Új hozzászólás Aktív témák
-
mckay
aktív tag
Köszi mindkettőtöknek, jó ötletek.
Sajnos a külső megoldást mindenképp kerülni akarom. Megint meghalt egy vinyó, a tányér első szektorai lettek hibásak. Szóval radikálisabb változtatás kell, mintsem simán veszünk egy új hdd-t, és ezt is bedugjuk a konnektorba/usb-be. Nem tudom mi lehet pontosan, két év alatt három vinyó, az azért költséges. (Nem tudom mi lehet az ok, talán a gyerek nyulkal, nem tom.)
Szóval vissza kell térnem egy hagyományos architektúrára. Pl vinyó az alaplapra kapcsolódik, mert ott a helye.
:-)Köszi még 1X.
-
mckay
aktív tag
1m hosszú molex / sata táp hosszabbító kábel kapható valahol?
Sziasztok,
szerintetek bütykölős sztori, vagy legalábbis toldozgatós? Vagy lehet valahol készen kapni 1m hosszú molex vagy sata jellegű hosszabítást kapni táphoz?
Arra gondoltam, hogy mivel nálam az oprendszer szerves részét képezi a D: is, ezért felesleges hogy az USB-s "hdd rack"-ben van a nagy vinyóm. Rá mehetne közvetlenül az alaplapra. Úgysem diszkonnektálom soha.
Beépíteni meg nem tudom, mert ITX gép, nem fér bele, de amúgy sem tenném a monitor hátuljára vagy netán az asztalra, hogy egyszer ledőljön vagy ilyesmi. Hogyisne! Van az asztal felett egy tuti kuckó, onnan senki nem tudja leverni. Csak valahogy össze kéne kötni stabilan az alaplappal. És igen, valóban nincs az alaplapon eSata.
S például 1m hosszú sata kábelt kapni a boltban. Node tápot hozzá meg nem.
Szerintetek?
-
mckay
aktív tag
válasz
Kernel #19244 üzenetére
Értem, köszönöm.
Egyébként ha már így belementünk, szerintetek van olyan applikáció Androidra, ami ki tudja mutatni számszerűen, hogy épp most miképp és mekkora amperrel tölti az akksit?
Mert ugye százalékos animáció az van, de hát ki tudja az mit jelent.
És valamiből azt a százalékot is számolja...Üdv és köszi mégegyszer!
-
mckay
aktív tag
válasz
justflash #19234 üzenetére
Igen, kérdéses, hogy egy ilyen sokportos de csak egyadapteres töltő mit bír adni a telefonoknak.
(Mondjuk az AS szabvány nem tudom mit jelent.)Sajnos a szivargyújtú valamiért nem játszik. Egyszerűen nem vesznek vagy nem használják a futárok. Viszont azt meg tök joggal várják el, hogy legyen hova bedugni a bázison.
De ha már itt tartunk, rákérdezek konkrétan arra az oldalára is a kérdésnek, ami már régen motoszkál a fejemben. Kárt tehetek egy telefonban/tabletben, ha a hozzáadott 1A feliratú töltő helyett egy 2A töltőt használok? Természetesen azt ne nézzük, hogy melyik a márkásabb, tegyük fel, hogy mindkettő jó minőség. Igazából azt szeretném kérdezni, hogy a töltőn múlik, mennyi áramot tol az akksiba, vagy az eszköz dönti el, hogy mennyit hajlandó felvenni és ebben az esetben a töltőn a felirat a maximum kinyerhetőt jelenti?
Üdv és köszi!
-
mckay
aktív tag
válasz
Kernel #19231 üzenetére
Értem!
Azt hiszem.
:-)Akkor ezek szerint jobban járok, ha fali aljzatot veszek és szerelek, és tartok benne 4 gyári töltőt.
Úgy fel fog venni akár 1A-t is, ha épp kell neki.
Már ha az a cél, hogy gyorsan töltsenek a telók.
Márpedig az a cél, mert pizzériába kéne, futároknak, akik keveset tartózkodnak a helyen.Köszi!
-
mckay
aktív tag
Sziasztok!
Hogy lehetne egyszerre négy-öt telefont tölteni konnektorról?
Néztem ilyesmit (talán másutt találni ilyent olcsóbban is, de most még nem ez a kérdés), de vajon ennek a 3A erőssége megoszlik?
[USB hub külső adapterrel]
Tehát ha rádugok négy eszközt, akkor 3A/4db=0,75A jut telefononként?
És az elég?
(Nekem a Samsung telóm, ha lemerítem, egyszerűen el sem indul a töltés 1A adapter alatt...)Vagy egyáltalán nem is így működik, hanem ott van a max 3A mindegyik porton?
Lehet, hogy inkább egy elosztót kéne vennem, és szerezni bele 4-5 darab telefontöltő?
Üdv és köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Sorozatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest