Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zsirapple

újonc

Köszönöm szépen a válaszokat!

Mit kötöttem össze, mivel, gyorsan leírom, azthiszem egyszerűbb, értem, hogy a tápok 12V + ja az alaplapi PCI-e csatin összeér, ezen kívűl, minden tápcsatit, (8,és 6pines) a külön tápról kapta.

Indításkor, néztem a neten pár videót, van aki egyszerre inditotta el, van aki a külön tápot picivel hamarabb, nem sok videót láttam. Nekem ettől független nem sikerült ugy elindítani, hogy terhelésen ne csíkozott volna a kijelző.

Hogy néz ki ez a táp?

Külön: HKC USP 5550

Köszi előre is, hogy ilyen megértőek vagytok :D

• zsirapple

újonc

Sziasztok!

Igen rosszul kezdeném fórumos létem első lépéseit:

Nem tudom jó helyen járok-e, de.... :D

Egy dupla tápos konfig működtetése volt az elképzelés, spórolás gyanánt

Adott egy számítógépem:
    Motherboard: MSI B150M MORTAR ARCTIC
    CPU: Intel® Core™ Processor i5-7500 LGA1151
    GPU: RX580 8GB Nitro+ Special Edition (Sapphire)
    RAM: 8GB (2x4GB) DDR4/2133MHz HyperX FURY
    SSD: Samsung 850 EVO 250GB
    HDD: WD Caviar Green 1TB 64MB 7200rpm
    Case: Bitfenix Neos White/Blue
    PSU: Corsair VX450 + A híres HKC USP-5550 (itt merülhet fel az emberben, "mért híres?" : https://www.youtube.com/watch?v=XhCnwiWBbUY na ezen túl haladva, az enyém 12V-os erősítő hajtására lett beruházva, 11.9V jön le, szóval engem a többi nem is érdekelt.

Az első próba, néhányszóban: 1db táppal hajtva (Corsair VX450) benchmark test még éppen elfut rajta, a benchmark alatt, szép volt a kép, megfelelt.Eredmény:[kép] , [kép] Komolyabb, huzamosabb grafikai igénybevétel esetén, a videókártya elkezdett melegedni, majd rendeltetés szerűen felpörögtek a ventillátorai, ez tartott egy darabig, aztán elfogyott a kraft, és vga jel eltűnt, a gép ment ugyanúgy tovább. Csak az újraindítás segített, vártam több percet vga jel többet nem jött vissza, egy ilyen terhelés után.

Itt jön az okosság: Ugyebár, nekem van egy másik tápom, videókártya, csak 12V-ot kap úgyis, hát akkor majd énazt megoldom, hát hogyne. Kis forrasztgatással később már fityegett is a 6, és a 8 PIN-es csatlakozó, (azért kellett forrasztgatni, mert erősítő hajtásra használtam, és minden kábelt lecsaptam róla, csak kizárólag két kisújj vastagságnyi +, - , kábelt hagytam.) Na össze is pattintottam a gépet, Corsair VX450 hajtotta a gépet a videókártyán kívűl, a HKC USP-5550, pedig hajtotta csak a videókártyát.

A második próba: A számítógépet, és a tápot egyszerreindítottam el, miért?--> (nem akartam összegányolni az indító vezetékét.) elindult a gép minden fasza, gyorsan megneztem ezt azt, interneten kepeket nezegettem, hogy-hogyan változott-e bármit is, de nem vettem észre semmit. Majd elindítottam a benchmarkot, végig futott, szarabb eredményekkel mint egytáppal, érdekes módon, és végig csikozott a monitor. Eredmény: [kép] , [kép] Talán a két táp frekvencia külömbsége okozhat ilyet? és mit tegyek? Két negatívját hozzam össze a két tápnak? Előre is köszönöm a segítségeket... :D

Új hozzászólás Aktív témák