- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laprasi991
aktív tag
Köszönöm, megnyugodtam, akkor be is szerelem a ventiket.
Azt, hogy milyen ellenállást kéne vennem a négy ledhez, hol tudom megnézni? Valószínű a táp 5V-os ágáról hajtanám meg őket, a LED-ek ha minden igaz 3V feszültséggel működnek. (piros, viszonylag nagyobb ledek, pont ilyenek) -
Laprasi991
aktív tag
Sziasztok!
Meg szeretném kérdezni, hogy erről mi a véleményetek.
Kikapcsolhatóvá szeretném tenni a ventillátoraim ledeit, ezért a ventik ledjeinek a földelés ágaikat összekötöttem egy X alakú vezetékkel, aminek a közepére tekertem egy hosszabb vezetéket, mely megy a kapcsolóba és a kapcsolóból a tápegység földelés ágára.
Itt van pár képKérdésem, hogy okozhatok-e ezzel kárt a tápegységben vagy a ventillátorban? Vezetékből hangszórókábelt használtam, ami 3-4x vastagabb, mint a venti ledjéhez tartozó aluminium vezeték. Ez lehet-e a késöbbiekben probléma?
Egyébként működik a dolog, prímán lehet kapcsolgatni a ledeket, egyszer már kipróbáltamA másik kérdésem, hogyha a gépház elejére szeretnék 4 darab ledet berakni, akkor ezt ráköthetem-e az alaplap POWER ON ledjének helyére, vagy ezzel károsíthatom az alaplapot? Vagy ha molex csatlakozóval oldom meg, akkor hogy érdemes? Egyszer rákötöttem két ledet közvetlen 3 voltra (SATA kábelre) és szépen elfeketedtek
Nem vagyok egy elektro zseni, na
Még annyi, hogy ezt a négy ledet is kapcsolhatóvá szeretném tenni. Akkor itt is hasonlóan kell eljárnom mint a ventiknél igaz? Földelést rákötni a kapcsolóra, stb.Köszönöm a segítségetek
-
Laprasi991
aktív tag
válasz
Laprasi991 #9712 üzenetére
Most az jutott eszembe, hogy ha vajon veszek 4 darab mobile racket és az elektronikájukat felhasználom, akkor vajon külön-külön fogja-e kijelezni mindegyik LED a rákötött merevlemez aktivitását? Korábban volt mobile rackem, de már nem emlékszem hogy hogy is működött ez a LED dolog
-
Laprasi991
aktív tag
Tudom, hogy vannak ilyen programok, de en konkretan hardveres visszajelzest szeretnek, leginkabb azert mert sikerult szereznem egy regi szerverhazat es azon minden HDD hely mellett van egy-egy led. Gondolom eredetileg valami SCSI vezerlohoz kapcsolodtak, de ha mar ott van, nem lenne rossz kihasznalni.
Arrol a 11 PIN-es dologrol en is olvastam Wikipediaban de meg semmi hasznalhatot nem talaltam a temaban
-
Laprasi991
aktív tag
Értem
Akkor ez gyakorlott embereknek való főleg, nem amatőr moddereknek
Szoftveresen vajon létre lehet hozni valami hasonlót? Pl. készítenék egy nyákot, rákötnék 4 ledet és rákötném az egészet mondjuk egy USB portra. Van valami előre elkészített szoftver amivel lehetne egy ilyesmit vezérelni? -
Laprasi991
aktív tag
Sziasztok!
Van negy SATA vinyo a gepemben. Megoldhato az valahogy, hogy mindegyiknek kulon jelezzem ki az aktivitasat kulon HDD LED-ekkel?
-
Laprasi991
aktív tag
Sziasztok!
Épp egy nagy plexi piramison ügyeskedek, csak nem tudom, hogy mivel fogassam össze a lapokat. Az élekbe nem szívesen fúrnék, nehogy szétrepedjen. Én ilyen fehér műanyag kockákra gondoltam, mint amiket egyes plexiházakhoz adnak. Hogy keressek rá? Vagy hol lehet kapni? Akárhogy keresem nem találom sehogy...
Természetesen szívesen fogadok egyedi ötleteket is -
Laprasi991
aktív tag
Már összeállítottam a piramist, annyira nem nyeklik, és mindössze 1 ventillátort kell csak tartania. A gép belsejében lévő tartóelemek 8mm-es plexiből készülnek, meg az alja is. A radiátornak meg csinálok fémből három "L" alakú fület és a ház aljához hozzáfogatom. Vízszintesen nem akarom rakni, csökkenhet a hűtés teljesítménye.
-
Laprasi991
aktív tag
-
Laprasi991
aktív tag
Sziasztok!
Egy-két tanácsra lenne szükségem.
Egy piramis alakú gépházat szeretnék összehozni. Hogy lenne praktikus? Belegyömöszölni a piramisba a gépet, vagy pedig a piramis alá még építeni egy kb 15cm magas dobozt, amiben a gép helyet foglalna és annak a tetején lenne a piramis a ventillátorokkal neonokkal stb.
Igazából a dobozos megoldáson még azért is töröm a fejem, mert nem tudom hogy a gúlán hogy tudnám elhelyezni a vízhűtés tartályát meg radiátorátKinek mi a véleménye?
-
Laprasi991
aktív tag
Sziasztok!
Egyedi gépház építésébe vágtam a fejszémet, és azt szeretném kérdezni tőletek, hogy plexit dekopír fürésszel fel lehet-e darabolni (8mm-es plexiről van szó), illetve hol tudok egyedi csavarokat venni / készíttettni?
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- iPhone topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest