- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zsirapple #20284 üzenetére
Szia!
Először is üdv a családban
Másodszor pedig:
Megvallom az őszintét, hogy nem vagyok nagy guruja ennek a dual PSU témának, viszont hallottam már hideget-meleget erről. Ismerve a működésük alapját elsősorban azt mondanám légy óvatos.
Miért?
Ezek az eszközök szabályozott kapcsoló üzemű tápok. Ez annyit takar, hogy egy belső beállított referencia értéket próbálnak elérni, miközben a változó terhelés miatt különböző teljesítmény igénnyel jár az előírt feszültségérték megtartása.
Ha jól értem, a nullpontot össze sem kötötted, csak a 12V-ot?
Ebben az esetben a 12V-od "lebeg" nincs biztosítva, hogy milyen feszültségértékhez képest (0 vagy GND) +12V, így akár az is lehet elméletben, hogy több-vagy akár kevesebb mint 12V amit a HKC adott a Corsairhez képest.
Egy másik kardinális pont, hogy ebben az esetben a HKC ugyan source-ként működik, viszont a az elektronoknak el is kell menni a 0-on, ami jelen esetben a Corsair táp GND-in keresztül történt a hálózatba, ezzel tehát a Corsair táp föld ágát ugyanúgy beterheled.
Egyszerűen hangzik innentől, csak össze kell kötni a GND-t is nem?
Hááát, a dolog nem ilyen egyszerű....
Onnantól kezdve, hogy a nullpont és a +12V is össze lesz kötve, újabb probléma jöhet.
Ebben az állapotban ugyanis lesz két tápod, amik mindketten próbálnak egy referenciát követni. Olyan ez, mint amikor ketten akarnak egyensúlyozni egy hoverboardon.
Ha egyensúlyban lesznek, és nem kell semmi extrát csinálni, akkor minden oké. Ha viszont kibillennek az egyensúlyból, és próbálnak kompenzálni, akkor egymás dolgát nehezítik.
Ha például egy nagyobb terhelés különböző nagyságban terheli meg az ágakat, akkor az egyik táp (Corsair) referenciaként mondjuk 12V-ot lát, a másik (HKC) pedig 11.9-et. A HKC ad egy kis kakaót, hiszen referencia alatt van. Ekkor a Corsair táp 12.1V-ot fog látni, így lejjebb veszi a teljesítményt, amit HKC tovább kompenzál, amiből így Corsair tovább csökkent...... A vége az lesz, hogy a teljesítményt a HKC fogja szolgáltatni, míg a Corsair gyakorlatilag alaphangon örül a fejének, hogy referencián van.
Nem egyszerű tehát ez a téma, remélem valaki más megmondja a tutit ezzel kapcsolatban, mert engem is érdekelne. De amennyit olvastam erről, annál több bonyodalmat láttam benne.
Egyszer egyébként láttam egy dualPSU szervert. Nagyon régi volt, és a dualPSU nem azt jelentette benne, mint a mostaniakban. A két táp ugyanolyan volt, az egyik referenciája azonban 12V-ra volt belőve, a másik pedig 5V-ra, és az egyik csak az 5V-ért felelt a szervergépben, a másik pedig csak a 12V-ért.
Új hozzászólás Aktív témák
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobil flották
- Hálózati / IP kamera
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sweet.tv - internetes TV
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Autós topik
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest