- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
draff
aktív tag
válasz
Sutymorgo #6374 üzenetére
Hát bizony, egyszer csak nekem is nekiállt darálni a venti a videokarimon. Párszor leolajozgattam ugyan, de a módszer többnyire már csak "halottnak a beöntés".
Volt a régi számítógépemben a procin olyan venti, ami még golyóscsapágyas, így aztán beáldoztam. Szétbarmoltam a ventit és a kioperált csapágyat beleadoptáltam a videokártya ventijébe a siklócsapágy helyére (méretben megegyeznek). Azóta úgy siklik csendesen, mint hal a vízben.
Akinek nincs ilyen szétverhető ventije, az vehet pl. az SKF boltban szubminiatűr golyóscsapágyat, bár ott eléggé drágán mérik a minőséget, többe kerülne az egész, mintha megvenné a ventilátorral együtt másutt.
(pl. golyóscsapágyas 4 cm-es ventit lehet néha vadiújonnan kapni a Mogyoró komputerbontóban. A multkoriban 300 pénzért mérték PII hűtőbordával együtt.)
A minicsapágy kis kézügyességgel és türelemmel a videokártya ventijébe a régi helyére simán beültethető. -
didyman
őstag
válasz
Oljallal SOHA nem kenünk meg csapágyat! Az olaj arra jó, hogy a maradék zsírt is kimossa a golyók közül, remek hangot adva nekik ezzel. A zsír viszont nehezen jut be oda, mivel a csapágyak rendszerint zártak (nem a szó ipari értelmében, a kosár két oldalán egy-egy fémgyűrű van). Ide speciális, lágy zsírok (pl. a topaz) be tud jutni-idővel. Az olaj a sikló helyeken tud enyhíteni a bajon (és rendszerint a csapágyas ventik is a tengelyükkel zörögnek, mert ugye logiksan a csapágy belső peremén szépen el tud csúszni a tengely, nincs rögzítve rajta..), de itt is tartósabb a zsír (de csak lágy zsiradékot használj). Ha már egyszer olaj került bele, akkor sajnos a fene meg is eszi a hangját
.
-
Undoroid
őstag
válasz
Szia!
Sok ventivel volt már dolgom!Az Én régi RADEON 9800Pro-m is a HIS remekművével volt felszerelve!
Nos,nem csak a venrit kellene kitakarítani,hanem a hűtő lamellái közül is ki kell szedni a porgalacsinokat!Az olaj a csapágyazásba nem mindíg segít!Saját tapasztalatom,hogy valami nemtúl ragadós kenőzsírral kell lekenni a motor csapágyait.Ez lecsillapítja a keletkező rezgéseket/kotyogásokat!Ne túl sokat ,mert "leragad" a propeller és szorulni fog... ---> leéghet az elektronika benne!
mod:A hűtést csak akkor módosítsd,ha már tényleg menthetetlen az előző...
Undoroid
-
Undoroid
őstag
válasz
Sutymorgo #6375 üzenetére
Szia!
Nem szükséges!Elég,ha langyos és szellős helyen van...Az Én több,mint 5éves oldatommal is sokkal hamarabb lemaratható a panel!Célszerű a nem használt üres felületeket egy nagy "szigetté" összehozni a negatív pólussal,hogy tovább tartson a FECL4-ed!Kivéve a nagyfrekvenciás nyák.-ok!!!Ott megváltoznak az elektromágneses erővonalak irányai!Ergó --->selejt lesz
Undoroid
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Íme az új Android Auto!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Elemlámpa, zseblámpa
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest