- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
dajkapeter
senior tag
Köszi, ezek jó gondolatok. Autócsere helyett most inkább házat építünk. Az autót 3-5 km-től kezdődően 1200-1400 km/nap használjuk. Autót amúgy se cserélnénk, minnél több az elektronika, annál nagyobb a baj. Én legszívesebben egy utolsó generációs sierra-ba ülnék, párom meg a w124-be ülne vissza. A 206-unkon egy csepp rozsda sincs, így sok értelmét nem látom cserélni. Nem vagyok fogyasztói társadalom párti... Az extra biztonság meg inkább vezetni nem tudóknak való. Személy szerint évente levezetek 30e km-t személyautókal (több tucat típust és kategóriát vezetve) és a lékondit is igyekszem kerülni.
És ha már dog box cooling, harmadik képtalálatEttől az én elgondolásom talán csendesebb lenne.
-
dajkapeter
senior tag
Sziasztok!
Sajnos részben off topik a kérdésem mindenkifelé, emiatt elnézést kérek mindenkitől. Máshová nem tudok fordulni. Egy 206-os peugeot autóm van amibe viszem az egész családot (feleség + 2 gyerek + 2 kis testű [8-13 kg] kutya), . A tavalyi évig nem volt gond, mert csak 1 kutya volt akit biztonsági övvel kötöttünk ki a hátsó űléssoron. Tavaly viszont sikerült egy Mudit beszereznem aminek hála a csomagtartóba száműzöm az ebeket 1-1 egyedi készítésű ketrecbe. Természetesen amikor lehet letekert ablakkal megyünk, hogy járhasson a levegő. Pályán 120-nál ez már kevésbé kellemes, ilyenkor jön a légkondi. A 206-os peugeot kis autó lévén nem épp egy hűt teljesítményével hűti az utasteret és a csomagtartót. Nos, némi IT-s ismeret révén azt merészeltem gondolni, hogy az ebeknek beépítek 2-2 ventillátort a ketrecbe, hogy jobban járnon a levegő (mert az autópályán olykor megáll az ember és a belső ventillátor nem csinál tornádót, no meg nem is raktérhűtésre van kitalálva).
Első körben a nagy légtömeg mozgatása a cél és másodlagos csak a zaj. Így az ARCTIC P14 140 mm-re gondoltam először, vagy pedig egy SilentiumPC Mistral 140-re. Mind a két ketrecbe egymás mellé építenék be 2-2 ventit ezekből, hogy a levegő biztosan keringjen a kutyák körül. A két ketrec középen fix és teli fallal van elválasztva, így ennek 2 oldalára tenném a 2-2 ventit, amelyek befelé fújnák a levegőt a kutyáknak és így a csomagtartó két szélén ki tud áramlani a levegő. A tápellátást az autó biztosítaná, viszont a ventik hosszútávú működése miatt szeretnék egy kis vezérlőelektornikát is építeni elé ami mondjuk állandó 10-11V-ot biztosít nekik.
Leginkább ez a két kérdésem lenne. Tehát, hogy ezen ventikről van-e tapasztalata valakinek? ( ARCTIC P14 140 mm és SilentiumPC Mistral 140) Valamint, hogy tudnátok-e segíteni abban, hogy itthon összeforrasztgassam a feszülségcsökkentőt, ehhez milyen alkatrészekre lesz szükségem? Gondolom huzalellenállás elegendő lesz.
Anno (15 éve) faterom kollégájával építettünk egy potmétert, amivel tudtam szabályozni a gépen a hűtővetni fordulatszámát. Lehet, hogy elég lenne egy potméter is erre? Azt tudom, hogy az autó feszültsége magasabb lesz, mint ami a ventiknek kellene.A segítségeket előre is köszönöm!
-
dajkapeter
senior tag
Sziasztok!
Kerti világítást szeretnék megoldani leddel. Eddig vegyesek az érzelmeim a ledekkel kapcsolatban.
Vennék ebay-ről egy ilyen LED SMD Chip cuccost. Kertet akarok vele megvilágítani. Természetesen a dióda hűtését megoldanám, nem azzal van problémám. Hanem azzal, hogy nem merem megvenni. A fényereje szerintem doszt elég lesz, csak az a lényeg hogy ne vibráljon. Hogyan jöhetnék rá, hogy vibrál-e vagy sem?
-
dajkapeter
senior tag
Sziasztok!
Van egy laptopom, a márka most lényegtelen! Nem egy nagy gép, core 2-es proci meg 2 giga ram és 10-11 óra folyamatos játék után már kicsit melegnek érzem
és ezért kitaláltam azt, h csinálok alá egy kb 4-5 centi magas (plexi vagy komoly karton vagy fém váz+vékony plexi) dobozt hűtés céljából! Kivágnám ott a dobozt, ahol a gépen szellőzőnyílások vannak és oda tennék egy hűtőventit! A ramoknál van 2 nyílás és úgy gondoltam, h egy alacsony zajszintű (9 dB-s) 8 centis ventit tennék a dobozba úgy, h az egyik nyíláson bemenne a másikon pedig kijönne a levegő, vagy szívna vagy fújna, még nem döntöttem el (de ez bármikor megváltoztatható)!
A ventit már kinéztem, az itthoni nagy gépbe is olyan van a procin! Debrecenben korrekt áron 1500 Ft-ért lehet kapni 8 centis hűtőventit ami 9 dB-es, 1000 rpm, 28 m3/h, 0,6 W és 0,05 A! Szóval!
Olyat kérdeznék én, h usb-re rátudnám-e kötni a ventit különösebb elektronika nélkül, (vagyis semmi elektronikával). Tippeket előre is nagyon várom! Bármilyen megoldás érdekel! Ide nem biztos, h fel tudok jönni, kérhetném, h küldjetek emilt az emilcímemre?
Köszönet előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- DELL T40 EMC Szerver
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged