Új hozzászólás Aktív témák
-
Kvazár
őstag
Sziasztok! Fel akarom pimpelni az egérpadomat.
Találtam egy régi, koszos, szövet egérpadot. Az ki lett mosva. Nagyon szép tiszta lett, csak sajna a gyöngyvászon borítást ledobta magáról és össze is ment. (Úgyis túl nagy volt.) Jött az ötlet is, hogy ragasszam vissza. Meg is történt, de a ragasztó 1-2 helyen átütött a szöveten és olyan mintha vizes lenne (pedig már vagy 3 napot töltött a radiátoron.)
A kérdésem az lenne, tud valaki olyan festéket amivel lefesthetem, és nem fogja majd meg a kezemet színezni hosszabb használat után, és az egérpad funkciójából sem vesz le?
Thx. Üdv.
-
Kvazár
őstag
-
Kvazár
őstag
Samu tft 21-es moncsi, i5-750, 4 g ram, 4 vinyó, 9800gt, +egyéb sallang ami vagy 20-30 W-ot megeszik. De, a szünmentes sem volt a helyzet magaslatán, viszont a fórumosok és a gyártó szerint is a min. szünmentes a gépemhez 700-as.
Ezért próba szerencse alapon nem adtam ki 12-t egy másik akksira, inkább vettem egy túlfeszvédős konnektort.
-
Kvazár
őstag
Igen, nekem sem ártana. Itt is szokott viccelődni az áram szolgáltató. Volt, hogy a gépem megbolondult és nem indult el, csak kék-halálozott. Majd mire sikerült a sok javítással, meg mindennel ismét működővé tennem, jött egy áramszünet. És megtudtam, a régi 650-esem nem bírja el az új gépemet.
Akkor nekem is nagyon kellett volna egy. (Meg most is, biztos, ami biztos.)
-
Kvazár
őstag
-
Kvazár
őstag
válasz
Omega81 #9479 üzenetére
Alvó állapotban mindent lement a memóriába és csak azt táplálja.
Hibernálás esetén mindent lement a vinyóra, majd kikapcsolja. Ha azt is kényelmesnek tartod, és számít a fogyasztás, akkor válaszd azt. Fogyasztani nem sokat, nx100 mA körülire tenném. Ha a laptopomat elaltatom, ami alap esetben 1,5 h-t bír, akkor kb. 3-4 napig tud a polc tetején villogni.A bill.-ed usb?
hoffman: Ez sajnos mindenhol így van, az olcsó termék esetleg többet árt mint használ. Túlfeszültség védős konnektorból sem szabad a legolcsóbbat venni.
-
Kvazár
őstag
Tökéletes erre a célra.
A venti 3 vezetéke: fekete - GND, piros - 12 V, sárga - fordulat szám visszajelzése.
Tehát két venti sárga vezetékét tilos összekötni direktbe. Ez az elosztó pont így jó.
Az lesz a hátránya ennek a megoldásnak, hogy csak az egyik venti fordulatát fogod látni, azét nem amelyik sárgája nincs bekötve (, egy venti kimenetre csak 1 sárga köthető).
Az okozhat gondot, ha a szabályzód (ami nagy valószínűséggel inkább vezérlő) áramkorlátja alacsonyabb mint a 2-3 venti áram igénye, mert akkor azok nem fognak forogni, vagy túlzottan melegedni fog a vezérlőd. Ez a veszély 2 ventinél tuti nem áll fent, 3-nál már jó kérdés lehet, de ha kipróbálod megkapod a választ.
Ha látsz a vezérlőd hátulján hűtőbordát, akkor tapogasd majd meg óvatosan (működés közben), ha nagyon meleg, akkor vegyél le róla 1-2 ventit. -
Kvazár
őstag
-
Kvazár
őstag
Nekem is lenne egy kérdésem: Valaki festett már le billentyűzetet?
Ha igen, akkor hogyan oldotta meg a billentyűk feliratozását? Az abc meg számok, az ok, azok kaphatók matricában. De a funkció gombok, meg az egyéb gombok (del, insert, alt...) esetén már érdekes a dolog . Erről van valakinek tapasztalata?
Azt hiszem lehet kapni boltban nyomtatható átlátszó öntapadós fóliát, de az vajon nem válik fel?
-
Kvazár
őstag
válasz
dodopek #9460 üzenetére
Inkább azt mondanám attól, hogy az új tápegységed nem 100 mA-es, hanem nagyobb, attól tuti nem lesz baja. Attól meg, hogy kisebb feszt adsz neki, és most működik, valószínűleg később is jó lesz.
Ez a fesz/áram kérdés ez tápoknál érdekes dolog ám. Mert minél jobban leterheled őket annál jobban esik a kapcsain mérhető feszültség. Tehát lehet (,de ez már feltételezés), hogy töltés közben a régid, mivel kisebb teljesítményű volt ezért még jobban is leeset a kapocs feszültsége, amivel a töltést végző elektronika megbirkózott, és ezzel a nagyobb táppal meg csak jobb neki. De ez már csak céltalan találgatás.Azt kéne még megnézned, hogy töltés közben melegszik-e nagyon. Az nem gond, ha langyos, de ha már nem tudnád rajta tartani a kezed, az igen.
-
Kvazár
őstag
válasz
dodopek #9456 üzenetére
Igaz is, meg nem is.
Ha túl nagy a töltő áram, akkor az akkis bizony tönkre megy. Viszont a töltő áramot nem a tápod szabja meg, hanem a dokkolóban lévő elektronika, ami meg max. 100 mA-t vesz fel a tápodból, és ha annál kisebbet kötnél rá, azt vagy melegítené, vagy le is égetné.
Tehát áram tekintetében csak arra kell figyelned, hogy min. 100 mA-es legyen.Nekem a fesz. az ami nem tetszik, mert a 4,5 V nem 5 V. Közel van hozzá, de azért nem az.
Egy próbát talán megér...
-
Kvazár
őstag
válasz
czpitti #9453 üzenetére
1x én is vettem egy hasonló vinyó keretet, jó is volt a vinyók számára. A bajom csak az volt vele, hogy a vinyók melegét 1 az 1-ben a procira tolta és vagy 5-6 fokot emelt rajta.
Ha nincs megfelelő hely kialakítva, akkor marad a fúrás faragás. Lehet kapni lyukfúrókat fúrókhoz, azzal szép 8-12 centis lyukakat tudsz fúrni.
-
-
Kvazár
őstag
válasz
czpitti #9449 üzenetére
Az UV-d azért nem látszik mert van mellette jó pár elég erős ledes világítás és az elnyomja.
Én is azt hittem az enyémről, hogy vacak és nem látszik a fénye, míg meg nem oldottam, hogy lehessen csak az UV-t bekapcsolni, és láss csodát: [link]müxik.
Az a drótos 5let, az nagyon nagy!
Csak valami szigetelttel csináld, biztos ami biztos.
-
Kvazár
őstag
válasz
czpitti #9447 üzenetére
A Legyen Ön Is Milliomosban ilyenkor azt mondják: "Na, ez egy szép feladat! "
Itt tényleg nincs hova eldugni semmit. A spirál jó 5let volt. Próbáld meg a kábeleket úgy elvezetni kábelkötegelők segítségével, hogy vagy merőlegesen, vagy vízszintesen menjenek. Az talán majd növeli a rendezettség látszatát.
Az UV-nak mi a célja? Valami UV aktív a házadban, talán a spirál?
Ha semmi sem UV aktív a házadban, akkor az pl. teljesen felesleges, és szvsz vedd ki. -
Kvazár
őstag
Az 5 V több szempontból is veszélyes. Mivel nem tudja mérni mikor jó a táp hőfoka és mikor nem, nem igazán okos 5let a legkisebb fordulaton járatni a ventit benne, hisz vagy azonnal, vagy pár hónap múlva fognak azok a kondik elpukkanni.
Ez a gondolatmeneted, megint veszélyes: "és kapni is gyári 5Vos átalakító kábeleket . Ha nem lennének jók és nem menne velük a venti akkor nem hiszem hogy gyártanának ilyeneket.
", bocsi.Igen, gyártanak 5 V-os átalakítót, meg 7-eset, meg 9 (?)-eset, de ezeket a gyártók 1 bizonyos venti típusukhoz gyártják, nem ajánlják, hanem ahhoz gyártják! Ami annyit tesz, azzal az 1 ventivel tuti menni fog, de ha másikat kötsz rá akkor ő sem vállalja felelősséget.
Másik oldalról, meg sok vacak és használhatatlan dolgot gyártanak, amit attól mert legyártottak, és kapni lehet nem lesz jó, sőt... (Más területről idézve, kérdezz meg egy szemészt vagy optikust, a V***-ről (Ő, ebből már tudni fogja), vagy egy Orr-Fül-Gégészt a spriccelős fűl tisztítóról! Mind a kettő káros, és mégis tolják a reklámját és kapni a boltban. Bocs az OFF-ért. (Ez nem az én véleményem volt, én még sosem használtam ezeket, csak megkérdeztem tőlük, és az Ő válaszukat írtam le, meg olyanét aki használta.))Vissza térve a tápos problémára, ha nem érzi az "erőt" magában a kedves fórumtársunk, hogy ezt a pár alkatrész össze forrassza, akkor inkább ruházzon be egy erős és halk Noctua ventire, azzal tuti nem lesz baja. Akkor nem kell halkítani és mégis mozogni fog a levegő a tápjában.
Nekem már régóta vezérelve vannak a ventijeim. Scythe ventijeim néha, és a Coolink ventijeim meg soha sem mentek 5 V-ról. Volt más, sokféle ventivel is tapasztalatom, volt ami 4 V-ról is ment, de az nagyon ritka és nem arra kell tervezni, hanem a biztosra, és akkor tuti nem lesz baja gépnek. Ne tegyen a gépébe +1 lehetséges hibaforrást, mert a táp elég csúnya dolgokra képes...
Ilyen vezérlőt meg itt is van aki árul...
-
Kvazár
őstag
Nos, akkor csak én vagyok az aki, olyan ventikbe fut bele amik vagy nem, vagy csak néha nem mennek 5 V-ról. Ami ugye valljuk be elég ciki egy olyan helyre elhelyezett venti esetén ami nem látszik, és csak az elpukkanó kondik hangjából fogja majd 2 hónap múlva konstatálni, hogy "na most nem indult el".
Nekem 8 mit csinál, de simán 5 V az életveszélyes, és tanácsolni is az.
A kapcs amit küldtem nem egy HI-FI erősítő! Nem gondolnám olyan bonyolultnak és aki már alapból a tápjában matat arról feltételezem, hogy 5 alkatrészt akár egy próbapanelen, vagy lengőszereléssel össze tud kötni. (Ez lehet az én hibám.)
-
Kvazár
őstag
A tápnak lehet, de a ventinek nem valószínű. Vannak ventik amik 5 V-ról is elindulnak, de az nem életbiztosítás.
Inkább használd ezt a kapcsolást: [link] A 7805-re vegyél bordát, de lehet hozzá szigetelőt is kapni, ami 2 részből áll. Egy kis lapka a borda és az IC közé, és egy kis "gyűrű" a csavarfej alá, amivel a bordához erősíted az IC-t így nem lesz gáz, ha a borda a házhoz hozzá ér.Ez a kapcsolás kb.: 5...9,5 V között tudja a kimenetet vezérelni, és vagy 1 A-es áramot tud leadni, így ha akarod 4 ventit simán elbír egy vezérlő, de esetleg 5-öt is.
-
Kvazár
őstag
válasz
#25954560 #9410 üzenetére
Pedig azt pont a ret-ben láttam.
Pontosabban a katalógusokban, amit egy CD-n kaptam amikor ott vásároltam.
Vagy itt. Ha ismered Tody56-ot ő tud onnan neked szerezni. (De szállítási költség nem hiszem, hogy alacsony lesz.)
Egyébként is pont azokkal a gombokkal szemezem. 1 lenne on/off és a power led, a másik meg reset és hdd led. Nagyon pofásak.
Ha a végén megveszed, majd egy árat dobsz róla, hogy mennyiért jutottál hozzá végösszegben?
-
Kvazár
őstag
Nyugi, nem fog elégni.
Ha csak 2 ágad van, akkor a HDD-t és a VGA-t egyre tenném és a ventit meg külön.Azt, hogy egy ágra mennyit lehet kötni azt inkább a tápod szabja meg.
Azért egy nem a gépben lévő tápon én előtte azt a ventit kipróbálnám, de ha ez nem lehetséges, akkor húzd ki mindenből. Vegyél le róla mindent, és az alaplapi 20/24 tűsön egy gémkapoccsal kösd össze a zöldet egy feketével és úgy dugd rá a ventit a tápra.
(Így ha a venti zárlatos, akkor csak a tápod hal meg, és a többi eszközöd megmarad.)Szerk.: ha nem megy, akkor a HDD-sre kösd.
-
Kvazár
őstag
1. A SAR rendszerek nem a legjobbak vagy csak simán elavult, ezért gondolom azt, hogy az olcsóbb és egyszerűbb AB osztályú erősítőt tennék bele.
2. Talán, ha olyan táp lenne mögötte ami áramban ki is tudja szolgálni, akkor nem torzítana 3/4 hangerőtől.
3. Na ebből nem tudom mit akartál kihozni:
Kiestem a az újbóli szerkesztésből de azt le akartam írni hogyno offenz a részemről hisz úgy vettem észre nálam okosabb emberrel legalábbis ebben a témában tuti beszélgetek[/I
] -
Kvazár
őstag
-
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Belefutottam egy ledes kapcsolóba, csak épp a bekötését nem tudom.
Kerestem a neten, de az adatlapja nem tartalmazza.
Lomexnél ilyen néven fut: ROCKER D=20 3P SPST R13-112B9-GRE (G-S) RoHS ON-OFF 6A 250VAC BK/BK/GREEN LENS LIGHT:LED 12V
Ez lenne az adatlapja: [link] (Lehet csak akkor lehet megnézni, ha bejelentkeztek a Lomex oldalára.)Nekem a zöld ledes, háromlábú kivitel van, és 5 meg 12 V-ok kapcsolgatására használnám.
Ha valakinek lenne 5lete, hogyan kössem be, annak nagyon örülnék.Thx.
-
-
Kvazár
őstag
válasz
superecneB #9358 üzenetére
Mintha azt mondtad, volna van 24 V-os adaptered, csak az AC?!
Az és a kormány közé kell betenni egy graetz hidat és egy puffer kondit, és máris remek kis egyenirányított tápfeszed lesz. Igaz, nem pont 24 V-os, hanem kb. 23 V-os, de szerintem az már mind1. -
Kvazár
őstag
válasz
superecneB #9355 üzenetére
-
Kvazár
őstag
válasz
pottyantós #9345 üzenetére
Én a duplát venném. Az gazdaságosabb!
Nekem Innova csövem van, és Revoltec dupla csövem, de semmit nem ér.Nem látom, hogy annyira UV aktív lenne.
Ha neked bejön a Masterkleer cső, akkor dobnál pár képet róla? Én is tervezem a HF rendszerre való áttérést, de nem tudom milyen csővel tegyem.
-
Kvazár
őstag
válasz
superecneB #9338 üzenetére
2* ment. Bocsi.
-
Kvazár
őstag
válasz
superecneB #9338 üzenetére
Külső rész a -/gnd, belső rész a +. Ez az alap eset.
-
Kvazár
őstag
válasz
superecneB #9336 üzenetére
A Lomexnél is csak ilyen néven fut: TÁP DC APA 3.8/1.0 DCP-3810-1 LENGŐ 9.5mm
(Elérés hozzá: Csatlakozók- táp- adapter) -
Kvazár
őstag
válasz
Daemon09 #9328 üzenetére
Ha a tápba belenézel, akkor mindent normálisnak látsz? Alap esetben én akkor is a tápra gyanakodnék, hogy nem bírja a terhelést. Ki kéne egy másikkal is próbálni azt a hardver környezetet. Ha akkor is ingadozik, vagy kimegy a bizti a másik tápban, akkor meg tuti a hardver hiba.
-
Kvazár
őstag
válasz
Daemon09 #9312 üzenetére
Hát első körben próbáld meg a tápot lecserélni.
De kipróbálhatod azt, hogy minden fogyasztó nélkül bekapcsolod és ha akkor is ingadozik, akkor a táp kuka.
Ezt úgy tudod megtenni, hogy az alaplapi csati zöld vezetékét (power on) valamelyik feketével (GND) összekötöd.
Erre lehet kapni külön kis dugót ami ezt megteszi, de én csak simán gémkapoccsal kötöm össze, és szigetelő szalaggal leragasztom, hogy nem zárjak semmi mást rövidre és ne essen ki. -
Kvazár
őstag
Hát a legbarátibb megoldás az a plusz ág behelyezése lenne.
Sorrendben írva 2. helyen a sata hosszabbítós áll.
3. a 8-as ág megcsapolása, 4. az alaplapi venti helyére kötés.Szvsz, ez a sorrend a lehetőségeidet nézve.
Valahogy nem tudsz olyan csatit szerezni amivel az ágak csatlakoznak a tápodra? Így közvetlenül a tápra tudnád dugni a ledsort.
-
Kvazár
őstag
Hát...?
?
? Elméletben igaz! Ha a tápod készítői a szabványt tartották, akkor az összes sárga +12 V-os és a feketék a GND-k, a pirosak meg a +5 V-ok, a zöld a power on... stb.
Elméletben tehát igaz! De gyakorlatban én ilyen eszközt nem kötnék a lapomra. Nálam is vannak világító dolgok, de azok mind külön ágon vannak az összes többi perifériámtól. (Igaz, az ágak java-része a tápon belül 1 helyre van kötve.)
De azt nem értem a ledet hogyan tudod a vezeték megbontása nélkül a 8 vezetékes alaplapi vezetékre kötni?
-
Kvazár
őstag
válasz
jericho69 #9259 üzenetére
Mire szeretnétek használni? Ha az nem kitétel, hogy fém legyen, akkor szerintem méteráru boltban lehet ilyen szövetet kapni. Azt utána ráfeszíted és kész.
Apropó Bp. X. ker. környékén tud valaki méteráru boltot? Rezgés csillapításra szeretnék venni jó vastag filc anyagot.
-
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Valaki csinált már DVD takarót plexiből? Vagy tudtok olyan linket, ahonnan ötleteket lophatnék?
A gépházam 5,25-ös részét, 1 db nagyméretű plexilappal szeretném eltakarni, úgy, hogy abba helyezem el a kivágásokat, és akkor lenne teljes a kép, ha a DVD-t is magába tudná fogadni.
Thx. Üdv.
-
Kvazár
őstag
válasz
jblgti38 #9225 üzenetére
Ha a venti nem elég akkor rakj össze egy ideiglenes vízhűtő rendszert, az tuti viszi.
Hozzá valók:
Vödör, 5L deszt víz, pumpa, blokk, slag, bontóból autó radiátor, néhány csőbilincs, vagy gyors-kötöző.
(Ha a radiátor eresztene, akkor vödör helyett tepsi a radi alá és abba a pumpát.) -
Kvazár
őstag
válasz
KeNTaGoN #9212 üzenetére
Ritkán szoktam, de van külön SMD pákám.
És van olyan haverom, aki csak SMD-vel foglalkozik, mert állítása szerint sokkal gyorsabb és könnyebb azokkal bánni. ( Láttam már munka közben, és tényleg. )
Hát neon az egy más kérdés. Olyat nem szívesen tennék a gépbe. Már megcsináltam a kivágásokat, és nembiztos, hogy szépen eltudnám rejteni.
Igen, ismerem Pesten a Ret-et, Lomex-et..., szoktam is oda járni. Azért kérdeztem a pontos típust, mert választani viszont nem tudok.
Gondoltam hátha van már valakinek tapasztalata vele, mert mint írtad nem 1-2 db-ról lesz itt szó (nagy tornyom van).
gordonfreemN:
Igen, azt lehet hajlítani, de a gyárban, gyártás közben. Az tulajdonképpen egy üreges cső ami gázzal van töltve, így ha te kézzel utólag hajlítasz rajta, akkor a belső térfogata a hajlítás miatt lecsökken, és a melegedés közben (használat) akár el is pukkanhat a túlnyomás miatt.
Tehát, én nem tenném. -
Kvazár
őstag
válasz
KeNTaGoN #9203 üzenetére
Tudnál nekem pontos típussal/bolttal UV-s SMD LED-et ajánlani? Amiket eddig találtam, csak UV szerűek voltak, és inkább kéken világítottak. Célom UV aktív csövek megvilágítása, de valahogy a Revoltec csövek nem igazán váltották be hozzájuk fűződő elképzeléseimet. Világít, de valahogy nem igazán látom, hogy az UV aktív csövek annyira aktívak lennének. Lehet a cső az ami csak ennyit tud?
-
Kvazár
őstag
válasz
easy...rider #9165 üzenetére
Arra az esetre, ha valaki harisnyásat akarna venni: [link]
-
Kvazár
őstag
válasz
bobalazs #9144 üzenetére
Kell még hozzá venni néhány alkatrészt, de a poti a legdrágább, így a nagyján túl vagy.
Így néz ki: [link]G@ß!:
Az lenne szerintem a legszebb, ha úgy csinálod meg mint ahogy a hangfalakon lehet látni. A lemez belső felére teszed a ventit, kívülre meg csinálsz egy üres keretet, és arra feszítesz rá szövetet úgy, hogy azt teljesen elfedje és a lemaradó rész visszagyűröd alá.De, csak egy 5let...
-
Kvazár
őstag
Hát sajna nem. De ilyeneket mindenhol kapni. Obi, Praktiker, Tecsó, szinte minden barkácsboltban van ilyen. A jó az bennük, hogy a hozzá tartozó vágó és csiszoló korongok nem gyártó specifikusak, így hiába veszel olcsó kínai eszközt, abba épp úgy tehetsz minőségi vágókorongot. (Az olcsó sem rossz, csak jóval nehezebb vele vágni, és a védőszemüveg használata kötelező.)
Viszont találtam olcsóbban is Dremelt: [link]
Én spec. egy olcsóbbat használok, olcsó koronggal, de az is jó, csak arra kell ügyelni, hogy oldalirányú erőhatás a korongot soha ne érje, mert azonnal szilánkosan törik. Jah, és közben vagy 10'000-rel pörög. Gondolom már érted miért kell a védő szemüveg.
Lehet írok majd valahol ezekről egy kis irományt, ahol majd részletesen kifejtem az eszközök biztonságos használatát...
-
Kvazár
őstag
Általában Dremerrel szokták/szoktuk, de jó a lombfűrész, a lemezvágó olló, a dekopírfűrész.
Nem tudom, pontosan, hogyan van a házad elrendezve, de akár 80 -> 120- átalakítót is lehet kapni, az talán a legegyszerűbb. (Minden sértés nélkül, ha már az eszköz nevekkel is gondban vagy.
) [link]
Szerk.:
Bocsi a múltokira nem reagáltam, a bolti és az esti viszonyok tök mások ez tény, de az a bolt egy vidéki családi házból van kialakítva, és olyankor minden zajforrást kikapcsolnak a kedvedért. ( Mert ők olyan rendesek.És, ha még akkor is olyat vásárolsz, ami neked mégsem tetszik, akkor lévasárólhatód az árát. (Régebben én is így alakítottam ki a rendszeremet.))
-
Kvazár
őstag
válasz
phanzetomox #9076 üzenetére
-
Kvazár
őstag
válasz
Kicsiguszti #9031 üzenetére
Menni fog.
Abban az esetben, ha a légszállítása kisebb mint az eredetinek volt, akkor drasztikusan csökkenhet a tápod élettartama, de attól még menni fog.Én is kicseréltem anno a DTK 400-asomnak egy sokkal gyengébbre és halkabbra, majd utána már csak 3 évet ment, és a kondik elpukkantak benne.
(Igaz, akkor már 7 éves volt.) -
Kvazár
őstag
válasz
antal27 #9028 üzenetére
Hali!
Szerintem egy egy kicsit hiányos az az ábra.
Szerintem így kéne kinéznie: [link]
Zöld, és piros vezeték amit hiányolok, természetesen, csak az egyiket kell bekötni. Ezt te döntöd el. A végkimenetelben a különbség, csak a poti forgásiránya lesz. Az hogy merre növekszik a kimeneten a fesz és merre csökken.
De volna még 1-2 dolog amire figyelni kell:
1. a poti lin poti legyen
2. ha LM317T-t használsz 5 V alá mehetsz, és így ha nem figyelsz kikapcsolod a ventit
3. akármilyen fesz regulátort használsz, annak a végén, ha 12 V ment be, soha nem fog kijönni 12 V, csak kevesebb. (Én ezért betettem egy kapcsolót, és ezzel bármikor át tudom kapcsolni a ventiket 12 V-ra a regulátort teljesen kikerülve.)Ha 5 V-os küszöböt akarsz használj 7805-öt.
Zoltanz, igen mert az nem neked szolt, hanem 78 rpm-nek.
-
Kvazár
őstag
válasz
nemethati #9014 üzenetére
Simán mehet.
Én csináltam olyat, hogy 7805-ből csináltam fesz vezérlőt, és ilyen vezérlőből 4-et tettem egy ágra, azokra meg vagy 8 ventit szétosztva, és simán vitte a 400-as Dtk-m 3 évig.
(7 évesen pukkantak el a kondijai. R.I.P.)Táp oldalról nézve ezek is egy ágon voltak.
-
Kvazár
őstag
válasz
phanzetomox #9003 üzenetére
Már láttam akváriumban is.
Hajrá! És küldj képet, ha kész. -
Kvazár
őstag
válasz
nemethati #9001 üzenetére
Keres apró pénzért egy ~100 W-os AT-s tápot. Ha jó helyen kopogsz, ingyen odaadják, csak vidd el, és ne ott porosodjon.
A DDC-nek 12 V-kell és 10 W-os, a gyári számítógépes Ledek általában 5 V-osak, a venti, meg olyan amilyenre te csinálod.
Én az AT-s tápra szavazok, azt akár ingyen is be lehet szerezni, de láttam már 1 tábla milka csokiért is.
Ha állítható feszültségű adaptert veszel, akkor tudnia kell az 5, és 12 V-ot, és min 1 A-t, de inkább 2-t, az a tuti.Vagy, összerakod a rendszered és a saját ATX-es tápod nem kötöd be az alaplapra, hanem a 20/24-es csatlakozó során a zöld vezetéket összekötöd egy feketével és kész.
De ha zárlatos a rendszer ami építettél, akkor nem egy tartalék tápot vágsz haza, hanem a rendesedet. -
Kvazár
őstag
válasz
phanzetomox #8990 üzenetére
( bár lehet nappal több fénynél megtalálom ) -> kapcsold föl a lámpát
Leírás a lapodhoz, de ezt te is megtudtad volna keresni: [link]
-
Kvazár
őstag
válasz
phanzetomox #8988 üzenetére
Az új házad vezetékei láthatók a felső képen?
Az egyedül állók lesznek a táp, reset, táp led, hdd led, esetleg speaker. Ezekre ezek mind rá vannak írva és az alaplapod leírásában tuti benne van hova kell kötnöd.
A másik 2*2 szürke vastag, ami később szálakra bomlik, na az előlapi usb csatid.
Ennek a bekötése is tuti benne van az alaplap leírásában -
Kvazár
őstag
Hát, ha kivágod és csúnya lesz, akkor tényleg gáz van. Akkor kereshetsz másik oldallapot.
Valahogy nekem nem kerek amit írtál, ha 3 cm a venti a vastagsága, akkor az 3 cm-t lóg is ki.
Az oldallap belső, vagy külső felére akarod feltenni?
Ha külső, akkor oda teszed ahova neked tetszik. (célszerű cpu, vga, nb környékére, hogy érjen is valamit)
Ha belülre, akkor azért légy óvatos, nehogy egy merevítő, vagy a táp, vagy valamelyik kártya belelógjon. Ha rossz helyre vágod a lyukat, akkor azt nagyon nehéz helyrehozni.Amikor azt kérdezted, hogyan lehet kivágni, ott az eszközre gondolsz?
Erre alkalmas eszközök: dremel, dekopír fűrész, lomb fűrész, fúróval körbefurkálod majd reszelővel eldolgozod a szélét. A legjobb viszont a fúróba szerelhető körkivágó. -
Kvazár
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #8968 üzenetére
Na ezt az ábrát értelmezd: [link]
-
Kvazár
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #8968 üzenetére
Hát ez jó kérdés.
Nem hiszem, hogy egy sima inverter elég lenne a szenzor mögé.Viszont, ha 2x is megfordítod a szenzort benne?
1x hanyatt, 1x meg hátra és kész!Érted mire gondolok?
-
Kvazár
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #8966 üzenetére
Jah
, ok.
Passz.Talán valamit lehet szoftból ügyeskedni.
De, hogyan akarsz lézeresből hanyatt egeret?
Hogyan fogod mozgatni? -
Kvazár
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #8964 üzenetére
Talán, ha az adót és a vevőt a rovátkázott tárcsa másik oldalára rakod.
Mert azon a részen a fel fele irányú mozgás lefele van. -
Kvazár
őstag
válasz
olisadebe #8957 üzenetére
A sima atx-es tápok esetén a zöld (power on) vezetéket, kell a fekete (föld) vezetékkel, de ha régebbi tápod van, akkor csak terhelés kell neki, pl egy venti.
Nekem is van egy régi at-s tápom, és csak annyit kell csinálni, hogy bekapcsolás előtt egy ventit ráteszek, nem kötök semmit semmihez, és a kapcsolóját átbillentem, és már megy is.
-
Kvazár
őstag
válasz
jaja1981 #8953 üzenetére
Egy ilyen karakterisztika így néz ki: [link]
A karakterisztikák ledeknél, és diódáknál is azonos, csak a munkaponti pontok vannak máshol.A ledeket, és a diódákat csak és kizárólag nyitó irányú előfeszítéssel használjuk. Ez alól csak a zener dióda a kivétel.
Amíg a letörési tartományt nem éred el, nem fog tönkremenni, csak szakadásként fog viselkedni, de nagy felelőtlenség arra számítani, hogy úgy sem léped túl.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Viccrovat
- Bestbuy játékok
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Gaming notebook topik
- Proxmox VE
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest