- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Macrodroid
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolexx
aktív tag
Hmm, na igen én is ilyesmire jutottam, hogy ne vegyem 100%-osan készpénznek ezt a programot.
Köszönöm a válaszod, ezen dolgok okaira én se jöttem rá pontosan, de valószínű kis bibi lehet a programba. Motor gyári értékei szerint teljesen máshogy alakulnak az Amperszámok, bár ott gondolom más a tesztkörülmény.
Viszont:
Néztem egy videót [link] A videó elején el van írva a motor típusa, ez a videó közepén derül ki, mert látszik, hogy KV:400, és nem pedig KV330-as
Itt a motor adatlapja: [link]
MN4014-9 KV400 a motor adatlapja, az oldal alján található. Itt az adatlapihoz képest alig van eltérés a videóban bemutatottaknál azonos propeller mellett (15x5, első prop nincsen a táblázatba,de szerintem saccra az is korrekt), úgyhogy lehet, hogy az eCalc pontatlan egy kicsit. -
Zolexx
aktív tag
Igazad van, bocsánat a mA-ért. Az akku Li-Polimer.
Adatokat ebből a webes programból szedtem:
450mAh
850mAhItt megtalálhat a motor típusa és egyéb adatok. Itt 4 motorral van számolva mert quadkopternek készülne majd. Felső részt én töltöttem ki, és az alsó részen vannak az oldal által számolt adatok.
Konkrétan azt nem értem, hogy amiért megnöveltem az akkunak a mAh-ját, nőtt a feszültség is, és az áramerősség. a motor@max - max currentEgy kis segítség a programhoz:7.4-es pontba van (Mire jo az Ecalc, hogyan erdemes hasznalni?)
-
Zolexx
aktív tag
Hello
Ha van egy kis egyenáramú motorom (7,4v, 6A max=44W), és van hozzá egy 7,4V-os 450mA 20C(0,45A*20C=9A leadására képes max) aksim, aminek a belső ellenállása 0,0276Ohm, és van egy másik ami ugyanígy 7,4v-os csak 850mA-os viszont a belső ellenállása 0,0131Ohm.
Na most ha rákötöm a kisebbik aksira(450mA) akkor majdnem 44w-ot fogyaszt terhelve gyári előírásnak megfelelően( ez így okés).
Viszont ha a nagyobbik aksira kötöm rá(850mA), túlterhelődik a motor és melegedik, persze minimálisan. de ha fullra van töltve az aksi akár 9A-ert is felvehet a motor terhelve, ami már másfélszeres terhelés a normálishoz képest..
Kérdésem, hogy miért változik meg a feszültség és az amperfelvétel, csak azért mert nagyobb mA-os aksira kötöm, ha a feszültség ugyanannyi marad, viszont ellenállás csökken.??(simán ohm törvény?)
Névleges adatokat írtam, terhelve a gond az, hogy lecsökken a fesz 6.x V-ra, viszont 7-9A-ert vesz fel a motor ami gyári érték szerint sok, és minél nagyobb mA-os aksit teszek be(kisebb ellenállása) annál jobban nő a V és az A száma is.
Remélem érthetően írtam le. Válaszokat köszönöm. -
Zolexx
aktív tag
Üdv.
Tudnátok nekem ajánlani valami jó forrasztó ón-t, villanyszerelési Cu vezetékek forrasztására, illetve nyák-ra való forrasztásra?(valami gyantásat)
Pillanatpákával használnám és fontos lenne, hogy jól olvadjon. (Beolvadjon, a vezetékek közé, és így tökéletes kötést alakítva ki a két vezeték között.
Vettem egy villanyszerelési boltba, de az kb. használhatatlan, felforrósodik, de egyszerűen semmilyen anyagra nem tapad meg normálisan, vagy sehogy.) Köszönöm -
Zolexx
aktív tag
Üdv, Olyasmi jutott eszembe hogy csinálok a telefonomnak egy akkutöltöt, ami szintúgy akkukból áll (mint utitöltő, 230v nélkül). Ezt úgy képzeltem el, hogy a telefon érintkezőjére forrasztok vékony szigetelt vezetéket, a telefonba ez bennehagyom természetesen elszigetelve. És ha lemerülöben az akkum valahol akkor leszedem a hátulját és az összecsinált akkum rányomom, és így töltödik az akku. pl akku ilyesmiből akarok venni 2-t és úgy megoldható nem? szintúgy 3,7v-os mint az akkum csak szinte 2-4x több mAh-s lessz.
Erre gondoltam igazából, ez megvalósítható valahogy, kell e valami védelem vagy ilyesmi?
köszi előre is -
Zolexx
aktív tag
Tuti annyi kell hozzá, olyan trafót is lehet kapni hozzá, de 0,5 méterért nem veszek, meg amúgy is úgy terveztem, hogy ha a számitógép megy, akkor világit. Szerintem is rá lehet kötni, csak nem voltam benne biztos. Elméletileg csak annyit vesz fel amennyi kell neki. Köszi
-
Zolexx
aktív tag
helloka, van nekem egy smd-led szallagom, 12v-ról kell müködtetni, kb fél méter szalagot akarok a monitor fölé rakni hogy este rálássak a billentyüzetre meg az asztalra kellően.
A tápom a 12v-os ágon 33A-t tud leadni. A led olyan max 1w-ot eszik, fél méter.
Ráköthetem nyugodt szivvel a molex csatira? ( term. a 12v-os ágra
)
THX -
Zolexx
aktív tag
hali moddingolásnál szoktatok használni SMD LED-et? Esetleg lehet müködtetni eggyik tápkábelról? thx
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- ASUS ROG Ally
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Macrodroid
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged