- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dönc
tag
válasz razorbenke92 #21731 üzenetére
Köszi szépen, pont valami hasonlót kerestem külföldiül is, de úgy sem találtam. Így viszont már értem. Mindenhol csak a felszínét kapargatták a témának.
-
Dönc
tag
Hát, ez a konfig első blikkre is megáll kb. 100 W fogyasztásnál, szerintem 1-2 napot biztosan el kéne mennie ezzel a táppal is bár azért lássuk be, hogy a HKC nem a technika csúcsa. Ha csak kikakpcsolna gond esetén én annak inkább örülnék a helyedben, de ebben nem bíznék olyan nagyon.
Itthon is van egy gép ami egy ezer éves 400 W-os Chieftec táppal megy, bár minimálisan használva. Semmi gond vele, pedig ebben még egy GTX 1060 is van, bár ez inkább csak azért, hogy az iGpu ne fogyassza az amúgy szűkös ram mennyiséget.... Tényleg a maradékok lettek összeborítva ebbe a konfigba.
i5-8400 (papíron 65W TDP, de valóságban tud ez (80-at is, ha megcsavarom a lelkét, de ez nem esik meg valós felhasználás során)
Z370-es lap... (mert ez volt kéznél)
GTX 1060 (3GB) 120W max fogyasztás, desktop/böngészés esetén ennek a töredéke se.
256 GB sata nvm SSD, ha ez 5 Wattot eszik akkor gond van...
2x4 GB DDR 4 2400Ghz ram, ez se feltételezem hogy túl sokat fogyasztana, legyen 10 W a legrosszabb esettel számolva.
Összesen 80+120+5+10= ~220W A lehető legrosszabb esetben, amit a valóságban sose fog produkálni, erre 400W bőségesen elég még ha nem is a csúcsok csúcsa a táp.
VGA nélkül az általad említett gép esetén a 100W nem elrugaszkodott szerintem a saját tapasztalatokból kiindulva, ezt akár konnektorból is ki lehetne mérni a veszteségekkel együtt normál használat melletti maximumnak. Így ha megbízol a HKC-ban, akkor talán nem fog tönkremenni a táp ebben a pár napban és nem viszi el az egész vasat a vérbe.
Esetleg mik az egyéb opciók tápra?
Másik kérdés, hogy ezeken a modernebb lapokon nem kell e mindent bekötni, hogy egyáltalán elinduljon. Nem gondolom, hogy kéne, csak fogalmam sincs főleg AM4 szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest