- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
Aktív témák
-
Ürgülfütty
tag
Nekem egy Compaq S710-esem van.
Szerintem hibátlan.Ráadásul fekete színű(amúgy unikum gyanánt):)) -
guest
veterán
Én most vettem egy egy Samsung 753s-t 36 nettóért, nagyon szép kép van rajta, csak egy dolog fura: a fényerőt ha minimumra veszem, nekem akkor is kicsit erős, főleg így este netezésnél. Persze lehet, hogy csak megszokás dolga, a régi moncsimon ugyanis le kellett venni a fényerőt, különben életlen lett a kép...
-
guest
veterán
Köszi a tanácsokat a szakmaiakat és a nem egészen szakmaiakat egyaránt.
A választott példány a Samsung 757NF lesz.
Nem csak azért, mert tök sík, meg sok feature, hanem mert: mint több használója is meglepődéssel tapasztalta, hogy a gyengébb képminőségű vidkártyák esetében (pl. nvidia chipes kártyák) is nagyon jó képminőséget produkál rejtélyes módon. Jelenleg Gef2MX400 kártyám van, úgyhogy most ez jól jön (később meg majd lesz valamilyen).
Remélem nem lesz rá szükségem, de azért nem lenne rossz Miskolcon Samsung szervíz. -
guest
veterán
''Monitor vásárlásnál mire kell figyelni?'' - hogy el ne ejtsd. Komolyan: nézz körbe - ami tetszik vedd meg; ezeknek a lurkóknak meg ne adj a véleményükre, mert NEKED kell majd előtte ülnöd, nem nekik!
-
M. Myers
csendes tag
Helló!
Nekem LG 795 FT van, meg vagyok vele elégedve. Ajánlom, bár nem tudom, hogy most mennyi.
És egy mini történet:
Haver most cserélte le a 15 colos Gabát 17''-os HP-ra. Használtan vette és választhatott a Nokia és a HP között. Ezért beszerzett egy képernyőtesztelő progit (konvergenciahiba, egyéb...) Letesztelte a Gabát is, és bizony a kép szélén (Gabán) a piros szín konvergenciahibás volt. De a 2 év alatt fel sem tűnt neki, nem okozott bajt.
Ezzel arra akarok kilyukadni, hogy választásodnál NE az legyen a fő szempont, hogy ''valaki mondta, hogy X monitor konvergenciahibás, és ezért egy nagy rakás szar''. NEM. Ez tipikus szőrszálhasogatás. Ez pont olyan dolog, mit a grafkártyáknál a 4*-es élsimítás. Igen nagyon jó dolog, de a Q3 multimeccs közben marhára nem azt nézed, hogy milyen szőrös a vonal. Érted mit akarok mondani... -
guest
veterán
OK-OK.
Kezdem meggyőzve érezni magam.
Akkor most már az a dilemma, hogy Samsung 757NF 82br vagy MAG 996PF 80br legyen.
A 757NF 17'' és tele feature-rel, meg mindenféle beállítást meg lehet vele csinálni.
A 996PF 19'' az adatai hasonlóak a Samsungéhoz, de nem tudok egyebet róla. -
BobMaster
senior tag
Egy FST és egy Diamondtron moncsi között azért nagyon jelentősek az eltérések. Remélem lesz alkalmad a két képcsőtipust egymás mellett, egyidőben, egy normális VGA kártyáról megnézni. Talán nem véletlen, hogy minden monitorgyártó csúcsmodellje Diamondtron-nal készül. Utána már rá sem bírsz majd nézni másra. A jót könnyű megszokni. A ''p'' meg abszolút nem sík.
-
guest
veterán
Úgy néz ki, hogy marad a Samsung SyncMaster 757p.
Néztem a 757NF típust is, de szvsz a +20e nem éri
meg.
A feature lista teljesen megegyezik, mindössze a
képcső jobb(??) mivel az teljesen Flat.
Vagy rosszul látom? -
HI
Hasonló tesztekhez én inkább egy nokia teszt progit szoktam használni.
http://www.hwhunpage.hu/download/index1.htm#uni -
guest
veterán
Gyakorlati tanácsom lenne a monitorvásárláshoz: ha lehet, tedd a kiszemelt darabot egy viszonylag sötét helyre és állíts elő rajta tiszta, fehér képet (pl. tiszta ''rajzlap'' preview Corelben).
Ez a teszt megmutatja, hogy mennyire egyenletes a monitor fénykibocsátása a képernyő felületén: ha valahol vastagabb az üveg, vagy nem egyenletes a foszfor-oldal, akkor sötétebb területeket fogsz látni.
Akkor veheted hasznát egy ilyen teszt eredményének, ha sokat grafikálsz a géppel.
Ajánlat: LG Flatron 795FT. Ez átment a teszten :-) -
TomLion
tag
Nekem 753 DFX nem a csúcsok csúcsa, de az árát megéri. A haveromnak van 17-es GABA-ja, általában ki kell fogni, sajna vannak selejtek, viszonylag sok, de amelyik megy, az teljesen jó. Neki ilyen van, jó kép 100 Hz 1024x768-ban. Csak a képe fakó, színtelen, de az oka szerintem Inno3D Gef2 Ti Vx
-
HI
Ha jól emléxem a Gaba régebben a bestbuy kategóriába tartozott.
Samsung 753DFX nekem tetszett a képe átlagos otthoni felhasználásra szerintem bőven jó.
Legegyszerűbb ha elmész egy mediamarkt-ba, persze csak ha van a közelbe,ott ki van rakva egy rakat monitor iiyama,samsung... addig bámulod meg nézegetheted ameddig akarod. :)
És akkor sem szólnak ha matasz a kezelőszervekkel ,próbálgatod stb. -
guest
veterán
Helló! Nekem is egy Syncmaster 753 DFX monitorom van, nagyon szép éles képe van a sarkokban is. Ha van elég pénzed, érdemesebb a 755DFX-et megvenni, mert 1152x864 es felbontásban a képfrissitése a 753DFX-nek 75 Hz, ami később kevés lehet.
-
guest
veterán
Helló! Nekem is egy Syncmaster 753 DFX monitorom van, nagyon szép éles képe van a sarkokban is. Ha van elég pénzed, érdemesebb a 755DFX-et megvenni, mert 1152x864 es felbontásban a képfrissitése a 753DFX-nek 75 Hz, ami később kevés lehet.
-
Deadeye
csendes tag
válasz
BobMaster #21 üzenetére
Akkor én egy mázlista ember vagyok. Két éve megy napi rendszerességgel viszonylag sokat, és semmi hibát nem mutatott. Még a képélességből sem vesztett és a színek is ragyogóak. Amúgy nem hallottam erről, hogy elszállnának a Gabák, az egyik (asszem) Chip vagy PC-World agyondícsérte.
Sz'al én csak ajánlani tudom. -
Deadeye
csendes tag
Arra figyelj, hogy a képernyő mellett a kereten egy nagy Gaba felirat legyen :)
Ezt csak azért mondom, mert nekem ilyen típusú van, jó a képminősége és nagyon szépek a színek. Igaz, hogy nem flatron, de kicsi a görbülete, és közelít a sík képernyőhöz. (többieknek: igen, tudom, nem ugyanaz a kettő...)
Az újabbak biztos jobbak már, mint ami nekem van, ez ugyanis csak 85 Hz-en tudja az 1024x768x32-t, de már lassan 2 éves lesz. -
BobMaster
senior tag
Megmondom az őszintét, 753DFX és Samtron 76DF között egy deka különbség nincs tudásban. Talán csak annyi, hogy a SyncMasterben van magyar OSD. Hanyatesni nem kell tőle.
753 jó áron van, de monitort hosszú távra veszel. A lehető legtöbb pénzt költsd el az elérhető legjobb monitorra. Ha meg nincs rá pénzed, inkább várj és gyűjtöges... -
snemeth
aktív tag
''akarhany boltot felhivtam, mindenutt aszontak hogy mee akarom en megnezni milyen a kepe, ha hibas akkor majd kicserelik... egyedul ott mondtak hogy kotelezettseg nelkul megnezhetem mukodes kozben is.''
Persze hogy kicserelik, de csak akkor, ha a szakszerviz is azt mondja, hogy rossz. De egy monitornal siman elofordul, hogy szerinted szar, szerintuk viszont elfogadhato. Viszont egy monitor ugye arra jo, hogy nezze az ember. Marpedig akkor az is elegendo, ha a monitor egyik reszen nem elfogadhato a kep.
Szerintem nagyon okosan csinaltad, hogy ott vettel, ahol meg is tudtad nezni, mielott hazaviszed. -
guest
veterán
Sziasztok!
Érdekelne mi a véleményetek a Samsung Syncmaster 753DFX típusú monitorról, milyen tapasztalatokkal rendelkeztek ezzel a típussal kapcsolatban. Az ára elég jó, kb. 54000 Ft-ért már meg lehet kapni.
Üdv Dzsuda. -
egamega
tag
Hat nem akarok reklamot csinalni 1ik cegnek, sem, de szemelyes tapasztalat, szal asszem leirhatom: en a Neuro2000 -nel vettem a moncsit, mert akarhany boltot felhivtam, mindenutt aszontak hogy mee akarom en megnezni milyen a kepe, ha hibas akkor majd kicserelik... egyedul ott mondtak hogy kotelezettseg nelkul megnezhetem mukodes kozben is.
-
jkqxl2
csendes tag
Beliea nem drága szépek a szinei már 85 Hz-ei pihenteti a szememet. 3 év helyszini gar
-
snemeth
aktív tag
Csak ott vegyel, ahol meg tudod nezni, hogy milyen a kepe. Ha ugyanis mar megvetted es otthon derul ki, hogy valamilyen baja van ( pl. konvergencia hiba a bal felso sarokban) akkor esetleg rafaragsz. Mert elofordulhat, hogy visszaviszed, aztan azt mondjak, hogy belefer a gyari turesbe. Aztan ott allsz egy szar monitorral es nem tudsz mit csinalni. Fordulhatsz a fogyasztovedelemhez, de abban az esetben is eljuthatsz oda, hogy belefer a gyari turesbe. Csak ott vegyel, ahol meg tudod nezni _azt_, amit haza fogsz vinni.
-
HI
Mag moncsit csak 3év garral vegyél itt éppen most fog egy bekrepálni 1.5 év után. Gari már nincs.
100 ropi felett volt anno :( -
guest
veterán
A Scott monitorokról valami infót merre lehet találni ?
-
guest
veterán
Nekem ez a
Vízszintes
30 ~ 60 kHz
kicsit szemet szúrt. Az árlistákban 96khz van megadva.
Most akkor melyik az igaz ?
A fenti adatok a samsung.hu-ról lettek leszedve -
guest
veterán
A másik lehetséges alternatíva a
Samsung Syncmaster 757P
Műszaki adatok
Monitor
SyncMaster 757 P
Képernyő
Típus
FST
Méret
17'' (43 cm)
Látható képméret
16'' (40.6 cm)
Képponttávolság
0.22 mm
Bevonat
Multi-layer
Képfelület
Maximális
325x244
Sávszélesség
Maximális
250 MHz
Frekvenciatartomány
Vízszintes
30 ~ 60 kHz
Függőleges
50 ~ 160 Hz
Képfelbontás
Maximális
1920x1440 @ 60 Hz
Ajánlott
1024x768 @ 85 Hz, 1280x1024 @ 85 Hz
VESA
1856x1392 @ 66 Hz
1800x1440 @ 64 Hz
1856x1392 @ 66 Hz
1792x1344 @ 68 Hz
1600x1200 @ 76 Hz
1280x1024 @ 89 Hz
1152x864 @ 104 Hz, 640x480 @ 160 Hz
800x600 @ 146 Hz, 640x480 @ 160 Hz
Plug & Play
DDC 1/2B
DDC 2Bi
DDC 2B/2Bi/GTF
USB
Opció
Jelbemenet
Jelkábel
15 tűs D-sub
Alacsony sugárzás
TCO '99
Energiatakarékosság
EPA, Energy2000, VESA, DPMS
Kiegészítő szoftver
Natural Color Software, MouScreen?, Highliht Zone
Méretek
(szél x mag x mély) mm
398x412x412
Tömeg
Nettó
15.6 Kg
Garancia
3 év Samsung garancia
Videokártya egyenlőre egy Abit Gef2MX400 lesz, mivel várok még a cserével :( -
>kayás<
csendes tag
Télleg!!
És milyen video kártyát veszel? -
>kayás<
csendes tag
Amit más elmondott, azon kívül a színek. Érdemes megnézni más minitorok társaságában.
Ja és nefeletkezz meg: digitális monitor=digit. kimenet a videokártyán.
De ha más működő monitor közt megnézed nagyon sok előnyt és hátrányt megtalálhatts pl.: leárnyékoltság. én úgy vettem a studioworks 775N-emet, hogy egyedül ennek nem volt csíkos a képernyője.
Szal én ezzel azt akarom mondani, hogy az adatok nem minden. -
Agyzuzo
addikt
A Hitachi képcsöves elég gáz, amit én láttam annak nem volt valami meggyőző a képminősége... Szvsz Samsung Syncmaster sorozat - ócsó is, jó is. :)
-
karib
addikt
Két alapvető dolog: frissítés és a garancia. Aztán lenet a többit nézni.
Frissítés: kHz-ben megadott vízszintes freikből tudod kiszámolni a másodpercenkénti képfrissítést. Ezt az értéket kell osszad a vizsgált felbontás sorainak számával. Pl. 95 kHz-es monitor 1024x768-ban: 95000 / 768 = 124, ehhez legközelebb álló szabványos freki a 120 Hz, tehát ezt fogja tudni a monitor. Tök mindegy, hogy 17, 19 vagy 21 colos, a frissítést így kapod meg.
Garancia: általában 3 évet adnak, de a 3 évet is sokféleképp értelmezik. Van 1+2, 1+1+1, vagy 3 év full. Természetesen 3 év full a legjobb, sokszor pl. a képcsőre csak egyet adnak, ill. hasonló trükkök vannak. Az olcsóbb márkáknál lehet ezt megfigyelni leginkább, tájékozódáskor érdemes pontos infókat kérni. Monitorhoz külön garlevelet adnak, amivel a szakszervizbe viheted a cuccot gond esetén - ezt mindenképp kapd meg, és legyen korrektül kitöltve :) További előny, ha azonnali cserés a garancia (asszem pl. Scott, ráadásul 4 év gart adnak), netán még házhoz is jönnek a cuccért (tán iiyama és Belinea?).
Mindezek után lehet nézni a geometriát, konvergenciát, fényerőt, színeket, vibrálást, moirét... sokmindent.
Ha jó monitort akarsz, szerintem először a Samsungokat nézd meg, utána talán az iiyamákat. MAG-ből lehet jót is kifogni, de rosszat is (Abit-szindróma :) ). -
guest
veterán
Köszi a segítséget, valószínüleg a következő moncsit veszem meg:
MAG 796PF Hitachi Pure Flat mattított sík képcső; 96KHz; max bontás 1600*1200@80Hz (1280*1024@93Hz, 1024*768@125Hz); full digit; 0,25 dot pitch; 202,5MHz sávszélesség; TCO '99
Most 65k bruttó -
JulWCZar
senior tag
Azért a képponttávolság nem minden. Ha jól tudom egy 19''-os Samsung moncsinál (ami feltűnően olcsó) 0.22 !!! milliméteres képpontávolság esetén is gyatra kép volt.
Na sebaj. Az biztos hogy bruttó 8vanér' kapsz már 19''-ost, de ha 17'' is veszel, két dologra figyelj:
17'': 1024*768-ban a max frissítés
19'': 1280*960-ban a max frissítés
legyen ATI/Matrox vkártyád, vagy ha nVidia, akkor márkás (a 2D chip miatt)
és persze kérd meg az eladót hogy kapcsolja be és láthatod a képet/ ha egy ismerősödnek van 17/19'' monitora, azt nézd meg és keresd a boltokban.
Nekem egy Belinea 106055 van, 19'' flat, és egy ismerősömnél láttam meg a képét... szerelem első látásra... (hülye technofil :-) ) -
james
aktív tag
Nem vagyok elektromérnök, ezért inkább a tapasztalataimat irom le, esetleg aki tudja pontosíthatja. :)
A sávszélességet ha jól tudom MHz-ben szokták megadni. 200 MHz környéke már elég jó. Ez határozza meg az egyes képpontok élességét, vagyis az elektronika felbontását. Természetesen ehhez csúcs alkatrészek kellenek de ált. ezeket kispórolják és Video Bandwith értéket lesumákolják...(A gagyi no-name video kártyák is ezért adnak gyakran homályos képet a magasabb felbontásokban, még akkor is ha különben márkás csipből készülnek.)
A Khz értékek a maximális sor frekvenciát jelölik amivel a képet kezeli az elektronika. Kb. ez határozza meg hogy 1024*768-on menyit megy rezeg a kép de én gyakran 1600*1200-ban is nyomom, itt nem árt legalább 72 Hz. Általában a 95Khz már elég jó érték és nem is annyira drága. De fontos, hogy ettől még lehet homályos a kép ha a Bandwith nem elég magas!!! Ha jól saccolom valami ilyen módon lehetne optimális Bandwith értéket számolni. 1600*1200*72*2=276Mhz vagy 1200*1024*80*2=196Mhz vagy 1024*768*100*2=157Mhz stb...
A színek is nagyon fontosak de ez egyéni izléstől függő dolog, én leginkább a Trinitron képcsöveket szeretem, de persze van az a két vékony csik a képben, ami sokakat zavar...
További fontos hiba szokott lenni a konvergencia. Ez képcső függő és főleg betüknél tud baromi zavaró lenni. Ha van rá mód érdemes válogatni de legalábbis ellenőrizni a kiszemelt példány konvergencia hibáját.
A lyukmaszk legyen kicsi (0.24-0.25) -
Agyzuzo
addikt
A képponttávolság minél kisebb legyen (pl. 0.24), minél nagyobb kHz értéke legyen, az 1024x768-at vigye 100Hz-en, nem árt ha Flatron és szépen adja vissza a színeket. :)
Én aszondon: LG, SAMSUNG, ViewSonic -
guest
veterán
Hali mindenkinek!
Szeretném lecserélni a 14''-os moncsimat egy 17-esre és kiszeretném kérni a véleményetek arról, hogy választásnál
milyen adatokat keressek a különböző típusok leírásainál ill. mely adatoknak kb. milyen tartományban illene lenniük ahhoz,
hogy ne a leggagyibb típust válasszam.
Válogatás úgy 60-80ezer bruttó kategóriából lenne.
Esetleg, ha van személyes tapasztalat egyes típusokkal....
A moncsi megadott sávszélessége mit befolyásol ?
A válaszokat, hozzászólásokat előre is köszi.
Aktív témák
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- MSI: Optix AG321COR. 2k
- Acer V277U - IPS 27" - 2560x1440 - 75 Hz Freesync - garancia
- FÓLIÁS! LG UltraWide 34WP75CP-B VA Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Update 05.05. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest