ő miként vélekedik a helyzetről, nem sértett meg vele senkit, nem politizál, semmi gond nincs ezzel. Hiteles forrásból biztosat erről úgyse tud senki, gyanakodni meg mindenkinek jogában áll. Lehet figyelmen kívül hagyni, de lehet cáfolni is ha valaki másképpen látja, amíg a vita normális keretek közt zajlik, de hát miért is lenne másképp, nem hülyék és / vagy bunkók vannak (vagyunk) itt szerencsére.
Egyébként én is úgy gondolom, hogy a Berotel-nek semmi köze nincsen UPC-hez, igazából nem is nagyon látom azt, hogy mi oka lenne egy ilyen céget létrehozni a UPC-nek. Ha a UPC versenyhelyzetet akarna generálni a T-vel, akkor nem egy néhány települési illetékességű céget hozna létre, aminek technológiája ráadásul teljesen kívül esik a UPC által használt rendszerekén, hanem akkor simán kétirányúsíthatná a meglévő koax hálózatát, ami megvan az egész 29-es körzetben.
-
-
válasz
radio100jozs #8580 üzenetére
Nem történt, hanem fog történni!
http://www.telekom.hu/otthoni/lakossagi/csomagok_akciok/halozatfejlesztes
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest