- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mlacee
tag
válasz
jaja1981 #7925 üzenetére
Szlovákiai vagyok szóval csak itteni elektrós üzletek kínálatával kényelmes foglalkoznom, de azóta kiderült hogy 470es itt is a legkisebb, szóval valószínűleg az lesz megvéve.
Ha jól értettem két fan szabályzásához ne vegyek 2Wosat, hanem inkább 4-5Wosat ugye?
Két Thermaltake Thunderblade fan egyébként a célpont, természetesen a Ledek külön áramkörre lesznek szét szedve. -
Mlacee
tag
Az LCD javitásával végülis újfent felhagytam, nekiállok a potméteres ventilátor-szabályzónak.
Köszönöm a segítséget -
Mlacee
tag
Utánnanézek a potenciométernek.
Azért kellettek a diódák,mert az áramkör ami az elem fszültségét használta volna hogy elmentse a fan beállitásait nem működött illetve úgy volt bekötve állitólag hogy a tápcsatlakozóba és igy asszem elveszett.
Itt van a leirás. (mariuspredescu postja)
Erről :
Erre alakitotta át a bekötést és neki működött, nekem nem, de lehet hogy rossz diódát kaptam:
Most próbálgatom épp az LCDt, az időt megjegyzi és a dátumot is úgy hogy nincs rajta elem, az alaplapról táplálkozik, de a fanok beállitásait sehogy sem jegyzi meg, se elemmel se az nélkül
-
Mlacee
tag
válasz
jaja1981 #7917 üzenetére
(és And)
Köszönöm a válaszokat, a soros kötést valóban benéztem, az volt a fejemben hogy egyszerre szeretném őket vezérelni, de úgy látszik akkor két tekerőben kell gondolkodnom ha nincs olyan,amivel párhuzamosan lehetne őket szabályozni. Neten találtam mindenféle javaslatot egészen 100K-s ellenállásokig és hogy őszinte legyek most sem igazán világos, milyen típust próbáljak beszerezni, 22Ω / 5W-osat? Igen, párhuzamosan lenne kötve.
PWMes megoldásról csak annyit tudok hogy kapcsolgat két állapot között, de sajnos nem értek a dologhoz igy még nehezebb lenne kivitelezni mint ezt. Azért szeretnék tekerőket, mert noha rendelkezek egy MG416os házzal , az nem jegyzi meg a fanok beállitásait pedig talán jobb lenne azt áthidalni és akkor ezt a két molex-es dugót átalakitani 3 pines csatlakozóra. Pont két fant fogad.
Anno találtam egy leirást hogy be kell iktatni két diódát az elem mellé és meg is csináltam a leirás szerint,de nem segitett szóval anno fel is adtam a próbálkozást.
Ha potenciométer mellett döntenék, jár e valamilyen veszéllyel bármelyik komponensre nézve a hő termelésén kivül amit az ellenállás végez?
Még egyszer köszönöm a segítséget!
-
Mlacee
tag
Sziasztok,
Segitségeteket szeretném kérni egyszerű elektronikai kérdésben ,de egyszerűen nem találtam használható internetes forrást, sajnos sosem tanultam komolyabban elektronikát.
Két sorba kötött fant szeretnék leszabályozni egy tekerős potenciométerrel.A gondom tehát hogy milyen ellánállású potenciométert vegyek, mert ez mint kiderült nem olyan egyszerű. Ohm-törvényével okoskodva: 12 V-os a feszültség, a fanok áramerősségi tényezője 0.38A, ebből akkor az ellenállása : 12/0.38= kb.30 Ohm. Na most milyen ellenállás mellett kapok én 5V-ot, mivel eddig a tartományig szeretném leszabályozni a fanokat, mivel ez a minimum indulási feszültségük, ez alatt már nem biztos hogy felstartolnak és mivel kapcsolós potenciométert akarok, 5V után kapcsoljon is ki vagyis ha az alá tekered akkor kattan egyet a potenciométer és teljesen elzárja a csapot, de gondolom ezt nem kell magyaráznom
Gondolkodok rajta hogy ellenállásokat sorba kötök és letesztelem hogy mennyi áramot kap a venti, de talán a volt méternek is van még párhuzamos ágon is valami ellenállása, nem tudom
Újfent felhívnám a figyelmet hogy sorba lennének kötve,egyszerre szeretném őket szabályozni.
Bármilyen segitséget is előre köszönök
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged