Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HookR

addikt

válasz hegegabi80 #1682 üzenetére

"Egyedül az alján lévő 3.5" hdd szúrja a szemem. Én egy ilyen kis házikóba biztos nem erőltetném."
    Opcionális.

"Jól látom az egyik képen 2 db 120-as venti van az aljában igaz?"
    Igen, alulra kerülhet 2db 120 x 25 mm-es venti. Mely esetben amúgy a venti két oldalára mehet 1-1 további 2,5"-es meghajtó élére állítva (ilyenkor az SFX(-L) tápot közrefogóakkal együtt akár összesen 4db). Az aljlemez szélén 2-2 furat árulkodik a rögzíthetőségről.
    Én egyelőre még nem tudom elereszteni a 3,5"-es HDD lehetőségét. Pláne hogy a jelenléte nem jár feltétlenül együtt a csendes működés hiányával. Pl. rendszer (M.2-es) SSD-n / frekventáltan használt adatok és torrent 2,5"-es SSD-n vagy HDD-n / a nagy tárkapacitású 3,5"-es HDD-n meg ritkán használt cuccok, amit elég csupán alkalomadtán felpörgetni.

A terv egyik célkitűzése az asztali gépekre jellemző variálhatóság és alkatrész-kompatibilitás megőrzése. Pl. a VGA térfelét 90 mm-re növelve betehető helyette egy 3 db 3,5"-es HDD-t fogadó keret, NAS variációt eredményezve. Az alsó hellyel együtt pedig akár 4 férőhelyes NAS-ra is bővíthető (a szellőzés rovására).
    A 16-22-es képeken láthatsz példákat különböző variációkra (akkor még a 20 mm-es léptetés szerint). Azóta az 5 mm-es léptethetőséggel csak finomodott a helyzet, ami főleg az egyes CPU-hűtő és dVGA(+25mm vastag venti) kombinációknál kamatoztatható. A legutóbbi 39-43-as képeken pedig az a variáció látható, amikor az AXP-200-as CPU-hűtőre is és a gyári légkavarójától megfosztott dVGA-ra is elfér egy-egy 25 mm vastag venti. Bár épp nincsenek megjelenítve, de képzeld oda. :) (Ilyenkor az alaplapi tálca aktuális pozíciója szerint a CPU-hűtő számára 85 mm, míg a dVGA térfele számára 60 mm áll rendelkezésre).

"Na meg a 3.5 hdd-nél pont a táp alatt van a venti, ami szerintem jobb lenne a hdd helyén."
    Házszerkezeti kötöttség, hogy csak a hátsó 120x25 mm-es venti helyére tehető 3,5"-es HDD hely. Elől a függőleges tartók miatt nem fér el.

"A váz miként lesz összefogatva, továbbá az oldallap rögzítése? Csavar vagy szegecs?"
    Csavarokkal. Az oldallemezeket is azért alkotja csak 1 db többszörösen meghajtott, összefüggő palást, hogy a csavarkötést elegendő legyen csak hátul, nem látható helyen alkalmazni. Az oldalsó perforált lemezek ragasztással rögzülnek a palástra. A felső perforált lemez esetén pedig majd a fedlap végleges szendvicsszerkezetén múlik, hogy csavar lesz, vagy ragasztó.

• dugo_

veterán

válasz hegegabi80 #1682 üzenetére

Bakker, most esett le, hogy _dugo -nak van a hajlított ház váz nem is neked.

És egyelőre vázként is porosodik, mert el lett számolva egy nagyobb összeggel a párhuzamosan futó lakásberendezés költségvetése...

Addig is építettem egy 13 literes mATX-et családtagnak:

[kép2], [kép3], [konfig]

Új hozzászólás Aktív témák